Conservatieven zijn van plan om Britse Facebook-gebruikers hun tienerposts te laten vernietigen

Getty Images

Britse internetgebruikers zouden berichten op sociale media mogen wissen die vóór hun 18e zijn geplaatst als de conservatieven de aanstaande algemene verkiezingen winnen. In een verklaring beloofde premier Theresa May nieuwe bevoegdheden in te voeren die gebruikers meer toegang zouden geven tot datadiensten als Facebook en Twitter, maar ook bedrijven beboeten als ze deze niet adequaat beschermen.

'Het internet heeft een schat aan kansen opgeleverd, maar ook belangrijke nieuwe risico's die zich sneller hebben ontwikkeld dan de reactie van de samenleving erop', zei May. 'We willen dat socialemediabedrijven meer doen om het evenwicht te herstellen en zullen actie ondernemen om ervoor te zorgen dat ze dat doen.'Minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd heeft al 'vroege gesprekken' gehad op Facebook en Twitter, meldt BBC News. De partij wil zich positioneren als voorvechter van jongeren door internetbedrijven te straffen die niet actief illegale inhoud monitoren en verwijderen of 'gebruikers onbedoeld doorverwijzen naar haatzaaiende uitlatingen, pornografie of andere bronnen van schade'.

Labour heeft de plannen verworpen en merkt op dat ze de conservatieve regering onder druk hebben gezet om strengere straffen in te voeren in de nieuw aangenomen Digital Economy Act. 'Het ministerie van Binnenlandse Zaken was glashelder dat ze geen wetten wilden maken en dat ze van mening waren dat het vrijwillige kader voldoende was', zei Louise Haigh, woordvoerder van de digitale economie van Labour.

'Nu, slechts drie weken na die discussies, draven ze cynisch harde praatjes uit waarvan we weten dat ze uiteindelijk zinloos zullen zijn. Feit is dat de Tories in de regering te bang zijn geweest om op te staan ​​tegen de socialemediareuzen en het publiek te beschermen tegen illegale en extremistische inhoud.'

De aankondiging kwam kort nadat verschillende NHS-trusts in het VK hadden bevestigd dat ze worstelden met een grote cyberaanval. De malware, bekend als 'WannaCrypt', gebruikt een fout die eerst door de NSA werd gebruikt om niet-gepatchte Windows XP-computers over te nemen en te versleutelen en hun inhoud vrij te geven tegen een vergoeding die stijgt als de gebruiker er langer over doet om te betalen. Microsoft heeft spionagebureaus bekritiseerd voor het aanleggen van voorraden, en vergelijkt het met het Amerikaanse leger dat 'sommige van zijn Tomahawk-raketten heeft gestolen'.

Door een nieuw verwijderingssysteem te introduceren, hopen de conservatieven het voor gebruikers gemakkelijker te maken om controversiële of gênante berichten en foto's te verwijderen die ze in hun tienerjaren hebben geplaatst. Er is gesuggereerd dat het voor gebruikers te moeilijk is om terug te gaan in hun geschiedenis om dergelijke inhoud te wissen, en daarom wordt nu een nucleaire optie ingediend.

Aanbevolen verhalen

Facebook verwijdert duizenden nepprofielen voorafgaand aan de Britse verkiezingen

Facebook heeft in het VK 'tienduizenden' accounts verwijderd die verband houden met nepnieuws.

Facebook gaat na moord 3K inhuren om video's te beoordelen

Facebook-CEO Mark Zuckerberg zei dat het bedrijf 3.000 werknemers zal toevoegen om 'de miljoenen rapporten die we elke week krijgen te bekijken en het proces te verbeteren om dit snel te doen'.

Verizon's $ 70 Gigabit-internetplan mist beide doelen

Verizon Fios Gigabit Connection haalt een maximum van 940 Mbps en kost u waarschijnlijk meer dan $ 70.

Met DJI Goggles kun je een drone vliegen in first-person view

De virtual reality-headset maakt verbinding met een drone via een verbinding met lage latentie en biedt zicht op de camerafeed van het vaartuig en basisfuncties voor vluchtbesturing.