Blijf op schema in Chrome met DayHiker

Houd je je planning en taken bij in Google Agenda? Hier is een handige extensie voor Google Chrome waarmee u uw afspraken kunt bijhouden zonder dat u Google Agenda op een ander tabblad hoeft te openen.

Integreer Google Agenda met Chrome

DayHiker is een handige extensie voor Google Chrome die je kan helpen om op schema te blijven in je browser. Desktop-applicaties kunnen u doorgaans gemakkelijker op de hoogte houden met pop-ups of waarschuwingen, maar web-apps vereisen dat u ze bezoekt om uw informatie te bekijken. DayHiker haalt het beste uit beide en kan uw Google-agenda meer als een desktoptoepassing laten werken.Om aan de slag te gaan, opent u de DayHiker-pagina vanuit de Chrome Extensions Gallery (link hieronder) en klikt u op Installeren. Bevestig dat u het wilt installeren bij de prompt.

verblijf-op-schema-in-chroom-met-dagwandelaar foto 1

Nu heb je een nieuwe extensieknop in je Chrome-werkbalk. Klik op het kalenderpictogram om uw Google-agenda te bekijken. U moet zijn aangemeld bij uw Google-account om uw agenda weer te geven; klik op het sleutelpictogram om uw account te selecteren als uw afspraken niet automatisch worden weergegeven.

verblijf-op-schema-in-chroom-met-dagwandelaar foto 2

Als u bent aangemeld bij meerdere Google-accounts, zoals uw openbare Gmail- en een Google Apps-account, kunt u de gewenste agenda selecteren en op Doorgaan klikken.

stay-on-schedul-in-chrome-with-dayhiker foto 3

Nu kunt u snel uw aanstaande afspraken zien. Plaats de muisaanwijzer op het pictogram om uw aankomende evenementen te zien. Of kijk er gewoon even naar om te zien of er afspraken op komst zijn, aangezien het indicatorpictogram van kleur verandert om aan te geven hoe lang je nog hebt tot je volgende afspraak.

verblijf-op-schema-in-chroom-met-dagwandelaar foto 4

Klik op het icoon voor meer informatie over uw afspraken.

verblijf-op-schema-in-chroom-met-dagwandelaar foto 5

Of klik op de link Toevoegen om een ​​nieuwe afspraak toe te voegen. Als u de afspraakdetails moet bewerken, klikt u op Details bewerken en de afspraak wordt geopend in Google Agenda zodat u deze kunt bewerken.

verblijf-op-schema-in-chroom-met-dagwandelaar foto 6

U kunt uw taken ook bekijken en beheren in Google Agenda. Klik op het vinkje en voeg vervolgens taken toe of vink ze af rechtstreeks vanuit het extensievenster.

verblijf-op-schema-in-chroom-met-dagwandelaar foto 7

Je kunt ook een wekker instellen in DayHiker. Klik op het groene cirkelpictogram en voer vervolgens de tijd in waarop het alarm moet afgaan. Vreemd genoeg klinkt het alleen als het extensievenster open blijft, dus als je ergens anders in de browser klikt of zelfs naar een ander programma overschakelt, klinkt het niet.

verblijf-op-schema-in-chroom-met-dagwandelaar foto 8

Als u de instellingen van DayHiker wilt aanpassen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Opties, of selecteert u Opties op de pagina Chrome-extensies. Hier kunt u uw badges en het DayHiker-pictogram aanpassen, of een aangepast domein invoeren voor uw Google Apps Pro-agenda.

Conclusie

Als u op Google Agenda vertrouwt om uw planning bij te houden, kan DayHiker u helpen op schema te blijven en te weten wat er gaat gebeuren. We zouden willen dat DayHiker meerdere agenda's ondersteunde, zodat we onze Google Apps-agenda's konden combineren met onze persoonlijke Google Agenda, maar toch, het is een erg handig hulpmiddel.

Of u nu een strak gepland persoon bent of gewoon taken wilt noteren en bijhouden, deze extensie helpt u dit efficiënt te doen met bekende Google-tools.

Koppeling

Download DayHiker van de Chrome Extensions Gallery

Meer verhalen

ScrollyFox biedt automatisch bladeren door pagina's in Firefox

Leest u elke dag een grote hoeveelheid inhoud op internet, maar bent u het zat om handmatig door alles te scrollen? Nu kunt u automatisch scrollen in een ontspannen tempo instellen in Firefox met de ScrollyFox-extensie.

Desktop Fun: Nebula Wallpaper Collection Series 1

Nevels kunnen heel kleurrijk zijn, adembenemend om naar te kijken en tot de verbeelding spreken. Voeg een vleugje van die etherische schoonheid toe aan uw bureaublad met de eerste in onze reeks Nebula Wallpapers-collecties.

Voeg bladwijzers en notities toe aan Delicious in IE 8

Voegt u tijdens het browsen voortdurend bladwijzers toe aan uw Delicious-account, maar wilt u het gebruik van de gebruikersinterface tot een minimum beperken? Voeg bladwijzers rechtstreeks toe aan uw account vanuit het contextmenu met behulp van de Share with Delicious-accelerator.

Pas de achtergrond aan in Boxee

Bent u een Boxee-gebruiker die de standaardachtergrond een beetje saai vindt? Vandaag bekijken we hoe we het uiterlijk van Boxee kunnen opfrissen door de achtergrond te veranderen.

Voeg uw eigen domein toe aan uw WordPress.com-blog

Nu je een mooie blog hebt op WordPress.com, waarom zou je dan niet je eigen domein nemen om je site te brandmerken? Hier leest u hoe u eenvoudig een nieuw domein kunt registreren of uw bestaande domein kunt verplaatsen naar uw WordPress-site.

Maak de Firefox Awesome Bar semi-transparant zoals Google Chrome

Wilt u het vervolgkeuzemenu Firefox Awesome Bar semi-transparant maken, zoals in Google Chrome? Hier is een snelle truc die uw Firefox Awesome Bar een beetje geweldiger kan maken.

Vrijdagpret: Doom Triple Pack

Gelukkig was het maar een 4-daagse werkweek, maar dat is genoeg om ziek te worden van de TPS-rapporten. Vandaag gaan we retro en ervaren we drie klassieke first-person pc-schietgames met het Doom Triple Pack.

Schermactiviteit opnemen met CamStudio

Soms werkt een visuele demonstratie veel beter dan een lijst met instructies. Als je een demovideo wilt maken voor familie en/of vrienden, dan wil je misschien eens kijken bij CamStudio.

Afbeeldingen bijsnijden in Word, Excel en PowerPoint 2010

Wanneer u afbeeldingen aan uw Office-documenten toevoegt, moet u deze mogelijk bijsnijden om ongewenste gebieden te verwijderen of een specifiek deel te isoleren. Vandaag bekijken we hoe u afbeeldingen kunt bijsnijden in Office 2010.

Nieuwe functies toevoegen aan WMP met Windows Media Player Plus

Gebruikt u Windows Media Player 11 of 12 als uw standaard mediaspeler? Vandaag laten we u zien hoe u enkele handige nieuwe functies en verbeteringen kunt toevoegen met de plug-in van derden voor Windows Media Player Plus.