De beste taalleersoftware van 2017

Leer een taal op uw pc

Het kiezen van de juiste taalleersoftware is een zeer persoonlijke beslissing. U wilt een programma dat geschikt is voor uw taalonderwijsniveau, of u nu een totale beginner bent of een ervaren spreker die wat opfrissing nodig heeft. Je moet er ook voor zorgen dat de taal die je wilt studeren beschikbaar is, wat misschien gemakkelijk is als het Spaans of Frans is, maar een heel ander verhaal als het Cherokee is. Heb je virtuele bijles nodig? Hoe zit het met ervoor te zorgen dat u kunt studeren tijdens het rijden? Moet je de kerngrammatica onder de knie hebben of gewoon een paar essentiële zinnen kunnen spreken voor op reis? Zit het programma dat u zoekt in uw prijsklasse?

Er zijn zoveel uitstekende programma's die u een taal kunnen leren, ongeacht uw behoeften of uw budget. Natuurlijk wordt Google Translate steeds beter, maar je kunt er niet voor alles op vertrouwen! Hier vind je informatie over de tien beste opties om zelf een taal te leren, inclusief de beste gratis programma's, het beste voor beginners en het beste voor degenen die hun vaardigheden in een bepaalde taal willen opfrissen.De beste gratis app voor het leren van talen

De beste gratis app voor het leren van talen is Duolingo, zonder twijfel. Duolingo is beschikbaar als zowel een web-app als een mobiele app, en het werkt goed, of je nu een totale beginner bent of enige ervaring hebt met een taal. Als je de taal al eerder hebt gestudeerd, kun je een plaatsingstest doen in Duolingo, zodat je niet opnieuw hoeft te beginnen.

Duolingo heeft een prachtige interface die gemakkelijk te gebruiken is. Het biedt ook hapklare leermogelijkheden, waardoor het een geweldig hulpmiddel is om in korte sessies te studeren. Je kunt een doel stellen voor je dagelijkse leerschema, en sommige gamification-aspecten moedigen je aan om dat doel consequent te bereiken. Als je wordt gemotiveerd door scoreborden, punten en in-app-beloningen, zal Duolingo je verleiden. Ik raad Duolingo ten zeerste aan, alleen of als aanvulling op een ander taalstudieprogramma.

Op dit moment heeft Duolingo programma's in 15 talen: Deens, Nederlands, Esperanto, Frans, Duits, Iers, Italiaans, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Zweeds, Turks en Welsh. Er zijn nog vier taalcursussen in bèta (Hebreeuws, Hongaars, Oekraïens, Vietnamees) en nog zeven die 'uitkomen', wat betekent dat ze in ontwikkeling zijn en niet helemaal open voor gebruik: Tsjechisch, Grieks, Hindi, Indonesisch, Koreaans , Roemeens en Swahili. Met andere woorden, deze talen zullen in de toekomst beschikbaar zijn.

Het best betaalde taalleerprogramma

Van de betaalde taalleerprogramma's is Rosetta Stone Language Learning moeilijk te verslaan. Rosetta Stone heeft een uitstekend en stabiel systeem en de gebruikservaring is zo glad als glas. Hoewel sommige mensen misschien klagen dat de inhoud repetitief en een beetje droog is, valt de deductieve leermethode die het gebruikt op als veel gedenkwaardiger dan de meeste andere programma's die bijvoorbeeld flashcards gebruiken als hun primaire leermechanisme. Ik vind het ook prettig dat de lessen consistent in lengte zijn, zodat je altijd weet hoeveel tijd je moet investeren om een ​​sectie te voltooien.

Rosetta Stone houdt je voortgang bij, scoort je terwijl je oefeningen voltooit en herhaalt belangrijke ideeën met de juiste tussenpozen om je te helpen ze fris in je geest te houden. Het omvat lezen, schrijven, spreken en luisteren in gelijke mate, en het heeft optionele e-tutoring-sessies waarin u een les kunt volgen met een echte instructeur via een opstelling voor webconferenties. Rosetta Stone is beschikbaar voor 28 talen, die allemaal in onze recensie worden vermeld.

Als u een bedrijf runt met werknemers die regelmatig naar het buitenland reizen en enige instructie in de talen van hun bestemming nodig hebben, moet u zeker Rosetta Stone Catalyst voor uw bedrijf bekijken. De interface van Catalyst zal bekend zijn bij iedereen die de consumenteneditie van Rosetta Stone heeft gebruikt, maar het voegt ook diepgaande rapportage toe over de voortgang van het leren van medewerkers, afdelingen of regionale talen voor beheerders. Het is niet zo gepolijst als de consumenteneditie, maar het is nog steeds een uitstekend hulpmiddel om de basis van een nieuwe taal aan te leren.

De beste service om een ​​taal op te poetsen

Als je al enige ervaring hebt met het spreken van een taal en je moet het bijschaven, dan raad ik twee diensten aan: Transparent Language Online en Yabla.

In mijn ervaring met het programma is Transparent Language Online moeilijk. Of liever gezegd, het is moeilijk als je een kersverse student bent in een taal. En het is intens. Om die redenen is het heel goed om weer in een taal te komen die je eerder hebt geleerd. Transparant is vergelijkbaar met Rosetta Stone omdat het alle belangrijke leergebieden bestrijkt: lezen, schrijven, luisteren en spreken.

Yabla is ook erg goed om op te poetsen, maar om een ​​heel andere reden. Yabla laat je video's bekijken in de taal die je probeert te leren, met ondertitels die zowel in het buitenland als in het Engels beschikbaar zijn. Nadat je een video hebt bekeken, speel je deze in segmenten opnieuw af en beantwoord je vragen over de inhoud en de gebruikte woorden. Als beginner die een nieuwe taal probeerde, vond ik het overweldigend. Toen ik het probeerde met een taal die ik al had gestudeerd, werd het op een positieve manier uitdagend.

Het sterke punt van Yabla is dat je je oor kunt laten wennen aan verschillende stemmen (je kunt video's filteren op accent of land van herkomst) die in een gesprekstempo spreken. Er zijn enkele video's die langzamer zijn en voor beginners, maar de echte waarde van Yabla zit in de gemiddelde en geavanceerde video's.

De beste programma's om onderweg te leren

Ik heb al gezegd dat Duolingo hapklare leermogelijkheden biedt, en aangezien de mobiele apps offline functionaliteit hebben, is het een uitstekend programma om bijna altijd en overal te gebruiken.

Interactieve mobiele apps zijn geweldig als u de aandacht van uw oogbollen en vingers kunt missen, maar wat als uw idee om onderweg te leren is om het te doen tijdens het autorijden of het uitlaten van de hond? Daarvoor is er Pimsleur. Pimsleur is enigszins ouderwets in die zin dat de programma's bijna volledig op audio zijn gebaseerd, met slechts een paar optionele PDF's om je te helpen met spellen en lezen. Als je Pimsleur koopt, krijg je een batch MP3-bestanden die je kunt afspelen op elk apparaat dat ze ondersteunt. (Over old-school gesproken, er is ook een optie om schijven te kopen.) Elke les duurt ongeveer 30 minuten en de inhoud is uitzonderlijk. Er is veel luister-en-herhaal inhoud, maar het is zo ontworpen dat het je echt aan het denken zet en hard aan het werk zet om je taalvaardigheid op te bouwen.

Het beste programma voor als je een leraar wilt

Softwareprogramma's voor het leren van talen zijn in uw eigen tempo en soms zelfs op uzelf gericht. De leerervaring is in hoge mate onafhankelijk. Maar als het gaat om het leren van een nieuwe taal, heb je soms een mens nodig om je iets uit te leggen.

Levende Taal is een programma dat e-tutoring in zijn pakket omvat. In de e-tutoring-sessies videoconferentie met een instructeur. De audio is in twee richtingen, maar de video is in één richting: u kunt de instructeur zien, maar hij of zij kan u niet zien. Wat ik leuk vind aan de e-tutoring van Living Language is dat de instructeurs zich niet aan een strikt script houden. Ze hebben materiaal om te behandelen, maar ze zijn vrij om vragen te beantwoorden, in het Engels met je te praten, enzovoort. Dat is niet het geval met de e-tutoring van Rosetta Stone, wat goed is, maar een beetje te rigide naar mijn smaak.

Een ander geweldig programma met een meer menselijke inslag is Fluenz. In Fluenz heb je geen live gesprek met een docent, maar heb je wel video's van een gids die je door het programma leidt. De gids legt concepten uit, breekt de uitspraak af en wordt een vertrouwd gezicht tijdens je leerreis.

De beste services voor moeilijk te vinden talen

De meeste taalleerprogramma's voor Engelstaligen kunnen u Spaans, Frans, Duits, Italiaans en Portugees leren. Wat doe je dan als je Urdu, Igbo of Ojibwe moet leren?

De drie programma's die het meest waarschijnlijk een moeilijk te vinden taal hebben, zijn Transparent Language Online, Pimsleur en Mango Languages ​​(die niet helemaal in deze 'best of'-lijst kwamen). Transparent Language Online heeft programma's voor meer dan 100 talen. Sommige van die programma's zijn momenteel kort, maar het bedrijf is bezig om ze aan te vullen. Pimsleur heeft ongeveer 50 talen in zijn catalogus, en een paar worden niet aangeboden door Transparent. Ten slotte is Mango Languages ​​een optie als je vastzit. Het is niet mijn favoriete programma, maar het is misschien de enige optie als de taal die je nodig hebt nergens anders te vinden is.

Quizlet gebruiken om te onthouden

Als je jezelf alleen wilt testen op woordenschat, dan kan dat gratis met Quizlet, een uitstekende service die volledig gericht is op uit het hoofd leren. Dat klinkt misschien dodelijk saai, maar Quizlet biedt eigenlijk een heleboel tools om het onthouden door elkaar te halen, variërend van flashcards tot invulvragen en zelfs een paar spelmodi. De tools zijn mooi geanimeerd en de app biedt ook spraak-naar-tekst-functies voor uitspraakhulp.

Het resultaat is een verrassend boeiende tool die een goede aanvulling is op elke taalcursus. Je kunt je eigen studieset maken en deze aanvullen als er nieuwe woorden verschijnen, of je kunt kiezen uit de miljoenen door gebruikers gegenereerde sets die er zijn. Hoewel talen slechts een fractie vormen van de vooraf gemaakte sets, laat een snelle blik zien dat er tal van sets beschikbaar zijn voor Chinees, Frans, Japans, Spaans en vele andere talen.

Ga praten!

De meeste op software gebaseerde taalprogramma's zullen u helpen een basis van woordenschat en grammatica te leren, maar ze zullen u niet tot een vloeiende spreker maken. Daarvoor moet je met andere mensen oefenen en dingen bedenken die je echt wilt zeggen, in plaats van woorden die een app je vraagt ​​te leren. Het gebruik van de onderstaande apps kan je echter veel leren, dus ontwikkel eerst een basiskennis met hen en ga er vervolgens op uit om je vaardigheden in de echte wereld te gebruiken. Als een van de apps je goed in de oren klinkt, kun je op de links klikken en de volledige recensie lezen voor een diepere duik.

Voor een paar tips om je taalstudie een vliegende start te geven, hebben we enkele uitstekende tips om het meeste uit je taalleersoftware te halen.

Uitgelicht in deze verzameling

 • Duolingo


  $0,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Duolingo is het beste gratis online taalprogramma. Unieke kenmerken en een duidelijke structuur maken het een aantrekkelijk platform voor het leren of versterken van vaardigheden in verschillende talen. Lees de volledige recensie
 • Rosetta Stone Taal leren


  $299,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Rosetta Stone blijft de beste volledige software voor het leren van een nieuwe taal, hoewel het een beetje prijzig is. Lees de volledige recensie
 • Fluenz


  $ 298,00 adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Een taal leren met Fluenz voelt meer als in een klaslokaal zitten dan bij de meeste software voor het leren van talen. Het is een uitstekende app, maar het is duur en biedt slechts een paar talen. Lees de volledige recensie
 • Rakettalen


  $ 149,95 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Rocket Languages ​​biedt genoeg inhoud om u jarenlang bezig te houden voor een redelijke prijs. De gebruikerservaring kan wat extra polijsten gebruiken, maar het is over het algemeen een uitstekend programma. Lees de volledige recensie
 • Transparante taal online


  $ 199,95 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Transparent Language Online biedt instructie in 101 talen en is een topprogramma voor het leren van talen voor zelfsturende leerlingen. Het is een geweldig alternatief voor Rosetta Stone voor degenen die de lesmethode niet leuk vinden. Lees de volledige recensie
 • Babbel


  $ 12,95 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Voor een goedkoop, weinig bekend online programma voor het leren van talen, overtreft Babbel de verwachtingen en levert het cursussen van hoge kwaliteit in 13 talen. De lessen zijn echter uitdagender dan die van veel andere programma's. Lees de volledige recensie
 • Levende taal platina


  $ 179,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Als je bijles nodig hebt in een taal die je al kent, is Living Language Platinum het onderzoeken waard. Als het echter gaat om basiscursusmateriaal, zijn er betere manieren om te leren. Lees de volledige recensie
 • Simon & Schuster Pimsleur Uitgebreid


  $ 119,95 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Pimsleur is een van de meest nauwkeurige en effectieve programma's om een ​​nieuwe taal te leren spreken en begrijpen. Het zal je niet leren lezen of schrijven, maar dit audio-intensieve programma heeft veel te bieden. Lees de volledige recensie
 • Yabla


  $ 9,95 adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Yabla helpt taalstudenten hun luistervaardigheid te versterken met honderden korte video's over een breed scala aan onderwerpen, maar het ontbreekt aan de tools en structuur die de meeste taalleerdiensten bieden. Lees de volledige recensie

Aanbevolen verhalen

De beste gratis antivirusbescherming van 2017

Zelfs als u Windows 10 gebruikt, moet u niet vertrouwen op de beveiligingshulpmiddelen van Microsoft. Zelfs gratis apps van derden zijn effectiever om u te beschermen. We hebben 13 gratis AV-services getest om u te helpen de juiste te vinden om uw pc te beschermen.

De beste videoconferentiesoftware van 2017

Of u nu werknemers in de stad of over de hele wereld heeft, deze videoconferentieservices helpen u samen te werken alsof iedereen in dezelfde ruimte is.

MWC 2017 liet ons de kracht van nostalgie zien

Bedrijven worstelen om op te vallen en strijden om uw aandacht door u te herinneren aan de goede oude tijd.