Crapware vindt een nieuwe manier om gebruikers te misleiden om browserextensies te installeren

crapware-vindt-een-nieuwe-manier-om-gebruikers-om-browser-extensies te installeren foto 1

Vorig jaar kondigde Google plannen aan om Chrome te vergrendelen, zodat extensies niet aan de zijkant kunnen worden geladen door crapware-installatieprogramma's. Helaas hebben ze een manier gevonden om gebruikers te verleiden tot het installeren van waardeloze extensies, hoewel deze spyware- en adware-extensies in dit geval wel bestaan ​​in de Chrome Web Store.

Zoals gewoonlijk begint dit met het maken van de grote fout om naar Download.com te gaan en wat freeware te downloaden. Iedereen die de fout maakt om tijdens het installatieprogramma op Accepteren te klikken, zal eindigen met een veel langzamere computer vol crapware en verdriet.Rant: iemand bij CNET is hiervoor verantwoordelijk en die moet worden gestraft, ontslagen en dan opnieuw aangenomen en opnieuw ontslagen. Het is belachelijk dat voor de hand liggende oplichting zoals deze overal op internet mag bestaan.

crapware-vindt-een-nieuwe-manier-om-gebruikers-om-browser-extensies te installeren foto 2

Nadat u de fout hebt gemaakt om op die knop Accepteren te klikken en het installatieprogramma af te sluiten, krijgt u even later dit venster te zien, dat automatisch de pagina met Google Chrome-extensies laadt en vervolgens op de installatieknop voor u klikt.

Een nietsvermoedende gebruiker kan de fout maken om hier op de knop Toevoegen te klikken.

crapware-vindt-een-nieuwe-manier-om-gebruikers-om-browser-extensies te installeren foto 3

Om deze extensies te verwijderen, is het gelukkig net zo eenvoudig als naar chrome://extensions in uw adresbalk gaan (of het hoofdmenu gebruiken en naar Meer hulpprogramma's en vervolgens Extensies gaan) en vervolgens op het prullenbakpictogram Verwijderen uit Chrome klikken.

crapware-vindt-een-nieuwe-manier-om-gebruikers-om-browser-extensies te installeren foto 4

Dit is een goed moment om te vermelden…

Voer de Google Software Removal Tool uit!

Google heeft zojuist een nieuwe tool gelanceerd waarmee u uw Chrome-browser kunt opruimen van alles dat de normale werking verstoort. Het zal zelfs uw extensies uitschakelen (u moet mogelijk extensies die u wel wilt opnieuw inschakelen).

Het enige wat u hoeft te doen is naar www.google.com/chrome/srt/ te gaan en op de knop Nu downloaden te klikken, het uit te voeren en op Verdachte programma's verwijderen te klikken als deze worden gevonden.

Wanneer het opnieuw wordt opgestart, wordt u gevraagd uw browser opnieuw in te stellen, wat erg handig kan zijn bij het voorkomen van crashes en andere problemen.

Meer verhalen

Widgets gebruiken op een iPhone of iPad met iOS 8

iPhones en iPads kunnen nu widgets gebruiken dankzij iOS 8. In feite heb je waarschijnlijk al een aantal widgets geïnstalleerd - ze zijn allemaal standaard uitgeschakeld. Hier leest u hoe u de widgets die u al heeft kunt inschakelen en gebruiken.

Geek Trivia: bankbiljetten ontstaan ​​in welk land?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe de back-uplocatie van iTunes (of een Windows-app) te wijzigen

De overgrote meerderheid van Windows-toepassingen parkeren hun back-ups en omvangrijke gegevensmappen direct op de primaire partitie. Dit betekent dat de kostbare ruimte op uw SSD wordt opgeslokt door back-ups, een minder dan ideale situatie. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u uw back-ups naar een gegevensschijf kunt verplaatsen.

Hoe recente contacten te verbergen voor de iPhone App Switcher

iOS8 voegt een nieuwe functie voor snelle contacten toe aan de app-switcher (je weet wel, de weergave wanneer je dubbel op de startknop drukt), maar niet iedereen is er enthousiast over. Als u uw frequente contacten wilt verbergen voor deze weergave, kunt u dit eenvoudig doen in de instellingen.

Hoe u kunt zien welke apps uw batterij leegmaken op een iPhone of iPad

Sinds iOS 8 kun je nu zien welke apps je batterij het meest leegmaken. Dit omvat apps die uw batterij op de achtergrond leegmaken - iets dat mogelijk is op iOS sinds Apple de achtergrondverversingsfunctie in iOS 7 heeft toegevoegd.

Geek Trivia: een vexilloloog is een persoon die studeert?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: het traditionele groene oppervlak van biljarttafels is een eerbetoon aan?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Geek Trivia: vooral bekend om gloeilampen, fonografen en film, Thomas Edison ook uitgevonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe automatische correctie in Android uit te schakelen

Wanneer u typt op een Android-apparaat, wordt uw spelling automatisch gecontroleerd en worden vervangende woorden voorgesteld. Als u geen woord selecteert in de lijst met suggesties, wordt een standaardwoord gebruikt om te vervangen door een verkeerd gespeld woord.

Hoe u Linux ISO-images rechtstreeks vanaf uw harde schijf kunt opstarten

Linux's GRUB2 bootloader kan Linux ISO-bestanden direct vanaf je harde schijf opstarten. Start Linux live-cd's op of installeer Linux zelfs op een andere partitie op de harde schijf zonder het op schijf te branden of op te starten vanaf een USB-station.