Corsair Concept Zeus Mouse gebruikt muismat om draadloos op te laden

Kiezen welke computermuis je moet gebruiken, eindigt uiteindelijk in een compromis. Enerzijds kun je kiezen voor een bedrade muis en hoef je je nooit zorgen te maken over opladen, maar zit je met een kabel vast. Aan de andere kant kun je kiezen voor een draadloze muis en deze herhaaldelijk opladen of lege batterijen vervangen. Met Concept Zeus wil Corsair dit compromis volledig wegnemen.

Corsair's Concept Zeus is een combinatie van muismat en draadloze muis. De twist hier is dat je de draadloze muis nooit hoeft op te laden, omdat hij altijd wordt opgeladen. Corsair bereikte die prestatie door de muismat als Qi-oplader te gebruiken en daarom de muis draadloos op te laden. De muis kan desgewenst ook worden opgeladen met een kabel.Op Computex wordt deze week een prototype van Concept Zeus getoond. Het is niet perfect en het oplaadpunt bedekt momenteel niet de hele muismat. In plaats daarvan bevindt het oplaadpunt zich in de rechterbovenhoek. Corsair verklaarde echter dat wanneer het Zeus op de markt brengt, de wereld van de draadloze oplaadfunctie werkt, ongeacht waar de muis zich op de mat bevond. Dus zelfs als u de muis gebruikt, wordt deze opgeladen.

Verwant

  • Razer onthult frequentie-hoppende Lancehead-muis Razer onthult frequentie-hoppende Lancehead-muis

Omdat de muismat een Qi-oplaadpunt is, is het niet alleen beperkt tot het opladen van de Zeus-muis. Niets houdt je tegen om een ​​compatibele telefoon op het oppervlak te leggen en die ook op te laden.

Als Concept Zeus klinkt als een fantastisch idee, dan zul je blij zijn te horen dat Corsair ons niet lang zal laten wachten om het te kopen. Een release is beloofd voor het einde van 2017. De prijs is nog niet beslist, maar volgens een vertegenwoordiger van Corsair die met Hexus praat, mogen we een prijskaartje verwachten in de regio van $ 150- $ 200.

Aanbevolen verhalen

BMW's nieuwste motorconcept verbindt futuristische stijl en technologie

De elektrische fiets van BMW ziet eruit als een luxe bromfiets, maar we willen er toch een.

Robot gebruikt machine learning om objecten bij de eerste poging te grijpen

Robot wendt zich tot een database met afbeeldingen - geen fysieke oefening - om te leren hoe nieuwe objecten vast te pakken.

Wetenschappers zetten muisembryo's een maand in schijndood

Het zou wetenschappers in staat kunnen stellen om embryo's voor menselijke IVF te schorsen en een manier te bedenken om veroudering te vertragen, naast andere mogelijke toepassingen.