'The Darwin Project' is een gevechtsarena in 'Hunger Games'-stijl

Het Darwin Project kwam uit het niets en stond in de schijnwerpers op de E3-persconferentie van Microsoft. Het is de eerste game van het 12-persoons ontwikkelhuis Scavengers Studio, en het combineert de beste aspecten van games als Don't Starve en PlayerUnknown's Battlegrounds in een strijdarena in de stijl van Hunger Games. Stel je voor dat Katniss Everdeen rond Pochinki Hill rent en bomen omhakt als Wilson the Gentleman Scientist.

Galerij: 'The Darwin Project' ID@Xbox battle arena | 4 foto's

4

  • +1

Het Darwin Project zet spelers tegen elkaar op een afgesloten slagveld, beginnend aan weerszijden van de kaart met een boog en een bijl -- geen andere wapens, munitie, onderdak, warmte of andere essentiële overlevingsmiddelen. Het spel werkt in extremen; de debuutkaart is een bevroren toendra met glooiende sneeuwheuvels, bevroren meren en verlaten hutten verspreid over dichte bossen.In dit dodelijke winterwonderland is het eerste dat spelers nodig hebben hout om een ​​vuur te maken, zodat ze niet doodvriezen voordat het echte - en gevaarlijkste - spel zelfs maar begint. Spelers verzamelen middelen door bomen om te hakken, kratten te ontgrendelen en tenten en verlaten hutten te plunderen. Daarna begint het knutselen. Maak vallen, pijlen en andere gadgets; steek een vuur aan zodat je niet doodgaat, maar wees voorzichtig, want de vijand kan zijn vlam zien. Stippel je aanval uit en begin met het volgen van je prooi.

Het vinden van objecten waarmee een andere speler onlangs heeft geknoeid, onthult aanwijzingen over hun verblijfplaats, en een lichtbaken dat de locatie van een speciale upgrade aangeeft, dient als smakelijk, neutraal aas. Naarmate het spel vordert, wordt de kaart kleiner, waardoor spelers gedwongen worden de strijd aan te gaan.

De bemanning van de Scavengers werkt pas ongeveer negen maanden aan The Darwin Project, maar de eerste kaart voelt al gepolijst aan en de mechanica is logisch. Online multiplayer arena-games zijn een rage, en het lijkt erop dat The Darwin Project een welkome aanvulling op het genre zal zijn wanneer het begin 2018 op Xbox One en pc uitkomt.

Volg hier al het laatste nieuws van E3 2017!

Meer verhalen

Humble Bundle Abonnement van $ 12 voegt Humble Trove Games toe

Naast het ontvangen van elke maand $ 100 aan samengestelde games, ontgrendelt Humble Trove toegang tot een volledige catalogus van Humble Originals en andere DRM-vrije games.

Razer's Blade Stealth verpakt een groter scherm in een bekend frame

Razer's Blade Stealth heeft nu een groter 13,3-inch scherm, als je bereid bent er meer voor te betalen.

De beste gamingmuizen van 2017

Een muis is een cruciaal wapen in je pc-gamingarsenaal, dus je hebt er een nodig die net zo klaar is om te gamen als jij. Hier zijn 10 van onze favoriete gamingmuizen voor het roken van de concurrentie.

VS: Noord-Korea hackt iedereen sinds 2009

De Homeland Security en de FBI hebben mensen gewaarschuwd voor de activiteiten van de Noord-Koreaanse hackgroep 'Hidden Cobra'.

Europese hoogste rechtbank oordeelt dat ISP's The Pirate Bay moeten blokkeren

De Nederlandse auteursrechtenorganisatie BREIN wint de zaak tegen 's werelds grootste torrent-site, maar maakt het uit?

Nieuwe Audi A8 gebruikt AI om zichzelf te parkeren

Waarom uw eigen auto parkeren als kunstmatige intelligentie kan uitzoeken hoe dit voor u kan worden gedaan?

De nieuwe chips van Qualcomm zullen leiden tot meer slimme luidsprekers

Verwacht dankzij Qualcomm veel meer Echo-achtige luidsprekers te zien.

Dell's laserprojector belooft 100-inch 4K HDR-scherm

Geen lamp om te vervangen, 8,3 miljoen pixels, en omdat het een projector met ultrakorte projectieafstand is, kan hij op slechts 10 cm van een muur worden geplaatst.

The Morning After: woensdag 14 juni 2017

Welkom in het midden van de week. Het was Nintendo's beurt om de E3 te domineren, 's werelds grootste gameshow. Super Mario Odyssey komt in oktober naar de Switch...

TSA begint met het testen van vingerafdrukken op twee Amerikaanse luchthavens

De TSA zal de nauwkeurigheid van zijn experimentele biometrische technologie gedurende vier weken op twee luchthavens testen.