Wijzig de taal van de gebruikersinterface in Ubuntu

Wilt u uw Ubuntu-computer in een andere taal gebruiken? Hier leest u hoe u eenvoudig uw interfacetaal in Ubuntu kunt wijzigen.

De standaardinstallatie van Ubuntu bevat slechts een paar talen, maar het maakt het gemakkelijk om een ​​nieuwe interfacetaal te vinden en aan uw computer toe te voegen. Om aan de slag te gaan, opent u het menu Systeem, selecteert u Beheer en klikt u vervolgens op Taalondersteuning.Ubuntu kan vragen of u componenten wilt bijwerken of toevoegen aan uw huidige standaardtaal wanneer u het dialoogvenster voor het eerst opent. Klik op Installeren om door te gaan en de extra componenten te installeren, of u kunt op Herinner mij later klikken om te wachten, aangezien deze automatisch worden geïnstalleerd wanneer u een nieuwe taal toevoegt.

verander-de-gebruikersinterface-taal-in-ubuntu foto 3

Nu zijn we klaar om een ​​interfacetaal te vinden en toe te voegen aan Ubuntu. Klik op Talen installeren/verwijderen om de gewenste taal toe te voegen.

verander-de-gebruikersinterface-taal-in-ubuntu foto 4

Zoek de gewenste taal in de lijst en klik op het selectievakje om deze te installeren. Ubuntu zal u alle componenten laten zien die het voor de taal zal installeren; dit omvat vaak ook spellingcontrolebestanden voor OpenOffice. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, klikt u op Wijzigingen toepassen om uw nieuwe taal te installeren. Zorg ervoor dat u verbonden bent met internet, omdat Ubuntu de extra componenten die u hebt geselecteerd, moet downloaden.

verander-de-gebruikersinterface-taal-in-ubuntu foto 5

Voer uw systeemwachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd, en dan zal Ubuntu de benodigde taalbestanden downloaden en installeren.

verander-de-gebruikersinterface-taal-in-ubuntu foto 6

Terug in het hoofddialoogvenster Taal en tekst zijn we nu klaar om onze nieuwe taal als standaard in te stellen. Zoek uw nieuwe taal in de lijst en klik en sleep deze vervolgens naar de bovenkant van de lijst.

verander-de-gebruikersinterface-taal-in-ubuntu foto 7

Merk op dat Thai de eerste taal is die wordt vermeld, en Engels de tweede. Hierdoor wordt Thai de standaardtaal voor menu's en vensters in dit account. De tooltip herinnert ons eraan dat deze instelling geen invloed heeft op systeeminstellingen zoals valuta- of datumnotaties.

Om deze te wijzigen, selecteert u het tabblad Tekst en kiest u uw nieuwe taal in het vervolgkeuzemenu. U kunt een voorbeeld van de wijzigingen bekijken in het onderste voorbeeldvak.

verander-de-gebruikersinterface-taal-in-ubuntu foto 9

De wijzigingen die we zojuist hebben aangebracht, zijn alleen van invloed op dit gebruikersaccount; het inlogscherm en opstarten worden niet beïnvloed. Als u de taal ook in het opstart- en inlogscherm wilt wijzigen, klikt u in beide dialoogvensters op Systeembreed toepassen. Andere gebruikersaccounts behouden nog steeds hun oorspronkelijke taalinstellingen; als u ze wilt wijzigen, moet u dit vanuit die accounts doen.

verander-de-gebruikersinterface-taal-in-ubuntu foto 10

Zodra je je nieuwe taalinstellingen hebt ingesteld, moet je uitloggen bij je account en weer inloggen om je nieuwe interfacetaal te zien. Wanneer u zich opnieuw aanmeldt, kan Ubuntu u vragen of u de namen van uw gebruikersmappen wilt bijwerken naar uw nieuwe taal. Hier vraagt ​​Ubuntu bijvoorbeeld of we onze mappen willen wijzigen in hun Thaise equivalenten. Als u dit wilt doen, klikt u op Bijwerken of de equivalenten daarvan in uw taal.

verander-de-gebruikersinterface-taal-in-ubuntu foto 11

Nu wordt uw interface bijna volledig vertaald in uw nieuwe taal. Zoals je hier kunt zien, worden applicaties met generieke namen vertaald naar het Thais, maar applicaties met specifieke namen zoals Shutter behouden hun oorspronkelijke naam.

verander-de-gebruikersinterface-taal-in-ubuntu foto 12

Zelfs de help-dialogen zijn vertaald, wat het voor gebruikers van over de hele wereld gemakkelijk maakt om met Ubuntu aan de slag te gaan. Nogmaals, het is je misschien opgevallen dat sommige dingen nog steeds in het Engels zijn, maar bijna alles is vertaald.

verander-de-gebruikersinterface-taal-in-ubuntu foto 13

Als u een nieuwe interfacetaal toevoegt, wordt de nieuwe taal niet aan uw toetsenbord toegevoegd, dus u moet die nog steeds instellen. Bekijk ons ​​artikel over het toevoegen van talen aan je toetsenbord om deze instelling te krijgen.

verander-de-gebruikersinterface-taal-in-ubuntu foto 14

Als u wilt terugkeren naar uw oorspronkelijke taal of wilt overschakelen naar een andere nieuwe taal, herhaalt u gewoon de bovenstaande stappen, maar sleept u deze keer uw oorspronkelijke of nieuwe taal naar boven in plaats van degene die u eerder hebt gekozen.

verander-de-gebruikersinterface-taal-in-ubuntu foto 15

Conclusie

Ubuntu heeft een groot aantal ondersteunde interfacetalen om het gebruiksvriendelijk te maken voor mensen over de hele wereld. En aangezien u de taal voor elk gebruikersaccount kunt instellen, kunnen meertalige personen gemakkelijk dezelfde computer delen.

Of, als u Windows gebruikt, lees dan ons artikel over hoe u de taal van de gebruikersinterface ook in Vista of Windows 7 kunt wijzigen!

Meer verhalen

Hoe een muziek-cd te rippen in Windows 7 Media Center

Als u een Media Center-gebruiker bent, weet u al dat het uw digitale muziekcollectie kan afspelen en beheren. Maar wist u dat u ook een muziek-cd kunt rippen in Windows 7 Media Center en deze automatisch aan uw muziekbibliotheek kunt laten toevoegen?

Hoe de vertraging van het VMWare-opstartscherm te vergroten?

Als je een opstartbare cd of USB-flashdrive in een virtuele machineomgeving wilt uitproberen, heb je waarschijnlijk gemerkt dat het aanbod van VMWare het moeilijk maakt om het opstartapparaat te wijzigen. We laten u zien hoe u deze opties kunt wijzigen.

Verander een flashdrive in een draagbare webserver

Draagbare applicaties zijn erg handig om onderweg werk gedaan te krijgen, maar hoe zit het met draagbare servers? Hier leest u hoe u van uw flashstation een draagbare webserver kunt maken.

Vrijdagpret: Super Mario Bros. Crossover

Vrijdag is eindelijk hier en het is tijd om de middag te verspillen aan bedrijfstijd. Vandaag bekijken we een supercoole klassieke NES-mashup genaamd Super Mario Bros. Crossover.

Vind een snellere DNS-server met Namebench

Een manier om uw surfervaring op internet te versnellen, is door een snellere DNS-server te gebruiken. Vandaag bekijken we Namebench, die uw huidige DNS-server vergelijkt met andere die er zijn, en u helpt een snellere te vinden.

Sparklines gebruiken in Excel 2010

Een van de coole functies van Excel 2010 is de toevoeging van Sparklines. Een Sparkline is in feite een kleine grafiek die wordt weergegeven in een cel die uw geselecteerde gegevensset vertegenwoordigt, waarmee u snel en gemakkelijk trends in één oogopslag kunt zien.

Gebruikershandleiding voor gedeelde mappen van Dropbox

Dropbox is een ongelooflijk handig hulpmiddel om al je bestanden gesynchroniseerd te houden tussen je computers en de cloud. Hier gaan we kijken hoe je je hele team op dezelfde pagina kunt houden met gedeelde Dropbox-mappen.

Opstarten vanaf een USB-station, zelfs als uw BIOS u dat niet toelaat

Je hebt altijd een betrouwbare opstartbare USB-stick bij je om computerproblemen op te lossen, maar wat als je met het BIOS van een pc niet vanaf USB kunt opstarten? We laten u zien hoe u een cd of diskette kunt maken waarmee u kunt opstarten vanaf uw USB-station.

Achtergrond aanpassen in Windows 7 Starter Edition

Als je de Starter Edition van Windows 7 op je netbook hebt geïnstalleerd, ben je het misschien zat om naar de standaardachtergrond te kijken. Met Starter Background Changer hebt u gemakkelijk toegang tot andere aanpassingsopties.

De beginnershandleiding voor Greasemonkey-gebruikersscripts in Firefox

Iedereen weet dat Firefox add-ons heeft voor vrijwel alles, maar als je je installatie niet wilt opblazen, heb je in plaats daarvan altijd de optie Greasemonkey-scripts. Hier is een korte inleiding over het gebruik ervan.