Colorado overweegt een einde te maken aan de run als de Feds hard optreden tegen recreatieve marihuana

De regering-Trump heeft gezegd dat ze medische marihuana soepel zal bekijken, maar wordt beschouwd als hernieuwde federale handhaving om de verkoop van recreatieve marihuana legaal te sluiten in acht staten en het District of Columbia. Wetgevers in Colorado hebben een eenvoudige oplossing voorgesteld.

Senaatswet 192 zou de recreatieve marihuanaproducenten in Colorado toestaan ​​om te herclassificeren als medische marihuanabedrijven als de Trump-regering besluit de federale wet te handhaven die marihuana nog steeds op de lijst van illegale drugs plaatst.

Het wetsvoorstel stelt de staatsvergunningsautoriteit in staat om eenmalige overdrachten van retailmarihuana of retailmarihuanaproducten van een retailmarihuana-licentiehouder naar een medische marihuana-licentiehouder toe te staan ​​op basis van een zakelijke behoefte als gevolg van een wijziging in de lokale, provinciale of federale wet of het handhavingsbeleid , volgens een samenvatting van het wetsvoorstel door de Algemene Vergadering van Colorado.De Associated Press noemde het wetsvoorstel de brutaalste poging tot nu toe van een Amerikaanse marihuanastaat om federale interventie in zijn wietmarkt te vermijden.

Miljoenen opofferen.

Sen. Tim Neville, die een voorstedelijk gebied buiten Denver vertegenwoordigt, introduceerde het wetsvoorstel in de nasleep van herhaalde, zij het vage, dreigementen van functionarissen van de Trump-regering om de legale marihuana-industrie aan te pakken. In de meeste gevallen leken de opmerkingen gericht te zijn op de verkoop van recreatieve marihuana.

De verkoop van recreatieve marihuana is gelegaliseerd in Alaska, Californië, Colorado, Maine, Massachusetts, Nevada, Oregon en Washington.

De Colorado-wet biedt in wezen enige bescherming voor recreatieve marihuanabedrijven in de Rocky Mountain State. Mochten de federale autoriteiten proberen een recreatief cannabisproduct in beslag te nemen of de productie stop te zetten, dan zou het overschakelen naar een vergunning voor medicinale marihuana voorkomen dat de bedrijven vast komen te zitten met producten die ze niet kunnen verkopen.

Het zou de staat mogelijk ook honderden miljoenen aan belastinginkomsten kosten. Colorado heft een belasting van 17,9 procent op recreatieve marihuana, veel meer dan de 2,9 procent op medicinale marihuana. Belastinggeld van marihuana financiert onder meer scholen, politietrainingen en openbare campagnes om mensen voor te lichten over het gebruik van marihuana.

Toch vertelde Neville aan Associated Press dat de stap op zijn minst ondernemers in Colorado zou beschermen. Als er een verandering komt in de federale wetgeving, dan denk ik dat al onze bedrijven op de een of andere manier in bedrijf willen blijven. Ze hebben grote investeringen gedaan', zegt hij.

Een warrig beeld.

Het blijft onduidelijk wat de regering-Trump van plan is te doen om de legale marihuana-industrie te beïnvloeden. Tot nu toe was de retoriek hoog op cryptische waarschuwingen, maar laag op feitelijke beleidsspecificaties.

Trump-woordvoerder Sean Spicer vertelde verslaggevers dat ze meer handhaving van de federale wetgeving met betrekking tot marihuana kunnen verwachten, maar lijkt zich meer op recreatieve dan op medische marihuana te richten.

In een toespraak deze maand in Virginia sprak de nieuwe procureur-generaal Jeff Sessions echter opnieuw over zijn verzet tegen marihuana, dit keer met inbegrip van medicinale marihuana. Hij zei dat de waarde van medicinale marihuana is gehyped, misschien te veel, en bespotte het idee dat marihuana zou kunnen helpen bij wijdverbreide opioïde-verslaving door te worden gebruikt voor pijnbestrijding.

Hoe dom is dat? Geef me een pauze, zei Sessions.

Volg dispensaries.com op Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste cannabisnieuws.

Aanbevolen verhalen

Apple begint apps te weigeren als naam inclusief prijs is

Al die apps met 'gratis' in de titel zullen langzaamaan uit de appstores van Apple verdwijnen.

Windows 10 uitvoeren vanaf een USB-station

Ja, u kunt Windows 10 laden en uitvoeren vanaf een USB-station, een handige optie wanneer u een computer gebruikt die is opgezadeld met een oudere versie van Windows.

Nintendo herinnert zich mogelijk de linker Joy-Con van Switch

Een slechte hardware-ontwerpbeslissing lijkt de oorzaak te zijn van die frustrerende verbindingsproblemen die Switch-bezitters ervaren met de linker Joy-Con.

Amazon overweegt parachutes voor door drones afgeleverde pakketten

Waarom een ​​landing riskeren als een pakket van een veilige hoogte kan worden gedropt...