Chromecast meer dan webpagina's: 4 soorten bestanden die u in Chrome kunt bekijken

chromecast-meer-dan-webpagina's-4-types-bestanden-die-je-kunt-kijken-in-chromen foto 1

Met de Chromecast van Google kunt u alles wat u op een Chrome-browsertabblad kunt bekijken, naar uw pc sturen. U bent niet beperkt tot alleen webpagina's, want Chrome kan lokale video's en muziekbestanden afspelen en pdf's en Office-documenten weergeven.

Natuurlijk kun je je hele bureaublad Chromecasten, maar dit is een allesomvattende schonere oplossing waarmee je alleen de inhoud kunt casten die je belangrijk vindt en kunt schakelen tussen browsertabbladen, terwijl je andere dingen met je computer kunt doen terwijl één tabblad wordt gestreamd.Opmerking: we gaan ervan uit dat je de Chromecast-extensie voor Chrome al hebt geïnstalleerd.

Lokale videobestanden

Het Chromecast-apparaat van Google streamt de meeste media vanuit de cloud, dus als je een Netflix- of YouTube-video afspeelt, maakt de Chromecast verbinding met Netflix of YouTube en haalt de video daar vandaan. Daarom is het afspelen van lokale videobestanden een beetje anders - er is geen cloudlocatie om ze vanaf te streamen.

Als u lokale videobestanden op uw Chromecast wilt afspelen, kunt u de Chromecast-extensie gebruiken om een ​​browsertabblad te casten. Google Chrome biedt ondersteuning voor verschillende veelgebruikte video-indelingen, dus u hoeft alleen maar een lokaal videobestand van een ondersteund formaat naar Chrome te slepen en neer te zetten. Het begint te spelen in de ingebouwde videoviewer van Chrome.

chromecast-meer-dan-webpagina's-4-types-bestanden-die-je-kunt-kijken-in-chromenfoto 2

Chrome ondersteunt standaard MP4-videobestanden, evenals de volgende formaten: .3gp, .avi, .mov, .m4v, .mkv, .ogv, .ogm, .webm

Als je een video in een andere indeling hebt en deze in Chrome wilt afspelen, moet je deze converteren naar een ondersteund formaat - MP4 is waarschijnlijk de ideale. U kunt dit doen met een hulpprogramma voor videoconversie, zoals HandBrake.

Lokale muziek

Chrome biedt ook de mogelijkheid om bepaalde soorten audiobestanden af ​​te spelen. Dit betekent dat u een muziekbestand in een browsertabblad kunt afspelen en naar uw tv kunt casten, waardoor u effectief gebruik kunt maken van het luidsprekersysteem van uw televisie om muziek vanaf uw computer af te spelen.

Je kunt ondersteunde muziekbestanden op dezelfde manier openen als video's: sleep een muziekbestand gewoon naar het browservenster van Chrome en het wordt afgespeeld op een tabblad.

chromecast-meer-dan-webpagina's-4-types-bestanden-die-u-kunt-kijken-in-chromenfoto 3

Chrome ondersteunt alle MP3-bestanden die je hebt rondslingeren, evenals de volgende muziekbestandsformaten: .mp4, .m4a, .ogg, .oga, .wav

Als je merkt dat je Chromecast als muziekspeler gebruikt, zal deze interface nogal onhandig zijn, omdat je elk nummer dat je wilt afspelen in je browservenster moet neerzetten nadat het laatste nummer is afgelopen. Om dit gemakkelijker te maken, kunt u een Chrome-extensie zoals Achshar Player installeren die uw Chrome-browser een ingebouwde lokale speler voor muziekbestanden geeft.

Chrome biedt al ondersteuning voor het afspelen van deze muziekbestanden - de extensies geven je alleen een HTML5- en JavaScript-in-browser-interface waarmee je de nummers kunt kiezen die je wilt afspelen en afspeellijsten kunt instellen.

chromecast-meer-dan-webpagina's-4-types-bestanden-die-u-kunt-kijken-in-chromenfoto 4

Natuurlijk kunt u Chromecast ook gebruiken om muziek af te spelen door een tabblad te casten met een webgebaseerde muziekservice zoals Spotify, Pandora of Rdio. Maar dit is hoe je het zou doen met lokale muziekbestanden.

PDF-documenten

Chrome heeft een ingebouwde PDF-viewer, hoewel deze viewer alleen werkt als u standaard PDF-bestanden op internet tegenkomt. Als u liever de PDF-viewer gebruikt voor alle bestanden op uw computer, kunt u met de rechtermuisknop op een PDF-bestand op uw computer klikken en Chrome instellen als uw standaard PDF-viewer. PDF-bestanden worden dan geopend in een browsertabblad.

chromecast-meer-dan-webpagina's-4-types-bestanden-die-u-kunt-kijken-in-chromenfoto 5

U kunt ook pdf-bestanden van uw computer naar uw Chrome-browser slepen en neerzetten en Chrome ze laten openen, ongeacht of u Chrome hebt ingesteld als uw standaard pdf-viewer.

chromecast-meer-dan-webpagina's-4-types-bestanden-die-u-kunt-kijken-in-chromenfoto 6

Microsoft Office-documenten

Google voegt ondersteuning toe voor het bekijken van Microsoft Office-documenten aan Chrome. Momenteel is deze ondersteuning alleen beschikbaar door de Chrome Office Viewer-extensie te installeren vanuit de Chrome Web Store.

Na het installeren van de extensie krijgt Chrome de mogelijkheid om Word-documenten, Excel-spreadsheets en PowerPoint-presentaties rechtstreeks in de browser te bekijken - het is niet nodig om Office of een van de Office Viewer-apps van Microsoft te installeren. Dit is vooral handig op Chromebooks, daarom is de Chrome Office Viewer-extensie standaard inbegrepen op de Chromebook Pixel. Google werkt zelfs aan het toevoegen van volledig lokale en offline Office-documentbewerking aan Chrome.

Om een ​​Office-document te bekijken nadat u de extensie hebt geïnstalleerd, sleept u het gewoon naar een Chrome-browservenster.

chromecast-meer-dan-webpagina's-4-types-bestanden-die-je-kunt-kijken-in-chromenfoto 7


Dankzij de afhankelijkheid van Chrome van web-apps, kunt u ook alles Chromecasten wat u via een web-app kunt openen. Voor sommige soorten bestanden kan het Chromecasten van uw hele bureaublad echter de beste oplossing zijn.

Afbeelding tegoed: John Biehler op Flickr

Meer verhalen

Geek Trivia: werden moderne metrokaarten geïnspireerd door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Vijf aanpassingen aan de Nest Thermostat-instellingen die u geld kunnen besparen

Slimme thermostaten zijn niet alleen handig, maar ze worden ook geleverd met een handvol instellingen die u mogelijk geld kunnen besparen. De Nest Thermostat is een van de meest populaire opties en wordt geleverd met een hele reeks instellingen waarvan je moet profiteren als je je telefoon wilt verlagen.

4 manieren om Android op uw pc te gebruiken en uw eigen dubbele besturingssysteem te maken

Intel is nu geïnteresseerd in het pushen van Dual OS-pc's - apparaten met zowel Windows 8 als Android erop. Maar u hoeft hiervoor geen nieuwe pc te kopen - u kunt Android-apps en zelfs het Android-besturingssysteem op uw huidige pc uitvoeren.

Moet u upgraden naar de professionele editie van Windows 10?

U krijgt echter Windows 10 - met de gratis upgrade-aanbieding of op een nieuwe pc - u krijgt waarschijnlijk Windows 10 Home. U kunt betalen om dat Windows 10 Home-systeem te upgraden naar Windows 10 Professional, maar zou u dat ook moeten doen?

Moet u een verwijderprogramma van derden gebruiken?

Als u net als de meeste Windows-gebruikers bent, verwijdert u waarschijnlijk programma's door hun de-installatieprogramma's te starten vanuit het Configuratiescherm Programma's toevoegen/verwijderen. Maar als je een nerd bent, is er een kans dat je hebt geploeterd met een de-installatieprogramma van derden.

Waarom je Rise of the Tomb Raider (en andere pc-games) niet in de Windows Store moet kopen

Microsoft concurreert met Steam. Voor $ 60 kun je Rise of the Tomb Raider krijgen via de Windows Store of Steam. Maar de versie van de game in de Windows Store is erger en het nieuwe app-platform van Microsoft is de schuldige. Het is nog niet klaar voor krachtige games.

Hoe u uw verloren Windows- of Office-productsleutels kunt terugvinden

Als u van plan bent Windows opnieuw te installeren maar uw productsleutel niet kunt vinden, heeft u geluk omdat deze is opgeslagen in het Windows-register. Het is gewoon niet gemakkelijk te vinden en het is onmogelijk om te lezen zonder enige hulp. Gelukkig zijn we hier om te helpen.

Een schone installatie van Windows 10 uitvoeren, op de gemakkelijke manier

Het upgradeproces van Windows 10 sleept oude bestanden, instellingen en programma's van uw vorige Windows-systeem naar uw nieuwe. Als je echter een volledig nieuw systeem wilt, heb je een paar opties.

6 Aankomende op Linux gebaseerde besturingssystemen voor smartphones die geen Android zijn

Android, iOS, Windows Phone en BlackBerry 10 zijn niet de enige besturingssystemen voor smartphones die strijden om een ​​plekje in je zak. Er zijn andere besturingssystemen voor smartphones in ontwikkeling - en ze zijn allemaal op Linux gebaseerd.

Gebruik Portable VirtualBox om virtuele machines overal mee naartoe te nemen

Met draagbare applicaties kunt u schakelen tussen computers en uw applicaties en hun instellingen meenemen op een USB-stick. Met Portable VirtualBox kunt u draagbare besturingssystemen maken en deze op elke pc uitvoeren.