De Beme-service van Casey Neistat stopt na CNN-deal

Noam Galai/Getty Images voor TechCrunch

En zo is de korte periode van YouTube-ster Casey Neistat in mobiele apps voorbij... voorlopig in ieder geval. Zoals beloofd stopt de sociale videodienst Beme op 31 januari na de overname van de app door CNN in de herfst. Je kunt een archief van al je clips downloaden om ze voor het nageslacht te bewaren, maar de software zal waarschijnlijk niet meer werken tegen de tijd dat je dit leest. Het team heeft laten doorschemeren dat het aan 'iets nieuws' werkt, maar je zult op zoek moeten naar een alternatief als je je leven in korte fragmenten wilt delen.

Beme had een relatief korte geschiedenis en werd zowel bepaald door wie het maakte als wat het deed. Neistat onthulde de app voor iOS voor het eerst in juli 2015, en het was in hoge mate een weerspiegeling van de alles-document-strategie van zijn dagelijkse videoblogs destijds. De kenmerkende truc was de mogelijkheid om clips van 4 seconden op te nemen door je telefoon op je borst te leggen (om de nabijheidssensor te bedekken), in theorie de barrière tussen jou en wat je ook meemaakte. Met een enorm potentieel publiek (Neistat heeft miljoenen YouTube-abonnees), had Beme niet veel moeite om wat eerste acceptatie te krijgen.Het probleem: het kampte met zowel afnemende belangstelling als felle concurrentie. Het duurde tot juni 2016 voordat een voltooide openbare release arriveerde en er waren grote vernieuwingen van de interface toen de Beme-crew probeerde een interface te bedenken die gebruikers verslaafd zou houden. Neistat hielp de vraag stijgen wanneer hij de app in zijn blogs noemde, maar het gebruik nam meestal snel daarna af. En hoe zou Beme gebruikers wegleiden van Instagram en Snapchat, die beide voldoende functies voor het delen van video's en veel grotere gemeenschappen hebben?

Er zijn enkele voordelen. Het is heel goed mogelijk dat de lessen die van Beme zijn geleerd, zullen afvloeien in alles wat de ontwikkelaars voor CNN doen. En zelfs als ze dat niet doen, kan de app andere ontwikkelaars het een en ander leren: het hebben van een beroemde naam aan je project kan de kansen vergroten, maar het moet nog steeds gepolijst en boeiend genoeg zijn om op zijn eigen merites te staan.

Aanbevolen verhalen

Plex neemt Watchup nieuwsstreamingservice over

Watchup verzamelt meer dan 150 nieuwsbronnen zoals CBS, CNN en Vox, zodat gebruikers hun eigen nieuwsuitzendingen kunnen samenstellen.

Kickstarter sluit schetsmatige Adoptly-campagne af

Iets over Adoptly klopte duidelijk niet, dus Kickstarter sloot het af.

5 lessen voor succes van YouTube-ster Casey Neistat

De innovatieve filmmaker heeft zojuist zijn app voor het delen van video's verkocht aan CNN.