Breng het Windows 7-startmenu naar Windows 10 met Classic Shell

breng-de-windows-7-start-menu-naar-windows-10-met-klassieke-shell foto 1

Als er één klacht is die u kunt verwachten wanneer een nieuwe versie van Windows wordt uitgerold, is het Wat hebben ze met het Startmenu gedaan? Als u gewoon wilt dat het startmenu in Windows 10 eruitziet en functioneert zoals het startmenu van Windows 7 deed, zijn we er om u te helpen.

Waarom wil ik dit doen?

Misschien ben je dol op het Windows 10 Start Menu, dat in wezen een uitbreiding en herziening is van het Windows 8 Start Menu. Misschien irriteert het op tegels gebaseerde Metro UI-systeem je niet en heb je geen probleem met het verwijderen van de traditionele stijl van het Startmenu. Als dat zo is, is deze tutorial zeker niets voor jou en het is geweldig dat de nieuwe lay-out je niet stoort of je nostalgische gevoelens naar de GUI's van weleer vult.breng-de-windows-7-start-menu-naar-windows-10-met-klassieke-shell foto 2

Niet iedereen (en we zullen onszelf in die groep opnemen), is echter zo'n fan van het nieuwe Start Menu-systeem. Sommige mensen leerden worstelen met het Start-menu in Windows 8 en nemen die ervaring mee naar Windows 10. De meeste mensen hebben Windows 8 echter helemaal overgeslagen en de massale uitrol van Windows 10 zal ervoor zorgen dat ze hals over kop in een totaal nieuw Start Menu-paradigma dat niet past bij hun werkstijl of gevoeligheden over wat een Startmenu in de eerste plaats zou moeten zijn. Als u een van die nieuwe Windows 10-gebruikers bent die niets met het nieuwe menu te maken willen hebben, zijn we hier om u te helpen dit op te lossen.

Nu, voordat we verder gaan, willen we duidelijk maken dat alleen omdat we geen grote fans zijn van wat Microsoft heeft gedaan met het Windows 10 Start Menu (en het Windows 8-menu daarvoor) niet betekent dat we ronduit zijn negatief tegenover Windows 10 in het algemeen. We hebben Windows 10 op alles geïnstalleerd, van desktop-pc's tot onze verouderde ultrabook-laptop en waren nogal onder de indruk van de verbeteringen die daarin werden gevonden (die oude ultrabook is sindsdien niet meer zo pittig geweest, nou ja, ooit).

Wat heb ik nodig?

Gelukkig zullen we niet in het register rommelen, er is geen handmatige bewerking van variabelen of waarden, en u hoeft geen offers te brengen om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt.

Het enige dat we nodig hebben, naast je Windows 10-installatie, is een heel handig klein programma dat bekend staat als Classic Shell. Het Classic Shell-programma omvat zowel een revisie van het Start Menu-systeem waarmee u het Windows 8/Windows 10-systeem kunt vervangen door het klassieke Start Menu met één kolom dat helemaal teruggaat naar Windows XP, een opstelling met twee kolommen, en de Windows 7-stijl.

Naast het aanpassen van het Startmenu, de focus van onze tutorial van vandaag, omvat het Classic Shell-systeem niet alleen het Klassieke Startmenu, maar ook Classic Explorer (een pakket met tweaks en aanpassingen voor de Windows Explorer-ervaring). Tot nu toe hebben we niet veel dwang gevoeld om te graven in het veranderen van de manier waarop Windows 10 omgaat met Windows Verkenner, maar de tweaks zijn er als je erin wilt graven.

U kunt Classic Shell hier downloaden op de startpagina van het project. Vanaf de publicatie van dit artikel raden we aan om de bètaversie te gebruiken, omdat deze de meest recente aanpassingen voor Windows 10 zal hebben. Zodra Windows 10 een tijdje officieel is vrijgegeven, zullen de wijzigingen minder frequent zijn en zullen de bèta-aanpassingen in het programma worden gevouwen in de stabiele release.

Voordat we echter ingaan op het eigenlijke proces, willen we even de tijd nemen om u aan te moedigen een paar dollar te doneren aan het Classic Shell-project als u de Classic Shell nuttig vindt. Het programma sleept al jaren mee (sinds 2009), het is gratis en het wordt onderhouden en samengesteld door één man. Het is een stuk eenvoudiger om een ​​langlopend project te blijven onderhouden en bijwerken als genoeg van uw gebruikers er genoeg om geven om de lichten ingeschakeld te houden.

Klassieke Shell installeren en configureren

Download het uitvoerbare bestand van de installatie van de startpagina van het project, gelinkt in de vorige sectie, en voer het uit. Hoewel u ervoor kunt kiezen om afzonderlijke elementen (zoals de Classic Explorer-componenten) niet te installeren, worden ze pas geactiveerd als u ze inschakelt, dus het kan weinig kwaad om het hele pakket in één keer te installeren.

Zodra de installatie is voltooid, begint u het configuratieproces van het menu Start door intuïtief op de Start-knop op de werkbalk te klikken. Het volgende menu verschijnt.

breng-de-windows-7-start-menu-naar-windows-10-met-klassieke-shell foto 3

Hier kunt u ervoor kiezen om het klassieke, klassieke met twee kolommen of Windows 7-stijlmenu te gebruiken. Omdat het doel van deze tutorial is om de Windows 7-stijl opnieuw te creëren, laten we deze standaard. We komen zo terug naar dit menu, maar bevestig nu eenvoudig dat u Windows 7 hebt geselecteerd en klik op OK.

Laten we nu het startmenu openen door opnieuw op de startknop te klikken.

breng-de-windows-7-start-menu-naar-windows-10-met-klassieke-shell foto 4

We hebben de bovenstaande schermafbeelding op exact dezelfde schaal gehouden als de schermafbeelding van het Windows 10 Startmenu in de inleiding van het artikel. Het startmenu is niet alleen mooi en compact, maar het Classic Shell-team heeft ook een skin met een Metro-thema toegevoegd (die als standaard wordt ingesteld). We krijgen precies dezelfde lay-out en comfortabele vertrouwdheid van het Windows 7-menu, maar in een mooi thema dat aansluit bij de andere UI-tweaks in Windows 10.

breng-de-windows-7-start-menu-naar-windows-10-met-klassieke-shell foto 5

En, superhandig, we zijn het startmenu van Windows 10 helemaal niet kwijtgeraakt. Als je iets nodig hebt in het Windows 10-menu dat niet in het Classic Shell-menu staat (of als je in ieder geval problemen hebt om het te vinden), hoef je alleen maar op het item helemaal bovenaan de Windows 7 Classic te klikken Shell-menu met het label Start Menu (Windows) zoals te zien is in de bovenstaande schermafbeelding en het schopt je onmiddellijk (en tijdelijk) in het echte Windows 10 Start Menu. De volgende keer dat u op de Start-knop klikt, bent u echter zonder problemen terug in het Windows 7-stijlmenu.

Het klassieke menu aanpassen

Veel mensen zullen blij zijn met alleen de standaardinstellingen (het Windows 7-stijlmenu + het Metro-thema). Als je nog wat aanpassingen wilt doen, kun je gewoon met de rechtermuisknop op de Start-knop klikken en toegang krijgen tot de klassieke startmenu-instellingen via de optie Instellingen, zoals hieronder te zien is.

breng-de-windows-7-start-menu-naar-windows-10-met-klassieke-shell foto 6

Die selectie stuurt je meteen terug naar het menu dat we zagen toen we het Classic Start Menu voor het eerst gebruikten en je kunt aanpassingen maken, zoals overschakelen naar de Classic met een opstelling met twee kolommen. Door verder in de extra tabbladen te graven, vindt u een groot aantal tweaks en instellingen waarmee u kunt spelen.

Naast het wijzigen van de kolomstijl van het menu, kunt u ook het daadwerkelijke pictogram van de startmenuknop zelf verwisselen als u daartoe geneigd bent. U kunt dit doen door de knop Start vervangen onder aan het standaard tabblad Startmenustijl aan te vinken. Kies uit Aero, Classic of lever een aangepaste afbeelding.

breng-de-windows-7-start-menu-naar-windows-10-met-klassieke-shell foto 7

Maak je geen zorgen, je bent niet bezig met het ontwerpen van je eigen aangepaste afbeelding/animatie, er zijn duizenden mensen online die hun creaties hebben gedeeld. U kunt nieuwe Start Menu-knoppen vinden door in Google te zoeken naar klassieke Start Menu-knoppen en vervolgens naar een descriptor zoals Windows 10 als u op zoek bent naar knoppen met een Windows 10-thema. Je kunt hier ook naar het officiële forum gaan.

breng-de-windows-7-start-menu-naar-windows-10-met-klassieke-shell foto 8

Op het tabblad Basisinstellingen kunt u aan het Startmenu gerelateerde functies aanpassen, zoals wat er gebeurt als u op de Windows-toets drukt of combinaties daarvan. Je kunt ook aanpassen hoe het menu Programma's wordt geopend in het menu Start, de standaardknop voor afsluiten verwisselen (we schakelen die van ons altijd naar de sluimerstand zodat we onze pc's niet per ongeluk afsluiten) en het zoekvak in het menu aanpassen.

Op het tabblad Skin kun je de skin in je Classic Shell-menu verwisselen van het standaard Metro-thema naar andere thema's zoals Windows Aero. We zullen echter eerlijk zijn, hoewel we het Windows 7-stijlmenu erg leuk vinden als je eenmaal de schone UI-update naar Windows 10 hebt gezien (lelijke Start Menu terzijde), wil je waarschijnlijk niet meer terug naar het nu redelijk gedateerde -uitziende Aero-look. Het Areo-thema lijkt naar onze mening niet op zijn plaats tussen alle andere GUI-verbeteringen.

Ten slotte, en we raden u ten zeerste aan om dit tabblad te bekijken, zelfs als u tevreden bent met al het andere, het tabblad Startmenu aanpassen.

Hier vind je een grote oude stapel leuke dingen die je aan en uit kunt zetten. Mis je een directe link naar je standaard Downloads-map? Zet het aan. Geeft u niet om uw mappen Muziek of Games? Zet ze uit. Gebruik je eigenlijk Metro-apps? (We zullen niet oordelen.) Daar is ook een schakelaar voor: je hebt rechtstreeks toegang tot de Metro-app-links van de Classic Shell zonder het standaard Windows 10 Start-menu te openen.

Eindelijk, als je echt gek wilt worden en elk aspect van de Start Menu-ervaring wilt micromanagen, van de milliseconde timing van het menu tot de infotip-pop-upvertraging tot de manier waarop pictogrammen worden geladen, dan moet je Alle instellingen weergeven bovenaan het menu aanvinken. Je gaat van vier tabbladen naar 13 en krijgt de mogelijkheid om dingen aan te passen die de meeste gebruikers niet eens overwegen om te wijzigen. Maak je echter geen zorgen, je hoeft niet elke instelling helemaal opnieuw te kiezen wanneer je overschakelt naar de modus met alle instellingen, het behoudt alle huidige standaardinstellingen en geeft je gewoon de mogelijkheid om ze aan te passen. Als je echter de tijd neemt om het menu grondig aan te passen, raden we je ten zeerste aan om de back-upknop onderaan het menu te gebruiken en een back-up te maken van alle aanpassingen die je hebt gemaakt in een XML-bestand dat je kunt opslaan en importeer dan later als dat nodig mocht zijn.


Met Classic Shell heb je maar een paar minuten nodig om dingen te installeren, nog een minuut of twee om de basisinstellingen aan te passen, en je bent in zaken. Het startmenu van Windows 10 ziet eruit als Windows 7 en alle dingen erop zijn precies waar u het wilt: geen tegel in zicht.

Meer verhalen

Waarom uw iPhone u vraagt ​​​​om deze computer te vertrouwen (en of u dat zou moeten doen)

Sluit uw iPhone of iPad aan op een USB-poort en u wordt mogelijk gevraagd of u deze computer wilt vertrouwen. Mogelijk ziet u dit bericht zelfs wanneer u uw iPhone of iPad op een USB-oplader aansluit.

Geek Trivia: welk iconisch speelgoed uit de jaren 80 werd geïntroduceerd bij niemand anders dan de iconische nachtclub Studio 54?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u uzelf goedkoop kunt programmeren

Wil je jezelf leren coderen, maar heb je niet veel extra werk om te leren hoe je het moet doen? Tegenwoordig zijn er talloze bronnen beschikbaar op internet die u kunt gebruiken om uzelf op de hoogte te brengen van alle meest geavanceerde codeertalen, vaak zonder dat u een

19 dingen waarvan u niet wist dat de ES File Explorer van Android dit kan

ES File Explorer biedt gebruikers van Android-telefoons een volledig uitgeruste bestandsbeheerder die telefoons, pc's en Macs verkent door gebruik te maken van LAN, FTP en Remote Bluetooth.

Snel en eenvoudig inhoudsblokken selecteren in Word

Naast het invoeren van tekst, afbeeldingen en andere inhoud in Word, is het selecteren van inhoud waarschijnlijk de meest voorkomende taak die u zult uitvoeren. Vrijwel elke taak begint met het selecteren van iets, of het nu tekst, een afbeelding, een tabel, enz. is. We laten u verschillende methoden zien voor het selecteren van inhoud in Word.

Hoe overleef je de zombie-apocalyps met je iPhone?

Er breekt ergens diep onder de grond een virus uit een laboratorium, de samenleving vervalt in chaos, en nu snakken de Jones' van verderop in de straat naar hersens alsof hun leven ervan afhangt. Dus waar zal je zijn met de zombie-uitbraak? En wie wist dat je smartphone misschien wel het enige hulpmiddel was dat je kon

Hebben USB 3.0-verbindingen USB 3.0-kabels nodig?

Als de wereld van USB 3.0 nieuw voor u is, heeft u wellicht veel vragen over de kabels die u kunt en/of moet gebruiken met USB 3.0-apparaten. Met dat in gedachten helpt de SuperUser Q&A-post van vandaag een nieuwsgierige lezer om de ins en outs van USB 3.0 te leren.

Geek Trivia: Incubators voor baby's, nu een hoofdbestanddeel van vroegtijdige zorg voor baby's, werden waar ontwikkeld?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Nest Thermostat: 5 tips en trucs die je misschien nog niet kende

Inmiddels heeft vrijwel iedereen met een internetverbinding gehoord van het digitale Nest-thermostaatsysteem. Maar wist je dat het een heleboel coole functies heeft die op bijna elk apparaat in je huis passen?

Hoe u geheimen beter kunt organiseren met Keepass Password Manager

De internetdiensten van tegenwoordig zijn sterk afhankelijk van op tekst gebaseerde wachtwoorden voor gebruikersauthenticatie. De alomtegenwoordigheid van deze diensten in combinatie met de moeilijkheid om grote aantallen en symbolen van veilige wachtwoorden te onthouden, verleiden gebruikers om eenvoudige, gemakkelijk te raden wachtwoorden op meerdere websites te hergebruiken, waardoor hun