Beveilig uzelf door tweestapsverificatie te gebruiken op deze 16 webservices

beveilig jezelf-door-tweestapsverificatie-op-deze-16-webservices-foto 1

Tweestapsverificatie, ook wel 2-stapsverificatie genoemd, biedt extra beveiliging voor uw online accounts. Zelfs als iemand je wachtwoord ontdekt, hebben ze een speciale eenmalige code nodig om in te loggen nadat je tweefactorauthenticatie voor deze services hebt ingeschakeld.

Met name afwezig in deze lijst zijn banken en andere financiële instellingen. Het is jammer dat je tweefactorauthenticatie kunt gebruiken om je in-game valuta te beschermen in een MMORPG, maar niet het echte geld op je bankrekening.Google / Gmail

Google biedt tweefactorauthenticatie die uw Google-account beveiligt, inclusief uw Gmail, bestanden in uw Google Drive en al het andere. Je kunt de Google Authenticator app op je smartphone gebruiken of inlogcodes opvragen via sms. We hebben het eerder gehad over het inschakelen van tweefactorauthenticatie voor Google-accounts.

Je kunt zelfs Google Authenticator-apps op je computer gebruiken zonder smartphone, hoewel het veiliger is om dit op een apart apparaat te doen.

beveilig jezelf-door-tweestapsverificatie-op-deze-16-webservices-foto 3

Facebook

De functie Login Approvals van Facebook vereist dat je een code invoert wanneer je inlogt vanaf een niet-herkende computer. De code wordt per sms naar je mobiele telefoon gestuurd. Facebook biedt instructies om dit in te stellen.

LastPass

LastPass biedt een aantal verschillende tweefactorauthenticatie-opties om uw account te beveiligen. Je kunt gebruik maken van de Google Authenticator app, die voor iedereen gratis is. LastPass Premium-abonnees kunnen een fysieke YubiKey-token kopen en andere opties gebruiken om hun wachtwoorddatabase te beveiligen.

Lees voor meer informatie onze handleiding voor het instellen van tweefactorauthenticatie in LastPass. We hebben ook een lijst met 11 manieren om uw LastPass-account nog veiliger te maken.

beveilig jezelf-door-tweestapsverificatie-op-deze-16-webservices-foto 4

Dropbox & SpiderOak

Dropbox biedt nu authenticatie in twee stappen met behulp van de Google Authenticator-app. Wanneer u zich aanmeldt vanaf een computer die u niet vertrouwt, moet u een beveiligingscode invoeren die door de app is gegenereerd. Het inschakelen van deze functie is een van de 6 manieren om je Dropbox-account te beveiligen.

beveilig jezelf-door-tweestapsverificatie-op-deze-16-webservices-foto 5

Google Drive biedt tweefactorauthenticatie via uw Google-account, terwijl Microsoft's SkyDrive ook enige ondersteuning voor tweefactorauthenticatie biedt.

SpiderOak, een Dropbox-achtige cloudopslagservice, biedt ook 2-factor-authenticatie.

Microsoft

Microsoft biedt een aantal rudimentaire tweefactorauthenticatie. Het is beschikbaar wanneer u billing.microsoft.com, xbox.com en SkyDrive opent. Wanneer u met uw Microsoft-account een andere service gebruikt, zoals Outlook.com of Hotmail, wordt u niet om een ​​beveiligingscode gevraagd. Lees hier meer over beveiligingscodes voor Microsoft-accounts.

Yahoo! Mail

Yahoo! biedt tweestapsverificatie, maar alleen voor uw e-mail. Wanneer u deze functie gebruikt, moet u een code invoeren die via sms naar uw mobiele telefoon is verzonden of het antwoord op uw accountbeveiligingsvraag invoeren om u aan te melden. Zorg ervoor dat uw accountbeveiligingsvraag niet te raden is als u deze functie gebruikt - zoals gewoonlijk, beveiligingsvragen zijn een zwakke schakel. Lees hier meer over het inschakelen en gebruiken van de tweede aanmeldingsverificatiefunctie van Yahoo!

Amazon-webservices (AWS)

Amazon biedt multi-factor authenticatie via zijn AWS Virtual MFA-app of Google Authenticator. Dit is alleen voor AWS-services, zoals de opslagservice van Amazon S3, niet voor het Amazon-account van de gemiddelde consument. Ga er hier mee aan de slag.

Battle.net & MMORPG's

Massively multiplayer online role-playing games (MMORPG's) lopen voorop bij het aanbieden van tweefactorauthenticatie om te voorkomen dat accountdiefstallen en in-game-items en valuta worden verkocht. Blizzard biedt een Battle.net Authenticator-app die de toegang tot je World of Warcraft-, Diablo 3- en Starcraft 2-logins beveiligt.

Veel andere MMORPG's bieden ook tweefactorauthenticatie. Als je bijvoorbeeld Guild Wars 2 of Star Wars: The Old Republic speelt, bieden ze elk twee-factor-authenticatiesystemen voor je. Lees meer over het inschakelen voor Guild Wars 2 of SWTOR.

beveilig jezelf-door-tweestapsverificatie-op-deze-16-webservices-foto 6

Jouw website

Als u uw eigen website host, kunt u een WordPress-plug-in of Drupal-module installeren die authenticatie in twee stappen mogelijk maakt met de Google Authenticator-app. DreamHost-accounts bieden ook multifactor-authenticatie met Google Authenticator, net als de CloudFlare-service.

Uw Linux-server

U kunt tweefactorauthenticatie implementeren op uw eigen Linux-server om de beveiliging te vergroten. We hebben het gehad over het gebruik van de Google Authenticator PAM-module om authenticatie in twee stappen toe te voegen aan uw SSH-server. Al het rekenwerk gebeurt op je eigen server; naar huis bellen is niet nodig.

beveilig jezelf-door-tweestapsverificatie-op-deze-16-webservices-foto 7


Gebruik je tweefactorauthenticatie voor een andere dienst? Laat een reactie achter en laat het ons weten.

Meer verhalen

De beste telefoons van 2016

We testen en beoordelen honderden mobiele telefoons per jaar. Dit zijn onze best beoordeelde modellen bij de grote Amerikaanse draadloze providers.

De beste digitale camera's van 2016

Van eenvoudige compactcamera's tot full-frame digitale spiegelreflexcamera's, hier is waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe camera, samen met de topmodellen in elke klasse die we testen.

De beste tv's van 2016

Ongeacht je budget of de grootte van het scherm dat je wilt, hier is waar je op moet letten als je aan het winkelen bent, samen met de best beoordeelde televisies die we hebben getest.

De beste koptelefoon van 2016

Voor echt zoet klinkende deuntjes wil je die gebundelde oordopjes weggooien. Dit zijn de best beoordeelde on-ear en around-ear hoofdtelefoons die we hebben getest, in een breed scala aan prijsniveaus.

De beste VR-headsets (virtual reality) van 2016

Consumer virtual reality is eindelijk hier. Maar moet je er nu al in springen? We hebben de beste VR-headsets en -platforms getest om u te helpen erachter te komen welke, indien aanwezig, geschikt voor u is.

De beste drones van 2016

drones. Houd van ze of haat ze, ze zijn er om te blijven. Als jij een van de vele mensen bent die een quadcopter willen, zijn dit de beste die we hebben getest, samen met wat je moet weten om de juiste te kiezen.

De beste hightech auto's van 2016

Technologie is een van de belangrijkste kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een nieuwe auto. Deze modellen hebben de beste autotechnologie die we hebben getest.

De beste 3D-printers van 2016

Het is gemakkelijker en goedkoper dan ooit om 3D-printen in uw huis, school of werkplaats te brengen. Dit is waar u op moet letten bij het winkelen en beoordelingen van onze best beoordeelde 3D-printers.

De 100 beste Android-apps van 2016

Of je nu een gloednieuw Samsung-apparaat hebt of een oudere Android-telefoon of -tablet die je gewoon wilt opfleuren, dit zijn de apps die ertoe doen.

De 100 beste iPhone-apps van 2016

Of je nu de nieuwe compacte iPhone SE hebt of een gigantische iPhone 6s Plus, hier zijn de apps die je nodig hebt om alles uit je smartphone te halen.