BMW verkocht 100.000 EV's in 3 jaar, richt nu aandacht op autonomie

EV's hebben een lange weg afgelegd in slechts een paar jaar. Kijk maar naar de golven die Tesla heeft gemaakt sinds de introductie van de Model S in 2012. Nissan heeft zojuist zijn 100.000e Leaf in de VS verkocht. Ook BMW wil dat u weet dat het zijn gewicht in de schaal heeft gelegd bij deze grootse versnelling van EV's. In feite heeft de Duitse autofabrikant onlangs ook een belangrijke mijlpaal bereikt sinds het voor het eerst batterij-aangedreven auto's lanceerde onder zijn i-submerk. BMW heeft aangekondigd dat het wereldwijd 100.000 plug-in auto's heeft verkocht.

bmw-verkocht-100000-evs-in-3-jaar-nu-draait-aandacht-naar-autonomie foto 1

BMW begon in november 2013 met de batterij-elektrische i3 en bouwde voort op de kennis en ervaring die hij had opgedaan tijdens zijn praktijktests met de ActiveE. In de drie jaar daarna heeft BMW meer dan 60.000 exemplaren van de i3 verkocht. De Duitse autofabrikant wijst erop dat die verkoopcijfers de i3 'de meest succesvolle elektrische auto in het premium compacte segment' maken. Het is geen erg druk segment, maar BMW vulde een gat en deed het goed, dus die geven we ze. Zeg het met trots, BMW. En, indrukwekkend genoeg, meldt de automaker dat 80 procent van de i3-kopers nieuw zijn bij BMW, wat betekent dat ze voor het eerst eigenaar zijn en die altijd belangrijke veroveringsverkopen.bmw-verkocht-100000-evs-in-3-jaar-nu-draait-aandacht-naar-autonomie foto 2

Vervolgens kwam de uiterst wenselijke i8 plug-in hybride. De productieauto leek veel op het oogverblindende concept, dat door het publiek werd gewaardeerd. De vraag overtrof aanvankelijk de productie en de auto zal waarschijnlijk nog een tijdje de aandacht blijven trekken, vooral wanneer eigenaren van de i8 Roadster gemakkelijker te zien zijn. BMW zegt dat het sinds de lancering medio 2014 zo'n 10.000 exemplaren van de i8 heeft verkocht.

bmw-verkocht-100000-evs-in-3-jaar-nu-draait-aandacht-naar-autonomie foto 3


Bovendien heeft BMW ongeveer 30.000 plug-in hybride versies van zijn andere kernproducten verkocht, die nu onder het iPerformance-label vallen. Net zoals de verkoop van elektrische voertuigen naar verwachting in het algemeen zal groeien, kunnen we verwachten dat de verkoop van plug-ins van BMW de komende jaren aan kracht zal winnen, vooral omdat het aantal aanbiedingen zal toenemen.

'BMW i blijft ons speerpunt op het gebied van innovatie en zal baanbrekende technologieën blijven ontsluiten voor de BMW Group', zegt Harald Krüger, voorzitter van de raad van bestuur van BMW. 'Als het gaat om elektrische aandrijflijnen, zijn we er al in geslaagd om deze technologieoverdracht op de weg te zetten. De volgende technologische vooruitgang die we zullen aanpakken, is geautomatiseerd rijden, waarbij de BMW iNEXT een nieuwe maatstaf zal vormen.'

Na een Mini Countryman PHEV en de i8 Roadster in 2018 en een volledig elektrische Mini in 2019, heeft BMW bevestigd dat het in 2020 de volledig elektrische X3 zal introduceren, met een nieuwe EV in 2021. We kunnen niet wachten om te zien wat er (i) Volgende.

Gerelateerde video:

Meer verhalen

Meerdere vensters selecteren op de taakbalk

Als je op mij lijkt, heb je waarschijnlijk tientallen vensters open op een bepaald punt, dus als je slechts een paar vensters wilt betegelen, moet je alles minimaliseren en dan twee van de vensters tonen, en ze dan betegelen... dus hoe doe je dat? we gewoon snel twee taakbalkknoppen samen selecteren?

Vrijdagpret: instructievideo's in overvloed!

Heb je je ooit afgevraagd wat de beste manier is om interessante instructievideo's te vinden? (Ja, ik ook niet) Zoals de meeste mensen zou ik gewoon op YouTube of Google hebben gezocht, maar er is een veel snellere manier om alle instructievideo's te vinden die je je maar kunt voorstellen ...

Vind nieuwe muziek op Stage.FM

Ik vond vandaag een toffe site terwijl ik aan het rondneuzen was op het internet. Stage.FM is een geweldige site om nieuwe niet-ondertekende artiesten en bands te vinden. Deze site is een sociaal netwerk voor onafhankelijke, ongetekende muzikanten en fans. Er zijn verschillende muziekgenres om uit te kiezen, en veel ervan is gratis beschikbaar

Maak een snelkoppeling om recente items te verwijderen in het Startmenu van Windows Vista (of XP)

Heb je ooit geprobeerd alle menu's te doorlopen die nodig zijn om de recente items in het XP-startmenu te verwijderen? Het duurt een eeuwigheid, vooral als je wilt verbergen wat je niet had moeten doen. Zoals gewoonlijk is er een eenvoudigere manier om het te doen.

Eenvoudig een Word 2007-document samenvatten

Dit artikel is geschreven door MysticGeek, een tech blogger bij de How-To Geek Blogs.

Verander Vista Home Premium in Ultimate – (Deel 1) Disk Imaging

Een van de functies in Vista Ultimate is Complete pc-back-up en -herstel. Dit maakt een eenvoudigere systeemback-up van uw harde schijf mogelijk, waarbij in wezen een kloon of afbeelding van de huidige staat van de harde schijf wordt gemaakt. Deze functie is beschikbaar in de Business-, Enterprise- en Ultimate-versies van Vista.

Sla de irritante dialoog 'Gebruik de webservice om het juiste programma te vinden' over

Als u Windows al langere tijd gebruikt, heeft u waarschijnlijk geprobeerd een bestand met een onbekende extensie te openen. In plaats van een lijst met programma's te krijgen om het bestand mee te openen, krijg je een vervelende dialoog waarin je wordt gevraagd een webservice te gebruiken om een ​​programma te vinden. Dus hoe kunnen we dit veranderen?

Verschillende versies van CC Cleaner met Yahoo!??

Vandaag kwam ik een nieuwe versie van CC Cleaner v 2.06 tegen die de Yahoo Toolbar bij de installatie bevat. Volgens de instructies kunt u hiermee CC Cleaner gebruiken vanuit de werkbalk van uw browser. Het lijkt erop dat er veel bedrijven zijn die hun software in verschillende populaire freeware proberen te sluipen

Schakel die irritante AutoScroll-functie in Firefox uit

Dus je probeert in het midden op een link op een pagina te klikken en de link te missen ... dan verschijnt het ronde Auto Scroll-pictogram en plotseling beweegt de pagina en scrollt helemaal vanzelf. Ik word er gek van, dus toen het werd genoemd in het laatste Coding Horror-artikel, dacht ik dat ik het zou opschrijven voor het geval dat

Internet Explorer 8 Beta 1 probleem

Vorige week schreef ik over de problemen die ik ondervond bij het installeren van Internet Explorer 8 op mijn XP-machine op het werk. Over het algemeen heb ik er niet al te veel problemen mee gehad ... vooral omdat mijn standaardbrowser Firefox is! Ik heb echter een ergernis ondervonden met deze bèta die ik zou willen aankaarten.