De beste en slechtste manieren om een ​​cv te verzenden

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 1

Met zoveel mensen die op zoek zijn naar een baan, kan de kleinste voorsprong in je cv-presentatie je kansen maken of breken. Maar niet alle bestandstypen of methoden zijn gelijk gemaakt - lees verder om de mogelijke valkuilen te zien waarmee uw cv wordt geconfronteerd.

In dit artikel zullen we onderzoeken wat er mis kan gaan bij het indienen van een cv, wat er kan worden gedaan om dit tegen te gaan, en ook ingaan op waarom een ​​potentiële werkgever uw cv zou kunnen negeren op basis van uw methode voor het verzenden van een cv. Ten slotte bespreken we de beste bestandstypen en methoden die u kunnen helpen om die nieuwe baan te krijgen waarnaar u op zoek was.Wat onderscheidt uw cv?

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 2

Hoewel het gemakkelijk is om in een week een half dozijn cv's te verzenden en redelijk tevreden te zijn met het werk dat is gedaan, is de waarheid dat je waarschijnlijk niet geschokt moet zijn als je niet wordt teruggebeld. Een enkele geadverteerde positie op internet (zelfs een site als Craigslist) kan wel 100 tot 300 cv's ingestuurd krijgenper dag. Met zoveel mensen die allemaal strijden om dezelfde enkele positie, kan het minste probleem met je cv je automatisch nee maken.

Misschien wordt uw bestandstype niet geopend. Het kan zijn dat u geen algemeen lettertype hebt gebruikt en ervoor zorgt dat lettertypen standaard zijn ingesteld, waardoor uw cv er raar uitziet. Misschien heb je de advertentie niet zo goed gelezen als je dacht en heb je de aanwijzingen niet gevolgd, of heb je de bedrijfsnaam verkeerd gespeld. Wanneer je honderden cv's moet doorzoeken om één persoon te vinden, kan elk klein ding je in de ingewanden van dossier dertien werpen.

Aan de andere kant valt de meerderheid van de ingediende cv's in deze categorie. Veel werkzoekenden sturen blindelings cv's, in de hoop dat de functie zo slecht wordt geadverteerd dat de werkgever hen een kans zou geven. Wat kun je doen om je te onderscheiden van de rommel en die nieuwe baan te krijgen? Als je jezelf op positieve manieren kunt onderscheiden, in tegenstelling tot negatieve, geef je jezelf de beste kans om de baan te krijgen.

Waar zijn werkgevers naar op zoek?

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 3

Wanneer een bedrijf een advertentie voor een functie plaatst, doen ze dit waarschijnlijk met een specifiek soort persoon in gedachten. Van de buitenkant lijkt dit misschien volkomen willekeurig, maar vanuit het oogpunt van de werkgever is het volkomen logisch.

Je doel is om zo dicht mogelijk bij deze persoon te zijn. Is het instapniveau? Is het een ervaren functie? Vereist het een diploma? Vereist het vaardigheden die je hebt? Is jouw werkervaring relevant? Als u onder of zelfs overgekwalificeerd bent, krijgt u die terugbel waarschijnlijk niet.

Schrijven voor de drukke ondernemer

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 4

In deze tijd van recessie staan ​​veel werknemers en het management dat in dienst neemt, verder dan ooit. Dat gezegd hebbende, het doornemen van 300 cv's is geen spannende taak voor een drukke professional met tientallen andere deadlines die op de loer liggen. Over het algemeen kan worden aangenomen dat als ze het niet al ongelooflijk druk hadden, ze niet zouden adverteren voor meer hulp.

Met dat in gedachten, hier is een lijst met dingen om in gedachten te houden bij het schrijven van je cv.

  • Wees specifiek. Maak een lijst van uw opleiding en de vaardigheden en plichten van uw vorige banen.
  • Wees kort. Als de werkgever meer dan 300 cv's per dag bekijkt, zal ze het waarschijnlijk negeren als het te lang duurt.
  • Termen als gemotiveerd of harde werker of verantwoordelijk overtuigen werkgevers nergens van.
  • Zinnen als Verantwoordelijk voor het aansturen van 25 medewerkers laten letterlijk zien dat je verantwoordelijk bent.

Verder zijn er basisopmaaketiquettes die ervoor zorgen dat u er niet dwaas uitziet wanneer uw recensent uw bestand opent om te ontdekken dat uw opmaak is verpest door standaardlettertypen en bizarre problemen met het bestandstype. Hier is een lijst met de bestandstypen die u problemen kunnen geven bij het verzenden van cv's.

De slechtste bestandstypen voor het verzenden van een cv

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 5

Microsoft DOCX

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 6

DOCX is een op XML gebaseerde versie van het Microsoft Word-documentformaat dat we allemaal al jaren en jaren gebruiken. Alleen recentere versies van Microsoft Word (of OpenOffice, enz.) kunnen DOCX openen. Dit betekent dat sommige bedrijven die hun kantoorsoftware niet regelmatig upgraden, uw cv niet kunnen openen. Sommige werkgevers zijn voorbereid, terwijl vele anderen dat niet zijn.

DOCX sluit, net als veel andere woordindelingen, geen lettertypen in uw bestand in, dus elke opmaak die u hebt gedaan waarvoor specifieke lettertypen nodig zijn, gaat verloren. Gebruik generieke lettertypen, zoals Arial, Times New Roman, Georgia, Tahoma, enz.

Openoffice.org ODT

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 7

Hoewel Openoffice een open standaardbestandstype wil bieden, is het een feit dat totdat ODT standaard wordt ondersteund door Microsoft Word, veel bedrijven geen ODT-bestand kunnen openen. De algemene vuistregel is dat als het extra moeite kost om je cv te openen, je al in de vuilnisbak belandt. Dus tenzij je solliciteert naar een baan bij Sun Microsystems of Oracle, kun je waarschijnlijk beter geen ODT gebruiken. Tot zover open standaarden!

Bewerken: HTG-auteur Matthew Guay heeft erop gewezen dat Office 2010 eindelijk ODT out-of-the-box ondersteunt. Dit neemt echter niet weg dat ODT nog niet universeel genoeg is om veilig te worden gebruikt.

JPG en andere afbeeldingen

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 8

Hoewel op JPG en afbeeldingen gebaseerde cv's misschien een goede oplossing lijken voor standaardlettertypen of moeilijk te openen bestandsindelingen zoals ODT of DOCX, kan het enigszins schokkend zijn om een ​​cv als afbeeldingsbestand te krijgen. JPG's die met basissoftware zijn gemaakt, kunnen een lage resolutie hebben en afdrukvriendelijke afbeeldingen met een hoge resolutie kunnen enorm groot en onbruikbaar lijken voor een potentieel analfabete cv-recensent.

JPG-afbeeldingen zijn ook niet ideaal als u van plan bent uw informatie ooit opnieuw te gebruiken of bij te werken.

Potentieel riskante manieren om een ​​cv te verzenden

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 9

Basis tekstbestanden

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 10

Hoewel er niets mis is met het verzenden van een tekstbestand, is het een wat vreemde en spartaanse keuze. Veel werkgevers verwachten een zekere mate van zorg, aandacht en opmaak van hun eigen documenten. Een TXT-bestand kan meer over u zeggen dan u wilt doen met uw bestandstypekeuze.

URL's of HTML Mail

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 11

Veel grote bedrijven blokkeren veel websites, dus hoewel het verzenden van een mooi opgemaakte webpagina met uw online visitekaartje misschien een goed idee lijkt, is er altijd een kans dat het meer moeite kost dan het waard is om uw informatie te bekijken. Dit omvat HTML-geformatteerde e-mail, met afbeeldingen, stationair, enz. Die mogelijk allemaal niet werken met de e-mailclients van iemand anders.

Gimicky CV's

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 12

Hoewel je misschien denkt dat het een goede manier is om op te vallen, moet je voorzichtig zijn wanneer je je ervaring en kennis reduceert tot een simpele gimmick. Het kan ervoor zorgen dat je opvalt, maar je kunt er ook onprofessioneel of dwaas uitzien. Houd in gedachten waar je solliciteert voordat je een vreemde gimmick plant om je cv te presenteren.

De veiligste bestandstypen en methoden voor het verzenden van een cv

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 13

Adobe PDF

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 14

PDF is nu een standaard bestandstype en Acrobat reader is gratis software die op elke nieuwe computer wordt geleverd van de meeste grote computerbedrijven die zich richten op bedrijven. Hoewel een beperkt aantal computers Acrobat niet heeft, hebben veel moderne browsers de mogelijkheid om zonder problemen PDF's te openen.

Lettertypen zijn ook ingesloten in PDF, dus elke opmaak die je hebt gedaan om je cv er mooi uit te laten zien, moet worden doorgegeven aan je potentiële werkgever.

Open Office kan exporteren naar PDF, net als Adobe Illustrator. En CutePDF-schrijver (download van Ninite) kan een virtuele printer maken die PDF's maakt van elk document dat u ervoor kiest om ernaar af te drukken.

Bewerken: er is een goede discussie geweest over PDF als een optie voor cv's, en meer dan één commentator heeft een zeer geldige opmerking gemaakt dat niet-tekstgebaseerde PDF's niet door geautomatiseerde systemen kunnen worden gelezen. Het is misschien veiliger om DOC-, RTF- of TXT-bestanden te gebruiken als u van plan bent te solliciteren bij uitzendbureaus of bedrijven met grote HR-afdelingen om te beheren.

Microsoft Word DOC

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 15

Hoewel DOCX gevaarlijk kan zijn, kunt u er gerust van uitgaan dat bijna elk bedrijf ooit een DOC-bestand zou moeten openen. Zolang je cv grotendeels op tekst is gebaseerd en in veelgebruikte lettertypen is opgemaakt, kun je verwachten dat wat je op je scherm ziet ook te zien is wanneer je cv wordt beoordeeld.

Open Office en Microsoft Word kunnen elk tekstbestand opslaan als een DOC-bestand.

Rich Text Format, of RTF

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 16

Rich text is een basisbestandsindeling die enkele basisopmaakinformatie bevat, evenals alleen tekstinformatie die een TXT-bestand heeft. Windows-, Macintosh- en Linux-pc's zouden geen problemen moeten hebben om een ​​RTF-bestand te openen, maar zoals eerder vermeld, zorg ervoor dat u algemene lettertypen gebruikt om te voorkomen dat lettertypen in gebreke blijven.

E-mail in platte tekst

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 17

E-mail in platte tekst is een van de weinige manieren om ervoor te zorgen dat wat u typt in de handen van de potentiële werkgever terechtkomt zonder enige vorm van opmaak. Houd er rekening mee dat wat je zegt veel belangrijker is dan vetgedrukte letters of afbeeldingen te kunnen gebruiken, dus een goed geschreven sollicitatiebrief en een cv met alleen tekst in een e-mail kan nuttiger zijn dan alle toeters en bellen van HTML-mail.

Afdrukformaat, persoonlijk afgegeven

de-beste-en-slechtste-manieren-om-een-cv-foto te verzenden 18

In het tijdperk van werkzoekenden die blindelings duizenden cv's versturen, kan het initiatief om naar een bedrijf te gaan om een ​​gedrukt exemplaar van je cv af te geven en jezelf voor te stellen een enorm verschil maken in je kansen. Je valt niet alleen op als een sollicitant die de tijd en moeite neemt om persoonlijk te verschijnen, je zorgt er ook voor dat je cv eruitziet zoals jij dat wilt en dat het in de handen wordt gelegd waarin jij het wilt hebben, zoals u wilt dat het eruitziet.


Kortom, geen enkele manier zal u echt een baan garanderen, of zelfs een terugbelverzoek. Maar door potentiële problemen te minimaliseren en te proberen u te onderscheiden van de rommel, heeft u de beste kansen om die specifieke persoon te zijn waarnaar de werkgever op zoek is. Blijf op uw hoede voor standaard lettertypen en opmaakproblemen, en blijf die cv's versturen.

Image Credits: T-shirt CV door SOCIALisBETTER. Portfolio Mailer door scottkellum. Ik haat sollicitaties door isabisa. Zakenlieden door Voxphoto. Twee zakenlieden die handen schudden door MyTudut. Drukke man door JanneM. Gevaar door chego101. Waarschuwing! Plotselinge daling! per drankautomaat. Medewerker van de maand door The Eggplant. CV Ontwerp door CharlotWest. Alle afbeeldingen zijn beschermd onder Creative Commons.

Meer verhalen

Hack een zaklamp van $ 10 in een ultraheldere Premium One

Als je op zoek bent naar een felle zaklamp zonder een arm en een been te betalen, wijzigt deze eenvoudige hack een goedkope zaklamp van $ 10 om zo helder te zijn als een zaklamp van $ 95.

Vraag het de lezers: geeft u de voorkeur aan gedrukte tijdschriften, online artikelen of beide voor uw belangrijke geeky-leesbehoeften?

We lezen allemaal graag informatie over nieuwe computerhardware, gadgets, software en how-to-artikelen om ons te helpen en te voldoen aan onze behoefte aan geeky-kennis. Deze week willen we weten of je liever een abonnement neemt op gedrukte tijdschriften, al je leeswerk online doet of een combinatie van

Focus Booster is een gestroomlijnde en gratis productiviteitstimer

Als je op zoek bent naar een onopvallende timer die op de achtergrond verdwijnt, maar je toch helpt om je te concentreren en je werk in overzichtelijke tijdsdelen te verdelen, dan is de op Adobe Air gebaseerde Focus Booster de lichtgewicht tool voor jou.

RGB-en? CMYK? Alfa? Wat zijn beeldkanalen en wat betekenen ze?

Ze zijn er, op de loer in uw afbeeldingsbestanden. Maar heb je je ooit afgevraagd wat beeldkanalen zijn? En wat hebben ze met RGB en CMYK te maken? Hier is het antwoord.

Uw tweetstatistieken archiveren, zoeken en bekijken met ThinkUp

Bezorgd over het archiveren van uw tweets? Wilt u een krachtigere zoekopdracht? Wil je je tweetstatistieken zien? U kunt dat allemaal en meer doen door ThinkUp op uw thuisserver te installeren.

Desktopmeldingen inschakelen voor Gmail in Chrome

Vorig jaar heeft Google desktopmeldingen voor Google Agenda uitgerold, nu kun je ook Gmail- en Gchat-meldingen op je desktop krijgen. Lees verder terwijl we u helpen bij het configureren van beide.

Maak screenshots en bewerk ze in Chrome en Iron met behulp van Aviary Screen Capture

Ben jij iemand die graag (of moet) vaak screenshots maken tijdens het browsen? Nu kunt u het proces stroomlijnen voor het eenvoudig vastleggen en bewerken van screenshots met de Aviary Screen Capture-extensie voor Chrome en Iron.

Voer Android 3.0 uit op een gehackt hoekje

Als je niet preuts bent om met je Nook te rommelen en je garantie ongeldig te maken, zweeft er een hack rond waarmee je Android 3.0 erop kunt installeren en de e-boeklezer kunt opladen tot een volwaardige tablet.

Hoe u die foto, afbeelding of bestand kunt herstellen die u per ongeluk hebt verwijderd

Heb je ooit per ongeluk een foto op je camera, computer, USB-stick of ergens anders verwijderd? Wat u misschien niet weet, is dat u die foto's meestal kunt herstellen, zelfs vanaf de geheugenstick van uw camera.

Google Art Project neemt je mee naar wereldberoemde musea

Als je ooit door de gangen van verre musea hebt willen dwalen terwijl je nog in je hokje zat, dan is Google Art Project een ambitieus project dat je meeneemt naar tientallen kunstmusea over de hele wereld en je intens d...