Bill Shock: hoe u $ 22.000 of meer aan internationale roamingkosten kunt vermijden

bill-shock-hoe-te-vermijden-22000-of-meer-in-internationale-roaming-kosten foto 1

Roaminggegevens kunnen tot 300 keer de prijs van binnenlandse gegevens kosten, wat leidt tot een schok in de rekening. Enkele van de meer extreme voorbeelden van roamingrekeningen waren tienduizenden dollars.

Vervoerders moeten onderling roamingcontrasten onderhandelen, en ze zijn over het algemeen vrij om zoveel markup toe te voegen als ze willen bij het onderhandelen over roamingtarieven. Als je met een smartphone reist, pas dan op voor roamingkosten.Schakel dataroaming uit

De beste tip voor reizen met een smartphone is om roaminggegevens helemaal te vermijden. Schakel roaminggegevens op uw mobiele telefoon uit, zodat u deze niet gebruikt tijdens het reizen. Als je een internetverbinding nodig hebt, zoek dan een wifi-netwerk en gebruik dat.

bill-shock-hoe-te-vermijden-22000-of-meer-in-internationale-roaming-kosten foto 2

Gebruik de vliegtuigmodus, vermijd oproepen en sms'jes

Als u roaminggegevens uitschakelt, worden er geen kosten in rekening gebracht voor gegevens, maar kunnen er wel kosten in rekening worden gebracht voor inkomende sms-berichten en spraakberichten, zelfs als u ze niet beantwoordt. Als u in het buitenland aankomt voordat u uw telefoon in vliegtuigmodus zet, wordt uw telefoon gekoppeld aan de lokale provider. Wanneer u een telefoontje ontvangt, wordt dat gesprek doorgeschakeld naar uw huidige locatie. Als u niet opneemt, wordt het teruggestuurd naar uw thuisland waar de beller een voicemail kan achterlaten. De lokale provider kan u dus roamingkosten in rekening brengen, zelfs als u de oproep niet beantwoordt. (Dit kan variëren, afhankelijk van uw provider, uw abonnement, het land, de betrokken overeenkomsten, enzovoort - het is een puinhoop.)

Dus zelfs als je telefoon in vliegtuigmodus staat en geen oproepen beantwoordt, kunnen er nog steeds kosten in rekening worden gebracht voor roaming-spraakoproepen en sms-berichten. Als je dit helemaal wilt vermijden, zet je je telefoon in vliegtuigmodus voordat je van huis gaat en laat je hem daar voor de hele reis.

U kunt mogelijk contact opnemen met uw provider en roaming volledig uitschakelen - de gegevens-, spraak- en sms-berichten van uw telefoon werken niet buiten het land, maar u loopt geen risico op roamingkosten.

bill-shock-hoe-te-vermijden-22000-of-meer-in-internationale-roaming-kosten foto 3

Controleer de tarieven van tevoren

Als u roaminggegevens wilt gebruiken - of zelfs alleen bellen en sms'en - moet u van tevoren de roamingkosten controleren. Uw mobiele provider heeft waarschijnlijk een website met deze informatie. U kunt controleren of de roamingkosten redelijk of volledig overdreven zijn en uw gebruik dienovereenkomstig aanpassen.

bill-shock-hoe-te-vermijden-22000-of-meer-in-internationale-roaming-kosten foto 4

Een roamingabonnement kopen

Veel providers bieden speciale roamingpakketten aan die u aan uw huidige abonnement kunt toevoegen. Deze passen kunnen wereldwijd zijn of alleen geldig voor bepaalde landen. Als u weet dat u aan het roamen bent en uw telefoon gebruikt, bespaart u vaak geld door van tevoren een roamingpas te kopen in plaats van achteraf te betalen.

bill-shock-hoe-te-vermijden-22000-of-meer-in-internationale-roaming-kosten foto 5

Koop een lokale simkaart

Roamingkosten kunnen zoveel meer kosten dan binnenlandse data - dus waarom roamen? Ervan uitgaande dat u een ontgrendelde telefoon heeft, kunt u een lokale simkaart kopen en deze in uw huidige telefoon plaatsen. Je hebt een nummer en abonnement bij een lokale luchtvaartmaatschappij en je betaalt het standaard binnenlandse tarief, niet de tarieven die zijn gereserveerd voor het uithollen van buitenlanders.

Dit werkt vaak goed met prepaid-providers, omdat je wat geld op een abonnement kunt zetten zonder een contract te ondertekenen of een maandelijks bedrag te betalen. Als je huidige telefoon is vergrendeld op het netwerk van je provider, kun je waarschijnlijk gewoon een goedkope telefoon kopen - zelfs een die alleen bellen en sms'en ondersteunt, als je gewoon een noodtelefoon wilt.

Houd er rekening mee dat, als uw telefoon is vergrendeld, uw provider deze voor u kan ontgrendelen als u daarom vraagt ​​en hen vertelt dat u op reis gaat. Niet alle telefoons werken met alle netwerken - CDMA-telefoons van Verizon en Sprint werken bijvoorbeeld niet in de meeste landen, die de GSM-standaard gebruiken (gebruikt door AT&T- en T-Mobile-telefoons in de VS). Sommige telefoons (zoals een paar in de Motorola Droid-lijn) hebben globale modi, wat betekent dat Motorola zowel een CDMA- als een GSM-radio heeft ingebouwd, maar dat is iets verder in het konijnenhol dan we in dit artikel willen gaan.

bill-shock-hoe-te-vermijden-22000-of-meer-in-internationale-roaming-kosten foto 6

Verminder de hoeveelheid gegevens die u gebruikt

Als je hebt besloten om een ​​roamingplan aan te schaffen of om te gaan met de roamingkosten, wil je toch zo min mogelijk data verbruiken. Zorg ervoor dat u app-updates uitschakelt en verminder de hoeveelheid gegevens die uw telefoon op de achtergrond gebruikt. Stel apps die achtergrondgegevens gebruiken in om alleen op wifi te werken en wees voorzichtig met de apps die u opent en gebruikt met een gegevensverbinding.

bill-shock-hoe-te-vermijden-22000-of-meer-in-internationale-roaming-kosten foto 7

Roamingkosten voor geschillen

Als je toch vast komt te zitten met een rekening van tienduizenden dollars omdat je roaminggegevens hebt gebruikt, hoef je die niet stilletjes te accepteren. Neem contact op met je provider en betwist de rekening. Met een beetje geluk verlagen ze de kosten voor u, vooral als u al heel lang klant bent. Standaardtips voor het omgaan met medewerkers van de klantenservice zijn van toepassing - wees geen eikel (niemand wil een eikel helpen). Wees niet bang om te escaleren naar iemand hogerop.

Dit lijkt te werken - in de meeste gevallen van extreme rekeningschokken verlagen vervoerders waanzinnig hoge kosten voor klanten die klagen. In het geval van een Canadees wiens zoon 700 MB aan data gebruikte tijdens een reis naar Mexico, werd een rekening van $ 20.000 teruggebracht tot $ 2.200 zodra de klant klaagde. De klant bleef de aanklacht bestrijden en escaleerde zijn klacht naar de president van het bedrijf, en zijn rekening werd uiteindelijk verlaagd tot $ 200.

Als u de volgende persoon bent die vastzit met een rekening van tienduizenden dollars en uw koerier u niet zal helpen, wees dan niet bang om uw verhaal naar de media te brengen - soms is dat alles wat lijkt te werken.


De kosten van roamingkosten zijn belachelijk, maar het is iets waar u aan moet denken als u met een mobiele telefoon reist. Helaas kan het enige tijd duren voordat we in een wereld leven waarin we kunnen reizen en redelijke kosten in rekening kunnen worden gebracht zonder onze telefoons te micromanagen en deze kosten van tevoren te onderzoeken.

Image Credit: Sean MacEntee op Flickr, Richard Eriksson op Flickr

Meer verhalen

Een timer instellen voor uw Belkin WeMo Switch

De WeMo Switch is een goedkope en gebruiksvriendelijke smart outlet die alles met een aan/uit-schakelaar in een slim apparaat kan veranderen, zodat je het vanaf je smartphone kunt bedienen. Bovendien wordt het geleverd met een handvol automatiseringsfuncties, waaronder de mogelijkheid om een ​​timer in te stellen zodat deze wordt uitgeschakeld

Geek Trivia: welke algemene EHBO-techniek werd pas in de jaren zestig uitgevonden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Sonos gebruiken als wekker of slaaptimer

Sonos is geweldig omdat je luidsprekers kunt instellen en bedienen vanuit elke kamer in je woning. Als je graag wakker wordt of in slaap valt met muziek, dan zijn ze bijzonder geschikt voor in je slaapkamer.

Het verzenden van e-mailberichten plannen of uitstellen in Outlook

Wanneer u op Verzenden klikt in een e-mail, wordt deze meestal onmiddellijk verzonden. Maar wat als u het op een later moment wilt verzenden? Met Outlook kunt u het verzenden van een enkel bericht of alle e-mailberichten uitstellen.

Voeg Emoji sneller in met de tekstvervangingssnelkoppelingen van iOS

Emoji's zijn leuk om te gebruiken, maar als je bent zoals de meeste mensen, gebruik je er een paar veel vaker dan andere. In plaats van elke keer over te schakelen naar het Emoji-toetsenbord, waarom zou u dan niet een sneltoets voor tekstvervanging instellen, zodat u gewoon de Emoji kunt typen die u wilt gebruiken?

Hoe u uw Xbox One kunt resetten naar de fabrieksinstellingen

Voordat je je Xbox One verkoopt of doorgeeft aan iemand anders, moet je de fabrieksinstellingen herstellen. Hiermee worden al uw persoonlijke gegevens gewist. Degene die de Xbox One krijgt, moet het installatieproces voor de eerste keer opnieuw doorlopen en inloggen met zijn eigen Microsoft-account.

Hoe weten webservers of u directe IP-adrestoegang gebruikt of niet?

Meestal typen we gewoon het adres in van een website die we willen bekijken, maar zou een webserver eigenlijk weten of we in plaats daarvan het directe IP-adres zouden gebruiken? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een verwarde lezer.

HID (Human Interface-apparaat)

Een HID (Human Interface Device) is een specifieke klasse van randapparatuur die is ontworpen om gegevens in een computer in te voeren. De USB-standaarden omvatten HID-specificaties en dekken de implementatie van gegevensinvoer voor een breed scala aan apparaten, waaronder toetsenborden, muizen, gamepads, joysticks en andere invoerapparaten.

Waarom is e-mailspam nog steeds een probleem?

Bill Gates zei dat over twee jaar spam in 2004 zal zijn opgelost. Het is nu tien jaar later en volgens Kaspersky is meer dan 70% van de e-mails spam. Waarom is spam nog steeds zo'n probleem?

De 3 beste manieren om een ​​venster altijd bovenaan te maken op Windows

Windows biedt geen ingebouwde manier voor gebruikers om een ​​venster altijd bovenaan te maken. Er zijn hiervoor veel tools van derden, maar ze zijn vaak opgeblazen en onhandig. Sommige werken gewoon niet goed op de moderne 64-bits versie van Windows.