'#Boogschieten' VR-ga

Ik had niet verwacht dat ik mijn dag zou beginnen met een pijl en boog om ijshoorntjes naar kinderen te schieten, of om op de rug van een pick-uptruck met kranten in een buitenwijk te rijden. Maar dankzij #Archery, een virtual reality-game van indiestudio VRUnicorns, kon ik precies dat doen via een HTC Vive-headset. De titel, die Steam Early Access op 30 maart zal bereiken voor $ 10, bevat een handvol hoofdniveaus en minigames in elk van deze. Mijn ervaring bestond uit scenario's zoals ik hierboven noemde, waarbij ik de leiding nam over een digitale pijl en boog om verschillende objecten op personages in de omgeving af te vuren.

Je kunt het wapen natuurlijk besturen met de bewegingscontrollers van de Vive, en de ervaring was zo leuk dat de ontwikkelaars me eigenlijk uit hun demostand moesten schoppen. Na ongeveer 20 minuten te hebben gespeeld, voelden mijn armen en schouders echt pijn van alle boogschietbewegingen en gebaren die ik maakte, hoewel dat misschien meer zegt over mijn uit vorm geraakte lichaam dan iets dat met het spel zelf te maken heeft. Toch voelde het als een goede, snelle training en ik heb van elke seconde genoten, ook al was de nauwkeurigheid van mijn pijl en boog schieten ronduit verschrikkelijk.

Hoewel #Archery in eerste instantie alleen beschikbaar zal zijn op de HTC Vive, zeggen de ontwikkelaars dat de game in de toekomst naar andere VR-platforms kan komen. En laten we het hopen, want iedereen verdient een kans om te doen alsof ze ijshoorntjes naar kinderen schieten en ze in eenhoornwezens veranderen, wat alleen gebeurt als je ze raakt voordat ze je melkfabriek kunnen vernietigen.Aanbevolen verhalen

Survios' 'Sprint Vector' laat je rennen in VR zonder ziek te worden

Eindelijk een snelle VR-game waar je niet misselijk van wordt.