Boeken lezen maakt je slimmer, rijker en verrassend gezonder

Ik ben dol op blogs. Ik hou zoveel van ze dat ik een heel online bedrijf heb gebouwd op één dinky blog. Maar er is geen blog ter wereld dat ooit kan worden vergeleken met een boek. Je kunt een blog niet inpakken en cadeau doen.

Ik heb onlangs een bepaalde Amazon-binge gehad en heb mijn winkelwagentje voor de feestdagen gevuld. (Is het raar dat ik mezelf kerstcadeautjes koop?) Ik krijg zoveel zware pakketten thuisbezorgd dat ik aan het denken ben: waarom kies ik een boek in plaats van eenvoudig te downloaden?

Het is het voorwerp. Het artefact. Het feit dat wat ik vasthoud een fysieke representatie is van jaren en jaren van zwoegen en synthese.Veel boeken lezen is een voorwaarde om een ​​geweldige ondernemer te zijn, of ergens goed in te zijn. Ze zijn een goedkope investering met een potentieel oneindige ROI. Een expert van wereldklasse kan meer dan 20 jaar werken om iets uit te zoeken, waarbij ze haar hele leven volledig besteedt aan het beantwoorden van een bepaalde vraag, die je krijgt voor de kosten van de lunch.

Nog meer tot nadenken stemmende, realiseerde ik me, de lichamelijkheid van de ervaring helpt me herinneren. Ik kan me moeilijk herinneren welke boeken ik op Kindle of iPad heb gelezen, laat staan ​​hun inhoud. Ik kan me geen enkele titel van een blogpost herinneren die ik heb gelezen. Niet een. Dus begon ik wat te graven om te zien of er enig bewijs was om mijn ervaring te ondersteunen van wat we zullen noemen, fysiek versus digitaal. Hier zijn mijn bevindingen.

1. Print verbetert begrip en retentie.

De afgelopen jaren zijn er talloze onderzoeken geweest waarin de voor- en nadelen van iets digitaal of in print worden vergeleken. In bijna alle onderzoeken laten de resultaten zien dat schermgebaseerd leesgedrag wordt gekenmerkt door meer tijd besteed aan browsen en scannen, keyword-spotting, eenmalig lezen, niet-lineair lezen en selectiever lezen.

Dit leidt tot een lager begrip van het gelezen materiaal en ook tot een verminderd vermogen om de informatie vast te houden. Het leren van de prijs van een overhemd is niet iets dat we per se willen of moeten vastleggen in het langetermijngeheugen. De inhoud van een boek is echter... een beetje anders. Ter vergelijking tonen onderzoeken aan dat de 'echte' ervaring die fysieke media bieden, betekent dat het beter deel uitmaakt van het geheugen.

Nu voel ik me bevestigd! Dit is precies mijn ervaring. Wat het onderzoek in wezen aantoont, is dat als je informatie wilt begrijpen en onthouden, je een boek moet pakken.

Maar het wordt nog beter.

2. Afdrukken is beter voor uw ooggezondheid en slaapcyclus.

Een ander voordeel van het lezen van fysieke media in plaats van digitale media is het effect dat het heeft op je gezondheid. In een onderzoek van Harvard ontdekten wetenschappers dat de natuurlijke circadiane ritmes van het lichaam werden onderbroken door het kortegolfverrijkte licht, ook wel bekend als blauw licht, van elektronische apparaten.

Het is bewezen dat blauw licht melatonine onderdrukt, wat van invloed is op je circadiane klok en de alertheid verhoogt wanneer je zou moeten ontspannen. Wetenschappers merken op dat het gebruik van lichtgevende apparaten vlak voor het slapengaan een punt van zorg is vanwege het extreem krachtige effect dat licht heeft op het natuurlijke slaap-/waakpatroon van het lichaam en hoe dat een rol kan spelen bij het in stand houden van slaaptekort.

Laten we echt zijn. Als ondernemer houdt het werk nooit echt op. Als dagelijkse praktijk moeten we leren hoe we kunnen uitschakelen. Het lezen van een fysiek boek is een geweldig mechanisme om dat aan te moedigen.

3. Print geeft een gevoel van vooruitgang.

Sommige voordelen van het lezen van gedrukte media boven digitale zijn meer emotioneel dan wetenschappelijk. Denk aan de laatste keer dat je een belangrijk boek hebt gelezen. Herinner je je een acuut gevoel van trots toen je de laatste pagina van het boek omsloeg?

Een van de duidelijke psychologische voordelen van fysieke media is het gevoel van vooruitgang dat we voelen als we de pagina's omslaan. Als je op papier leest, zie je met je vingers een stapel pagina's aan de linkerkant groeien en krimpen aan de rechterkant. Je hebt het tactiele gevoel van vooruitgang, dat voelt gewoon geweldig. Het is een ervaring. Een reis.

Het is niet alleen het gevoel van trots. Een boek herinnert je aan je intellectuele reis en geeft je iets om in je kantoor of thuis te laten zien dat je interesses vertegenwoordigt. Wat we op onze boekenplanken en salontafels bewaren, zijn representaties van onze persoonlijkheden. We praten erover, we bekijken ze, we verwijzen naar ze. Ze helpen anderen om ons beter te leren kennen en zijn vaak goede gespreksstarters.

Daartoe…

Ik sprak onlangs met mijn vriend Nathan, de oprichter van Foundr Mag, over hoe opgewonden ik ben dat er in de lente een fysiek boek wordt gepubliceerd, omdat ik denk dat blogposts niet zo gedenkwaardig zijn. Nathan gaf me een duwtje in de rug en vertelde me dat Foundr om precies dezelfde reden een boek aan het maken is! Ze hebben zelfs een kickstarter om het te financieren, op een echte startup-manier.

Foundr is drie jaar geleden gestart als digitaal magazine met de bedoeling ondernemers te helpen bij het succesvol lanceren van hun startup. In de loop der jaren hebben ze een aantal geweldige verhalen en tips verzameld van legendarische oprichters.

Het is bemoedigend om te weten dat ik niet de enige ben met een succesvolle blog die het fysieke boek wil herdenken!

Daniel DiPiazza

Daniel DiPiazza is de oprichter van Rich20Something, waar hij jonge mensen leert hoe ze een bedrijf kunnen starten waar ze om geven en een gelukkiger leven leiden. Pak zijn Startup Series - een gratis 'minicursus' die is ontworpen om je...

Lees verder

Ontspannen boeken lezen maakt je slimmere, rijkere en verrassend gezondere verhalen

De kracht van het opschrijven van je doelen

Met het nieuwe jaar voor de deur, is het tijd om na te denken over wat je precies wilt bereiken in 2017.

Franchise of niet franchise: hoe te beslissen.

Franchising kan een geweldig model zijn, maar het is niet de enige optie.

De 6 hoofdzonden van netwerken

Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat u deze netwerkfouten niet maakt.

Dit is hoe je de Michael Jordan wordt van wat voor jou belangrijk is

Leer hoe je de lat hoog legt van een man die gedreven is om nummer één te worden.

Hoe te schalen van een klein bedrijf naar een miljardenrijk?

Radiomagnaat John Dickey vertelt hoe hij een radiostation uitbouwde tot een mediabedrijf van 2 miljard dollar.

11 Overtuigingen die deze Moguls gebruiken om veel te winnen

Deze ondernemers en leidinggevenden slagen waar anderen dat niet doen door anders te denken dan de concurrentie.

Waarom ik weiger een auto te bezitten?

Deze bijdrager van Ondernemers zegt dat hij 8,2 uur per week bespaart zonder een auto te hebben. Dat is 426 uur meer per jaar dat hij aan zijn bedrijf kan werken.

5 levenslessen die elke ondernemer moet leren

Hoe sneller u deze vijf tips leert, hoe sneller u op weg bent naar succes.

25 beste gewoonten in het leven

Als je toegewijd bent aan geluk en succes, verwerk deze dan in je dagelijkse routine.

Waarom millennials hun prioriteiten hebben verpest

Het is geweldig om in het moment te leven, maar als je een geweldig leven wilt leiden, moet je je richten op langetermijndoelen.

12 ondernemers delen de boeken die ze altijd aanbevelen

Net op tijd voor de feestdagen vertellen ondernemers ons de boeken die ze anderen altijd vertellen om te lezen.

3 praktische manieren om contact te maken met miljonairs

Droom je ervan om ongelooflijk succesvolle ondernemers te ontmoeten en hun brein te kiezen? Ga hiervoor aan de slag.