De beste websites voor het gratis back-uppen en delen van uw gegevens in de cloud

de-beste-websites-voor-back-up-en-delen-van-uw-gegevens-in-de-cloud-gratis foto 1

Er is ons vaak verteld hoe belangrijk back-ups zijn, hoewel we het ons misschien pas realiseren als het te laat is en onze gegevens weg zijn. U kunt een back-up maken van de gegevens van uw pc op externe media, maar gratis online back-upservices bieden nuttige redundantie waarmee uw gegevens kunnen worden opgeslagen.

We hebben eerder gesproken over cloudcomputing, of het uitvoeren van een web- of internettoepassing van een grote provider zoals Google of Microsoft, maar de cloud kan ook worden gebruikt om een ​​externe locatie te bieden voor uw gegevensback-ups.Er moeten lokale back-ups worden uitgevoerd, waarbij een back-up wordt gemaakt van verschillende soorten gegevens, zoals uw persoonlijke gegevens op uw pc, profielgegevens van uw webbrowsers, wifi-wachtwoorden en netwerkprofielen, stuurprogramma's die op uw systeem zijn geïnstalleerd en zelfs gamegegevens en game systemen. Ook het maken van back-ups naar de cloud biedt een ander niveau van veiligheid voor uw gegevens.

We hebben hier enkele cloudgebaseerde online back-upwebsites vermeld waarmee u online een back-up van uw gegevens kunt maken. Elk van deze services biedt een gratis abonnement, de meeste hebben ook opties voor betaalde abonnementen die meer opslagruimte bieden en mogelijk extra functies. De meeste van deze services bieden handige back-upfuncties zoals automatische back-ups, planning, versiebeheer en herstelfuncties. Sommige services bieden andere handige functies, zoals de mogelijkheid om overal toegang te krijgen tot uw back-upbestanden met behulp van een browser of mobiele apps en de mogelijkheid om uw mediabestanden naar uw mobiele apparaat te streamen.

Microsoft SkyDrive

Microsoft SkyDrive biedt 7 GB gratis opslagruimte. Vroeger was het 25 GB, en oude abonnees die 25 GB kregen, mogen dat bedrag gratis houden.

Bewaar uw bestanden op SkyDrive en u kunt ze openen vanaf uw Android-telefoon, iPhone, iPad, Windows-telefoon naast uw pc of Mac.

Gebruik SkyDrive om grote bestanden en foto's te delen met je vrienden en familie. Ze hebben alleen een webbrowser nodig om toegang te krijgen tot de bestanden en foto's.

Er zijn een aantal nadelen aan het gebruik van SkyDrive. Er is geen beveiliging voor bestanden die u uploadt, dus het is geen goed idee om gevoelige en privébestanden op SkyDrive op te slaan. Het andere nadeel is het feit dat SkyDrive alleen synchroniseert met uw bestanden in uw SkyDrive-map. Alle bestanden die u wilt synchroniseren met SkyDrive moeten in de SkyDrive-map worden geplaatst. Dit is niet handig als u uw bestanden in andere mappen hebt geordend.

Met 7 GB gratis opslagruimte is SkyDrive een goede plek om je foto's en andere niet-gevoelige documenten op te slaan. Gebruik andere gratis back-upservices voor uw gevoelige en privébestanden. We vermelden welke codering bieden voor bestanden die zijn geüpload naar en opgehaald van hun service.

de-beste-websites-voor-back-up-en-delen-van-uw-gegevens-in-de-cloud-gratis foto 2

MozyHome Gratis

MozyHome Free biedt gratis 2 GB opslagruimte en de mogelijkheid om meer opslagruimte toe te voegen via een betaald abonnement. Er zijn clients voor pc en Mac beschikbaar om te downloaden die u kunt instellen om volledig geautomatiseerde back-ups uit te voeren. Selecteer mappen waarvan een back-up moet worden gemaakt, stel een schema in en Mozy houdt een back-up van deze mappen online en synchroniseert ze regelmatig zonder tussenkomst van u. Mozy biedt ook codering van militaire kwaliteit voorafgaand aan de overdracht met behulp van een beveiligde SSL-verbinding.

Zodra u uw eerste back-up van uw bestanden hebt gemaakt, bespaart Mozy bandbreedte door alleen back-ups te maken van nieuwe of gewijzigde delen van bestanden, waardoor toekomstige back-ups worden versneld. Mozy maakt ook een back-up van alle geopende en vergrendelde bestanden, zoals Outlook PST-bestanden. U kunt plannen dat back-ups worden gemaakt terwijl uw computer aan staat maar niet in gebruik is. Back-ups kunnen dagelijks of wekelijks op een bepaald tijdstip van de dag plaatsvinden.

Wanneer u uw gegevens moet herstellen, kunt u ervoor kiezen om dit te doen met behulp van de softwareclient, op internet of door een dvd te bestellen om te herstellen. Als u Windows gebruikt, kunt u uw gegevens ook herstellen met behulp van het contextmenu met de rechtermuisknop of via de Mozy Virtual Drive. U kunt bestandsversies tot 30 dagen in het verleden herstellen.

U hebt ook toegang tot uw Mozy-back-ups vanaf uw mobiele Android- of iOS-apparaat.

Als je meer dan 2 GB opslagruimte nodig hebt, kun je je aanmelden voor een betaald abonnement en krijg je 50 GB voor $ 5,99 per maand of 125 GB voor $ 9,99 per maand. Als u zich aanmeldt voor een 1-jarig abonnement voor een van deze opties, krijgt u 1 maand gratis. Bij een 3-jarig abonnement krijg je 3 maanden gratis. Als je nog meer ruimte nodig hebt dan 125 GB, kun je 20 GB extra toevoegen voor $ 2 per maand. Met deze abonnementen kunt u slechts één computer back-uppen. U kunt extra computers toevoegen voor $ 2 per maand per computer.

De functies die we hier hebben vermeld, zijn beschikbaar voor zowel het gratis abonnement als het betaalde abonnement. De functies die beschikbaar zijn bij de betaalde abonnementen en niet bij het gratis abonnement, zijn technische ondersteuning voor livechat, de mogelijkheid om ondersteuningstickets in te dienen en meer back-upruimte.

de-beste-websites-voor-back-up-en-delen-van-uw-gegevens-in-de-cloud-gratis foto 3

Ik rij

IDrive biedt 5 GB gratis opslagruimte en onbeperkte apparaatback-up, wat betekent dat u een back-up kunt maken van al uw pc's, Macs, iPhones, iPads en Android-apparaten naar één account, zolang de totale gebruikte ruimte minder is dan 5 GB.

Uw bestanden worden overgedragen en opgeslagen met behulp van 256-bit AES-codering met een privésleutel die alleen u kent en nergens op de servers van IDrive wordt opgeslagen.

Bestanden waarvan u een back-up wilt maken, kunnen overal op uw computer worden opgeslagen. Hierdoor kunt u uw huidige directorystructuur behouden. IDrive biedt ook continue gegevensbescherming (CDP). Dit betekent dat IDrive automatisch herkent wanneer bestanden en mappen worden gewijzigd en er in realtime een back-up van maakt.

U kunt de laatste 30 versies herstellen van alle bestanden waarvan een back-up is gemaakt naar uw account. De hoeveelheid opslagruimte die u gebruikt, wordt alleen berekend op basis van de meest recente versie. Historische versies van uw bestanden worden gratis opgeslagen.

Met IDrive kunt u meerdere accounts maken en beheren vanuit één account met behulp van de webinterface. U kunt de webinterface ook gebruiken om uw gegevens overal op te halen, lograpporten te bekijken, uw back-upset en -planning te beheren en uw gegevens terug te zetten naar de lokale computer. Een snelle zoekfunctie is beschikbaar in de webinterface of in de IDrive-desktoptoepassing om u te helpen snel bestanden te vinden die u wilt herstellen.

Er zijn ook betaalde Pro-opties die direct op de hoofdpagina worden vermeld als u meer opslagruimte nodig heeft. Alle functies van de betaalde abonnementen zijn beschikbaar in het gratis abonnement, behalve de extra opslagruimte. Het IDrive Pro for Personal Use-abonnement biedt 150 GB opslagruimte voor $ 4,95 per maand. Het IDrive Pro Family-abonnement biedt 500 GB voor $ 14,95 per maand. Er zijn vier niveaus voor bedrijven die variëren van 100 GB tot 1000 GB opslagruimte en beginnen bij $ 9,95 per maand en oplopen tot $ 79,95 per maand. Als u voor een van deze plannen een jaar vooruit betaalt, krijgt u twee maanden gratis.

de-beste-websites-voor-back-up-en-delen-van-uw-gegevens-in-de-cloud-gratis foto 4

SugarSync

SugarSync biedt ook gratis 5 GB opslagruimte. U kunt SugarSync niet alleen gebruiken als een online back-upservice, maar ook als een manier om uw bestanden, zoals muziek en foto's, te synchroniseren tussen uw computers en andere apparaten, zoals uw Android-apparaat, iPhone, iPad, BlackBerry en Kindle Fire . SugarSync kan handig zijn als u bestanden moet overzetten tussen een pc en een Mac.

Net als Mozy en IDrive kunt u een back-up van uw gegevens maken vanuit alle mappen op uw harde schijf. U kunt ook mappen selecteren om te delen met uw vrienden en familie. U kunt bestanden op uw computer bewerken terwijl deze offline is, en de gewijzigde bestanden worden stil gesynchroniseerd met SugarSync de volgende keer dat uw computer online is zonder uw productiviteit te verstoren.

SugarSync bewaart de vorige vijf versies van al uw bestanden, zodat u ze in de toekomst kunt raadplegen of herstellen. Alleen de meest recente versie van elk bestand telt mee voor uw opslaglimiet.

Als u alleen een back-up wilt maken van een set bestanden zonder ze automatisch te synchroniseren of bij te werken, kunt u de webarchieffunctie van SugarSync gebruiken. Alles wat in het webarchief is opgeslagen, is toegankelijk vanaf internet en vanaf uw mobiele apparaten.

SugarSync biedt mobiele apps voor apparaten zoals Android, iPad, iPhone, iPod Touch, BlackBerry en Windows Mobile. U kunt vanaf al uw andere computers toegang krijgen tot bestanden waarvan een back-up is gemaakt naar uw SugarSync-account, foto's delen, bestanden en foto's van elke grootte uploaden van uw mobiele apparaat naar uw computer (zelfs als deze is uitgeschakeld) en zelfs documenten bewerken, afhankelijk van de mogelijkheden van uw apparaat.

Gegevens die worden geüpload naar en opgehaald van de servers van SugarSync worden via internet verzonden met behulp van TLS (SSL 3.3)-codering. Elk stukje informatie dat tussen uw computers, mobiele apparaten en de servers van SugarSync wordt verplaatst, wordt geverifieerd als veilige communicatie, of u nu een back-up van bestanden maakt naar hun servers of bestanden van hen terugzet. U kunt ook mappen beveiligen die u met andere mensen deelt, zoals klanten of collega's.

SugarSync biedt enkele handige functies voor het overzetten van muziek en foto's tussen uw mobiele apparaten en uw computers. U kunt ook muziek streamen naar uw mobiele apparaat. Voor Android-apparaten en iPhones kunt u uw muziek synchroniseren met uw telefoon, zodat u er offline naar kunt luisteren. Deel een groot videobestand door een link naar het bestand te verzenden in plaats van een e-mail met een grote bijlage te verzenden.

Als je meer dan 5 GB opslagruimte nodig hebt, zijn er betaalde abonnementen beschikbaar. U kunt 30 GB krijgen voor $ 4,99 per maand, 60 GB voor $ 9,99 per maand of 100 GB voor $ 14,99 per maand. Net als sommige van de andere services die we hebben genoemd, krijgt u twee maanden gratis als u zich een jaar van tevoren aanmeldt.

de-beste-websites-voor-back-up-en-delen-van-uw-gegevens-in-de-cloud-gratis foto 5

SpinEik

SpiderOak biedt 2 GB veilige, gratis opslagruimte voor online back-ups, synchronisatie, delen, toegang op afstand en opslag van uw bestanden vanaf onbeperkte Windows-, Mac OS X- en Linux- (Ubuntu, Debian, Fedora en openSUSE) computers en locaties, zoals USB-flashstations, externe harde schijven en netwerkstations.

Voor online back-ups maakt SpiderOak automatisch een back-up van bestanden wanneer u er wijzigingen in aanbrengt. Alle historische versies van al uw bestanden worden bewaard, niet alleen de laatste 30 of 60 dagen aan wijzigingen en alle verwijderde bestanden worden ook bewaard. U kunt op elk moment toegang krijgen tot uw gegevens via de website van SpiderOak in uw browser en elk bestand of elke map naar elke machine downloaden.

Met SpiderOak kunt u eenvoudig en veilig een willekeurig aantal mappen op een willekeurig aantal apparaten synchroniseren.

ShareRooms zijn met een wachtwoord beveiligde locaties op de servers van SpiderOak waarmee u veilig bestanden die van meerdere machines zijn verzameld, kunt delen met anderen. Alle gegevens in een ShareRoom worden automatisch bijgewerkt wanneer wijzigingen worden aangebracht, en een melding van de wijzigingen wordt verzonden als een RSS-feed.

Er zijn apps voor Android- en iOS-apparaten waarmee u overal toegang hebt tot uw gegevens. U kunt elk bestand in uw SpiderOak-account bekijken, bekijken of beluisteren, ShareRooms bezoeken, bestanden delen en bestanden downloaden naar uw apparaat voor offline toegang.

Als je meer dan 2 GB aan opslagruimte nodig hebt, kun je je aanmelden voor hun Plus-account, dat $ 10 per maand kost per stap van 100 GB. Nogmaals, als u zich een jaar van tevoren aanmeldt, krijgt u twee maanden gratis. U kunt ook extra opslagruimte krijgen via SpiderOak's Refer-A-Friend-programma. Wanneer u een vriend doorverwijst naar SpiderOak, krijgen zowel u als uw vriend een extra gratis GB aan ruimte. U kunt dit programma gebruiken om tot 10 GB extra ruimte te verdienen.

de-beste-websites-voor-back-up-en-delen-van-uw-gegevens-in-de-cloud-gratis foto 6

ElephantDrive

Het Lite Edition-abonnement van ElephantDrive biedt 2 GB gratis online back-upruimte en heeft alle functies van de premium-abonnementen van ElephantDrive, inclusief automatische online opslag en back-up, versleuteling van militaire kwaliteit en ondersteuning voor maximaal drie computers of apparaten. U kunt ook vanaf elk apparaat met internet toegang tot uw gegevens en bestanden en foto's delen met een enkele klik.

Een voordeel van de service van ElephantDrive is hun Web Explorer. Hiermee kunt u overal waar u internettoegang heeft, bestanden openen en uploaden met een webbrowser. U hoeft niet te wachten tot u toegang heeft tot een goedgekeurd apparaat met propriëtaire software.

Breng eenvoudig bestanden over naar al uw computers, telefoons en tablets met behulp van uw Everywhere-map. Sleep een bestand naar uw Everywhere-map om het automatisch naar uw andere apparaten te repliceren. Wanneer u een bestand in uw Everywhere-map wijzigt, worden die wijzigingen ook tussen al uw apparaten gesynchroniseerd.

Er zijn ook betaalde abonnementen die extra opslagruimte bieden. U kunt kiezen uit Persoonlijke abonnementen en Zakelijke abonnementen.

de-beste-websites-voor-back-up-en-delen-van-uw-gegevens-in-de-cloud-gratis foto 7

CrashPlan

CrashPlan biedt de mogelijkheid om gratis een back-up van uw gegevens naar meerdere bestemmingen te maken (voor persoonlijke back-up). U kunt back-ups maken met uw eigen computers en externe harde schijven voor onsite back-ups, evenals back-ups van uw gegevens op computers van uw vrienden en familie voor offsite back-ups.

De back-upsoftware van CrashPlan draait op pc's, Macs, Linux en Solaris en maakt ook back-ups van gegevens van elke combinatie van deze besturingssystemen en van aangesloten harde schijven. Back-ups worden automatisch gemaakt, zodat u niet hoeft te onthouden om een ​​back-up van uw gegevens te maken of geïrriteerd raakt door pop-upvensters die u eraan herinneren een back-up uit te voeren. U kunt uw back-ups plannen als u wilt bepalen wanneer ze worden uitgevoerd. Als een back-up wordt onderbroken, wordt deze hervat de volgende keer dat de computers weer beschikbaar zijn.

Wanneer u een back-up van gegevens naar meerdere bestemmingen maakt, worden uw gegevens één voor één naar één bestemming verzonden. Om er zeker van te zijn dat je zo snel mogelijk een volledige back-up hebt, is de volgorde van je back-ups gebaseerd op welke bestemming als eerste wordt voltooid.

Met de gratis versie van CrashPlan zijn uw bestanden beveiligd voordat ze worden overgebracht naar de servers van CrashPlan met behulp van 128-bits codering op ondernemingsniveau. Betaalde abonnementen bieden 448-bits codering.

Er zijn geen beperkingen aan de grootte van bestanden waarvan u een back-up kunt maken.

De gratis versie van CrashPlan geeft advertenties weer in de software-interface. Er zijn echter ook betaalde abonnementsopties die geen advertenties hebben en meer opslagruimte en functies bieden. CrashPlan+ voegt geavanceerde back-upfuncties toe en een keuze uit 10 GB of onbeperkte online opslagplannen. De prijzen variëren van $ 1,50 per maand tot $ 6,00 per maand. Er zijn kortingen beschikbaar voor aanmelding voor één of twee jaar van tevoren. CrashPlan PRO biedt kleine bedrijven onsite en offsite back-up met veilige cloudopslag. CrashPlan PROe biedt enterprise-level, realtime, cross-platform, onsite, offsite en cloudback-ups voor de onderneming.

Zie ons artikel hierover voor meer informatie over het gebruik van CrashPlan.

de-beste-websites-voor-back-up-en-delen-van-uw-gegevens-in-de-cloud-gratis foto 8

BuddyBack-up

BuddyBackup lijkt op CrashPlan omdat het je in staat stelt om gratis een back-up te maken van je gegevens op de computers van je vrienden, familie en collega's. Alle back-upbestanden worden lokaal versleuteld voordat ze naar de machines van je vrienden worden gestuurd en alleen jij hebt de versleutelingssleutels. Je vrienden kunnen je bestanden dus niet lezen.

U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw back-ups op de computers van uw vrienden blijven staan. Je kunt BuddyBackup instellen om meerdere kopieën van je bestanden te back-uppen, zodat je zeker weet dat je back-ups hebt. Standaard worden twee exemplaren van uw gegevens onder uw vrienden verspreid. BuddyBackup controleert ook regelmatig of je vrienden je back-ups nog hebben. Als er een probleem is met de computer van een buddy, maakt BuddyBackup in plaats daarvan automatisch een back-up van uw bestanden naar een andere buddy. Dus als een van uw vrienden BuddyBackup verwijdert of als hun computer uitvalt, zijn uw gegevens nog steeds veilig.

De bestanden waarvan u een back-up wilt maken, worden voortdurend gecontroleerd op wijzigingen. Wanneer een bestand wordt gewijzigd, ziet BuddyBackup dat het is gewijzigd en maakt er een momentopname van. Alleen de wijzigingen worden geback-upt. Met BuddyBackup plan je geen back-ups. Van bestanden wordt een back-up gemaakt wanneer ze worden gewijzigd, zodat u altijd een actuele back-up hebt.

U kunt uw gegevens ook offline back-uppen naar uw eigen externe harde schijven.

Als uw computer crasht en u uw gegevens op een nieuwe computer moet herstellen, kunt u dit eenvoudig doen door BuddyBackup op uw nieuwe computer uit te voeren. U kunt uw bestanden ook herstellen van de computer van een vriend, als u uw computer nog niet hebt vervangen, met behulp van de gastmodus. In de gastmodus kunt u geen back-ups toevoegen; u kunt alleen bestanden herstellen van bestaande back-ups.

de-beste-websites-voor-back-up-en-delen-van-uw-gegevens-in-de-cloud-gratis foto 9

ADrive

ADrive biedt een Personal Basic-abonnement met 50 GB gratis online opslagruimte en functies waarmee u een back-up kunt maken van uw gegevens, deze kunt delen, openen en bewerken vanaf elke plek waar u internettoegang hebt. Bestanden die zijn opgeslagen in uw ADrive-account zijn op elk moment toegankelijk vanaf elk apparaat.

Deel grote bestanden met familie en vrienden met behulp van de functie Bestandsdeling van ADrive. U kunt een unieke link krijgen voor een bestand dat u in een e-mail wilt delen. E-mail die link eenvoudig naar iedereen met wie u dat bestand wilt delen. Als u een bestand niet meer wilt delen, kunt u het delen ook ongedaan maken.

U kunt uw tekstverwerkingsdocumenten, spreadsheets en presentaties ook online bewerken. Open, bewerk en bewaar uw documenten rechtstreeks vanuit uw ADrive-account online.

Gebruik de handige zoekfunctie van ADrive om bestanden te vinden die u wilt openen of herstellen zonder door al uw mappen en bestanden te hoeven bladeren.

Als u meer opslagruimte nodig heeft, kunt u zich aanmelden voor een van de Premium-accounts van ADrive. Ze variëren van 50 GB tot 10 TB en hebben veel extra functies, zoals mobiele Android- en iOS-apps, online samenwerking, de mogelijkheid om een ​​vervaldatum in te stellen voor gedeelde bestanden, de mogelijkheid om toegang te krijgen tot uw bestanden met elke FTP-client, een desktop-applicatie voor het beheren van uw back-uptaken op Windows, Mac of Linux, geen advertenties en een maximale uploadgrootte van 16 GB. De prijzen variëren van $ 6,95 per maand voor 50 GB tot $ 1.211,50 per maand voor 10 TB met kortingen als u zich een, twee of drie jaar van tevoren aanmeldt. U kunt meer dan 10 TB of zelfs een onbeperkte hoeveelheid opslagruimte krijgen, maar u moet contact met hen opnemen voor een prijs.

de-beste-websites-voor-back-up-en-delen-van-uw-gegevens-in-de-cloud-gratis foto 10

MijnAndereDrive

MyOtherDrive biedt 2 GB gratis opslagruimte voor online back-ups. Met een gratis account krijg je onbeperkte bandbreedte, onbeheerde of automatische back-up en AES 128-bits codering en HTTPS (SSL)-verbindingen.

Om echter naast andere extra functies hun functie voor het koppelen van bestanden te kunnen gebruiken, of om meer opslagruimte te krijgen, moet u zich aanmelden voor een van hun betaalde abonnementen. U kunt hun Pro-abonnement krijgen dat u 100 GB ($ 5 per maand of $ 55 per jaar), 500 GB ($ 10 per maand of $ 110 per jaar) of 1 TB ($ 20 per maand - geen jaarlijkse prijs) geeft. Ze bieden ook een reeks Enterprise-abonnementen, met opslagruimte van 1 TB tot 10 TB.

de-beste-websites-voor-back-up-en-delen-van-uw-gegevens-in-de-cloud-gratis foto 11

MiMedia

MiMedia biedt 7 GB gratis opslagruimte en functies zoals veilige, automatische online back-up en cloudsynchronisatie. Krijg overal toegang tot uw bestanden en stream uw muziek en video's en bekijk uw foto's met de gratis iPhone- en iPad-apps van MiMedia. Deel eenvoudig uw foto's, video's en bestanden en plaats ze op uw favoriete sociale netwerken.

In tegenstelling tot sommige andere online back-upservices, kunt u met MiMedia een back-up maken vanaf een willekeurig aantal computers en apparaten, zoals een laptop, desktopcomputer, externe harde schijven, netwerkschijven en meer.

Als je meer dan 7 GB opslagruimte nodig hebt, kun je je aanmelden voor hun Premium-abonnement van 100 GB, dat $ 4,99 per maand of $ 49 per jaar kost. Ze bieden ook abonnementen van 250 GB, 500 GB en 1 TB.

de-beste-websites-voor-back-up-en-delen-van-uw-gegevens-in-de-cloud-gratis foto 12

Handige back-up

Comodo Backup biedt 5 GB gratis online back-upruimte en een gratis levenslange licentie. Maak een back-up van uw gegevens om muziek en video's van te streamen en documenten rechtstreeks in uw online account te bewerken.

Bestanden waarvan u een back-up wilt maken, worden versleuteld voordat ze uw computer verlaten en worden versleuteld opgeslagen op de servers van Comodo of andere door u geselecteerde opslagmedia. U kunt een back-up maken naar een netwerkstation, een externe harde schijf, cd of dvd, ISO-bestand, .zip-bestand of online opslag.

Plan elke combinatie van volledige, incrementele, differentiële en gesynchroniseerde back-ups om op een door u gekozen tijdstip uit te voeren met behulp van hun flexibele planner.

Van bestanden die in gebruik zijn, wordt een back-up gemaakt met behulp van Volume Shadow Copy-technologie.

Toegang tot uw bestanden vanaf elke computer met een internetverbinding via hun webinterface.

Als je meer opslagruimte nodig hebt, kun je 250 GB kopen voor $ 9,99 per maand. U kunt twee maanden gratis krijgen door een jaar vooruit te kopen voor $ 99,99.

de-beste-websites-voor-back-up-en-delen-van-uw-gegevens-in-de-cloud-gratis foto 13

De volgende services zijn meer bedoeld voor het opslaan en delen van bestanden dan voor het maken van back-ups, maar als u alleen een eenvoudige plek nodig hebt om bestanden op te slaan, kan een van hen uw perfecte oplossing zijn.

Dropbox

Dropbox biedt gratis 2 GB opslagruimte en de mogelijkheid om bestanden en mappen te synchroniseren tussen je Windows-, Mac- of Linux-computer en de cloud. Gebruik de desktopclient of de webinterface om je bestanden en mappen toe te voegen aan de Dropbox-map. Eenmaal in de Dropbox-map worden de bestanden gesynchroniseerd tussen de pc, de cloud en alle andere apparaten waarop Dropbox is ingeschakeld, inclusief mobiele apparaten zoals telefoons en tablets.

Als je meer dan 2 GB opslagruimte nodig hebt, kun je je account upgraden naar hun 100 GB-abonnement voor $ 9,99 per maand, een 200 GB-abonnement voor $ 19,99 per maand, en een 500 GB-abonnement voor $ 49,99 per maand. Als u een van deze drie plannen een jaar van tevoren betaalt, bespaart u 17%.

de-beste-websites-voor-back-up-en-delen-van-uw-gegevens-in-de-cloud-gratis foto 14

Doos

Box biedt 5 GB gratis opslagruimte per gebruiker met een maximale bestandsgrootte van 100 MB. Met het gratis account kunt u ook links voor het delen van bestanden maken en zorgt het voor een veilige overdracht en opslag van uw gegevens. U hebt overal en altijd toegang tot uw gegevens op elk apparaat, zoals een desktopcomputer, een laptop, een iPhone, een iPad of een Android-apparaat.

Organiseer uw bestanden online met behulp van mappen, net zoals u zou doen op uw desktop-pc. Bewerk uw documenten online en sla ze direct weer op in uw Box-account met uw native desktop-applicaties.

Gebruik Box om gemakkelijk grote bestanden te delen, in plaats van te proberen grote bestanden, zoals video's of presentaties, te e-mailen.

Als je meer dan 5 GB opslagruimte nodig hebt, kun je je account upgraden naar 25 GB voor $ 9,99 per maand, of 50 GB voor $ 19,99 per maand. Beide plannen verhogen ook de maximale bestandsgrootte tot 1 GB. Business- en Enterprise-abonnementen zijn ook beschikbaar.

de-beste-websites-voor-back-up-en-delen-van-je-gegevens-in-de-cloud-gratis foto 15

Google Drive

Google Drive biedt 5 GB gratis opslagruimte. Sla bestanden online op, deel ze met familie en vrienden en bewerk uw documenten online met Google Documenten vanaf uw pc of Mac, iPhone, iPad, Android-apparaat en vanuit Chrome OS. Bekijk een van de meer dan 30 bestandstypen op uw pc met uw browser, zonder dat het programma op uw computer is geïnstalleerd.

Er zijn speciale apps in de Chrome Web Store waarmee je bestanden rechtstreeks in Google Drive kunt maken, openen en delen.

Zoek uw bestanden op Google Drive op trefwoord en filter op bestandstype, eigenaar en meer. De zoekfunctie van Google Drive kan zelfs tekst in gescande documenten en objecten in afbeeldingen vinden.

Als je meer dan 5 GB opslagruimte nodig hebt, kun je je account upgraden naar 25 GB voor $ 2,49 per maand of naar 100 GB voor $ 4,99 per maand. Er zijn ook abonnementen die variëren van 200 GB tot 16 TB.

de-beste-websites-voor-back-up-en-delen-van-uw-gegevens-in-de-cloud-gratis foto 16

Ubuntu One

Met Ubuntu One kunt u gratis tot 5 GB aan bestanden synchroniseren met de cloud en deze overal openen. Het lijkt misschien alleen voor Ubuntu Linux-machines, maar u kunt uw Windows-computer ook synchroniseren met het Ubuntu One-account. Ze bieden apps voor Android- en iOS-apparaten waarmee u uw bestanden en foto's rechtstreeks vanaf uw mobiele apparaat kunt beheren.

Ze bieden een abonnementsservice voor muziekstreaming die je 20 GB ($ 3,99 per maand of $ 39,99 per jaar) geeft om je muziekcollectie op te slaan en te streamen via een browser of naar je iPhone, iPad of Android-apparaat. Je kunt ook offline naar je muziek luisteren met behulp van de bestuurbare cache in de Android- en iPhone-apps van Ubuntu One.

de-beste-websites-voor-back-up-en-delen-van-uw-gegevens-in-de-cloud-gratis foto 17

Als je alleen gratis online back-upservices wilt gebruiken, meld je dan aan voor meerdere services en gebruik verschillende voor verschillende doeleinden. U kunt bijvoorbeeld de gratis 7 GB van SkyDrive gebruiken voor het opslaan van foto's en andere niet-gevoelige documenten vanwege het gebrek aan beveiliging en een service gebruiken die bestandscodering vooraf voor uw privébestanden biedt. Dit helpt ook als u meer nodig heeft dan de maximaal toegestane opslagruimte voor de gratis services en u niet kunt of wilt betalen voor online back-up. Vergeet echter niet waar u welke bestanden hebt gesynchroniseerd!

Meer verhalen

RSS-feeds delen tussen Internet Explorer en Outlook met behulp van de algemene feedlijst

De Common Feed List is een lijst met geabonneerde RSS-feeds die wordt opgeslagen met uw Windows-gebruikersprofiel. RSS-clients, waaronder Windows Internet Explorer en Outlook, gebruiken deze lijst zodat u uw RSS-abonnementen op één locatie kunt configureren voor meerdere lezers.

Waarom Google Reader stierf: 4 alternatieven voor RSS-lezers

Google Reader zal binnenkort dood zijn, maar het is al lang stervende. Een afnemend gebruikersbestand, gebrek aan innovatie en gebrek aan massale aantrekkingskracht hebben het gedoemd. Mensen gebruiken andere soorten diensten om op de hoogte te blijven van hun favoriete websites.

Hoe en waarom alle apparaten in uw huis één IP-adres delen

Als u bent zoals de meeste mensen, geeft uw internetprovider u een enkel Internet Protocol-adres en deelt uw router dit met alle aangesloten apparaten in uw huis.

Geek Trivia: IV Is de Romeinse cijferaanduiding voor 4 overal, maar ...?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Desktop Fun: Doorways Wallpaper Collection Series 2

Er is altijd een mogelijkheid dat er een onverwachte reis of avontuur voor je ligt elke keer dat je door een deuropening gaat, dus pak je spullen in en bereid je voor om door te stappen. Verken de landen achter deze deuropeningen op uw bureaublad met de tweede in onze serie Doorways Wallpaper-collecties.

Durf door de onvriendelijke luchten te vliegen in een strijd om Air Supremacy met Rogue Sky

In een wereld waar luchtmacht en kanonnen bepalen wie de lucht zal regeren, raken een ballon genaamd Pumpkin en vier van zijn vrienden verstrikt in de strijd om de luchtmacht. Of het nu gaat om het overleven van een reis door een moeilijk stuk lucht, het vegen van mijnen of het vechten tegen een squadron vijandelijke

Geek Trivia: in de jaren tachtig was de Mobro 4000 extreem invloedrijk in wat?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Aangepaste RSS-feeds toevoegen aan de Metro News-app

De Metro News-app op Windows 8 is onlangs bijgewerkt en heeft ondersteuning voor RSS-feeds toegevoegd. Hier leest u hoe u deze instelt.

Eenvoudig opmaakcodes in Word 2010 bekijken met CrossEyes

Bent u vanuit WordPerfect overgestapt naar Microsoft Word? Herinnert u zich de functie Reveal Codes in WordPerfect die het zo gemakkelijk maakte om precies te zien hoe uw document was opgemaakt? Welnu, je kunt die functie nu in Word krijgen met behulp van een gratis tool genaamd CrossEyes.

Android installeren in VirtualBox

Wilt u Android op uw pc gebruiken? Het Android-x86-project heeft Android geporteerd naar het x86-platform van ARM. Android-x86 kan worden geïnstalleerd op netbooks met ondersteunde hardware, maar je kunt Android ook installeren in VirtualBox.