Volledige gids voor netwerken Windows 7 met XP en Vista

Aangezien er tegenwoordig drie versies van Windows in het veld zijn, is de kans groot dat u gegevens tussen hen moet delen. Vandaag laten we zien hoe u ervoor kunt zorgen dat elke versie bestanden en printers met elkaar deelt.

In een perfecte wereld zou het net zo eenvoudig zijn om op een knop te klikken om uw computers met verschillende Microsoft-besturingssystemen op een netwerk te krijgen. Met de Windows 7 Homegroup-functie is het bijna zo eenvoudig. Het kan echter een beetje een uitdaging zijn om ze alle drie met elkaar te laten communiceren. Vandaag hebben we een handleiding samengesteld waarmee u bestanden en printers kunt delen in elk scenario van de drie versies die u op uw thuisnetwerk kunt tegenkomen.

Delen tussen Windows 7 en XPHet meest voorkomende scenario dat u waarschijnlijk tegenkomt, is delen tussen Windows 7 en XP. In wezen moet u ervoor zorgen dat beide machines deel uitmaken van dezelfde werkgroep, de juiste instellingen voor delen instellen en ervoor zorgen dat netwerkdetectie is ingeschakeld op Windows 7. Het grootste probleem dat u tegen kunt komen, is het vinden van de juiste printerstuurprogramma's voor beide versies van Windows.

complete-gids-naar-netwerken-windows-7-met-xp-en-vista foto 1

Bestanden en printers delen tussen Windows 7 en XP

Een netwerkschijf toewijzen

Een andere methode voor het delen van gegevens tussen XP en Windows 7 is het in kaart brengen van een netwerkstation. Als u geen printer hoeft te delen en alleen een schijf wilt delen, kunt u een XP-schijf gewoon toewijzen aan Windows 7. Hoewel het misschien ingewikkeld klinkt, is het proces niet slecht. Het lastigste is om ervoor te zorgen dat je de juiste lokale gebruiker toevoegt. Hiermee kunt u de inhoud van een XP-schijf delen met uw Windows 7-computer.

complete-gids-naar-netwerken-windows-7-met-xp-en-vista foto 2

Wijs een netwerkschijf toe van XP naar Windows 7

Delen tussen Vista en Windows 7

Een ander scenario dat u tegen kunt komen, is dat u bestanden en printers moet delen tussen een Vista- en Windows 7-machine. Het proces is een beetje eenvoudiger dan delen tussen XP en Windows 7, maar het kost wat werk. De functie Thuisgroep is niet compatibel met Vista, dus we moeten een paar verschillende stappen doorlopen. Afhankelijk van wat uw printer is, zou het delen ervan eenvoudiger moeten zijn, aangezien Vista en Windows 7 de stuurprogramma's veel beter automatisch kunnen lokaliseren.

complete-gids-naar-netwerken-windows-7-met-xp-en-vista foto 3

Bestanden en printers delen tussen Windows 7 en Vista

Delen tussen Vista en XP

Toen Windows Vista uitkwam, waren de hardwarevereisten intensief, waren de stuurprogramma's nog niet klaar en was het moeilijk om ze onderling te delen vanwege de nieuwe Vista-structuur. Het deelproces is vrij eenvoudig als u geen wachtwoordbeveiliging gebruikt ... omdat u alleen maar hoeft te laten vallen wat u wilt delen in de Vista Public-map. Aan de andere kant wordt delen met wachtwoordbeveiliging een beetje moeilijker. In principe moet u een gebruiker toevoegen en delen instellen op de XP-machine. Maar nogmaals, we hebben een complete tutorial voor die situatie.

complete-gids-naar-netwerken-windows-7-met-xp-en-vista foto 4

Bestanden en mappen delen tussen Vista- en XP-machines

Delen tussen Windows 7 met thuisgroep

Als u een of meer Windows 7-machines hebt, wordt het delen van bestanden en apparaten uiterst eenvoudig met de functie Thuisgroep. Het is net zo eenvoudig als het maken van een thuisgroep op de machine en vervolgens de andere erbij voegen. Hiermee kunt u media streamen, bepalen welke gegevens worden gedeeld en kan het ook met een wachtwoord worden beveiligd. Als u niet wilt dat uw Windows 7-machines deel uitmaken van dezelfde thuisgroep, kunt u nog steeds bestanden delen via de openbare map en ook een printer instellen om te delen.

complete-gids-naar-netwerken-windows-7-met-xp-en-vista foto 5

Gebruik de thuisgroepfunctie in Windows 7 om printers en bestanden te delen

Maak een thuisgroep en sluit u daarbij aan bij een nieuwe computer

Wijzigen welke bestanden worden gedeeld in een thuisgroep

Windows Home Server

Als je een ultieme setup wilt die een gecentraliseerde locatie creëert om bestanden te delen tussen alle systemen in je thuisnetwerk, ongeacht het besturingssysteem, installeer dan een Windows Home Server. Het stelt u in staat uw belangrijke documenten en digitale mediabestanden op één box te centraliseren en biedt gemakkelijke toegang tot gegevens en de mogelijkheid om media naar andere machines in uw netwerk te streamen. Niet alleen dat, maar het biedt een gemakkelijke back-up van al uw machines naar de server, voor het geval er een ramp plaatsvindt.

complete-gids-naar-netwerken-windows-7-met-xp-en-vista foto 6

Windows Home Server installeren en instellen

Gedeelde mappen beheren op Windows Home Server

Conclusie

De grootste ergernis is het omgaan met printers die voor elk besturingssysteem een ​​andere set stuurprogramma's hebben. Er is geen echt gemakkelijke manier om dit probleem op te lossen. Ons beste advies is om te proberen het op één machine aan te sluiten, en als de stuurprogramma's niet werken, sluit u het aan op de andere computer en kijkt u of dat werkt. Elke printerfabrikant is anders en Windows installeert niet altijd automatisch de juiste stuurprogramma's voor het apparaat.

We hopen dat deze gids u helpt uw ​​gegevens te delen tussen welk Microsoft OS-scenario u ook tegenkomt!

Hier zijn enkele andere artikelen die u kunnen helpen bij het vervullen van uw behoeften op het gebied van thuisnetwerken:

Deel een printer op een thuisnetwerk van Vista of XP naar Windows 7

Een map delen op de XP-manier in Windows Vista

Meer verhalen

Externe toegang instellen in Windows Home Server

Een van de vele geweldige functies van Windows Home Server is de mogelijkheid om op afstand toegang te krijgen tot uw server en andere computers in uw netwerk. Vandaag laten we u de stappen zien om externe toegang tot uw thuisserver in te schakelen vanaf elke plek waar u een internetverbinding heeft.

Windows-wachtwoord wijzigen of opnieuw instellen vanaf een Ubuntu Live-cd

Als u zich niet kunt aanmelden, zelfs niet nadat u uw twaalf wachtwoorden hebt geprobeerd, of als u een computer hebt geërfd met wachtwoordbeveiligde profielen, hoeft u zich geen zorgen te maken: u hoeft Windows niet opnieuw te installeren. We laten u zien hoe u uw Windows-wachtwoord kunt wijzigen of resetten vanaf een Ubuntu Live-cd.

Voeg de AeroSnap-functie van Windows 7 toe aan Vista en XP

Gebruik je Windows Vista of XP en wil je die Windows 7 AeroSnap-goedheid op je eigen systeem? Ga dan met ons mee als we kijken naar AeroSnap voor Windows Vista en XP.

Kopieer Excel-opmaak op de gemakkelijke manier met Format Painter

De Format Painter in Excel maakt het gemakkelijk om de opmaak van een cel te kopiëren en op een andere toe te passen. Met slechts een paar klikken kunt u opmaak reproduceren, zoals lettertypen, uitlijning, tekstgrootte, rand en achtergrondkleur.

Vrijdagpret: speel Tetris in Google Chrome

Speel je liever klassieke games dan de nieuwere? Maak je dan klaar voor wat klassieke goedheid met de JC-Tetris-extensie voor Google Chrome.

Laat uw 64-bits computer eruitzien als een Commodore 64

De Commodore 64 was een van de best verkochte thuiscomputers ooit, en veel nerds deden hun eerste computerervaring op op een van deze vroege personal computers. Hier is een gemakkelijke manier om de beginjaren van personal computing opnieuw te beleven met een thema voor Windows 7.

Voeg een schuifbare bladwijzerwerkbalk met meerdere rijen toe aan Firefox

Als u veel bladwijzers beschikbaar houdt in uw bladwijzerwerkbalk, weet u dat toegang tot sommige ervan niet zo eenvoudig is als u zou willen. Nu kunt u het toegangsproces vereenvoudigen met de Multirow Bookmarks Toolbar voor Firefox.

Laat uw pc eruitzien als Windows Phone 7

Windows Phone 7 biedt een unieke en opwindende gebruikersinterface die veel informatie efficiënt op het scherm weergeeft. En met een eenvoudig Rainmeter-thema kunt u dezelfde gebruikersinterface en inhoud rechtstreeks op uw Windows 7-bureaublad hebben.

Office 2010 Beta verwijderen en Office 2007 opnieuw installeren

Heb je de bètaversie van Office 2010 uitgeprobeerd, maar wil je terug naar Office 2007? Hier is een stapsgewijze zelfstudie over het verwijderen van uw Office 2010-bèta en het opnieuw installeren van uw Office 2007.

Speel een webpagina Display Prank in Google Chrome

Ben je op zoek naar een leuke maar onschuldige grap om te spelen met iemand die graag Google Chrome gebruikt? Als dat het geval is, wilt u misschien de Upside Down-extensie voor Chrome nader bekijken.