De beste websites voor het luisteren naar internetradio en het downloaden en streamen van gratis muziek

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-luisteren-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek foto 1

Wanneer heb je voor het laatst naar FM-radio via de ether geluisterd? Er zijn zoveel opties op internet om naar duizenden verschillende radiostations in veel verschillende genres te luisteren en om veel muziek gratis te downloaden.

We hebben enkele van de beste websites verzameld voor het luisteren naar internetradio en voor het downloaden en streamen van gratis muziek.Internetradio

Er zijn veel sites die veel radiostations aanbieden waaruit je kunt kiezen, in allerlei verschillende genres. Sommige zijn volledig gratis en sommige hebben zowel gratis als betaalde opties.

Pandora

Met Pandora kun je de naam van een nummer, artiest of genre invoeren dat je leuk vindt en het Music Genome Project scant de volledige database met muziek die is geanalyseerd met behulp van maximaal 450 verschillende muzikale kenmerken door een getrainde muziekanalist. Nummers met interessante muzikale overeenkomsten met het nummer, de artiest of het genre dat je hebt ingevoerd, worden aan je gepresenteerd, zodat je nieuwe muziek kunt ontdekken die past bij je muzikale voorkeuren en stemmingen. Pandora biedt ook comedy en stelt je in staat tot 100 unieke zenders te creëren die je in de loop van de tijd kunt verfijnen.

De gratis versie van Pandora wordt door advertenties ondersteund. Als je liever naar de radio luistert zonder audio- of visuele advertenties, kun je je aanmelden voor Pandora One ($ 36 per jaar of $ 3,99 voor een maand) om zonder advertenties van je muziek te genieten. Met Pandora One kun je ook tot vijf uur achter elkaar luisteren zonder dat je met Pandora hoeft te communiceren. Wanneer u met Pandora communiceert, wordt de timer opnieuw ingesteld.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 2

Last.fm

Last.fm is een muziekaanbevelingsservice. Meld u aan en download hun software, The Scrobbler, waarmee u andere muziek kunt ontdekken op basis van het type muziek dat u kiest om te spelen. De Scrobbler werkt je bibliotheek bij met muziek waarnaar je hebt geluisterd op je computer, telefoon of muziekspeler en vertelt Last.fm welke nummers je het leukst vindt, welke je het meest speelt, hoe vaak je een specifieke artiest speelt en andere informatie die hen helpt om gepersonaliseerde aanbevelingen voor jou te doen.

Je kunt ook gratis MP3-bestanden downloaden van Last.fm en meedoen aan de Last.fm-community waar je muziek waar je van houdt met andere Last.fm-luisteraars bespreekt, nummers tagt en leert wat er nieuw en populair is. Last.fm is ook beschikbaar voor iPhone- en Android-apparaten.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 3

Screamer Radio

Screamer Radio is een freeware programma waarmee je meer dan 4000 regionale en internetradiostations kunt downloaden en beluisteren. De software bevat een grote database met radiostations en u kunt opnemen waar u naar luistert. Het is advertentievrij en ze beweren dat het geen spyware bevat. U kunt het programma uit de weg houden door het in het systeemvak te verbergen. Screamer Radio is ook verkrijgbaar in een draagbare versie. Zie onze review over het spelen en opnemen van internetradio met Screamer Radio.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 4

playlist.com

Playlist.com biedt miljoenen nummers waaruit u miljoenen verschillende afspeellijsten kunt maken. Ontdek nieuwe muziek en maak contact met gelijkgestemde luisteraars en vrienden om te zien waar ze naar luisteren en deel je afspeellijsten met hen.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 5

SHOUTcast-radiolijst

SHOUTcast Radio is een directory met meer dan 45.000 muziek-, talk-, sport- en gemeenschapsradiostations uit de VS en de rest van de wereld. U kunt naar een zender luisteren terwijl u andere zenders verkent. De stations zijn ingedeeld in categorieën om het gemakkelijk te maken om de muziekstijl die u leuk vindt te vinden, en u kunt ook zoeken naar uw favoriete nummers en artiesten die op het netwerk van stations spelen.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 6

Slacker persoonlijke radio

Met Slacker Personal Radio kun je gratis naar gepersonaliseerde, aangepaste muziek-, nieuws-, sport- en comedystations luisteren en overal luisteren. De stations worden geprogrammeerd door dj's die experts zijn in hun specifieke genres. Hun kennis en uw persoonlijke smaak worden gebruikt om radiostations te creëren die perfect op u zijn afgestemd.

Je kunt je ook op Slacker abonneren op twee verschillende niveaus: Slacker Radio Plus ($ 3,99/maand) en Slacker Premium Radio ($ 9,99/maand). Ze bieden extra functies, zoals geen advertenties, de mogelijkheid om stations op de geheugenkaart van je mobiele telefoon te cachen en onbeperkt nummers over te slaan. Met de Premium-service kunt u nummers en albums op aanvraag afspelen, albums en afspeellijsten en zenders cachen en uw eigen afspeellijsten maken.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 7

Live365

Live365 biedt een uitgebreid radionetwerk van hoogwaardige, streaming muziek, talk en audio in meer dan 260 genres. Het Live365-radionetwerk streamt muziek van artiesten als Pat Metheny, Johnny Cash en Carlos Santana. Ze bieden ook toegang tot openbare radiostations en stations die in veel verschillende stijlen zijn geprogrammeerd door individuele DJ's. Live365 biedt individuele artiesten en organisaties een eenvoudig platform om hun muziek te promoten en hun eigen internetradiostations te creëren.

Je kunt een VIP-luisteraar worden om toegang te krijgen tot extra functies, zoals reclamevrije muziek en de mogelijkheid om naar Live365 te luisteren vanaf compatibele mobiele apparaten. U hebt de keuze uit een abonnement van 3 maanden ($ 7,95/maand, elke 3 maanden betaald), een abonnement van 6 maanden ($ 6,95/maand, elke 6 maanden betaald) of een abonnement van 1 jaar ($ 5,95/maand, jaarlijks betaald). Een deel van het abonnementsgeld dat je betaalt, wordt uitbetaald als royalty's aan de artiesten wiens muziek wordt afgespeeld op Live365.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 8

SKY.fm

SKY.fm is een meerkanaals internetradioservice die streaming muziek in meer dan 50 verschillende genres aanbiedt. U kunt gratis luisteren of upgraden naar SKY.fm Premium voor audiostreams van hoge kwaliteit, volledig reclamevrije muziek en de mogelijkheid om te luisteren in meerdere softwareprogramma's op uw pc, in uw browser en op uw mobiele apparaat.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 9

streema

Streema biedt een radiodirectory met meer dan 20.000 stations in elk muziekgenre van over de hele wereld. De directory is gerangschikt op populariteit, zodat je gemakkelijk kunt zien welke zenders het populairst zijn onder de Streema-luisteraars. Gebruik een webinterface om uw favoriete radiostations en de beste nieuwe nummers en afspeellijsten te vinden. Zodra u zich gratis aanmeldt, kunt u een lijst met uw favoriete radiostations maken, wat vrienden uitnodigen en nieuwe muziek ontdekken. Op het moment van schrijven van dit artikel beweert Streema dat er binnenkort mobiele apps komen, zodat je muziek van hun site kunt streamen op je iPhone, iPad, iPod Touch, Android, BlackBerry en andere mobiele telefoons.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 10

Spotify

Spotify biedt legale, gratis toegang tot een grote muziekbibliotheek die u kunt beluisteren op uw computer, iPhone en iPad met behulp van hun downloadbare streaming-muziekspeler. Meld u aan voor een gratis account, log in, luister naar miljoenen nummers en sla uw favoriete nummers op in uw Spotify-afspeellijsten.

Zelfs met toegang tot miljoenen nummers, kun je het beu worden om steeds weer naar je favoriete bands te luisteren. De aanbevelingsengine van Spotify kan je helpen andere artiesten te vinden die lijken op waar je naar hebt geluisterd of die bij een specifieke stemming passen. Hun functie Gerelateerde artiesten is een andere manier om artiesten te ontdekken waar je misschien dol op bent. Wanneer je naar een van de topartiesten op Spotify luistert, zie je een lijst met artiesten waar andere fans van de huidige artiest naar luisteren op het tabblad Gerelateerde artiesten. Misschien vind je wel je nieuwe favoriete band.

Spotify is gratis, maar er zijn ook betaalde abonnementen: Onbeperkt ($ 4,99/maand) en Premium ($ 9,99/maand). Beide abonnementsopties bieden advertentievrij luisteren en de Premium-optie biedt ook een offline modus voor uw desktop en mobiele telefoon, de mogelijkheid om miljoenen nummers uit de Spotify-bibliotheek en radio te streamen, en verbeterde geluidskwaliteit.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 11

Jango

Jango is een internetradiosite waarmee je aangepaste radiostations kunt maken en delen op basis van artiesten of genres. Zoek een artiest of selecteer een genre en je station begint meteen te spelen. Je krijgt niet alleen de muziek die je leuk vindt, maar ook soortgelijke favorieten van andere Jango-luisteraars die jouw smaak delen. Pas je stations aan door meer artiesten toe te voegen en de nummers te beoordelen, waarbij je aangeeft welke je vaker wilt spelen dan andere.

Deel uw stations met andere Jango-luisteraars en stem af op de stations van andere mensen.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 12

Radio Tonijn

Radio Tuna is een realtime zoekmachine voor online radio die zenders profileert op basis van de muziek die ze daadwerkelijk afspelen en niet alleen zeggen dat ze spelen. De gegevens van duizenden streamingstations worden in realtime verwerkt. Twee databases, gemaakt door duizenden individuen die gratis bijdragen via Musicbrainz en Discogs, bevatten gegevens die worden gebruikt om te bepalen wat er wordt afgespeeld op elke gevonden stream. Gebruik Radio Tuna om meer tijd te besteden aan het luisteren naar uw favoriete muziek en minder aan het zoeken ernaar.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-luisteren-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek foto 13

Grooveshark

Grooveshark is een grote, on-demand service voor het streamen en ontdekken van muziek die door 30 miljoen mensen wordt gebruikt. Luister naar je favoriete muziek, maak je eigen afspeellijsten, ontdek nieuwe muziek. Deel je muziek en ontdekkingen met je vrienden via Facebook, Twitter en andere sociale-mediasites. Je kunt ook upgraden naar Grooveshark Plus ($ 6,00/maand), zodat je zonder advertenties kunt luisteren, of naar Grooveshark Anywhere ($ 9,00/maand), zodat je Grooveshark met je mee kunt nemen op je telefoon en andere mobiele apparaten.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 14

SomaFM

SomaFM is een door luisteraars ondersteund, reclamevrij internet-only radiostation dat meer dan 5,8 miljoen luisteruren per maand ontvangt. Hun doel is om hun luisteraars kennis te laten maken met geweldige nieuwe muziek die niet op commerciële radio te vinden is.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 15

Artiestenradio online

Met Artist Radio Online kun je luisteren naar gratis internetradiostations die zijn ontworpen en gedraaid door je favoriete artiesten. De zenders spelen rechtstreeks in uw browser; u hoeft geen software te downloaden. Luister zo lang als je wilt naar gratis streaming muziek.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 16

Jelli

Jelli is een online streaming-radioservice waarmee de gemeenschap van luisteraars kan bepalen wat er wordt afgespeeld. Interactie met de live radio-uitzending om te beslissen wat er speelt. Bekijk de Jelli-stations, kies er een en stem af. Luister naar wat er speelt en geef je mening in realtime over het huidige nummer door op Rock te drukken als je het leuk vindt of Sucks als je dat niet doet. Als genoeg mensen een nummer Sucks zeggen, wordt het uit de lucht gehaald.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-luisteren-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek foto 17

Radio? Zeker!

Radio? Zeker! is een applicatie waarmee je naar meer dan 17.000 online radiostations kunt luisteren en gemakkelijk meerdere stations tegelijk kunt opnemen (maximaal twee tegelijk in de gratis versie) en deze in afzonderlijke songbestanden kunt verpakken. De software controleert automatisch op updates voor de software zelf en voor de radiostations en ondersteunt de meeste internetradioformaten.

Een Pro-versie van de software is beschikbaar voor $ 9,99 ($ ​​7,99 tot eind juli 2012) die extra functies biedt, zoals de mogelijkheid om tot 10 stations tegelijk op te nemen, automatische updates van de stationsdatabase dagelijks (in plaats van elke zeven dagen), de mogelijkheid om de opname van advertenties te blokkeren en vanaf het begin volledige nummers op te nemen.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 18

Downloadbare en streaming muziek

Als je liever specifieke nummers selecteert om te streamen of om afzonderlijke muzieknummers te downloaden en ze offline te beluisteren, zijn hier enkele websites die gratis muziekbestanden aanbieden.

Gratis muziekarchief

Het Free Music Archive (FMA) is een interactieve bibliotheek met gratis, legale audiodownloads van hoge kwaliteit. De FMA-bibliotheek is vrij toegankelijk voor het publiek. U hoeft zich niet te registreren om muziek te downloaden, maar als u dat wel doet, kunt u uw eigen afspeellijsten maken om de muziek die u ontdekt bij te houden en deel te nemen aan discussies.

Je kunt de muziek op FMA ook gebruiken in podcasts, video's of andere vormen van digitale publicatie.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-luisteren-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek foto 19

Amazon gratis mp3-nummers en extra's

Je hebt het je misschien niet gerealiseerd, maar je kunt zelfs gratis MP3-bestanden vinden om te downloaden op Amazon. Ze hebben meer dan 1.000 gratis nummers beschikbaar in genres als rock, alternatieve rock, klassiek en pop.

OPMERKING: De gratis MP3-bestanden die beschikbaar zijn op Amazon zijn alleen voor inwoners van de VS met een Amerikaans Amazon-account.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 20

Google Play gratis muziek

Google Play biedt ook gratis mp3-nummers, met elke dag nieuwe gratis nummers. Voeg ze toe aan uw Google Play-bibliotheek, zodat u ze direct vanuit elke webbrowser of uw mobiele apparaat kunt openen.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 21

Muziek oase

Music Oasis is een softwareprogramma dat toegang biedt tot een bibliotheek van hoogwaardige, niet-DRM, MP3-bestanden die u kunt streamen of downloaden voor gebruik met elke muziekspeler. Music Oasis is volledig gratis en er zijn geen beperkingen bij het downloaden of streamen van muziek uit hun bibliotheek.

Music Oasis wordt echter door advertenties ondersteund. Tijdens de installatie van Music Oasis krijg je extra software van hun partners aangeboden. Deze aanbiedingen zijn gratis te downloaden en zijn 100% optioneel.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 22

BearShare

BearShare is een website waarmee je meer dan 15 miljoen nummers en video's legaal en gratis kunt downloaden. Gebruik hun software om gratis muziek en video van andere peers te downloaden of om nummers te kopen die niet gratis beschikbaar zijn. BearShare biedt bepaalde premium inhoud die alleen beschikbaar is als u zich abonneert op BearShare Premium. Bovendien kun je met het BearShare ToGo-abonnement onbeperkt BearShare-muziek overzetten naar je compatibele mp3-speler.

U moet zich registreren om BearShare te gebruiken, maar het is gratis en geeft u toegang tot miljoenen nummers om te downloaden, geavanceerde zoekhulpmiddelen en andere functies te gebruiken, zoals de mogelijkheid om door de enorme bibliotheek te bladeren op verschillende genres, artiesten, stemmingen en meer zodat je nieuwe muziek kunt ontdekken. Elke artiestenpagina bevat details over de artiest en een discografie die je kunt downloaden.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren foto 23

iMesh

iMesh is een softwareprogramma voor het delen van bestanden dat je gratis en legale toegang geeft tot meer dan 15 miljoen nummers en video's. Synchroniseer je muziek met je iPod, luister naar een gepersonaliseerde DJ-zender van je favoriete artiesten of ontdek afspeellijsten en albums voor nieuwe artiesten.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-luisteren-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek foto 24

SoundClick

SoundClick is een gratis muziekgemeenschap met gesigneerde en niet-ondertekende bands en ultramoderne tools voor sociale media. Ze bieden gratis profielpagina's voor leden, mp3-downloads, streaming audio en video, muziekkaarten, aangepaste radiostations, een eigen muziekwinkel, prikborden en meer.

Maandelijks worden meer dan 60.000 nieuwe nummers en meer dan 6.000 nieuwe bands goedgekeurd. Dat maakt het gemakkelijk om tonnen geweldige full-length nummers en bands te vinden. Alle nummers op SoundClick zijn beschikbaar in streaming audio tot bijna cd-kwaliteit en de meeste nummers zijn ook beschikbaar als gratis, legale MP3-downloads.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-luisteren-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek foto 25

Muffin-speler

Als je zoveel muziek hebt dat je het op een externe schijf opslaat en er niet veel naar luistert, is Mufin Player misschien wat je nodig hebt. Mufin staat voor muziekzoeker. Mufin Player bevat een muziekontdekkingsengine die uw muziekverzameling analyseert en u in staat stelt uw muziek op geluid te sorteren en te verkennen. Misschien herontdekt u muziek waarvan u vergeten was dat u ze had en kunt u er weer helemaal van genieten.

Je kunt je ook aanmelden voor Mufin Player Pro, dat naast andere functies ruimte biedt in de cloud (mufin.drive) om je muziek op te slaan. Mufin Player voor Android is inbegrepen in Mufin Player Pro, zodat u de muziek op uw telefoon kunt beheren en uw muziek die is opgeslagen op uw mufin.drive naar uw telefoon kunt downloaden.

de-beste-websites-om-naar-internet-radio-en-downloaden-en-streamen-gratis-muziek te luisteren photo 26

We kunnen niet elke site op het web van de muzieksite noemen, maar hier zijn enkele extra sites om naar internetradio te luisteren, muziek te streamen en nieuwe muziek te ontdekken:

  • ListenMusic.fm- Zoek naar favoriete artiesten of afspeellijsten op basis van je stemming.
  • StereoMood– Luister naar afspeellijsten op basis van je stemming.
  • Shuffler.fm– Luister naar een dynamische gratis internetradioservice die de inhoud van muziekblogs op internet streamt.
  • Mugasha– Gebruik Mugasha op je feest om coole elektronische muzieksets van dj's over de hele wereld te spelen.
  • TheRadio– Kies uit een grote verzameling radiostations van over de hele wereld.
  • Musopen - Luister naar een online muziekbibliotheek van klassieke muziek zonder copyright (publiek domein).

Als je een geweldige bron van internetradio of downloadbare muziek hebt gevonden die we hier niet hebben vermeld, laat het ons dan weten.

Meer verhalen

Geek Trivia: welke Hollywood-blockbuster toont NASA aan potentiële medewerkers?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

AirMech is een gratis en leuke realtime strategie/shooter-mashup

Als je een fan bent van realtime strategiespellen zoals Command & Conquer en StarCraft, maar ook van first-person shooter-games zoals MechWarrior, dan is AirMech het gratis en leuke spel voor jou. Bouw je eskadrons van vecht...

De wetenschap achter Salty Airline Food

In deze collectie combineert kunstenaar Signe Emma een wetenschappelijk overzicht van de rol die zout speelt in vliegtuigvoedsel met elektronenmicroscoopscans van zoutkristallen die zo zijn gerangschikt dat ze eruitzien als de uitzichten vanuit een vliegtuig - een nogal genie...

10 pakketbeheerbewerkingen waarvoor u Synaptic nodig hebt op Ubuntu

Het Ubuntu Software Center is een solide, gebruiksvriendelijke applicatie, maar soms heb je meer kracht nodig. De Synaptic-pakketbeheerder - die voorheen standaard bij Ubuntu werd geleverd - kan veel dingen doen die het Ubuntu Software Center niet kan.

Hoe u uw IP-adres kunt wijzigen vanaf de opdrachtregel in Linux

Bijna iedereen kan erachter komen hoe ze hun IP-adres kunnen wijzigen met behulp van een interface, maar wist u dat u het IP-adres van uw netwerkkaart kunt instellen met een eenvoudig commando vanaf de opdrachtregel?

Geek Trivia: Welk geliefd zomerspeelgoed is uitgevonden door een raketwetenschapper?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Een reis naar de maan [Super Retro klassieke Sci-Fi-video]

Als je van retro-sci-fi-films houdt, dan wil je zeker een kijkje nemen in deze Franse klassieker uit 1902. Deze stomme film duurt slechts 10,5 minuten, maar is zeker de moeite waard om te kijken en zorgt voor een leuke ravotten door de vroege dagen van sciencefiction.

Amerikaanse zomerhittegolf gevisualiseerd

Hoewel het lijkt alsof mensen elke zomer klagen over de hitte, is er deze zomer een basis voor hun klacht. In de afgelopen maand zijn er 4230 dagelijkse hoge temperatuurrecords gevestigd in de continentale Verenigde Staten.

Geek Trivia: welk technologiebedrijf gebruikte ooit 100% van 's werelds cd-productiemogelijkheden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De beste websites om gratis documentaires te bekijken

Als je een fan bent van documentaires, zijn er veel sites waar je ze gratis kunt bekijken. Het volgende is een lijst met sites die we hebben gevonden, op sommige waarvan je opmerkingen over de films kunt toevoegen en zelfs de films kunt downloaden.