De beste stroomdiagram- en diagramapps van 2017

Stroomdiagrammen en diagrammen gemakkelijk gemaakt

Zakelijke professionals, docenten en studenten moeten vaak visuals maken die passen bij ander materiaal dat ze presenteren. Een organigram kan een leidinggevende helpen om de structuur van het bedrijf aan investeerders uit te leggen. Een docent heeft mogelijk een stroomschema nodig om een ​​complex proces aan studenten uit te leggen. Een medische student kan een geannoteerde figuur van het menselijk lichaam maken voor een peer-reviewed paper. Weinig mensen die deze visuals moeten maken, zijn toevallig ook experts in online tekenen en ontwerpen. Deze gebruiksvriendelijke productiviteits-apps zijn precies wat dergelijke gebruikers nodig hebben.

Diagramapps helpen mensen zonder artistiek talent om professioneel ogende organigrammen, plattegronden, evacuatiekaarten, Venn-diagrammen, stroomdiagrammen en andere afbeeldingen te maken. Ze zijn doorgaans vrij eenvoudig te leren gebruiken, vooral als u bekend bent met andere kantoorsoftware.Diagramsoftware is uitgevonden nadat vectorsoftware mensen die niet artistiek aangelegd waren niet hielp. Vectorsoftware geeft je tools voor het tekenen van lijnen, het maken van vakken en cirkels en het toevoegen van tekst. Als je een artiest of een ontwerper bent, kun je die virtuele pen-en-papierproducten gebruiken om alles te maken wat je nodig hebt. Als je echter geen artiest bent, is vectorsoftware volkomen frustrerend om te gebruiken. Je kunt net zo goed terug in de zevende klas worden gegooid met niets meer dan bouwpapier en een gradenboog om visuals te maken voor een miljoenenbedrijf.

Sjablonen. Alle goede diagramsoftware wordt geleverd met sjablonen. Sjablonen zijn voorbeeldversies van de visuals die u waarschijnlijk gaat maken. In tegenstelling tot old-school vectorsoftware, zijn moderne diagrammen-apps gebouwd met het soort diagrammen dat mensen waarschijnlijk in gedachten zullen hebben. Ze bieden daarom sjablonen voor alle gebruikelijke doeleinden voor diagrammen. Daarom noemde ik al eerder in dit artikel organigrammen, stroomdiagrammen en plattegronden. Dat zijn enkele van de meest voorkomende diagramtypen die mensen maken, en ik heb geen diagram-app gevonden die niet verschillende sjablonen in al die categorieën biedt.

Voorwerpen. Sjablonen beginnen u met een lay-out voor uw visual. Objecten zijn de stukjes inhoud op de sjabloon. Veel sjablonen worden geleverd met objecten die al op hun plaats zijn, maar er zijn meer objecten, meestal in een deelvenster aan de linkerkant, die u aan uw meesterwerk kunt toevoegen. Met diagramsoftware kunt u ook aangepaste objecten toevoegen wanneer u afbeeldingen uploadt. Als uw bedrijf of onderwijsprogramma specifieke afbeeldingen heeft die in een diagram moeten worden verwerkt, hoeft u deze niet met de hand te tekenen om ze toe te voegen. U kunt in plaats daarvan eenvoudig afbeeldingsbestanden uploaden.

Samenwerking. Misschien kun je met de juiste tools de perfecte visuals maken. Of misschien heb je hulp nodig van een collega die details invult, of van een artdirector die je werk tot iets aantrekkelijker maakt. Met apps voor diagrammen die samenwerking ondersteunen, kan meer dan één persoon tegelijkertijd een afbeelding bewerken. In de beste apps is de samenwerking live en in realtime, net zoals Google Documenten en andere apps in de G Suite dit ondersteunen. Moeiteloos kunnen samenwerken betekent ook dat wanneer u een diagram ter goedkeuring doorgeeft aan een manager of baas, die persoon een paar kleine wijzigingen uit de eerste hand kan maken in plaats van u te vertellen wat de wijzigingen zouden moeten zijn. Dat scheelt iedereen veel tijd en vermindert frustratie.

Hoeveel kost het?

De goedkoopste diagram-apps zijn gratis te gebruiken en de duurste kosten ongeveer $ 300 voor een desktopversie van de software. Abonnementskosten komen echter veel vaker voor dan gewone aankopen, waarbij de beste apps tussen $ 100 en $ 200 per jaar in rekening brengen.

Mijn favoriete apps zijn apps die een gratis serviceniveau bieden, zodat je ze zonder tijdsbeperking kunt uitproberen. Ze voegen meestal meer functies en services toe als u upgradet naar een betaald serviceniveau (met andere woorden, het zijn freemium-apps). Wees echter voorzichtig met gratis services. Soms zijn uw bestanden, wanneer u er diagrammen mee maakt, openbaar zichtbaar. U wilt bijvoorbeeld geen bedrijfsnetwerkdiagram maken dat gevoelige informatie bevat die iedereen zou kunnen vinden.

Topsoftware voor stroomdiagrammen en diagrammen

Nadat ik een aantal van de meest populaire apps voor het maken van diagrammen had getest en vergeleken, vielen er twee op door hun voorbeeldige gebruiksgemak, functieset, sjabloon- en objectbibliotheek en waarde. Dit zijn Lucidchart en SmartDraw. Deze twee verdienen de Editors' Choice van PCMag.

Mijn beste keuze uit deze twee winnaars is Lucidchart. Lucidchart is een online app voor het maken van diagrammen met uitstekende ondersteuning voor samenwerking, en het is gemakkelijk op te pikken en te gebruiken. Omdat het online is, hoeft u zich geen zorgen te maken of alle medewerkers macOS of Windows gebruiken. Lucidchart wordt gewoon in de browser uitgevoerd.

SmartDraw is de tweede en ik vind de web-app-versie SmartDraw Cloud leuk om dezelfde reden dat ik van Lucidchart hou. Waarom zou u zich zorgen maken over platformcompatibiliteit als iedereen gewoon op internet kan werken? De sjabloonbibliotheek van SmartDraw is zelfs groter dan die van Lucidchart, maar de app kost iets meer en heeft niet dezelfde uitstekende realtime co-creatiefuncties.

De beste gratis software voor stroomdiagrammen en diagrammen

Als het gaat om gratis diagram-apps, is Draw.io mijn go-to. Draw.io werkt heel goed als je af en toe een of twee visuals moet maken, en $ 100 per jaar betalen voor het privilege lijkt waanzinnig.

Met Draw.io kun je je bestanden opslaan in cloudopslagservices Google Drive, Dropbox en OneDrive. U kunt de bestanden die u ermee maakt ook op uw computer opslaan. Ook al is het een web-app, er is een offline optie en Chrome-gebruikers hebben er toegang toe door de Draw.io Desktop Chrome-app te installeren.

Als je achterdochtig bent over waarom Draw.io helemaal gratis is, dan is dit de deal. Het bedrijf maakt één versie van het product dat het tegen betaling verkoopt: Draw.io voor Confluence Server. Die versie van Draw.io is een plug-in voor Confluence Server en leeft volledig achter de firewall. Hiermee kunnen teams diagrammen maken in die ruimtes om visuele hulpmiddelen en representaties van het werk dat daar wordt gedaan te hebben. Als je verslaafd raakt aan de gratis versie van Draw.io en je bent op zoek naar een tool die specifiek werkt met Confluence Server, dan zal je misschien bijten en betalen voor de service.

Verken uw sjablonen!

Een van mijn favoriete dingen over diagrammen-apps is het verkennen van de sjablonen. Misschien vindt u gewoon een diagram waarvan u niet eens wist dat u het nodig had, zoals een diagram voor zakelijke besluitvorming om te reageren op noodsituaties. Wilt u een EHBO-kaart in de pauzeruimte van uw kantoor hangen? Heeft het voetbalteam van uw kind een telefoonboom? Blader door de sjablonen in een diagram-app en u zult zeker iets onverwachts en hopelijk nuttigs ontdekken, wat u zeker zal helpen de waarde ervan in te zien. Voor meer tips over hoe u belangrijke documenten snel kunt maken, kunt u lezen Hoe u belangrijke nooddocumenten maakt in minder dan een uur.

Aanbevolen beoordelingen voor stroomdiagram- en diagram-apps:

 • Lucidchart-beoordeling


  $ 107,40 adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Online diagram-app Lucidchart ondersteunt real-time gezamenlijke bewerking, heeft goed gevulde bibliotheken met sjablonen en objecten en biedt veel opties voor het exporteren en presenteren van uw diagrammen. Lees de volledige recensie
 • SmartDraw Cloud-beoordeling


  $ 179,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% SmartDraw maakt het gemakkelijker dan elke andere app om snel diagrammen van professionele kwaliteit te maken, dankzij de enorme, contextgevoelige verzameling elementen en sjablonen. De samenwerkingsfuncties zijn echter niet de sterkste. Lees de volledige recensie
 • Creatief beoordelen


  $ 49,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Als je met een beperkt budget professionele diagrammen moet maken, is Creately een goed alternatief voor Visio, maar alleen als het de sjablonen heeft die je nodig hebt. Lees de volledige recensie
 • Draw.io Review


  $0,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Draw.io is een handige, gratis dienst voor het maken van diagrammen met sterke samenwerkingsfuncties via Google. Het is handig als u maar af en toe diagrammen hoeft te maken, maar voor betere functionaliteit en meer sjablonen wilt u een premium service. Lees de volledige recensie
 • Microsoft Visio Pro voor Office 365 Review


  $ 15,50 adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Microsoft Visio is een krachtige tool voor het maken en bewerken van diagrammen, maar het is uitdagend genoeg om zo in te stellen dat het het meest geschikt is voor grotere bedrijven met de IT-resources om het proces af te handelen. Lees de volledige recensie
 • Gliffy-recensie


  $59,- Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% De online tool voor het maken van diagrammen Gliffy biedt een goedkoop alternatief voor Visio. Het werkt goed genoeg als je snel één diagram moet maken, maar andere tools zijn beter voor consistent gebruik. Lees de volledige recensie

Aanbevolen verhalen

Het volgende doel van Picobrew: thuisdistillatie veilig en betaalbaar maken

Picobrew heeft een nieuw, goedkoper bierbrouwsysteem voor op het aanrecht. Dat wist je al. Maar het bedrijf dompelt zich nu onder in het distilleren. De Picostill is een...

De beste baardtrimmer

De Wahl Lithium Ion is voor de meeste mensen de beste optie.