De locatiegeschiedenis van Google registreert nog steeds elke beweging

google-and-8217;s-location-history-is-nog-re-recording-your-every-move foto 1

Google kan elke locatie op uw Android-apparaat volgen en opnemen, en u weet het misschien niet eens!

De boosdoener is een grotendeels genegeerde functie in Android genaamd Google Locatiegeschiedenis. De daadwerkelijke locatieservice is niet ongebruikelijk. Het gebruikt informatie zoals mobiele ID's en wifi-routers om uw apparaat te lokaliseren en te plaatsen. Andere bedrijven zoals Apple en Microsoft gebruiken vergelijkbare diensten voor hun apparaten.

Het bestaan ​​van de locatiegeschiedenis van Google is niets nieuws, in feite hebben andere bronnen het eerder gemeld, maar het is nog steeds verrassend hoe weinig mensen weten of beseffen wat het is en hoe het werkt. Wat niet verrassend is, zijn de reacties erop, die meestal variëren van griezelig tot eng en een paar andere daartussenin.Het ding over de Google Locatie-service is dat hoewel de standaard Android-configuratieroutine je vraagt ​​​​of je deze wilt inschakelen, deze je niet informeert over de locatiegeschiedenis-optie, laat staan ​​een manier om je hiervoor af te melden. Voor alle duidelijkheid: de locatieservice is handig, en tenzij u extreem privacygevoelig bent, moet u deze inschakelen.

Helaas is de locatiegeschiedenis van Google een andere zaak. Hier is wat het inhoudt, hoe u het kunt uitschakelen en verwijderen, evenals een paar ideeën over hoe Google het beter in Android kan implementeren.

Nieuwe telefoon? Haal diep adem en kies verstandig

Dit is het scenario: je waagt eindelijk de sprong en koopt die glimmende nieuwe Android-telefoon, wat geweldig is. Het is gestroomlijnd en snel, en je kunt gewoon niet wachten om het te gebruiken, maar er zijn een paar dingen die je moet doen bij het instellen voordat je eindelijk naar je startscherm kunt gaan.

Let goed op wat Google zegt onder de Locatie-opties:

De locatieservice van Google gebruikt wifi en andere signalen om de locatie nauwkeuriger en sneller te bepalen, vaak met een lager stroomverbruik dan GPS. Sommige gegevens kunnen op uw apparaat zijn opgeslagen. Er kunnen zelfs gegevens worden verzameld als apps niet actief zijn.

google-and-8217;s-location-history-is-nog-re-recording-your-every-move foto 2

GPS helpt uw ​​apparaat een nauwkeurige locatie te geven, zodat u het kunt gebruiken voor zaken als routebepaling en stapsgewijze navigatie. Maar het verbruikt een hoop batterijduur. De enige keer dat u GPS echt op uw mobiele apparaat wilt hebben, is wanneer u het nodig heeft.

De locatieservice omzeilt dit probleem door signalen te gebruiken die uw apparaat gewoonlijk in de eerste plaats gebruikt. Het maakt gebruik van mobiele sites en wifi-signalen om uw apparaat te lokaliseren, vaak zeer nauwkeurig. Als je de tweede Locatie-optie op het instellingenscherm bekijkt, zie je dat het zelfs wifi-signalen kan scannen wanneer wifi is uitgeschakeld, en het kan dit doen met een minimale belasting van je batterij.

Het probleem zijn echter de woorden anoniem en verzameld. Zoals u zult zien, is het niet echt anoniem omdat het aan uw account is gekoppeld en dat het wordt verzameld, betekent dat uw bewegingen worden geregistreerd.

Cue Google Maps en Locatiegeschiedenis

Laten we een voorbeeld bekijken om te illustreren hoe uw locatiegegevens worden verzameld en waarom u zich zorgen zou kunnen maken. De volgende kaart komt uit onze eigen Google-locatiegeschiedenis op 7 januari 2014, toen How-To Geek Las Vegas bezocht voor de Consumer Electronics Show.

Je ziet dat we helder en vroeg vertrokken uit San Antonio, met een korte stop in Dallas net voor de middag, zoals aangegeven op de tijdlijn onder de kaart. De tijdlijn piekt als we in Las Vegas aankomen. Als u op de tijdlijn klikt, ziet u waar u was en wanneer u daar was. In dit geval kwamen we om 14:58 uur aan in Vegas (of hadden we de vliegtuigmodus uitgeschakeld).

Als je inzoomt zoals je normaal zou doen op een Google Map, kun je alle verschillende plaatsen zien die we die dag hebben bezocht.

Elk punt op de kaart geeft aan waar Google Wi-Fi Positioning System (WPS) heeft gebruikt om dit apparaat te lokaliseren. Elke keer dat de telefoon binnen het bereik van een Wi-Fi-toegangspunt was, zou het zijn MAC-adres en SSID naar de servers van Google verzenden. Met behulp van GPS (indien beschikbaar) en mobiele ID-gegevens kan het lokaliseren waar dat Wi-Fi-toegangspunt zich bevindt, dat vervolgens wordt verzameld en opgeslagen om de geschiedenis te creëren die u op de kaart ziet.

Het is gemakkelijk om gealarmeerd te zijn, maar er is absoluut niets nieuws aan. Dit alles, en de vele andere apps en services die het resultaat zijn van WPS, zijn geweldig en kunnen zeer nuttige resultaten opleveren. Uw telefoon kan bijvoorbeeld weten wanneer u op de luchthaven bent, hij weet uit de bevestigingsmail die de luchtvaartmaatschappij u heeft gestuurd dat u op x datum om y vertrekt, en hij kan dan automatisch uw instapkaart weergeven, zodat u hoef je geen papieren bij te houden.

We zien ook het nut van het bijhouden van een geschiedenis. Stel dat u in de buitenwijken woont en dat u elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip van en naar uw werk reist. Locatiegeschiedenis kan uw bewegingen interpreteren en relevante informatie weergeven, zoals weers- en verkeersinformatie, zodat u de reisvoorwaarden in uw hand hebt voordat u op pad gaat.

Ja, maar wat als je al die geschiedenis niet wilt?

Zoals we al zeiden, we zijn niet de eersten die hierover rapporteren en toch is het verrassend hoe weinig mensen weten dat hun locatiegeschiedenis zo gemakkelijk beschikbaar is en dat er zoveel over je komen en gaan uit kan worden afgeleid.

Deze locatiegeschiedenis is niet verontrustend omdat deze bestaat, maar omdat gebruikers er schijnbaar bijna geen controle over hebben. U kunt bijvoorbeeld niet beperken hoe lang locatiegegevens worden bewaard en deze verlopen niet automatisch. Bovendien kunt u vanaf geen enkel punt teruggaand gegevens verwijderen. U kunt de geschiedenis verwijderen voor elke periode (van één tot dertig dagen), of u kunt alles verwijderen, maar u kunt niet specificeren dat u alleen de geschiedenis van de afgelopen dag, week of maand bewaart.

Misschien is het slechtste deel dat het heel gemakkelijk te exploiteren is voor kwade doeleinden.

Houd het aan of schakel het uit

Als u een Android-apparaat gebruikt, zijn de instellingen voor locatieservices eenvoudig genoeg om bij te houden, zodra u weet waar ze zich bevinden en wat ze voor u betekenen. U wilt eerst de Locatie-instellingen openen zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.

google-en-8217;s-locatie-geschiedenis-neemt-nog-je-elke-bewegen-foto op 5

Als u wilt, kunt u eenvoudig de locatie-instellingen uitschakelen en bent u klaar, althans met betrekking tot alles op uw apparaat dat uw locatie meldt. Als u echter wilt dat bepaalde apps uw locatie nog steeds kunnen bepalen, kunt u dat niet doen.

Gelukkig is de meer genuanceerde benadering om op Google-locatierapportage te tikken voor de instellingen.

google-en-8217;s-locatie-geschiedenis-neemt-nog-je-elke-bewegen-foto op 6

Ten eerste heb je de mogelijkheid om Locatiemelding volledig uit te schakelen. Hierdoor wordt het rapporteren van locatiegegevens aan de servers van Google stopgezet en wordt Locatiegeschiedenis bijna een betwistbaar punt. U kunt ook locatierapportage ingeschakeld laten (aanbevolen) en Locatiegeschiedenis uitschakelen (voorkeur).

google-en-8217;s-locatie-geschiedenis-neemt-nog-je-elke-bewegen-foto op 7

Als u nu uw locatiegeschiedenis wilt wissen, moet u dat doen door op de knop Locatiegeschiedenis verwijderen te klikken.'

Leren liefhebben of de locatiegeschiedenisdatabase van Google Maps verlaten

Als u een Apple iOS-apparaat zoals een iPhone gebruikt, kunt u Locatiemelding van Google uitschakelen, maar u kunt uw geschiedenis niet van het apparaat wissen. U moet dit doen vanaf de pagina met locatiegeschiedenis van Google Map die we eerder hebben besproken. Zelfs als u geen iPhone gebruikt, heeft u mogelijk meerdere Android-apparaten, die allemaal een geschiedenis kunnen opnemen.

Onthoud dat u al uw geschiedenis, een bepaalde periode, een enkele dag kunt wissen, of u kunt een afzonderlijk punt op de kaart verwijderen.

Merk ook op dat u alle punten op de kaart kunt toevoegen (ja, er zijn er veel meer dan u in eerste instantie ziet) door op de link onderaan Toon alle punten te klikken.

Het bijwonen van uw locatiegeschiedenis, ongeacht het apparaat dat u gebruikt, is behoorlijk belangrijk en zou een wild fladderende rode vlag moeten zijn die u erop wijst hoe belangrijk goede accountwachtwoorden en apparaatbeveiliging (vergrendelen) werkelijk zijn. In ieder geval bent u het aan uzelf verplicht om uw geschiedenis onder de loep te nemen en de functies en opties ervan te leren kennen.

Het probleem is niet het bestaan, het is de uitvoering

Het probleem met de Google-locatiegeschiedenis is niet dat deze bestaat, omdat het, om eerlijk te zijn, best wel leuk is om terug te kunnen kijken op je dagelijkse kronkels. Verder is het handig. Ouders kunnen het gebruiken om hun kinderen in de gaten te houden, en u kunt uw werkkilometers bijhouden voor het geval u vergeet de kilometerteller te controleren, of uw stappen van uw vakantie naar New York of DC nagaat.

Het punt is dat er geen duidelijke indicatie door Google is wanneer je je apparaat instelt dat het al deze geschiedenis compileert, en je kunt er niet specifiek voor afmelden, dus gebruikers die niet anders weten, kunnen mogelijk veel opslaan van persoonlijk (lees: niet bepaald anonieme) gevoelige gegevens bij Google.

Daartoe zou Google misschien meer transparantie moeten bieden tijdens de installatie, zoals het toevoegen van een optie om Locatiegeschiedenis uit te schakelen, of gewoon een disclaimer die de gebruiker informeert over het bestaan ​​ervan. Het is ook verontrustend dat Locatiegeschiedenis specifiek is voor een account versus apparaat, of in ieder geval het primaire account van het apparaat, dat wil zeggen degene die u hebt gebruikt om het in te stellen.

De gevolgen zijn dat iedereen met toegang tot uw apparaat een ander account kan toevoegen, synchronisatie en andere schijnbare indicaties van dat account kan uitschakelen en uw apparaat stilletjes kan volgen vanaf elke computer met internettoegang. Het zou een stuk geruststellender zijn als Google een extra beveiligingslaag zou toevoegen, zoals een beheerderswachtwoord of pincode, bij het instellen van een nieuw account, of op zijn minst om locatie-instellingen te manipuleren.

Helaas, tot het moment dat locatiegeschiedenis beter wordt geadverteerd (duidelijker) en moeilijker te activeren is, is het waarschijnlijk dat het reacties blijft uitlokken zoals griezelig en eng, of het nu verdiend is of niet.

Meer verhalen

Geek Trivia: het snelste tweebenige wezen op aarde is het?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: ducttape was oorspronkelijk uitgevonden om af te dichten?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe kan ik mijn iPhone/iPad-video's bekijken via Chromecast?

Als je een iOS-apparaat en Chromecast hebt, casten de grote spelers allemaal prima (zoals Netflix), maar als het gaat om het streamen van de lokale inhoud op je apparaat naar je Chromecast, is het een beetje gedoe. Ga mee terwijl we een medelezer helpen om hun lokale iPad-inhoud op de tv te gooien.

Geek Trivia: de bestverkochte niet-gebundelde game voor het Game Boy-platform was?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: de eerste console-rollenspel was?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Voorkom dat Windows om een ​​wachtwoord vraagt ​​bij het ontwaken uit de slaapstand/stand-by

Als u Windows hebt geconfigureerd om u automatisch aan te melden in plaats van een wachtwoord in te voeren, vindt u het misschien vervelend dat u nog steeds een wachtwoord moet invoeren wanneer uw pc uit de slaapstand komt. Hier is de snelle oplossing.

Waarom u waarschijnlijk niet extra wilt betalen voor een snellere CPU in uw laptop of tablet

Wanneer u een nieuwe laptop of tablet koopt, kunt u deze vaak aanpassen door extra te betalen voor een snellere CPU. Maar dit is misschien geen goed idee - de duurdere CPU is misschien minder geschikt voor het apparaat!

Geek Trivia: het eerste universele leerplichtsysteem werd gevonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Jumpshare is een supereenvoudige manier om bestanden online te delen

Tegenwoordig kun je bestanden delen met alle verschillende cloudopslagproviders zoals Dropbox en OneDrive, maar als je alleen een supereenvoudige manier wilt om bestanden met mensen te delen, is Jumpshare misschien de moeite van het bekijken waard.

eMMC versus SSD: niet alle solid-state opslag is gelijk

Niet alle solid-state opslag is zo snel als een SSD. eMMC is het soort flash-opslag dat je op goedkope tablets en laptops aantreft. Het is langzamer en goedkoper dan een traditionele SSD die je op duurdere computers zou vinden.