Het aangepaste Windows Live Writer-woordenboek bewerken

Windows Live Writer is een geweldige tool voor het schrijven en publiceren van berichten op je blog, maar de spellingcontrole bevat helaas niet veel veelvoorkomende technische woorden. Hier leest u hoe u eenvoudig uw aangepaste woordenboek kunt bewerken en uw favoriete woorden kunt toevoegen.

Pas het Live Writer-woordenboek aan

Het toevoegen van een afzonderlijk woord aan het Windows Live Writer-woordenboek werkt zoals u zou verwachten. Klik met de rechtermuisknop op een woord en selecteer Toevoegen aan woordenboek.edit-the-windows-live-writer-custom-woordenboek foto 1

En het wijzigen van de standaard spellingcontrole-instellingen is ook eenvoudig. Klik in het menu op Extra, vervolgens op Opties en selecteer het tabblad Spelling in dit dialoogvenster. Hier kunt u uw woordenboektaal kiezen en realtime spellingcontrole en andere instellingen in-/uitschakelen.

edit-the-windows-live-writer-custom-woordenboek foto 2

Maar er is geen voor de hand liggende manier om uw aangepaste woordenboek te bewerken. Het direct bewerken van het aangepaste woordenboek is fijn als je per ongeluk een verkeerd gespeld woord aan je woordenboek toevoegt en het wilt verwijderen, of als je veel woorden tegelijk aan het woordenboek wilt toevoegen.

Live Writer slaat uw aangepaste woordenboekvermeldingen in feite op in een tekstbestand zonder opmaak dat zich in uw appdata-map bevindt. Het wordt opgeslagen als User.dic in de map C:Usersuser_nameAppDataRoamingWindows Live WriterDictionaries. De eenvoudigste manier om het aangepaste woordenboek te openen, is door het volgende in te voeren in het vak Uitvoeren of de adresbalk van een Verkenner-venster:

%appdata%Windows Live WriterWoordenboekenUser.dic

edit-the-windows-live-writer-custom-woordenboek foto 3

Dit opent het User.dic-bestand in uw standaard teksteditor. Voeg nieuwe woorden toe aan het aangepaste woordenboek op afzonderlijke regels en verwijder alle verkeerd gespelde woorden die u per ongeluk aan het woordenboek hebt toegevoegd.

edit-the-windows-live-writer-custom-woordenboek foto 4

Microsoft Office Word slaat ook het aangepaste woordenboek op in een tekstbestand zonder opmaak. Als u al veel aangepaste woorden hebt en deze in Live Writer wilt importeren, voert u het volgende in de opdracht Uitvoeren of de adresbalk van Explorer in om het aangepaste woordenboek van Word te openen. Kopieer vervolgens de woorden en plak ze in uw aangepaste Live Writer-woordenboekbestand.

%AppData%MicrosoftUProofCustom.dic

Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan als u klaar bent. Houd er rekening mee dat de wijzigingen in het woordenboek mogelijk niet worden weergegeven in de spellingcontrole van Live Writer totdat u het programma opnieuw start. Als het momenteel actief is, slaat u alle berichten op waaraan u werkt, sluit u af en opent u ze opnieuw, en al uw nieuwe woorden zouden in het woordenboek moeten staan.

edit-the-windows-live-writer-custom-woordenboek foto 5

Conclusie

Of u Live Writer nu dagelijks in uw werk gebruikt of af en toe een update op een persoonlijke blog plaatst, het toevoegen van uw eigen aangepaste woorden aan het woordenboek kan u veel tijd en frustratie besparen bij het bewerken. En als je per ongeluk een verkeerd gespeld woord aan het woordenboek hebt toegevoegd, is dit een geweldige manier om je fout ongedaan te maken en ervoor te zorgen dat je spelling in orde is!

Meer verhalen

Automatisch aanvullen gebruiken op een Google Docs-spreadsheet [Snelle tips]

Heb je ooit een hele rij of kolom willen vullen met een reeks waarden? Als u een Excel-gebruiker bent, kunt u hetzelfde doen in Google Documenten. Als je een van beide nog niet hebt gebruikt, is dit de snelle manier om het te doen.

Geef een tekstbericht weer tijdens het opstarten van Windows 7

Soms wilt u misschien een sms-bericht achterlaten voor een gebruiker voordat deze zich aanmeldt op een Windows 7-computer. Vandaag laten we je een handige truc zien waarmee je een bericht kunt achterlaten dat ze kunnen lezen voordat je inlogt.

OneNote 2010-notitieblokken delen met OneNote 2007

OneNote is de nieuwe ster van de Office Suite en is opgenomen in elke editie van Office 2010. De bestandsindeling van OneNote is gewijzigd in de 2010-versie, dus hier leest u hoe u uw notitieboeken nog steeds kunt delen met degenen die OneNote 2007 gebruiken.

Voorbeeld van links en afbeeldingen in Google Chrome

Iedereen die de CoolPreviews-extensie in Firefox heeft gebruikt, weet hoe geweldig dat voorbeeldvenster kan zijn. Nu kunt u dezelfde soort functionaliteit in Chrome krijgen met de ezLinkPreview-extensie.

Ben jij een IT-nerd? Waarom niet schrijven voor How-To Geek?

Solliciteer dan als je over de volgende eigenschappen beschikt:

Bekijk de echte links achter verkorte URL's in Chrome

Wanneer u verkorte URL's tegenkomt, is er altijd die zorg in uw achterhoofd over waar ze echt naar toe leiden. Nu kunt u een voorproefje krijgen van de echte links achter die URL's met de View Thru-extensie voor Google Chrome.

Hoe u het geheugengebruik van uw browser kunt vergelijken met Google Chrome

Ooit geprobeerd erachter te komen hoeveel geheugen Google Chrome of Internet Explorer precies gebruikt? Omdat ze elk een aantal keren in Taakbeheer verschijnen, is het niet zo eenvoudig! Hier is de snelle en gemakkelijke manier om ze te vergelijken.

Hoe een audio-cd naar FLAC te rippen met Foobar2000

Foobar2000 is een geweldige audiospeler die volledig aanpasbaar is, weinig systeembronnen gebruikt en veel tools en functies bevat. Vandaag laten we u zien hoe u het kunt gebruiken om een ​​audio-cd naar FLAC-indeling te rippen.

Terugschakelen naar Outlook 2007 nadat de bètaversie van 2010 is afgelopen

Schakelt u terug naar Outlook 2007 nadat u de bètaversie van Office 2010 hebt uitgeprobeerd? Hier leest u hoe u uw Outlook-gegevens kunt herstellen en ervoor kunt zorgen dat alles goed blijft werken na de overstap.

Gegevens herstellen als een forensisch expert met een Ubuntu Live-cd

Er zijn veel hulpprogramma's om verwijderde bestanden te herstellen, maar wat als u uw computer niet kunt opstarten of de hele schijf is geformatteerd? We laten u enkele tools zien die diep graven en de meest ongrijpbare verwijderde bestanden of zelfs hele harde schijfpartities herstellen.