Comcast probeert pro-netneutraliteitssite te sluiten

Joe Raedle/Getty Images

Internet-advocatuurgroep Fight for the Future zegt dat Comcast het bedrijf een stopzettingsbevel heeft gestuurd waarin de groep wordt geëist om Comcastroturf.com te verwijderen op grond van het feit dat het de 'waardevolle intellectuele eigendom' van het bedrijf schendt. De site doet een beroep op hulp bij het identificeren van wat volgens haar frauduleuze opmerkingen zijn die op de eigen site van de FCC zijn geplaatst, ter ondersteuning van de plannen van FCC-voorzitter Ajit Pai om de regels voor netneutraliteit terug te draaien. Veel reacties zijn al als spam gemarkeerd of zonder hun toestemming onder de naam van mensen geplaatst. (Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt.)

Evan Greer, campagneleider van Fight for the Future, zei dat de stopzettingsbevel aangeeft waarom netneutraliteit nodig is: 'Als het plan van Ajit Pai wordt uitgevoerd, zou er niets zijn dat Comcast ervan weerhoudt om sites zoals Comcastroturf.com simpelweg te blokkeren. die kritisch staan ​​tegenover hun bedrijfsbeleid.'Fight for the Future protesteert tegen de stappen van de FCC om de herclassificatie van breedbandinternet ongedaan te maken. De verandering, in 2015, vormde de regels voor het beschermen van netneutraliteit; dat ISP's alle gegevens die aan klanten worden aangeboden met gelijke snelheden en ongecensureerd moeten behandelen - regels die soms werden ontweken.

Comcast vertelde de Daily Dot dat het 'sterke, wettelijk afdwingbare regels voor netneutraliteit ondersteunt en geen websites of inhoud blokkeert en niet zal blokkeren'. Het kabel- en internetbedrijf zegt dat het een externe leverancier is die verantwoordelijk is voor het monitoren van websites die zijn merken gebruiken zonder toestemming. Deze leverancier stuurt vervolgens routinematig berichten naar verdachte sites. De verklaring voegde eraan toe dat de site in kwestie andere juridische problemen opriep, omdat er om gebruikersgegevens werd gevraagd en dat de site geen privacybeleid had.

De stopzettingsbevel zelf is onschuldig geformuleerd en stelt dat de naam van Comcastroturf 'verwarrend vergelijkbaar' is met Comcast. (Er zijn meer verwarrende overeenkomsten in technologie.) Het bericht voegde eraan toe dat het bedrijf wil dat de site eraan wordt overgedragen, anders zal het juridische stappen ondernemen. Comcast zei dat het momenteel niet van plan is om juridische stappen te ondernemen.

Aanbevolen verhalen

LeEco CEO treedt af, maar blijft aan het roer

De leider van LeEco stopt met een van zijn leiderschapsrollen om zich te concentreren op het nieuw leven inblazen van zijn tech-imperium.

Amerikanen kunnen hun telefoon niet neerleggen, de tv uitzetten

Een nieuw rapport van marktonderzoeksbureau eMarketer onthult dat Amerikaanse volwassenen nu meer dan de helft van hun dag - gemiddeld 12 uur en 7 minuten - aan het consumeren van media besteden.

Sling probeert klanten te lokken met een AirTV-bundel

Het was slechts een kwestie van tijd voordat Sling zijn service bundelde met een AirTV-box.

AT&T, Comcast en Verizon leggen uit dat ze je browsergeschiedenis niet verkopen

Maar elk bedrijf gebruikt klantgegevens al op manieren die u zich misschien niet realiseert.