Chevy begint met de productie van de Bolt

AP Photo/Duane Burleson

Een nieuwe golf van betaalbare maar praktische elektrische auto's bereikt eindelijk de productielijnen. GM is begonnen met de productie van de Chevy Bolt in een fabriek in Orion Township, Michigan, waardoor het op schema ligt om de $ 30.000 (na belastingvermindering) EV in Californië en Oregon tegen het einde van het jaar te verkopen. Het is niet zeker wie er als eerste bij de Bolt zal komen, behalve Lyft-stuurprogramma's (er zijn geen reserveringen, zoals de AP opmerkt), maar het is veilig om te zeggen dat Chevy Tesla verslaat - de Model 3 komt niet binnen productie tot medio 2017.

De Bolt zal waarschijnlijk in het begin geen sterke verkoper zijn. IHS schat dat Chevy in het eerste jaar minder dan 30.000 bouten zal verplaatsen, wat een bleke schaduw is van Tesla's meer dan 400.000 pre-orders voor de Model 3. Het is een voorzichtige stap voorwaarts voor een conventionele autofabrikant waar Tesla, wiens bedrijf draait om elektrische stroom, springt er met beide voeten in.Het kan echter de bal aan het rollen brengen voor de elektrische auto-industrie, althans in de VS. Op dit moment zijn uw keuzes voor EV's over het algemeen verdeeld tussen lange maar relatief dure aanbiedingen (zoals de BMW i3 of Tesla Model S) of betaalbare maar beperkte machines zoals de Nissan Leaf. De Bolt verandert dat allemaal. De kosten na het krediet zijn minder duur dan de typische verkoopprijs van $ 34.000 voor een nieuwe auto in de VS (volgens Kelley Blue Book), maar het bereik van 238 mijl is lang genoeg om je geen zorgen te maken dat de energie opraakt tijdens langdurig woon-werkverkeer. De grootste beperking is het reizen door het hele land. Hoewel Tesla zijn Supercharger-netwerk heeft om sommige lange ritten van stroom te voorzien, is het moeilijker om te garanderen dat je in andere EV's van kust tot kust kunt rijden.

Meer verhalen

Een volledige back-up van een Android-telefoon of -tablet maken zonder uw apparaat te rooten of te ontgrendelen?

Android bevat een ingebouwde manier om een ​​back-up te maken van de inhoud van uw telefoon of tablet en deze te herstellen. Het enige dat u nodig hebt, is een computer en een apparaat met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) of nieuwer.

Wat u moet weten over het kopen van Windows 8.1-pc's met aanraakfunctie

Het is nu ruim een ​​jaar geleden dat Windows 8 werd uitgebracht. Er is veel gebeurd: we gebruiken nu Windows 8.1 en er komen elke dag nieuwe apparaten met Intel's Haswell- en Bay Trail-chips uit. Aanraakgevoelige laptops, convertibles en Windows-tablets worden steeds goedkoper en komen steeds vaker voor.

Hoe een Chromebook wordt vergrendeld om u te beschermen

Chromebooks zijn niet zoals traditionele laptops. Ze zijn standaard vergrendeld en starten alleen door Google goedgekeurde besturingssystemen op in hun standaardstatus. Ze zijn veel beperkter dan traditionele Windows-, Mac- of Linux-laptops.

De Google Experience Launcher installeren en gebruiken op elk Android-apparaat

Google werkt aan een nieuwe launcher voor Android, een die Google Now naadloos integreert. De Google Experience Launcher is officieel exclusief voor de Nexus 5, maar je kunt hem gemakkelijk gebruiken op elke andere Android-smartphone of -tablet.

Hoe u de schermhelderheid van uw pc kunt aanpassen, handmatig en automatisch

U moet waarschijnlijk de helderheid van uw scherm regelmatig wijzigen. Als het buiten helder is, wil je hem hoger zetten zodat je kunt zien. Als je in een donkere kamer bent, wil je dat het gedimd is, zodat het geen pijn doet aan je ogen. Als u de helderheid van uw scherm verlaagt, kunt u ook stroom besparen en uw

Geek Trivia: enorme en unieke videogamewerelden worden mogelijk gemaakt door een proces dat bekend staat als?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een nieuwe ROM flashen naar uw Android-telefoon

Toen je je telefoon kocht, was het hypermodern, had het de nieuwste versie van Android en deed je hart zingen. Een jaar of twee later krijgt het geen nieuwe updates en zijn de prestaties een beetje traag. Je kunt je telefoon nieuw leven inblazen - om nog maar te zwijgen van het toevoegen van een heleboel handige functies - door hem te laten knipperen

Geek Trivia: Op het eiland Yap in de Stille Oceaan gebruikten burgers welk onconventioneel item als valuta?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uw iPhone als een geïmproviseerd niveau kunt gebruiken

Ben jij een stijltang? Als je een kamer binnenloopt, merk je dan meteen dat er iets scheef aan de muur hangt? Wil je dat alles vlak en perfect is? Met een iPhone kun je het zeker proberen!

Meldingen bekijken die u hebt afgewezen op Android

U krijgt waarschijnlijk zoveel meldingen op uw telefoon en tablet dat u ze gemakkelijk kunt negeren zonder ze te lezen. Maar op een dag, terwijl je instinctief een melding wegveegt, realiseer je je misschien dat het belangrijk was en raak je in paniek. Geen zorgen: in Android heb je eenvoudig toegang tot een logboek van je