Bouw een gezichtsherkenningsscanner van $ 30 om uw kwaadaardige laboratorium te beveiligen

Alleen omdat je met een klein budget werkt, wil nog niet zeggen dat je slechte, geniale uitrusting nodig hebt. Bouw een gezichtsherkenningsscanner voor minder dan $ 30.

Voor hun sluitstukproject op de afdeling Electrical and Computer Engineering van Cornell, besloten Brian Harding en Cat Jubunski een stand-alone gezichtsherkenningssysteem te bouwen. Ondanks de zeer hoge kosten van commerciële modellen bouwden ze een succesvol model voor minder dan $30. Bekijk de video hierboven om hem in actie te zien en klik vervolgens op de onderstaande link voor een uiterst gedetailleerde bouwhandleiding, inclusief schema's, broncode, onderdelenlijsten en meer.

FaceAccess: een draagbaar gezichtsherkenningssysteem [via Make]Meer verhalen

Hex-a-hop is een leuk op zeshoeken gebaseerd spel voor Linux en Windows

Ben je op zoek naar een leuk puzzelspel op basis van tegels om op je computer te spelen? Kijk dan eens goed naar Hex-a-hop. Hex-a-hop wordt geleverd met 100 niveaus van tegelpuzzeloplossende goedheid om je bezig te houden (en na te denken)!

Het nieuwe Snapshot Dev-kanaal van Opera instellen op uw computer

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van de nieuwste functies van Opera Browser? Dan heb je maar een paar minuten van je tijd nodig om Opera's nieuwe snapshot-ontwikkelkanaal op je computer in te stellen.

Jello-, Ornament- en Bullet-mashups maken snelle kunst [Foto's]

We weten niets over u, maar we zijn absolute sukkels voor high-speed fotografie. Deze galerij combineert nieuwe dingen (bijvoorbeeld met Jello gevulde ornamenten die met luchtkanonnen zijn geschoten) met prachtige snelle opnames.

Uit de doos met tips: onmiddellijk formaat wijzigen van vensters, de muiscursor bevatten en batterijconfiguratie begrijpen

Elke week duiken we in de brievenbus van de lezer en halen er tips en trucs uit om te delen. Deze week kijken we naar een supereenvoudige snelkoppeling voor het wijzigen van het formaat van vensters, hoe u uw muis kunt plaatsen in een opstelling met meerdere monitoren en hoe u uw batterijconfiguratie kunt controleren.

Koffie houdt uw Windows-pc wakker totdat uw downloads zijn voltooid

Het is niet nodig om in je energie-instellingen te gaan rommelen om je machine tijdelijk wakker te houden, koffie te laten opfleuren en alles actief te houden totdat je downloads zijn voltooid.

Verhoog het dialoogvolume zonder uw buren weg te blazen

We zijn er allemaal geweest: je kijkt naar een film, je kunt niet horen wat de acteurs zeggen, dus je zet het volume hoger. Even later gaan de bommen af. Omzeil het verschil tussen dialoog en actie met een eenvoudige luidsprekerhack.

Geek Rants: waarom internet is als het wilde westen

Als we aan het Oude Westen denken, herinneren we ons hoe wild en gevaarlijk het was en welke kansen het bood. Het internet is echt niet veel anders. Laten we de overeenkomsten analyseren en bekijken hoe we het wilde, wilde web kunnen temmen.

Vraag de lezers: runt u een open wifi-netwerk?

Vorige week deed de Electronic Frontier Foundation een oproep tot actie om mensen aan te moedigen zich aan te sluiten bij de Open Wireless Movement. Ben je het eens met hun standpunt of is het delen van wifi een riskante zaak?

DIY USB-dongle prankt gebruikers door Caps Lock in te schakelen

Als je op zoek bent naar een geweldige manier om je collega's in de maling te nemen, schakelt deze slimme en onopvallende USB-hack de Caps Lock willekeurig in en uit.

Planetary arrangeert je muziek zoals zonnestelsels [iPad]

Als het gaat om unieke manieren om door je muziek te bladeren en deze weer te geven, wordt het niet veel unieker dan Planetary, een op iPad gebaseerde muziekbrowser die je verzameling ordent, zoals sterrenstelsels en sterrenstelsels.