BioWare's 'Anthem'-trailer pronkt met sci-fi-chaos in de gedeelde wereld

BioWare

Klaar voor een nieuwe kijk op Anthem? De nieuwe game van BioWare werd gisteren officieel aangekondigd op de persconferentie van EA met een korte CG-trailer. Maar buiten de setting, een futuristische planeet vol bergen en tropische wouden, en de helden, enkele in pantser geklede ruimtesoldaten, viel er weinig te halen uit de video. Vandaag, op de E3-persconferentie van Microsoft, hebben we nog veel meer te zien gekregen. In de eerste gameplay-onthulling waagt de speler zich in de wildernis op zoek naar enkele arbeiders die zichzelf in de problemen hebben gebracht. Het is een adembenemende rondleiding door de uitgestrekte wereld van het spel, met de nadruk op verkenning en coöperatieve gevechten.

De missie begint met de held die door een straatmarkt slentert, veilig in de beslotenheid van een menselijk fort. Een personage genaamd 'Praxley' komt dan naar hem toe en vraagt ​​om hulp bij het vinden van enkele van zijn contractanten. De speler accepteert en springt in een exosuit, dat BioWare 'Javelins' noemt, en gaat de muur uit in de hoop ze veilig op te halen. De wereld van Anthem is een gevaarlijke plek en al snel glijden ze langs monsters en schieten ze buitenaardse wezens neer die ook zijn uitgerust met blasters. De speler is snel - bijna snel op Vanquish-niveau - en kan met bovenmenselijk gemak de lucht in springen. De demo eindigt dan met de held die door een elektrische 'Shaper Storm' navigeert en in een mysterieus ogend portaal springt.Anthem is een enorm belangrijke game voor zowel EA als BioWare. Net als Ubisoft en The Division jaagt het op de 'live service'-markt die door Bungie en zijn shared-world shooter Destiny is ontwikkeld. Voor EA is het een kans om een ​​nieuwe franchise op te zetten en, natuurlijk, serieus geld te verdienen in het proces. Voor BioWare is het een cruciaal proefterrein en een kans om zijn wankele reputatie te herstellen na de teleurstelling van Mass Effect: Andromeda. Er is reden om hoopvol te zijn: de game wordt ontwikkeld door BioWare Edmonton, het team dat de originele Mass Effect-trilogie heeft gemaakt, in plaats van BioWare Montreal, dat speciaal voor Andromeda is samengesteld.

Volg hier al het laatste nieuws van E3 2017!

Aanbevolen verhalen

Taylor Swift schudt kwaad bloed van zich af met Spotify

Ga nu naar Spotify om naar alle albums van Swift te luisteren, waaronder 1989, Red, Speak Now, Fearless en Taylor Swift.

Windows 10 preview laat zien dat er grote veranderingen komen

Windows 10 Insider Preview heeft wijzigingen in het menu Start, Cortana, handschrift en meer.

Bekijk de tweede trailer van de film 'Ghost in the Shell'

Onze beste blik tot nu toe op de Hollywood-remake.