De coolste functies in Windows 10 Creators Update

Windows 10 wordt nu door Microsoft beschouwd als een service. Dat betekent dat het besturingssysteem voortdurend wordt bijgewerkt met nieuwe functies en oplossingen in kleine stappen (zoals de opnieuw ontworpen Foto's-app) en grote releases. De Creators Update is de nieuwste grote en wordt op 11 april gratis uitgerold voor gebruikers van Windows 10.

De vorige grote release, Anniversary Update, heeft de interface verfijnd en dingen toegevoegd zoals digitale inktinvoer, meer veilige Windows Hello-authenticatiemogelijkheden en Cortana-interactie vanaf het vergrendelscherm.Deze keer voegt Creators Update een zeer maker-specifiek hulpmiddel toe - de nieuwe Paint 3D - maar veel van wat nieuw is, betreft gaming en de webbrowser. Lees verder voor de meest interessante nieuwe dingen in Windows 10.


Meer gamefuncties

Sommige van de grootste updates in Creators komen ten goede aan gamers, zoals de spelmodus, die systeembronnen verschuift van andere processen naar je game. Een nieuwe speciale Gaming-sectie siert de belangrijkste Windows 10 Instellingen-app; het laat je de spelbalk bedienen die verschijnt wanneer je op Windows-toets-G drukt, je Game DVR-opties en de nieuwe uitzendmogelijkheid die via Beam wordt geleverd. Beam biedt een latentie van minder dan een seconde, wat zorgt voor directere interacties tussen de zender en het publiek.


3D schilderen

Windows 10 Creators Update brengt 3D-ontwerp naar de massa. Met de nieuwe Paint 3D-app kun je 3D-objecten bouwen en bewerken op basis van een reeks primitieven en vooraf gebouwde vormen, en er vervolgens 2D-afbeeldingen en texturen op toepassen. Vervolgens kun je je creatie delen en die van anderen bekijken op de Remix.com-deelgemeenschap. De app ondersteunt ook 3D-printen.


Boeken in de Edge-browser

De standaard webbrowser die wordt geleverd met Windows 10, Microsoft Edge, krijgt een paar nieuwe mogelijkheden met Creators Update, een van de grootste is dat het nu kan functioneren als een e-reader van e-books. In de Windows Store-app kun je kiezen uit een behoorlijke selectie e-books en de reader heeft alle functies die we gewend zijn en nog wat. U opent uw boekenplank via de knop Favorieten/Geschiedenis. De reader toont niet alleen inhoudsopgave en opmaakmogelijkheden, maar kan uw boek ook daadwerkelijk voorlezen.


Nachtlichtje

Het blauwe deel van het spectrum dat door beeldschermen wordt uitgezonden, bleek de slaap te verstoren en om die reden introduceerde Apple Night Shift in iOS 9.3. Nu kunnen Windows-gebruikers profiteren van ontblauwde schermen in de avond, dankzij de Night Light-instelling in Creators Update. Het wordt standaard ingeschakeld bij zonsondergang, maar u kunt aangepaste uren configureren en zelfs de kleurtemperatuur instellen.


Nieuw privacydashboard en nieuwe configuratie

Microsoft had veel kritiek op het verzamelen van gegevens in Windows 10, hoewel het niet ingrijpender was dan dat in de software van Apple en Google, die niet kan werken zonder een account zoals Windows dat kan. Vanaf Windows 10 zijn de instellingen voor privacyinstellingen veel duidelijker, en nu is er een online privacydashboard op account.microsoft.com/privacy waarmee u kunt zien welke gegevens Microsoft in de cloud opslaat en waarmee u de zoekgeschiedenis, locatiegegevens en meer kunt wissen .


Updates voor films en tv-apps

Met de Movies & TV-app kun je niet alleen content afspelen die je in de Windows Store hebt gekocht, maar hij dient ook als speler voor je eigen video's. In Creators Update kan die speler nu 360-graden VR-content tonen. Met een nieuwe minimodus kun je het afspelen van video's naar een schermhoek degraderen, en de speler is nu in staat tot 4K-resoluties.


Tabhulpmiddelen in Edge

Sommige meer nieuwe functies in Edge verdienen hun eigen vermelding, omdat ze volledig los staan ​​van de eerder genoemde e-readermogelijkheden. Met de browser kunt u nu miniatuurvoorbeelden neerzetten, evenals voor afzonderlijke tabbladen wanneer u eroverheen beweegt. Maar een nog grotere productiviteitshulp is de knop 'Zet deze tabbladen opzij', die doet wat hij zegt en waarmee u later gemakkelijk toegang hebt tot groepen tabbladen.

Aanbevolen verhalen

Microsoft's Windows 10 Creators Update doet zijn naam eer aan

De Windows 10 Creators Update, die op 11 april wordt uitgerold, is meer dan alleen een upgrade van het besturingssysteem. Microsoft wil duidelijk maken dat...

Reddit hoopt dat nieuwe sociale functies de trollen in het gareel houden

Dit ziet er bekend uit.

De coolste hoesjes, houders en standaards voor Amazon Echo

Of je nu met Alexa praat via een Echo, Dot of Tap, er is wat extra hardware - van hoesjes en skins tot mounts en stands - om de ervaring beter te maken.