Desktopaanpassing: inleiding tot GeekTool voor OS X

Iets wat we als geeks graag doen, is aanpassingen aan onze desktops toevoegen, of het nu gaat om thema's of achtergronden. Vandaag bekijken we GeekTool voor OS X waarmee u verschillende soorten gegevens aan uw bureaublad kunt toevoegen.

GeekTool voor OS X is in staat tot veel dingen, van het weer buiten laten zien tot wat er op iTunes wordt afgespeeld en meer. Het kan zowel statische als dynamische informatie weergeven.

Aan de slagWe zullen kijken naar het toevoegen van een klok en een basiskalender aan uw bureaublad. Zodra je GeekTool hebt geïnstalleerd, vind je het in Systeemvoorkeuren. We hebben drie opties om het type tool op uw bureaublad te plaatsen. Bestand wordt meestal gebruikt wanneer u eeklets downloadt. Afbeelding kan worden gebruikt om een ​​dynamische afbeelding te laten bijwerken vanaf een URL (zoals weerafbeeldingen) of om door een map op uw computer te draaien. Shell, waar vandaag naar wordt gekeken, kan worden gebruikt met terminalopdrachten.

OPMERKING: Als u van plan bent te experimenteren met de commando's die u kunt gebruiken, pas dan op dat u geen commando gebruikt zonder beëindiging (Ping bijvoorbeeld).

desktop-customization-introductie-to-geektool-for-os-x foto 1

Het eindresultaat van waar we vandaag aan werken, ziet er als volgt uit. U kunt de informatie plaatsen zoals u het aantrekkelijk en functioneel vindt. Dit is slechts een startpunt.

desktop-customization-introductie-to-geektool-for-os-x foto 2

Informatie toevoegen aan het bureaublad

Om te beginnen sleept u een Shell naar het bureaublad en plaatst u deze ongeveer op de locatie waar u de informatie wilt hebben.

desktop-customization-introductie-to-geektool-for-os-x foto 3

Voor de statische teksten, Vandaag is: en De tijd is:, gebruikt u de sectie Tekst overschrijven. Om de lettertypestijlen te wijzigen, gebruikt u de Klik hier om lettertype en kleur in te stellen. Voor dit voorbeeld gebruiken we het standaardlettertype, zwart-wit, met een lettergrootte van 45 voor alles behalve de dag van de week die op 50 staat.

desktop-customization-introductie-to-geektool-for-os-x foto 4

Elk van de secties is een andere Shell die het date-commando gebruikt. Er zijn veel opties die met deze opdracht kunnen worden gebruikt. U kunt datum /? in de terminal om alle beschikbare opties te zien. De verschillende secties waarin we geïnteresseerd zijn voor dit voorbeeld zijn:

datum +%A – voor de hele dag van de week

datum +%b – voor de drieletterige maand

datum +%d – voor de dag van de maand

datum +%Y – voor het viercijferige jaar

datum +%X - voor de landinstelling opgemaakt uur, minuut en seconde

desktop-customization-introductie-to-geektool-for-os-x foto 5

Als je al je stukken hebt opgemaakt, kun je ze uitlijnen zoals je wilt. Voor dit voorbeeld hebben we een blokformaat gemaakt en de datumgebieden aangepast om dichter bij de tekst te komen die ze bevatten.

desktop-customization-introductie-to-geektool-for-os-x photo 6

Er zijn veel verschillende Geeklets beschikbaar die je via de onderstaande link kunt vinden. Hier is een voorbeeld van onze desktop met verschillende Geeklets voor iTunes, IP-info, iCal, Weather - die weergegevens van Yahoo haalt, en de tijd en datum die we hierboven hebben bekeken.

desktop-customization-introductie-to-geektool-for-os-x photo 7

Conclusie

Deze eenvoudige tool kan worden gebruikt om een ​​breed scala aan aanpassingen toe te voegen. In latere berichten zullen we kijken naar andere taken die kunnen worden gebruikt met GeekTool en ook enkele van de vooraf gemaakte tools die kunnen worden gedownload A.K.A. Geekjes.

Downloads

GeekTool 3.0 downloaden
Download leuke Geeklets om je OS X-bureaublad aan te passen

Meer verhalen

Verfraai uw Google-agenda met Event Flairs

Als u een Google Agenda-gebruiker bent, wilt u misschien enkele opties om deze aan te passen. Als je de standaardinterface beu bent, kijken we vandaag naar Event Flairs van Google Labs waarmee je het uiterlijk van de kalender kunt aanpassen.

Hoe het modelnummer/snelheid van de processor op Linux te zien?

Als u op iemand anders vertrouwt voor beheerde hosting van uw Linux-servers, weet u misschien niet altijd precies op welk type server u daadwerkelijk draait. Er is echter een snelle en gemakkelijke manier om dit te achterhalen.

Help haperingen in videostreams in VLC en Windows Media Player te voorkomen

Bij het bekijken van een video die via uw thuisnetwerk wordt gestreamd, is het vervelend om het stottereffect te krijgen. Met een simpele aanpassing in VLC en Windows Media Player kunnen we deze ergernis helpen voorkomen.

Forceer een niet-reagerende grafische toepassing in Ubuntu

Er zijn veel commandoregelhulpprogramma's om niet-reagerende programma's in Linux te doden, maar voor degenen die geneigd zijn om op de knop te drukken, kun je met de Force Quit-paneelknop elke app doden waarop je kunt klikken zonder iets te hoeven onthouden.

Volg trending onderwerpen, favoriete blogs en meer met Regator

Regator beheert RSS-feeds en vindt het meest relevante nieuws van populaire blogs op internet. U kunt Regator zien als uw persoonlijke nieuwscurator en deze aanpassen om u het nieuws te geven zoals u dat wilt.

Stel een Wake on LAN-configuratiescherm in voor uw netwerk

Als IT-manager zijn er veel dingen die u kunt doen die direct van invloed zijn op de bedrijfsresultaten. Terwijl de meest voor de hand liggende directe hardware- en softwarekosten zijn, is een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien het energie-/elektriciteitsverbruik door computersystemen. Terwijl servers 24/7 beschikbaar moeten zijn, desktop

Android uitvoeren op uw netbook of desktop

Wilt u het Android-besturingssysteem van Google uitproberen op uw netbook of desktop? Hier leest u hoe u Android vanaf een flashstation kunt gebruiken en kunt zien hoe snel Android op echte hardware kan draaien!

Waar u uw Google Analytics-trackingcode kunt vinden

Heeft u uw Google Analytics-trackingcode voor uw website nodig? Google maakt het niet gemakkelijk te vinden, maar hier is hoe u het kunt doen.

Voeg wat visuele flair toe aan het Taakbeheer-scherm in Windows 7

Als je het leuk vindt om je systeem zo veel mogelijk aan te passen, dan hebben we een leuke manier voor je om het kleurenschema voor het Taakbeheer-venster te wijzigen. Die tabbladen Prestaties en Netwerken hebben binnen een paar minuten een frisse nieuwe look.

Maak een lijst van de 10 grootste geheugenverhogende processen

Als je snel wilt zien welke processen al je geheugen verspillen, kun je dat doen met een eenvoudige opdrachtregel die de uitvoer van ps filtert om te sorteren op geheugengebruik, en alleen de tien grootste geheugenvreters teruggeeft.