Britse scholen op zonne-energie worden geconfronteerd met een belastingverhoging van 800 procent

Amerikaanse luchtmacht / Reuters

Zonnetechnologie kan in het Verenigd Koninkrijk voor een enorme hindernis staan. Volgens The Independent kunnen scholen en bepaalde bedrijven met geïnstalleerde zonnepanelen een belastingverhoging van 800 procent zien wanneer in april een wet van kracht wordt. Het is een harde klap voor de industrie als je bedenkt dat vorig jaar zo'n 12.000 werknemers uit de sector werden ontslagen en de installatie volgens de publicatie met 85 procent vertraagde. Het is iets dat volgens de Guardian werd veroorzaakt door het einde van subsidies voor zonneparken en prikkels voor huiseigenaren om zonne-energie aan hun huizen toe te voegen.

Bovendien hoeven alleen openbare scholen met de fotovoltaïsche panelen in Engeland en Wales de belastingverhoging te betalen, terwijl particuliere scholen zijn vrijgesteld. Scholen in Schotland worden ook weggelaten.Een ander Guardian-artikel zegt dat een school met 'een typisch' zonnecollectorsysteem van 10 kW ongeveer £ 800 per jaar ($ 973,29) zou betalen. Het meldt ook dat 821 scholen uitgerust met zonnepanelen een extra £ 800.000 ($ 973.916) moeten betalen. 'Na te zijn uitgegaan van vergelijkbare installatiepercentages bij de 174 autoriteiten in Engeland en Wales, stijgt dat tot een totaal van ongeveer £ 1,8 miljoen ($ 2.189.907).'

'Dit is iets minder dan nuttig voor de Britse zonne-energie-industrie', vertelde Leonie Greene van de Solar Trade Association aan The Independent. 'Het is absurd. Het energiebelastingbeleid gaat in de tegenovergestelde richting van hoe we weten dat energie moet veranderen en hoe het verandert. Wat hij doet, is oude technologie bevoordelen en nieuwe benadelen. Het is onzinnig.'

Klinkt bekend, niet?

Als vorm van protest verzamelden kinderen van de Eleanor Palmer-school in Camden in Noord-Londen zo'n 200.000 handtekeningen om de belastingverhogingen 'dringend te heroverwegen' als onderdeel van een campagne van Greenpeace. Ze worden donderdag afgeleverd bij het Engelse ministerie van Financiën.

De Britse regering, die bijna niemand verraste, verdedigde de stappen en zei dat de belastingen op andere manieren tot verbeteringen voor de scholen zouden kunnen leiden zonder uit te leggen hoe.

Aanbevolen verhalen

Bentley heeft voor het eerst een volledig elektrische Grand Tourer gemaakt

Maar je kunt het niet testen of kopen, hoe rijk je ook bent.

Echte wijzers op een smartwatch-gezicht zijn eigenlijk logisch

De MyKronos ZeTime is een ander soort hybride uurwerk.

VK overweegt strengere gevangenisstraffen voor klokkenluiders

In plaats van een gevangenisstraf van twee jaar kunnen schuldigen tot 14 jaar gevangenisstraf krijgen.

Dell's robuuste Chromebooks voor scholen arriveren 7 februari

De Chromebook 11, Chromebook 11 Convertible en Chromebook 13 zijn gebouwd om zelfs het meest onhandige kind te overleven.

Alphabet liet zijn plan voor internetdrones op zonne-energie vallen

Het ziet ballonnen als een betere manier om de wereld online te krijgen.