De beste videobewerkingssoftware van 2017

Video bewerken op uw pc

Digitale videotools worden elk jaar krachtiger en gebruiksvriendelijker, en dat geldt vooral als het gaat om de videobewerkingssoftware die gericht is op niet-professionele enthousiasten. Er zijn altijd nieuwe formaten, nieuwe technieken en nieuwe mogelijkheden die voortkomen uit professionele software. Dat is maar goed ook, want video-inhoud van hogere kwaliteit, geproduceerd door niet-professionals, explodeert in volume, dankzij telefoons die opnemen in 4K, DSLR's, spiegelloze camera's, drones en actiecamera's die video van filmkwaliteit kunnen vastleggen. En, gezien de goedkope opslagmedia, is de enige beperking van hoeveel u kunt fotograferen, hoe tolerant uw onderwerpen zijn en hoeveel tijd u hebt.

Multicam en meer

Natuurlijk is het niet genoeg om alleen maar uren aan geweldige onbewerkte video te maken. Geweldige films (zelfs geweldige homemovies) worden gemaakt in de montageruimte - of op de laptop, zoals tegenwoordig vaak het geval is. Maar daar ben je ook gedekt. Geavanceerde mogelijkheden blijven hun weg vinden naar toegankelijke, betaalbare en gebruiksvriendelijke videobewerkingssoftware naarmate elke nieuwe generatie software wordt uitgebracht. Multicam-bewerking, waarmee je kunt schakelen tussen camerahoeken van dezelfde scène die met meerdere videocamera's is opgenomen, was vroeger een functie die was gedegradeerd tot professionele software. Nu zijn deze en vele andere geavanceerde effecten beschikbaar in programma's die zijn ontworpen voor gebruik door niet-professionele enthousiasten.Een ander indrukwekkend effect dat zijn weg heeft gevonden naar videobewerkingssoftware op consumentenniveau, is bewegingsregistratie, waarmee u een object of effect kunt koppelen aan iets dat beweegt in uw video. Je kunt het gebruiken om het gezicht van iemand die je niet in je video wilt zien vervagen, te vervagen. U specificeert het doelgezicht en de app zorgt voor de rest, volgt het gezicht en verplaatst het effect om het te volgen. Dit was vroeger de enige provincie van software voor speciale effecten, zoals Adobe After Effects. Corel VideoStudio was de eerste van de consumentenproducten die bewegingsregistratie omvatte, en het loopt nog steeds voorop in de diepte en bruikbaarheid van zijn bewegingsregistratietool, hoewel verschillende andere dit voorbeeld hebben gevolgd.

Ondersteuning voor 4K-videobroninhoud is vrij standaard geworden in videobewerkingssoftware, maar de ondersteuning varieert tussen de producten. Sommige, maar niet alle toepassingen kunnen bijvoorbeeld Sony XAVC- en XAVC-S-formaten importeren, die worden gebruikt door Sony's populaire DSLR's, spiegelloze camera's, camcorders en professionele videocamera's. Hetzelfde geldt voor de relatief nieuwe H.265 High Efficiency Video Coding (HEVC) standaard.

Verschillende van de producten hier (Adobe Premiere Elements is een opmerkelijke uitzondering) ondersteunen nog steeds 3D-videobewerking als dat je ding is, hoewel dit is vervangen door 360-graden VR-opnames zoals die gemaakt door de Samsung Gear 360 als de huidige thuisbioscoop dik. Zoals vaak het geval is, was onze Editors' Choice, CyberLink PowerDirector het eerste product in deze groep dat ondersteuning bood voor dit nieuwe soort videomedia.

Videobewerking 101

Natuurlijk zijn de extra's niet van belang als een app de meest elementaire bewerkingstaken niet kan uitvoeren. Op dit moment zijn alle producten die hier zijn opgenomen goed in staat om u videoclips samen te voegen, bij te snijden en te splitsen. Ze laten je ook gebruik maken van speciale effecten zoals geanimeerde overgangen, beeld-in-beeld (PiP), chroma-key (de techniek waarmee je een onderwerp tegen elke achtergrond kunt plaatsen, ook wel groene screening genoemd) en filters die de kleuren of creatieve effecten en vervormingen toepassen. Ze laten je ook een groot aantal tijdlijntracks toevoegen die plaats bieden aan videoclips, effecten, audio en tekstoverlays.

Waar de actie is

Veel videobewerkings-apps bevatten nu tools die zijn ontworpen om gebruikers van actiecamera's zoals de GoPro Hero4 Silver tevreden te stellen. Verschillende bieden bijvoorbeeld geautomatiseerde freeze-frames, samen met versnellings-, vertragings- en omgekeerde tijdeffecten. CyberLink PowerDirector's Action Camera Center combineert een stilstaand beeld met stabilisatie, slow motion en fish-eye-correctie, en kleurcorrectie voor onderwateropnamen. Magix Movie Edit Pro 2016 Premium bevat het NewBlue ActionCam-pakket met effecten van derden.

Titels die zingen

Ik zie het afgelopen jaar veel aandacht voor het creëren van titeleffecten in de applicaties. Apple Final Cut Pro X heeft 3D-titelcreatie toegevoegd, wat behoorlijk pittig is, waardoor je 2D-titels kunt extruderen en ze op drie assen kunt roteren. De titelontwerper van PowerDirector biedt transparantie, kleurovergangen, randen, vervagingsniveaus en reflectie in titels; en Magix heeft indrukwekkende titelsjablonen, compleet met animaties. Zoek naar een applicatie waarmee je titels kunt bewerken in de WYSIWYG-modus (wat je ziet is wat je krijgt), zodat je het kunt typen, opmaken en timen in het videovoorbeeld.

Verzamelsnelheid

Videobewerking is een van de meest computerintensieve activiteiten die er zijn, dus u wilt de beste laptop of desktop die u zich kunt veroorloven als u serieus uw eigen films wilt knippen. De meeste toepassingen helpen het bewerkingsproces te versnellen door een proxybestand met een lagere resolutie te maken, zodat normale bewerkingen en voorvertoningen niet worden vertraagd door de enorme bestanden met volledige resolutie. Bijzonder intensief is het proces van het omzetten van uw eindproduct in een standaard videobestand dat kan worden afgespeeld op het doelapparaat van uw keuze, of dat nu een HDTV, een laptop of een smartphone is. De meeste software kan profiteren van de grafische processor van uw computer om dit te versnellen. Zorg ervoor dat u de prestatiesectie controleert in elke recensie die hier is gelinkt om te zien hoe snel of langzaam de toepassing is.

Andere prestatiemaatstaven zijn onder meer de opstarttijd en eenvoudige stabiliteit. Nogmaals, videobewerking is een belastende activiteit voor elke computer, waarbij veel componenten betrokken zijn. In het verleden duurde het opstarten van videobewerkingsprogramma's langer dan de meeste andere apps, en onverwachte afsluitingen kwamen helaas vaak voor, zelfs in top-apps van topontwikkelaars zoals Adobe en Apple. Bij mijn tests deze keer waren er echter weinig programmacrashes over de hele linie. De stabiliteitssituatie is sterk verbeterd, maar de complexiteit van het proces, dat toeneemt naarmate er krachtigere effecten worden toegevoegd, betekent dat crashes waarschijnlijk nooit volledig zullen worden geëlimineerd.

Hoe zit het met Apple?

Hoewel Mac-gebruikers niet het enorme aantal softwarekeuzes hebben dat beschikbaar is voor pc's, worden Apple-fans die geïnteresseerd zijn in het bewerken van video goed bediend, met name door vier producten. Op het instapniveau wordt de verrassend capabele en plezierig te gebruiken iMovie gratis geleverd bij elke Mac die sinds ten minste 2011 is verkocht. iMovie biedt slechts twee videotracks, maar doet goed werk met chroma-keying, en de Trailers-functie maakt het gemakkelijk om gelikte producties in Hollywood-stijl produceren.

In het middensegment is er Adobe Premiere Elements, dat platformonafhankelijk is tussen Macs en pc's, en veel meer functies en veel hulp biedt bij het maken van effecten. Professionals en prosumenten hebben krachtige, maar dure opties in Final Cut Pro X en Adobe Premiere Pro. Final Cut is een bedrieglijk eenvoudige applicatie die qua interface en gebruiksgemak lijkt op iMovie, maar het biedt enorm diepe mogelijkheden, en veel apps van derden kunnen ermee worden geïntegreerd voor nog meer kracht. Het maakt ook uitstekend gebruik van de Touch Bar op de nieuwste MacBook Pro, zoals te zien is op de foto hierboven. Premiere Pro gebruikt een meer traditionele tijdlijn en voegt een groot ecosysteem van begeleidende apps en plug-ins toe. Het blinkt ook uit in samenwerkingsfuncties.

Audiobewerking

We leven nog in de tijd van talkies, dus je wilt zowel de audio in je digitale moves als de afbeeldingen kunnen bewerken. De meeste van de hier opgenomen producten bieden ingeblikte achtergrondmuziek, en veel, zoals Pinnacle Studio, kunnen zelfs de soundtrack aanpassen aan de exacte lengte van uw film. Al deze programma's kunnen audio- en videotracks scheiden, en de meeste kunnen achtergrondgeluiden opruimen en omgevingsgeluidseffecten toevoegen, zoals de galm van een concertzaal. Een paar van de producten hebben onlangs een auto-ducking-functie toegevoegd, die achtergrondmuziek verlaagt tijdens dialogen - een absoluut pluspunt op pro-niveau.

De finishlijn

Welke videobewerkingstoepassing je kiest, hangt af van je budget, de apparatuur die je gebruikt en hoe serieus je bent. Gelukkig heb je keuze te over met de beschikbare producten. Duik in onze diepgaande beoordelingen van beoordelingen van videobewerkingssoftware op enthousiast niveau die hieronder zijn gelinkt om te zien welke de juiste is voor u.

Uitgelicht in deze verzameling

 • Adobe Premiere Pro CC


  $ 19,99 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Premiere Pro CC, een uitgebreid digitaal videobewerkingsprogramma op professioneel niveau, heeft alles wat de professionele video-editor van vandaag nodig heeft, vooral als het gaat om samenwerking. Lees de volledige recensie
 • Apple Final Cut Pro X


  Adviesprijs van $ 299,99
  %displayPrice% bij %seller% De professionele videobewerkingssoftware van Apple, Final Cut Pro X, brengt een schat aan kracht in een interface die eenvoudig is voor zowel professionals als consumenten. Versie 10.3 voegt een diepe integratie met de MacBook Pro Touch Bar toe. Lees de volledige recensie
 • Apple iMovie (voor Mac OS X)


  $ 14,99 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Apple's desktop-videobewerkingstoepassing op instapniveau kan uw beeldmateriaal en foto's omzetten in indrukwekkende producties. En nu ondersteunt het 4K-video. Lees de volledige recensie
 • Corel VideoStudio Ultimate X10


  Adviesprijs van $ 99,99
  %displayPrice% bij %seller% Corel blijft een van de meest veelzijdige videobewerkingspakketten voor consumenten aanbieden. Ondersteuning voor 360-graden VR-content, masking en time-remapping debuut in de nieuwste versie. Lees de volledige recensie
 • CyberLink PowerDirector 15 Ultimate


  Adviesprijs van $ 129,99
  %displayPrice% bij %seller% PowerDirector is de snelste en meest capabele videobewerkingssoftware op consumentenniveau voor Windows, en het is de eerste die 360-graden VR-beeldmateriaal ondersteunt. Lees de volledige recensie
 • Pinnacle Studio 20 Ultimate


  $ 129,95 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Pinnacle Studio 20 is een snelle, volledig uitgeruste, bijna professionele videobewerkingstoepassing met ondersteuning voor 360-graden VR, 3D en multi-cam. Het is een echte aanrader. Lees de volledige recensie
 • Adobe Premiere Elements


  Adviesprijs van $ 99,99
  %displayPrice% bij %seller% Premiere Elements is een gebruiksvriendelijke video-editor met veel effecten en begeleiding, maar het volgt een deel van de concurrentie op het gebied van snelheid, flexibiliteit en ondersteuning voor nieuwe inhoudstypen. Lees de volledige recensie
 • Magic Movie Edit Pro 2016 Premium


  Adviesprijs van $ 129,99
  %displayPrice% bij %seller% Magix Movie Edit Pro 2016 Plus zit boordevol effecten en ondersteunt 4K, 360-graden inhoud en bewerking met meerdere camera's. De rendersnelheden van de software zijn verbeterd, maar het is niet zo prettig om te gebruiken als de beste van de videobewerkingscompetitie. Lees de volledige recensie
 • Nero Video 2017


  Adviesprijs van $ 49,99
  %displayPrice% bij %seller% Voor minder geld dan de concurrentie biedt Nero goede videobewerkingsmogelijkheden voor enthousiastelingen, maar de interface is een beetje verouderd en ondersteunt nieuwe formaten en technieken niet. Lees de volledige recensie
 • Vegas Movie Studio 14 Platina


  Adviesprijs van $ 79,99
  %displayPrice% bij %seller% Deze videobewerkingssoftware voor consumenten kan de klus klaren, maar loopt achter op de concurrentie als het gaat om bruikbaarheid en ondersteuning voor nieuwere inhoudstypen. Lees de volledige recensie

Aanbevolen verhalen

De beste elektrische tandenborstel

De beste tandenborstel voor de meeste mensen is de eenvoudige maar betaalbare Oral-B Pro 1000.

De beste taalleersoftware van 2017

Welke app is het beste om een ​​geheel nieuwe taal te leren, een taal op te frissen die je lang geleden hebt gestudeerd, of zelfs een paar woorden op te pikken voordat je op reis gaat? Onze beoordelingen kunnen u naar het juiste programma leiden.

De beste videoconferentiesoftware van 2017

Of u nu werknemers in de stad of over de hele wereld heeft, deze videoconferentieservices helpen u samen te werken alsof iedereen in dezelfde ruimte is.

Muggen verslaan genbewerking met snelle evolutie

Wetenschappers bouwen gigantische omhuizingen om gen-bewerkte muggen in echte omstandigheden te testen.