Beste Windows 7 Explorer-tips en -trucs

beste-windows-7-explorer-tips-en-trucs foto 1

Windows Verkenner in Windows 7 is aanzienlijk veranderd en verbeterd sinds de dagen van Vista en XP. Dit artikel bevat enkele van de meer nuttige tips en trucs om het meeste uit Explorer te halen.

OPMERKING: Voor sommige van deze tips moet u het register aanpassen. Zorg ervoor dat u een back-up van het register maakt voordat u dit doet. We raden u ook aan een herstelpunt te maken dat u kunt gebruiken om uw systeem te herstellen als er iets misgaat.
Gebruik de Backspace-toets om omhoog te gaan zoals Windows XP deed

beste-windows-7-explorer-tips-en-trucs foto 2

Met Windows Verkenner in Windows XP kon je een map omhoog gaan met de Backspace-toets. Als je aan die functie gewend bent geraakt, ben je waarschijnlijk gefrustreerd dat deze in Windows 7 is verwijderd. De Backspace-toets in Windows 7 brengt je terug in de browsegeschiedenis van de map, niet naar de bovenliggende map van de huidige map.

Hier is een klein programma waarmee je de Backspace-toets kunt gebruiken om een ​​map omhoog te gaan.

Laat Backspace in Windows 7 of Vista Explorer omhoog gaan zoals XP deed

Als u het gedrag van de Backspace-toets liever niet wilt wijzigen, is er ook een sneltoets die u kunt gebruiken om een ​​map omhoog te gaan: Alt + Omhoog.


Details en voorbeelden voor bestanden bekijken

Wanneer u door uw mappen en bestanden bladert in Verkenner, kan het handig zijn om de inhoud van de bestanden te kunnen bekijken zonder de bestanden te openen en om details over de bestanden te bekijken. Met het voorbeeldvenster en het detailvenster kunt u dit doen. Om een ​​of beide deelvensters in te schakelen, klikt u op Organiseren in het Verkenner-venster en selecteert u Lay-out om een ​​submenu weer te geven. Als er naast een paneel in het submenu een vinkje staat, wordt dit momenteel weergegeven in Verkenner. Zet de panelen aan en uit door ze te selecteren in het submenu. U kunt ook op Alt + P drukken om het voorbeeldvenster in en uit te schakelen.

beste-windows-7-explorer-tips-en-trucs foto 3


beste-windows-7-explorer-tips-en-trucs foto 4Miniatuurvoorbeelden uitschakelen

Als Windows Verkenner langzamer lijkt te werken dan normaal, kunt u dit versnellen door de miniatuurvoorbeelden uit te schakelen.

Dit kan worden gedaan door de optie Altijd pictogrammen weergeven, nooit miniaturen in het dialoogvenster Mapopties in te schakelen, zoals we eerder hebben getoond:

Miniatuurvoorbeelden uitschakelen in Windows 7 of Vista Explorer

OPMERKING: deze tip werkt ook in Vista.


Kies een andere opstartmap

beste-windows-7-explorer-tips-en-trucs foto 5Standaard wordt Windows Verkenner geopend in de weergave Bibliotheken. Als u een specifieke map vaak gebruikt, zoals Mijn documenten, kunt u een instelling wijzigen om die map te openen wanneer u Windows Verkenner opent.

Hoe je dat doet, leggen we uit in het volgende artikel:

Stel de opstartmap van Windows Verkenner in Windows 7 in

U kunt de opstartmap ook op andere locaties instellen als u de GUID (Globally Unique Identifiers) kent voor het object of de locatie waarop u deze standaard wilt instellen. Het volgende artikel bevat meer informatie over GUID's:

Stupid Geek Tricks: schakel de geheime How-To Geek-modus in Windows 7 in


Gemakkelijk eigenaar worden van mappen met behulp van het rechtsklikmenu

beste-windows-7-explorer-tips-en-trucs foto 6Als u systeemmappen of -bestanden in Windows 7 moet vervangen of bewerken, moet u er eigenaar van worden. Dit kan onder andere gebeuren tijdens de installatie of het gebruik van sommige programma's.

Eigenaar worden van een bestand of een map is een gecompliceerde taak die veel stappen vereist. Er is echter een eenvoudige methode om eigendom van bestanden en mappen te krijgen met behulp van het contextmenu met de rechtermuisknop. Het volgende artikel biedt een downloadbare registerhack die u kunt toepassen en die een optie Take Ownership toevoegt aan het rechtsklikmenu.

Voeg eigendom toe aan Explorer-rechtsklikmenu in Win 7 of Vista

OPMERKING: Onthoud dat het een goed idee is om een ​​back-up van uw register te maken voordat u er wijzigingen in aanbrengt.


beste-windows-7-explorer-tips-en-trucs foto 7Voorkomen dat Explorer klikgeluiden maakt

Als u uw geluid om verschillende redenen hebt ingeschakeld, zoals een film kijken of naar muziek luisteren, en u iets moet doen in Windows Verkenner, kan een klikgeluid uw film of muziek onderbreken. U kunt dit klikgeluid echter uitschakelen.

Het volgende

artikel beschrijft hoe u Explorer kunt uitschakelen.

Schakel Windows Verkenner Klikgeluiden uit in Windows 7 of Vista

U kunt deze methode ook gebruiken om andere geluiden in Windows uit te schakelen.


beste-windows-7-explorer-tips-en-trucs foto 8Toepassingen toevoegen aan de favorietenlijst in Verkenner

Met Windows 7 kunt u uw eigen mappen toevoegen aan de lijst met favorieten in Verkenner. Wat als u vaak in Verkenner werkt en toepassingen rechtstreeks vanuit het Verkenner-venster wilt starten? Als u een toepassing naar de lijst met favorieten probeert te slepen, krijgt u een foutmelding. Er is echter een gemakkelijke manier om dit te omzeilen.

Het volgende artikel biedt een eenvoudige methode voor het toevoegen van toepassingen aan de lijst met favorieten:

Stomme geektrucs: apps toevoegen aan de favorietenlijst van Windows 7 Explorer


Toegang tot verborgen opties via het menu Verzenden naar met de rechtermuisknop in Verkenner

beste-windows-7-explorer-tips-en-trucs foto 9Wanneer u met de rechtermuisknop op een bestand in Verkenner klikt, biedt het submenu Verzenden naar in het pop-upmenu opties om actie te ondernemen op het geselecteerde bestand. U kunt het bestand naar een gecomprimeerde map verzenden, een snelkoppeling naar het bestand op uw bureaublad maken, het bestand faxen of e-mailen of naar een andere map verzenden.

Er zijn echter extra opties beschikbaar in het menu Verzenden naar die standaard niet zichtbaar zijn. Er is een eenvoudige manier om deze extra opties te bekijken. Druk gewoon op de Shift-toets terwijl u met de rechtermuisknop op het bestand klikt.

Zie ons artikel over deze truc voor informatie over het toevoegen van je eigen opties aan het submenu Verzenden naar.

Stomme geektrucs: geheime items in het menu Verzenden naar Windows 7


Open een opdrachtpromptvenster vanuit een Windows Verkenner-map

beste-windows-7-explorer-tips-en-trucs foto 10Als u de opdrachtprompt vaak gebruikt om uw bestanden te beheren, is er een gemakkelijke manier om vanuit Verkenner een opdrachtprompt te openen in de gewenste werkmap. Dit wordt op dezelfde manier bereikt als toegang tot extra opties in het menu Verzenden naar, zoals hierboven vermeld.

Om een ​​opdrachtprompt in een specifieke map te openen, houdt u de Shift-toets ingedrukt wanneer u met de rechtermuisknop op een map klikt en de optie Open opdrachtvenster hier selecteert. Over deze tip schreven we in het volgende artikel:

Gebruik de opdrachtprompt hier in Windows Vista

Je kunt ook de andere kant op gaan. Als u een opdrachtpromptvenster hebt geopend voor een specifieke map, kunt u dezelfde map automatisch openen in een Windows Verkenner-venster. In het volgende artikel wordt uitgelegd hoe u dit doet:

Stomme geektrucs: open een verkennervenster vanuit de huidige map van de opdrachtprompt


Voeg de opdrachten Kopiëren naar en Verplaatsen naar toe aan het rechtsklikmenu

beste-windows-7-explorer-tips-en-trucs foto 11Als u veel bestanden tussen verschillende mappen overzet, zijn er een aantal handige opties die u aan het contextmenu in Windows Verkenner kunt toevoegen om deze taak gemakkelijker te maken.

We hebben een downloadbare register-hack geleverd die een optie Kopiëren naar map en een optie Verplaatsen naar map toevoegt aan het contextmenu in Verkenner. Als u een van deze opties selecteert, wordt een handig dialoogvenster weergegeven waarin u een map kunt selecteren waarnaar u het geselecteerde bestand of de geselecteerde map wilt kopiëren of verplaatsen. Zie het volgende artikel om de registerhack te downloaden:

Toevoegen Kopiëren naar / Verplaatsen naar in Windows 7 of Vista Rechtsklikmenu

OPMERKING: We raden u ten zeerste aan een back-up van het register te maken voordat u er wijzigingen in aanbrengt.

We hebben ook beschreven hoe u deze hack handmatig aan het register kunt toevoegen in het volgende artikel:

Kopiëren naar / verplaatsen naar toevoegen aan Windows Verkenner Rechtsklikmenu

OPMERKING: Het artikel hierboven over het handmatig toevoegen van deze registerhack laat zien dat dit wordt gedaan in Windows XP. Deze truc werkt in Windows XP, Vista en 7.


beste-windows-7-explorer-tips-en-trucs foto 12Wijzig snel het formaat van pictogrammen en wijzig de weergave in Verkenner

Verandert u de weergave in Windows Verkenner tussen de verschillende groottes van pictogrammen of naar details of lijstweergave vaak? Dan is er een sneltoets waarmee u dit snel en eenvoudig kunt doen met toetsenbord en muis.

Houd gewoon de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u met het muiswiel in een map in Verkenner bladert. We hebben je deze truc eerder laten zien in het volgende artikel:

Formaat van pictogrammen snel wijzigen in Windows 7 of Vista Explorer

Als u naar beneden blijft scrollen, worden de pictogrammen kleiner totdat ze overschakelen naar Lijst, Details, Tegels en vervolgens Inhoud. Deze truc bladert in wezen door de opties op de knop Uw weergave wijzigen in Verkenner.

OPMERKING: Deze truc werkt ook om de grootte van de pictogrammen op de bureaubladpictogrammen te wijzigen.


Blijf ons volgen voor meer handige tips over het gebruik van Windows Verkenner in Windows 7 volgende week!

Meer verhalen

Wetenschappers zetten herinneringen om in echte videobeelden [Video]

In een nogal verbluffende weergave van wetenschappelijk onderzoek en verwerking hebben Berkley-wetenschappers met succes videobeelden van het geheugen gemaakt.

Krijg de nieuwe tijdlijnfuncties van Facebook eerder dan gepland

Gisteren kondigde Facebook hun nieuwe tijdlijnweergave aan - een radicale afwijking van de huidige profielstructuur. Probeer het nu met deze eenvoudige truc.

Friday Fun: Siege Hero – Viking Vengeance

Je werkweek zit er bijna op, maar waarom zou je, tot je voor de dag kunt vertrekken, niet stiekem wat kasteel kraken? In de game van deze week leid je een leger Vikingen op kruistocht om je vijanden te verslaan, het goud te grijpen en onderweg je bondgenoten te redden.

Verbeter de geluidskwaliteit van uw Android-apparaat met een equalizer

Android-apparaten worden soms bekritiseerd vanwege de geluidskwaliteit, maar de EQ van Gingerbread heeft daar verandering in gebracht. We laten je zien hoe je gebruik kunt maken van audio-equalizers om je muziek en systeemgeluiden een boost te geven, of je nu Gingerbread hebt of vastzit aan FroYo.

Uit de doos met tips: gebruik een oud cd-doosje opnieuw als kabelorganizer

Een keer per week kijken we in de tipsbox en delen we de tips en trucs die je mailt. Deze week richten we ons op een geweldige tip die van een oud (en waarschijnlijk ongebruikt) cd-doosje een kabelorganizer maakt.

DIY RFID-blokkerende portemonnee verijdelt gegevensdieven

Bezorgd over hightech dieven die de inhoud van uw RFID-identificatie- en creditcards in handen krijgen? Creëer een RFID-blokkerende portemonnee om ze op afstand te houden.

Gebruik uw SSH-configuratiebestand om aliassen voor hosts te maken

Deze truc is voor Linux- en SSH-gebruikers die vaak inloggen op externe systemen. Steeds opnieuw dezelfde informatie moeten typen is geestdodend repetitief, maar het gebruik van een SSH-configuratiebestand maakt het proces veel handiger.

Hoe u Touch gebruikt om lege bestanden te maken en tijdstempels te wijzigen

Elk bestand op uw computer heeft een tijdstempel, die de toegangs- en wijzigingstijd voor een bestand bevat, maar wist u dat u die tijdstempel kunt wijzigen? Hier is hoe het te doen.

Vraag de lezers: gebruikt u sociale netwerk-apps?

Deze week kijken we naar sociale netwerken. Gebruik je apps voor sociale netwerken om het nut van sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en andere te vergroten?

Maak één inhoudsopgave van meerdere Word 2010-documenten

Maak je een heel lang document, maar heb je een hekel aan de gedachte om met de hoofddocumentfunctie van Word om te gaan? Het is in het verleden bekend dat de hoofddocumentfunctie in Word documenten corrumpeert.