Volledige gids voor trefwoordsnelkoppelingen om sites te zoeken in Google Chrome

Wilt u efficiënter browsen in Chrome? Hier leest u hoe u sneltoetsen voor zoekwoorden kunt gebruiken om snel informatie te vinden op elke gewenste site.

Zoals je zou verwachten van een browser die door Google is gebouwd, maakt Chrome het heel eenvoudig om sites te doorzoeken en unieke zoekwoorden te maken. Als u Chrome al een tijdje gebruikt, is het u velen opgevallen dat Chrome aanbiedt om u op de site te laten zoeken door op Tab te drukken. Vaak hoef je niet eens het volledige adres in te vullen; begin gewoon de naam te typen en u zult merken dat het zoekbericht aan de rechterkant verschijnt.

complete-gids-naar-zoekwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 1Als u op Tab op uw toetsenbord drukt, verandert de naam van de site in een label aan de linkerkant en kunt u een zoekopdracht invoeren in de adresbalk. Als u in plaats daarvan naar dit onderwerp wilt zoeken in uw standaardzoekmachine, klikt u op de pijl-omlaag of selecteert u het andere zoekitem in de vervolgkeuzelijst.

complete-gids-naar-trefwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 2

Bestaande trefwoordsnelkoppelingen beheren

Als u wilt wijzigen welke sites u in Chrome automatisch kunt laten zoeken of een andere site en trefwoord aan de lijst wilt toevoegen, klikt u met de rechtermuisknop op de adresbalk en selecteert u Zoekmachines bewerken.

complete-gids-naar-zoekwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 3

U kunt ook het dialoogvenster Opties openen en op Beheren klikken naast de optie Standaard zoeken.

complete-gids-naar-zoekwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 4

Hiermee wordt de lijst met uw zoekmachines geopend. De standaardzoekopties zijn de opties die bij Chrome werden geleverd en zijn beschikbaar in de lijst met standaardzoekmachines in het dialoogvenster Opties. De andere zoekmachines zijn zoekmachines die Chrome automatisch heeft toegevoegd toen u een zoekopdracht uitvoerde op een website in Chrome. U kunt alle vermeldingen verwijderen, bewerken of de standaardzoekopdracht maken.

complete-gids-naar-zoekwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 5

Hier hebben we onze HowtoGeek.com-zoekopdracht tot een standaardoptie gemaakt. Merk nu op dat het wordt vermeld onder de Standaard zoekopties.

complete-gids-naar-zoekwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 6

Het wordt nu ook vermeld in het vervolgkeuzemenu om de standaardzoekmachine in het dialoogvenster Opties te selecteren.

complete-gids-naar-zoekwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 7

Zoekwoorden bewerken

U kunt ook bestaande zoekwoorden bewerken, zoals hierboven vermeld. Als je de Facebook-zoekopdracht wilt wijzigen om te verschijnen wanneer je Vrienden invoert in je adresbalk, dan kan dat.

complete-gids-naar-zoekwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 8

Merk op dat wanneer we het woord vrienden in de adresbalk invoeren, Chrome aanbiedt om ons te laten zoeken op Facebook.com door op de Tab-toets te drukken.

complete-gids-naar-zoekwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 9

Zoekwoorden moeten uniek zijn, maar maak je geen zorgen over het gebruik van hetzelfde zoekwoord voor twee sites. Als u een bestaand trefwoord probeert opnieuw te gebruiken, verandert het selectievakje aan de rechterkant van het dialoogvenster in een geel uitroepteken om aan te geven dat uw trefwoord uniek moet zijn. Voer gewoon een nieuwe in en het werkt prima.

complete-gids-naar-zoekwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 10

Gebruik je fantasie; je zou je trefwoord voor technische zoektips van HowtoGeek.com of iets anders gemakkelijk kunnen onthouden, zodat je onze tutorials om je te helpen altijd op je computer kunt vinden.

complete-gids-naar-zoekwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 11

Nieuwe zoekwoordsnelkoppeling toevoegen in Chrome

Wilt u de zoekopdracht van uw favoriete website toevoegen aan Google Chrome? Hier leest u hoe u een geheel nieuw zoekwoord voor een zoekmachine kunt maken. Voor dit voorbeeld voegen we de zoekfunctie van Techinch.com toe aan Chrome, maar u kunt op dezelfde manier de zoekopdracht van een andere site toevoegen.

Blader eerst naar de site die u wilt toevoegen en voer een zoekopdracht uit op de site.

complete-gids-naar-zoekwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 12

Hierdoor zou Chrome automatisch een zoekwoord voor deze site moeten maken; als dit niet het geval is, kunt u het nog steeds handmatig toevoegen. Kijk in de adresbalk en kijk waar uw zoekopdracht in het adres staat.

complete-gids-naar-zoekwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 13

Vervang uw zoekterm door %s zoals we deden in deze schermafbeelding. Kopieer nu het totale adres zodat we het kunnen gebruiken om een ​​nieuw zoekwoord aan te maken.

complete-gids-naar-zoekwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 14

Open het dialoogvenster Zoekmachines zoals hierboven en klik op Toevoegen.

complete-gids-naar-zoekwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 15
Voer in het dialoogvenster het adres van de site in het vak Naam in en een trefwoord ervoor in het vak Trefwoord zoals hierboven. Plak nu het adres dat u hebt gekopieerd met %s in plaats van uw zoekopdracht in het URL-vak. Klik op OK als u klaar bent.

complete-gids-naar-zoekwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 16

U ziet uw nieuwe zoekmachine-optie zoals eerder vermeld in uw lijst Andere zoekmachines en kunt deze bewerken of standaard maken zoals voorheen.

complete-gids-naar-zoekwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 17
Dit is een bijzonder goede manier om zoekmachines toe te voegen die niet standaard worden opgepikt, zoals speciale zoekopdrachten. Hier hebben we Google Afbeeldingen zoeken toegevoegd met het trefwoord afbeeldingen, met behulp van de stappen in deze tutorial.

complete-gids-naar-zoekwoord-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 18

Bezoek een favoriete site met een trefwoord

U kunt dit ook gebruiken om een ​​manier toe te voegen om snel een favoriete site te bezoeken met een trefwoord. Voer in dit geval het normale adres van de site in het URL-veld in.

complete-gids-naar-zoekwoorden-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 19

Wanneer u nu uw trefwoord in het adresveld invoert, wordt die site als de standaardoptie geopend. We kunnen bijvoorbeeld Facebook.com openen door simpelweg vrienden in te typen. U kunt dit nog eenvoudiger maken en slechts één teken invoeren als trefwoord voor een supersnelle manier om toegang te krijgen tot uw favoriete sites.

complete-gids-naar-zoekwoorden-snelkoppelingen-naar-zoeksites-in-google-chrome foto 20

Conclusie

Chrome maakt het veel gemakkelijker om zoekmachines toe te voegen dan andere browsers, omdat het automatisch nieuwe zoeksites toevoegt wanneer u op verschillende sites op internet zoekt. In tegenstelling tot Firefox, IE en andere browsers hoeft u meestal geen nieuwe zoekmachines handmatig toe te voegen. Maar als u een site moet toevoegen die Chrome niet automatisch lijkt op te pikken, kunt u dat snel en gemakkelijk doen. Bovendien maakt het zoeken op trefwoorden het sneller dan ooit om te beginnen met zoeken op de gewenste site.

Heeft u een favoriete site die u heeft toegevoegd aan de zoekfunctie van Chrome? Laat het ons weten in de comments!

Meer verhalen

Firefox 4.0 Beta 2 zet tabbladen bovenaan, zoals Google Chrome (of Opera)

De nieuwste Firefox-bèta steelt een functie van Google Chrome en verplaatst de tabbladen naar de bovenkant van het venster ... maar als je goed kijkt, lijkt het eigenlijk ook heel erg op Opera.

De plaknotities van Windows 7 gebruiken

Wilt u een gemakkelijke manier om snel een notitie op te schrijven en voor u te houden zonder een stuk van een dode boom te verspillen? Laten we eens kijken naar de Sticky Notes-app in Windows 7 en hoe u deze optimaal kunt gebruiken.

Transformeer je Ubuntu Box in een karaokemachine

Heb je er ooit aan gedacht om van je Linux Box je eigen persoonlijke karaoke-machine te maken? Welnu, OSD Lyrics heeft het zojuist voor ons Linux-gebruikers mogelijk gemaakt om onze Linux in een karaoke-machine te veranderen.

Batchscript om Sysinternals-hulpprogramma's automatisch bij te werken

Hoewel de Microsoft Sysinternals-tools ongelooflijk krachtig en nuttig zijn, is de enige functie die ze missen de mogelijkheid om te controleren op nieuwe versies. Momenteel moet u regelmatig de Sysinternals-site controleren en versies tussen uw systeem en de meest recente officiële release vergelijken om

Herinneringen voor gebeurtenissen ontvangen terwijl u video's bekijkt in Windows 7 Media Center

Als u Windows 7 Media Center gebruikt, kunt u de tijd uit het oog verliezen bij het kijken naar uw favoriete films of tv-programma's. Vandaag kijken we naar de Remin Me plug-in die een herinneringsbericht zal weergeven.

PHP installeren op IIS 6 voor Windows Server 2003

Een van de meest populaire ontwikkelplatforms op het web is PHP, dat veel populaire applicaties en sites mogelijk maakt, zoals Facebook, WordPress en Joomla. Hoewel de meeste van deze systemen zijn ‘ontworpen’ om te worden gebruikt op een Linux-systeem met de Apache Web Server, kunt u PHP-applicaties implementeren via IIS 6 op

Laat uw Windows 7-pc eruitzien als Mac OS X Leopard

Wilt u uw Windows 7-thema meer op Mac OS X laten lijken? Hier is een thema dat precies dat kan, zolang je al een gehackt uxtheme hebt.

Hoe installeer ik Windows Home Server Beta Vail op VMware Workstation

Als je een Windows Home Server-liefhebber bent, wil je waarschijnlijk de nieuwe versiecode met de naam Vail testen. Je hebt misschien geen extra box om het op te testen, dus hier bekijken we hoe je het op VMware Workstation kunt installeren.

Snelle en eenvoudige videobewerking met de YouTube Editor

Op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om basisbewerkingen uit te voeren en muziek toe te voegen aan je YouTube-clips? Vandaag zullen we bekijken hoe u de video-editor van YouTube kunt gebruiken.

Snelle tip: games uitschakelen in Windows 7

Als je tevreden bent met de functies in Windows 7, maar geen gebruik vindt voor de standaard meegeleverde games, kunnen ze worden uitgeschakeld. In deze snelle tip laten we je zien hoe het moet.