Configureer uw computer om een ​​back-up te maken naar Windows Home Server

Een van de coole functies van Windows Home Server is dat je back-ups van de andere computers in je netwerk op de server kunt zetten. Vandaag bekijken we het proces van het configureren van een computer in uw netwerk om automatisch een back-up te maken naar WHS.

Back-up naar WHS

Om een ​​back-up te maken van een computer in uw netwerk, opent u de Windows Home Server Console en selecteert u Computers en back-up. Klik met de rechtermuisknop op de computer waarvan u een back-up wilt maken en selecteer Back-up configureren.configureer-uw-computer-naar-back-up-naar-windows-home-server foto 1

De wizard Back-upconfiguratie begint...

configureer-uw-computer-naar-back-up-naar-windows-home-server foto 2

Wacht terwijl de configuratiewizard informatie verzamelt...

configureer-uw-computer-naar-back-up-naar-windows-home-server foto 3

Kies de schijven waarvan u een back-up wilt maken...merk op dat u ook externe schijven kunt kiezen als u er een back-up van wilt maken. Merk op dat de schijf moet worden geformatteerd als NTFS, als dit niet het geval is, wordt deze niet weergegeven in de lijst.

configureer-uw-computer-naar-back-up-naar-windows-home-server foto 4

Kies nu de mappen die u wilt uitsluiten van de back-up. De uitgegrijsde locaties worden automatisch uitgesloten, maar u wilt ze misschien van de uitsluitingslijst verwijderen. Als u andere mappen wilt uitsluiten, klikt u op de knop Toevoegen.

configureer-uw-computer-naar-back-up-naar-windows-home-server foto 5

Ga nu door en selecteer de mappen die u wilt uitsluiten van de back-up. Om de omvang van uw back-ups te verkleinen, kunt u grote mediabestanden en onbelangrijke documenten, afbeeldingen, enz. uitsluiten. Zorg ervoor dat u uw belangrijkste documenten, afbeeldingen en andere gegevens niet uitsluit.

configureer-uw-computer-naar-back-up-naar-windows-home-server foto 6

Nadat u klaar bent met het uitsluiten van mappen van de back-up, klikt u op Volgende om door te gaan.

configureer-uw-computer-naar-back-up-naar-windows-home-server foto 7

Vervolgens ziet u het scherm Gefeliciteerd met een samenvatting van de back-upgrootte, het tijdstip waarop back-ups worden gemaakt en de back-upfrequentie die dagelijks is.

configureer-uw-computer-naar-back-up-naar-windows-home-server foto 8

Nadat het back-upproces is voltooid, kunt u zien of er een back-up van een computer is gemaakt of niet in WHS Console.

configureer-uw-computer-naar-back-up-naar-windows-home-server foto 9

Als u het tijdstip wilt wijzigen waarop back-ups worden gemaakt, klikt u op Instellingen in WHS Console en vervolgens op Back-up. Onder Back-uptijd kunt u de begin- en eindtijd aanpassen aan uw planning.

configureer-uw-computer-naar-back-up-naar-windows-home-server foto 10

Om een ​​back-up te bekijken, klikt u met de rechtermuisknop op de computer en selecteert u Back-ups bekijken.

configureer-uw-computer-naar-back-up-naar-windows-home-server foto 11

Het opent het venster Back-ups bekijken waar u de back-ups van uw computer kunt controleren en beheren.

configureer-uw-computer-naar-back-up-naar-windows-home-server foto 12

Conclusie

Hiermee kunt u aan de slag met back-ups en kunt u gerust zijn, wetende dat er een back-up wordt gemaakt van de gegevens van uw computer op de server. Het proces is relatief eenvoudig en het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de back-ups niet onnodig groot zijn met onnodige bestanden (zoals grote multimediabestanden). Er is veel meer beheer dat u kunt doen met back-ups, en we zullen in toekomstige berichten uitgebreid ingaan op het beheer ervan... dus houd ons in de gaten. Onthoud dat u een gratis proefversie van 30 dagen van Windows Home Server kunt downloaden, dus als u een extra machine heeft die u kunt wijden aan het zijn van een server, wilt u deze misschien eens proberen.

Download de 30 dagen proefversie van Windows Home Server

Meer verhalen

Apps toevoegen aan of verwijderen uit de Microsoft Office 2007 of 2010 Suite

Toen u MS Office 2007 of 2010 installeerde en geen aangepaste installatie uitvoerde, kan het zijn dat er enkele apps in de suite zijn die u niet nodig hebt of gebruikt. Hier bekijken we hoe u die toepassingen op uw computer kunt toevoegen of verwijderen.

Digitale media delen en streamen tussen Windows 7-machines op uw thuisnetwerk

Een van de coole nieuwe functies in Windows 7 is de mogelijkheid om digitale media naar verschillende computers in uw huis te streamen. Hier laten we u zien hoe u Windows Media Player in Windows 7 kunt instellen om video's, muziek en andere digitale media te delen en te streamen naar Windows 7-machines.

Beheer uw e-mail in Google Chrome op de gemakkelijke manier

Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe e-mails en om uw account te openen/beheren? Dan wil je zeker eens kijken naar de Google Mail Checker Plus extensie.

Schijfopruiming toevoegen in Server 2008

Uw harde schijf opgeruimd houden is essentieel voor een goed draaiende server. De tool om dit te bereiken is Schijfopruiming, maar het ontbreekt opvallend in Server 2008... of toch niet?

Hoe u Internet Security 2010 en andere frauduleuze/nep-antivirusmalware kunt verwijderen?

Als je een pc hebt die is geïnfecteerd met Internet Security 2010, lees je waarschijnlijk dit artikel, zodat je begrijpt hoe je er vanaf kunt komen. Gelukkig hebben we de instructies om je te helpen van dit vreselijke ding af te komen.

Deel tekst en afbeeldingen op de gemakkelijke manier met JustPaste.it

Wilt u een eenvoudige manier om tekst, afbeeldingen en ingesloten video's met andere mensen te delen via een eenvoudige link? Doe dan met ons mee als we een kijkje nemen op JustPaste.it.

Gebruik de gestroomlijnde afdrukfuncties in Office 2010

In eerdere versies van Office kon het afdrukken door veel verschillende instellingenschermen soms een hele klus worden. Vandaag bekijken we de gestroomlijnde afdrukopties die beschikbaar zijn in Office 2010 Backstage.

Windows 7 leren: foto's beheren met Live Photo Gallery

Als je overstapt van Vista naar Windows 7, vraag je je misschien af ​​wat er met Windows Photo Gallery is gebeurd, of in XP heb je misschien een andere fotomanager gebruikt. Vandaag bekijken we het gebruik van Windows Live Photo Gallery vanuit de Windows Live Essentials-suite.

Voeg weersvoorspellingen toe aan Google Chrome

Bent u op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om uw lokale weersvoorspelling in Google Chrome te bekijken? Dan wil je zeker eens goed kijken naar de AccuWeather Forecast extensie.

Desktop Fun: Underwater Theme Wallpaper Collection Series 1

Ben je in de stemming voor wat onderwaterlandschap en avontuur? Dan wil je zeker een duik nemen door de eerste in onze reeks Underwater Theme Wallpaper-collecties.