Controleer uw spelling, grammatica en stijl in Firefox en Chrome

Ben je het zat om simpele schrijffouten te maken die de spellingcontrole van je browser te boven gaan? Hier leest u hoe u geavanceerde grammaticacontrole en meer kunt krijgen in Firefox en Chrome met After the Deadline.

Microsoft Word heeft ons verwend met grammatica, syntaxis en spellingcontrole, maar de standaard spellingcontrole in Firefox en Chrome voert nog steeds alleen basiscontroles uit. Zelfs webapps zoals Google Docs controleren niet meer dan elementaire spelfouten. WordPress.com is echter een uitzondering; het biedt geavanceerde spelling-, grammatica- en syntaxiscontrole met zijn After the Deadline-proofingsysteem. Dit helpt je om gênante fouten te maken in je blogposts, en dankzij een paar gratis browser-plug-ins kan het je helpen voorkomen dat je deze fouten maakt in een website of webapp.

Na de deadline in Google ChromeVoeg de After the Deadline-extensie (link hieronder) zoals gewoonlijk toe aan Chrome.

controleer-je-spelling-grammatica-en-stijl-in-firefox-en-chrome foto 1

Zodra het is geïnstalleerd, bent u klaar om uw online schrijven te verbeteren. Als u spelling, grammatica en meer wilt controleren, klikt u op de ABC-knop die u nu onder aan de meeste tekstvakken online ziet.

controleer-je-spelling-grammatica-en-stijl-in-firefox-en-chrome foto 2

Na een snelle scan worden grammaticafouten groen gemarkeerd, complexe uitdrukkingen en andere syntaxisproblemen blauw gemarkeerd en spelfouten rood gemarkeerd zoals verwacht. Klik op een onderstreept woord om een ​​van de aanbevolen wijzigingen te kiezen of negeer de suggestie.

controleer-je-spelling-grammatica-en-stijl-in-firefox-en-chrome foto 3

Of, als je meer uitleg wilt over wat er mis was met dat woord of die zin, klik dan op Uitleggen voor meer informatie.

controleer-je-spelling-grammatica-en-stijl-in-firefox-en-chrome foto 4

En als u vergeet een After the Deadline-scan uit te voeren voordat u een tekstinvoer indient, wordt automatisch gecontroleerd of u deze nog steeds wilt indienen. Klik op Annuleren om terug te gaan en eerst uw schrijven te controleren.

controleer-je-spelling-grammatica-en-stijl-in-firefox-en-chrome foto 5

Als u de instellingen na de deadline wilt wijzigen, klikt u op het pictogram in de werkbalk en selecteert u Weergaveopties. Als u het bovendien wilt uitschakelen op de site waarop u zich bevindt, kunt u rechtstreeks vanuit de pop-up op Uitschakelen op deze site klikken.

controleer-je-spelling-grammatica-en-stijl-in-firefox-en-chrome foto 6

Op de instellingenpagina kunt u extra dingen kiezen om op te controleren, zoals dubbele ontkenningen en overbodige woordgroepen, evenals sites en woorden toevoegen om te negeren.

controleer-je-spelling-grammatica-en-stijl-in-firefox-en-chrome foto 7

Na de deadline in Firefox

Voeg de After the Deadline-add-on toe aan Firefox (link hieronder) zoals gewoonlijk.

controleer-je-spelling-grammatica-en-stijl-in-firefox-en-chrome foto 8

Na de deadline in principe hetzelfde in Firefox als in Chrome. Selecteer het ABC-pictogram in de rechterbenedenhoek van tekstvakken om ze op problemen te controleren, en After the Deadline zal de problemen onderstrepen zoals in Chrome. Om een ​​voorgestelde wijziging in Firefox te bekijken, klikt u met de rechtermuisknop op het onderstreepte woord en selecteert u de aanbevolen wijziging of negeert u de suggestie.

controleer-je-spelling-grammatica-en-stijl-in-firefox-en-chrome foto 9

En als u vergeet te controleren, ziet u een vriendelijke herinnering met de vraag of u zeker weet dat u uw tekst wilt indienen zoals deze is.

controleer-je-spelling-grammatica-en-stijl-in-firefox-en-chrome foto 10

U hebt toegang tot de After the Deadline-instellingen in Firefox vanuit de menubalk. Klik op Extra en selecteer vervolgens AtD-voorkeuren. In Firefox bevinden de instellingen zich in een dialoogvenster met drie tabbladen, maar het bevat dezelfde opties als de Chrome-instellingenpagina. Hier kun je After the Deadline zo correctie-gelukkig maken als je wilt.

controleer-je-spelling-grammatica-en-stijl-in-firefox-en-chrome foto 11

Conclusie

Het web is steeds meer een interactieve plek geworden en er gaat zelden een dag voorbij dat we geen tekst invoeren in formulieren en opmerkingen die voor altijd online blijven. Zelfs onze onbeduidende tweets worden gearchiveerd in de Library of Congress. After the Deadline kan u helpen ervoor te zorgen dat uw permanente internetrecord grammaticaal zo correct mogelijk is. Hoewel het niet elk probleem oplost en zelfs enkele spelfouten mist, is het nog steeds een grote hulp.

Links

Download de After the Deadline-extensie voor Google Chrome

Download de After the Deadline-add-on voor Firefox

Meer verhalen

Hoe de nieuwe geolocatiefunctie in Google Chrome uit te schakelen

De nieuwste versie van Google Chrome heeft geolocatie standaard ingeschakeld, en als u zich zorgen maakt over privacy of als u niet wilt dat websites u om uw locatie vragen, dan hebben we de snelle details over hoe u dit kunt uitschakelen.

Songteksten weergeven in Windows Media Player met Lyrics-plug-in

Op zoek naar een manier om songteksten weer te geven in Windows Media Player? Vandaag kijken we naar een zeer eenvoudige methode om dit te bereiken met Lyrics Plugin voor Windows Media Player.

Vrijdagpret: Wake Up the Box

Nog een vrijdag en het is tijd om de rest van je vrijdag te verspillen met het online spelen van een leuke flashgame. Vandaag bekijken we een ontspannend fysiek puzzelspel genaamd Wake Up the Box.

Maak uw muisaanwijzers linkshandig vriendelijk

Het is een rechtsgerichte wereld, met alles van potloden tot computermuizen die verwachten dat je rechtshandig bent. Hier leest u hoe u uw muis en cursors in Windows 7 en Vista kunt trainen om uw linkshandigheid te respecteren.

Wijzig de taal van de gebruikersinterface in Vista of Windows 7

Wilt u de taal van de gebruikersinterface wijzigen in een editie van Windows 7 of Vista op uw computer? Hier is een gratis app waarmee je dit snel en gemakkelijk kunt doen.

Open een bestandsbrowser vanuit uw huidige opdrachtprompt/terminalmap

Heb je ooit wat werk gedaan op de opdrachtregel toen je je realiseerde dat het een stuk eenvoudiger zou zijn als ik de muis voor deze taak kon gebruiken? Eén commando later heb je een venster open naar dezelfde plek waar je bent.

Bewaak het weer vanaf uw Windows 7-taakbalk

Het kan moeilijk zijn om de weersvoorspelling bij te houden als je het extra druk hebt met je werk. Als je een eenvoudige maar mooi ogende manier nodig hebt om weermonitoring in je taakbalk te integreren, sluit je dan bij ons aan terwijl we naar WeatherBar kijken.

Snel opnieuw opstarten rechtstreeks van Windows 7 naar XP, Vista of Ubuntu

Een van de grootste ergernissen met een dual-boot-systeem is dat je moet wachten tot je pc opnieuw is opgestart om het besturingssysteem te selecteren waarnaar je wilt overschakelen, maar er is een eenvoudig stukje software dat dit proces gemakkelijker kan maken.

Hoe u de hostnaam van uw pc kunt achterhalen vanaf de opdrachtprompt

Als u met netwerken werkt, moet u waarschijnlijk de naam van uw computer weten. In plaats van in het Configuratiescherm te duiken, is er een heel eenvoudige manier om dit vanaf de opdrachtprompt te doen.

Converteer een rij naar een kolom (of omgekeerd) in Google Docs Spreadsheets

Als je met veel spreadsheets te maken hebt, verveel je je nu waarschijnlijk echt. U vraagt ​​zich misschien ook af hoe u van een rij een kolom of een kolom in een rij kunt maken. Hier leest u hoe u het doet met Google Docs Spreadsheets.