Comprimeer grote videobestanden met DivX / Xvid en AutoGK

Heb je ooit een homevideo op een camcorder opgenomen om te ontdekken dat de videogrootte enorm is? Wat als je een videoclip op YouTube of een andere site voor het delen van video's wilt delen, maar de bestandsgrootte groter is dan de maximale uploadgrootte? Vandaag zullen we kijken naar een manier om bepaalde videobestanden, zoals MPEG en AVI, te comprimeren met Auto Gordian Knot (AutoGK).

AutoGK is een gratis applicatie die op Windows draait. Het ondersteunt Mpeg1, Mpeg2, Transport Streams, Vobs en vrijwel elke codec die wordt gebruikt voor een .AVI-bestand. AutoGK accepteert als invoer de volgende bestandstypen: MPG, MPEG, VOB, VRO, M2V, DAT, IFO, TS, TP, TRP, M2T en AVI. Bestanden worden uitgevoerd als .AVI-bestanden en worden geconverteerd met behulp van de DivX- of XviD-codecs.

AutoGK . installeren en gebruikenDownload en installeer AutoGK (link hieronder) Open de AutoGK. U moet door een paar wizardschermen navigeren, maar u kunt gewoon de standaardinstellingen accepteren.

comprimeer-grote-videobestanden-met-divx-xvid-en-autogk foto 1

comprimeer-grote-videobestanden-met-divx-xvid-en-autogk foto 2

Kies uw videobestand door op de map rechts van het tekstvak Invoerbestand te klikken.

comprimeer-grote-videobestanden-met-divx-xvid-en-autogk foto 3

Blader naar en selecteer uw videobestand en klik op Openen.

comprimeer-grote-videobestanden-met-divx-xvid-en-autogk foto 4

Voor dit voorbeeld werken we met een .AVI-bestand van 167 MB groot.

comprimeer-grote-videobestanden-met-divx-xvid-en-autogk foto 5

Het uitvoerbestand wordt standaard naar dezelfde map gekopieerd als het invoerbestand, maar u kunt dit desgewenst wijzigen. Als het invoerbestand ook .AVI is, zal AutoGK een _agk aan het uitvoerbestand toevoegen zodat het origineel niet wordt overschreven.

comprimeer-grote-videobestanden-met-divx-xvid-en-autogk foto 6

Vervolgens ziet u alle audiotracks in de lijst. U kunt het selectievakje uitschakelen als u de audiotrack wilt verwijderen.

comprimeer-grote-videobestanden-met-divx-xvid-en-autogk foto 7

U kunt een van de voorgedefinieerde maatopties kiezen...

comprimeer-grote-videobestanden-met-divx-xvid-en-autogk foto 8

Of selecteer een Aangepast formaat in MB of Doelkwaliteit in percentage. Voor ons voorbeeld zullen we ons bestand van 167 MB comprimeren tot 35 MB.

comprimeer-grote-videobestanden-met-divx-xvid-en-autogk foto 9

Klik op Geavanceerde instellingen.

comprimeer-grote-videobestanden-met-divx-xvid-en-autogk foto 10

Hier kunt u uw codec kiezen, als u een voorkeur heeft, evenals uitvoerresolutie en uitvoeraudio. Als u de DivX-codec wilt gebruiken, moet u deze afzonderlijk downloaden en installeren. (Zie onderstaande link) Meestal wilt u de standaardinstellingen behouden. Klik OK.

comprimeer-grote-videobestanden-met-divx-xvid-en-autogk foto 11

Nu bent u klaar om uw bestandsconversietaak toe te voegen aan de taakwachtrij. Klik op Taak toevoegen om deze aan de wachtrij toe te voegen. U kunt meerdere bestandsconversies toevoegen aan de taakwachtrij en deze in één batch converteren.

Klik op Start om het conversieproces te starten.

comprimeer-grote-videobestanden-met-divx-xvid-en-autogk foto 12

Het proces zal beginnen. U kunt de voortgang zien in het logvenster linksonder.

comprimeer-grote-videobestanden-met-divx-xvid-en-autogk foto 13

Wanneer de conversie is voltooid, ziet u een voltooide taak en de totale tijd in het logvenster.

comprimeer-grote-videobestanden-met-divx-xvid-en-autogk foto 14

Controleer uw uitvoerbestand om de gecomprimeerde grootte te zien.

comprimeer-grote-videobestanden-met-divx-xvid-en-autogk foto 15

Test uw video om er zeker van te zijn dat de uitvoerkwaliteit bevredigend is.

Opmerking: de conversietijden kunnen sterk variëren, afhankelijk van de grootte van het bestand en uw computerhardware. Het kan enkele uren duren voordat bestanden van enkele GB's zijn gecomprimeerd.

AutoGK wordt niet langer actief ontwikkeld, maar is nog steeds een geweldige DivX/XviD-conversietool. Het kan ook worden gebruikt om niet-kopieerbeveiligde dvd's te comprimeren en te converteren.

Downloads

AutoGordianKnot via MajorGeeks

DivX (optioneel)

Meer verhalen

Werken met draaitabellen in Microsoft Excel

Draaitabellen zijn een van de krachtigste functies van Microsoft Excel. Ze maken het mogelijk grote hoeveelheden gegevens met slechts enkele muisklikken te analyseren en samen te vatten. In dit artikel verkennen we draaitabellen, begrijpen we wat ze zijn en leren we hoe u ze kunt maken en aanpassen.

Een opstartbare Ubuntu 9.10 USB-flashdrive maken

De Ubuntu Live-cd is niet alleen handig om Ubuntu uit te proberen voordat u het installeert, u kunt het ook gebruiken om uw Windows-pc te onderhouden en te repareren. Zelfs als u niet van plan bent Linux te installeren, moet elke Windows-gebruiker een opstartbare Ubuntu USB-drive bij de hand hebben voor het geval er iets misgaat in Windows.

Lees Mobi eBooks op Kindle voor pc

Gebruikt u uw pc als eBook-reader? Kindle voor pc maakt het gemakkelijk om duizenden boeken uit de Kindle Store op je computer te lezen. Wat je misschien niet weet, is dat het ook werkt met het .mobi-formaat, dus je kunt het aantal boeken dat je kunt lezen vergroten.

Verander niet-aanpasbare Windows in aanpasbare Windows

Ben je gefrustreerd over Windows-app-vensters waarvan de grootte helemaal niet kan worden gewijzigd? Nu kunt u een aanpassing van de houding toepassen en het formaat van die vensters wijzigen met ResizeEnable.

Deel uw 30 meest bezochte domeinen met Visitation Cloud voor Firefox

Benieuwd naar de domeinen die u het meest bezoekt of misschien wilt u een manier om die informatie op een sociale website te delen? Nu kunt u de 30 meest bezochte domeinen in de geschiedenis van uw browser zien en delen met de Visitation Cloud-extensie.

Een iTunes-account maken zonder creditcard

iTunes Store biedt een grote verscheidenheid aan gratis inhoud, maar om het te downloaden moet je een account hebben. Meestal moet u uw creditcardgegevens invoeren om u aan te melden, maar hier is een eenvoudige manier om een ​​iTunes-account te krijgen voor gratis downloads zonder betalingsgegevens in te voeren.

Pandora gebruiken in Boxee

Boxee is een erg coole multimedia-app waarmee je op veel verschillende manieren toegang hebt tot je digitale media en deze kunt streamen. Er zitten ook veel extra apps bij, en vandaag bekijken we de Pandora-applicatie in Boxee.

Hoe NCAA March Madness online te bekijken

Je hebt je haakjes ingevuld en nu ben je klaar voor een van Amerika's meest populaire sportevenementen. Maar wat als u vastzit op uw werk of niet achter uw tv zit? Of laat je lokale partner een ander spel zien? Vandaag laten we zien hoe je alle March Madness online kunt vangen.

Vrijdagpret: ontvoering

Eindelijk is er weer een vrijdag en is het tijd om de middag te verspillen aan bedrijfstijd met het spelen van een flashgame. Vandaag bekijken we een leuk spel genaamd Abduction.

Speel elke dag een nieuw willekeurig spel in Chrome

Als u elke dag een paar momenten kunt ontspannen, kan de tijd zo veel beter verstrijken en kunt u zich verfrist voelen. Als je favoriete methode om te ontspannen het spelen van een snel spelletje is, doe dan mee en bekijk de Random Games van MyGiochi.net-extensie voor Google Chrome.