De beste waterkoker

de-beste-waterkoker foto 1 De Sweethome

Door Michael Sullivan & Winnie Yang & Tim Barribeau

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met The Sweethome, een kopersgids voor de beste huishoudelijke artikelen. Wanneer lezers ervoor kiezen om de onafhankelijk gekozen redactionele keuzes van The Sweethome te kopen, kan het aangesloten commissies verdienen die haar werk ondersteunen. Lees hier het volledige artikel.We hebben tientallen uren besteed aan het onderzoeken en langdurig testen van waterkokers. Voor het vierde jaar op rij denken we dat de Cuisinart CPK-17 PerfecTemp draadloze waterkoker voor de meeste mensen de beste waterkoker is. Het is een high-end model met variabele temperatuur dat ideaal is voor het zetten van thee, het maken van schenkkoffie of gewoon voor het koken van water voor instant havermout. Dankzij de winnende combinatie van snelheid, nauwkeurigheid en gebruiksgemak, overtrof het alle andere waterkokers die we hebben getest.

Hoe we hebben geplukt en getest

de-beste-waterkoker foto 2

Voor 2017 hebben we een nieuwe ronde waterkokers getest op snelheid, nauwkeurigheid en gebruiksgemak. Foto: Michael Hession

Omdat verschillende soorten koffie en thee bedoeld zijn om op verschillende temperaturen te worden gezet, moet een geweldige waterkoker een grote verscheidenheid aan temperatuurinstellingen hebben die hij met een redelijke nauwkeurigheid kan bereiken. We realiseren ons echter dat niet iedereen een koffie- of theeliefhebber is, daarom hebben we ook gekeken naar waterkokers die geen variabele temperatuurinstellingen hebben en gewoon water koken.

Snelheid is van cruciaal belang - u wilt niet eeuwig wachten tot uw water op temperatuur is. Een waterkoker moet ook gebruiksvriendelijk zijn, een handvat hebben dat niet te heet wordt en een automatische uitschakeling hebben, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je hem vergeet uit te zetten. Een grote mond voor eenvoudige reiniging is een ander pluspunt.

Alle waterkokers die we voor onze update van 2017 hebben getest, waren van metaal of glas. Sommige mensen, waaronder onze experts, klagen over plastic waterkokers die het water een vreemde smaak of geur geven. We hebben alle waterkokers uitgesloten die volledig van plastic zijn gemaakt, maar alle modellen die we hebben getest, bevatten enkele kleine plastic elementen, zoals delen van het deksel, een filter of het waterpeilvenster.

We hebben elke waterkoker met variabele temperatuur getest door te meten hoe lang het duurde om een ​​liter water aan de kook te brengen en door te meten hoe nauwkeurig de interne thermometer was voor niet-kokende temperaturen in vergelijking met metingen van een Thermapen-thermometer. Voor de eenvoudige waterkokers die we hebben getest, hebben we zojuist de kooktijd gemeten.

Sommige modellen in de testgroep hadden een verwarmingsfunctie die ingestelde temperaturen kon vasthouden, dus we controleerden hun nauwkeurigheid nadat we ze een langere tijd hadden laten rusten. We hebben ook automatische uitschakelfuncties getest en hebben kennis genomen van buitensporige of vervelende pieptonen. Bovendien hebben we het water van elk model na het koken geproefd om te zien of het een slechte smaak had die werd veroorzaakt door plastic componenten.

Onze keuze: Cuisinart CPK-17

de-beste-waterkoker foto 3

De Cuisinart CPK-17 blijft voor het vierde jaar op rij onze topkeuze. Foto: Michael Hession

Onze beste keuze voor het vierde jaar op rij is de Cuisinart CPK-17 PerfecTemp draadloze elektrische waterkoker, dankzij het gebruiksgemak, de snelheid en de nauwkeurigheid. Het heeft een intuïtieve interface met een warmhoudoptie die water handig op een ingestelde temperatuur houdt. Het brede handvat ligt prettig in de hand en de schenktuit laat geen water druppelen bij het schenken. In tegenstelling tot veel van de waterkokers die we hebben getest, heeft het een eenvoudig gestroomlijnd ontwerp, dus het zal geen doorn in het oog zijn als je het op je aanrecht opbergt.

Vergeleken met alle andere modellen met variabele temperatuur die we hebben getest, was de Cuisinart CPK-17 het eenvoudigst te bedienen. Het biedt zes vooraf ingestelde temperatuurinstellingen als knoppen op het handvat, samen met een Start-knop en een Keep Warm-knop.

Hoewel de Cuisinart CPK-17 een betere nauwkeurigheid had dan de meeste andere ketels die we hebben getest, ontdekten we dat hij niet zo nauwkeurig was bij het raken van lagere temperaturen, namelijk 8 graden hoger dan wanneer we hem instelden op 160 °F. Bij temperaturen van 175 ° F en hoger mat het slechts 3 tot 4 graden af, wat behoorlijk nauwkeurig is. Omdat dit model een hele reeks andere opmerkelijke kenmerken heeft en gedurende drie jaar testen consequent betrouwbaar is geweest, zijn we bereid de kleine temperatuurverschillen bij de laagste instelling te vergeven.

Tweede plaats: Bonavita BV382510V

de-beste-waterkoker foto 4

De Bonavita BV382510V van 1 liter is ideaal voor het zetten van schenkkoffie of het opwarmen van water tot precieze temperaturen voor het zetten van thee. Foto: Michael Hession

We denken dat de roestvrijstalen Bonavita BV382510V 1.0L digitale zwanenhalsketel met variabele temperatuur een uitstekend compromis is tussen een traditionele theeketel en een waterkoker die beter geschikt is voor het maken van opschenkkoffie (zie onze gids voor de beste opschenkkoffie-uitrusting voor meer informatie). Hoewel dit model niet de snelste waterkoker was om water aan de kook te brengen, had de Bonavita de meest nauwkeurige temperatuurregeling van alle modellen die we hebben getest. De lange tuit met zwanenhals biedt een superieure giettechniek en de interface is gebruiksvriendelijk. We houden ook van het uiterlijk van deze waterkoker; het is mooi genoeg om op je aanrecht te houden.

Van alle modellen die we hebben getest, had de Bonavita BV382510V de meest nauwkeurige temperatuurregeling, indrukwekkend slechts 1 graad af, ongeacht de temperatuurinstelling. Het geeft u de vrijheid om het in stappen van 1 graad in te stellen van 140 °F tot 212 °F op een gemakkelijk af te lezen digitaal display. Dit model houdt ook nauwkeurig de temperatuur van het water bij als het stijgt of daalt, zodat je altijd weet hoe heet het is.

Het heeft echter enkele kleine nadelen. Dit model duurde ongeveer twee en een halve minuut langer om te koken dan onze topkeuze, en het biedt geen venster op het waterniveau dat u kunt zien wanneer het laag wordt. In tegenstelling tot onze topkeuze, mist het een kookinstelling, dus je moet 212 ° F handmatig invoeren met behulp van de plusknop. Het deksel heeft ook geen drukknop en moet worden verwijderd, zoals bij een traditionele waterkoker. Maar ondanks die kleine gebreken hebben we, na meer dan twee jaar dagelijks gebruik van de Bonavita BV382510V, geen problemen ondervonden, en we denken dat dit het beste is voor iedereen die het voor zowel thee als opschenkkoffie zal gebruiken.

Budgetkeuze: Hamilton Beach 40880

de-beste-waterkoker foto 5

De Hamilton Beach 40880 biedt snelle en consistente kooktijden voor een spotprijs. Foto: Michael Hession

We raden de Hamilton Beach 40880 roestvrijstalen waterkoker van 1,7 liter aan voor iedereen die een voordelig geprijsd basismodel wil dat water snel aan de kook brengt. Deze waterkoker heeft geen vooraf ingestelde temperatuurregelaars of een warmhoudstand, maar heeft wel alle andere functies die we zoeken in een degelijke waterkoker.

Onze testers waren onder de indruk van de snelheid van deze waterkoker, die vergelijkbaar was met onze belangrijkste kooktijd (ongeveer vier minuten). Dit Hamilton Beach-model is heel eenvoudig te bedienen: je veegt het lipje aan de onderkant van het handvat omhoog en de waterkoker begint het water te verwarmen. Zodra het water aan de kook komt, wordt de waterkoker automatisch uitgeschakeld, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het handmatig uitschakelen.

De plastic scharnieren op het deksel van de Hamilton Beach 40880 zijn het enige belangrijke nadeel. Andere modellen, zoals onze topkeuze, hebben metalen scharnieren die duurzamer lijken.

Deze gids is mogelijk bijgewerkt door The Sweethome. Ga hierheen om de huidige aanbeveling te zien.

Opmerking van The Sweethome: wanneer lezers ervoor kiezen om onze onafhankelijk gekozen redactionele keuzes te kopen, kunnen we aangesloten commissies verdienen die ons werk ondersteunen.

Aanbevolen verhalen

De beste kinderhoofdtelefoons

De Puro BT2200-hoofdtelefoon voor kinderen is de beste optie om groeiende oren te beschermen.

Amazon-ster Richard Hammond betrokken bij ongeval met elektrische auto

Amazon's 'The Grand Tour' co-host, Richard Hammond, was dit weekend betrokken bij een EV-ongeluk.