De spraakfuncties van Bixby zijn dat niet, maar Amerikaanse gebruikers kunnen ze testen

Chris Velazco/Engadget

Samsung's virtuele assistent Bixby genereerde ongekende niveaus van hype voordat de Galaxy S8 en S8 Plus werden gelanceerd, maar de versie die we daadwerkelijk hebben gebruikt, voelt nog steeds halfbakken. Hoewel het bedrijf nog steeds niet heeft besloten wanneer Bixby's spraakgestuurde zoek- en bedieningsfuncties live gaan, heeft het zojuist bevestigd dat dappere gebruikers in de VS zich kunnen inschrijven voor een 'early preview-test' om een ​​voorproefje te krijgen van wat er in de pijplijn zit.

Er is geen woord over hoeveel mensen zich kunnen aanmelden, maar Samsung zegt dat het alleen op zoek is naar een 'beperkt' aantal bètatesters. Mocht je toch de knoop doorhaken, dan verzamelt Samsung informatie over de prestaties van Bixby op je apparaat en kan het je om directe feedback vragen. Samsung zei oorspronkelijk dat de spraakfuncties van Bixby ergens in het voorjaar van 2017 zouden worden gelanceerd, wat eigenlijk al voorbij is - gezien de hoeveelheid tijd die nodig is om Bixby-feedback en prestatiegegevens van al deze testerapparaten te verzamelen, lijkt het waarschijnlijk dat het wachten op een completere Samsung-assistent zal nog langer zijn dan we hadden verwacht.Aan de andere kant is zo'n vertraging misschien geen verrassing gezien de hoge Bixby-ambities van Samsung. In de dagen voorafgaand aan de lancering van de S8 / S8 Plus zeiden woordvoerders van het bedrijf dat het doel was om een ​​spraakinterface te bouwen die deze telefoons zo effectief mogelijk zou kunnen bedienen met behulp van het touchscreen. Siri van Apple en de Assistent van Google hebben enige toegang tot de functies op systeemniveau van de smartphones waarop ze zijn geïnstalleerd, maar Samsung wilde graag een robuustere, capabelere en uiteindelijk waardevollere assistent bouwen. Voorlopig is de aangeboden functionaliteit echter beperkter: volgens Samsung 'kun je sms'en, instellingen wijzigen of bellen door simpelweg de Bixby-knop ingedrukt te houden en te spreken'.

We hebben geprobeerd ons in te schrijven voor het preview-programma om een ​​idee te krijgen van de vooruitgang die Samsung daadwerkelijk heeft geboekt, maar als je ons voor bent, laat ons dan weten hoe goed Bixby samenwerkt.

Aanbevolen verhalen

Google's 'innovatieve' nieuwe hoofdkantoor in Londen heeft gigantische bewegende jaloezieën

Het nieuwe 11 verdiepingen tellende hoofdkantoor van Google in Londen zal een zwembad, een fitnessruimte, een speelruimte, een evenementenruimte en een atletiekbaan hebben.

Google Assistent-spraakbesturing komt naar GE aangesloten apparaten

Je kunt nu de slimme apparaten van GE bedienen via Amazon Alexa en Google Assistant.