De beste mindmapsoftware van 2017

Mindmapping is een softwarecategorie die bedoeld is om de werknemers van een organisatie te helpen bij het begrijpen van ingewikkelde onderwerpen. In de moderne wereld van voortdurend onderling verbonden Big Data en te frequente onderbrekingen op de werkplek, vragen we ons af waarom niet meer organisaties dergelijke producten gebruiken.

Deze review-verzameling richt zich op toonaangevende softwareoplossingen voor mindmapping in overlappende subcategorieën. Geen van de producten in deze categorie zijn merknamen, maar de meeste hebben indrukwekkende klantenlijsten. Aan de lage kant kosten applicaties slechts een paar dollar per gebruiker, en die kosten lopen op tot enkele honderden dollars voor enterprise-waardige versies.Twee producten, Bloomfire en Front & Main Honey, benadrukken de sociale aspecten van traditionele benaderingen van kennisbeheer. Beide producten hebben een vergelijkbare gebruikerservaring (UX) als die van Facebook en Reddit. Je zou dit met andere woorden kunnen zien als sociale intranetten. Het algemene gebruik ervan omvat het plaatsen van een reeks online enquêtes, vragen of suggesties ter overweging van collega's. Collega's plaatsen op hun beurt antwoorden en opmerkingen. Iedereen kan zoeken naar eerdere discussieonderwerpen, en er is meestal een manier om de nuttigste discussies te 'liken' en te delen.

Een productingenieur kan bijvoorbeeld een vroege versie van de nieuwste widget van uw bedrijf plaatsen om afdelingsbrede feedback te krijgen. Een verkoopster kan onderhandelingsvragen beantwoorden van junior medewerkers of het hele team kan een discussie voeren over hun aanstaande vakantiefeest. Traditioneel vonden dergelijke activiteiten plaats via e-mail of, in het beste geval, met behulp van een intranet-prikbord (zo niet fysieke memo's). Moderne software maakt deze samenwerkingstaken eenvoudiger.

Bloomfire heeft enige integratie met Salesforce Chatter. Maar we denken dat de algemene kansen voor Bloomfire, Front & Main Honey of elk ander soortgelijk product beperkt zijn in de mate dat techreuzen zoals Facebook geen vooruitgang boeken bij het verkopen van privé-installaties aan bedrijven.

Drie andere producten - Mindjet MindManager 2016 voor Windows, Expert Software Applications Mindomo en XMind - zijn ontworpen met mindmapping als hun belangrijkste functie. Dergelijke apps zijn een combinatie van tools voor stroomschema's en projectbeheer. Van deze drie valt XMind op omdat het gebaseerd is op een open-sourceplatform. Neem dezelfde scenario's als eerder vermeld. In plaats van alleen bedrijfsideeën te bespreken in een sociale omgeving (misschien met rommelige diagrammen), laten de mindmapping-tools collega's elk detail van een plan op een zeer formele manier overwegen. Ze zijn lang niet zo leuk, maar hun structuur is meer geschikt voor conservatieve bedrijven - dat wil zeggen, de meeste kantoren, zelfs als de sociale producten sexyer zijn.

Expert Software Applicaties Mindomo is de Editors' Choice winnaar in deze review roundup. Het heeft allemaal dezelfde basisfuncties als XMind en Mindjet MindManager 2016 voor Windows, maar bevat ook een basisniveau van sociale netwerken. Het is prijzig, maar niet in een mate die veel organisaties zou intimideren. Bovendien kan het een bedrijf helpen om een ​​meer sociale besluitvormingsmentaliteit te krijgen.

Wat is mindmapping?


Afbeelding tegoed: tonybuzan.com

Mindmapping is gewoon een visuele manier om uw gedachten en ideeën over te brengen. Als concept wordt mindmapping algemeen toegeschreven aan uitvinder Tony Buzan, die gelooft dat dit de beste manier is om aantekeningen te maken. Buzan zegt dat een mindmap 'het volledige scala aan corticale vaardigheden gebruikt - woord, beeld, getal, logica, ritme, kleur en ruimtelijk bewustzijn - op een unieke, krachtige manier.' In het boek The Mind Map Book: How to Use Radiant Thinking to Maximize Your Brain's Untapped Potential', beschrijft co-auteur Buzan mindmaps als 'geconstrueerd op een kleurrijke, boomachtige manier'.

En in zijn artikel over mindmaps legt Rob Marvin van PCMag mindmapping uit als een 'visueel middel om informatie te ordenen, meestal via een webachtig diagram', en beschrijft hij manieren waarop projectmanagers mindmaps kunnen gebruiken om elk bewegend deel van hun projectwerkstroom.

Ideeën voor verbetering

We hebben een paar suggesties voor hoe mindmapping-producten nog nuttiger kunnen zijn; deze suggesties draaien om het toevoegen van kunstmatige intelligentie (AI) en wiki-integratie en het verbeteren van de beveiliging. In de social-first-services denken we dat een interessante toevoeging AI-software zou zijn die het browsen, klantrelatiebeheer (CRM), e-mail en database-activiteiten van gebruikers scant om automatisch te suggereren wanneer nuttige informatie moet worden vastgelegd.

Omdat deze producten allemaal bedoeld zijn om de grote ideeën van uw teamleden te helpen beheren, denken we dat ze hulpmiddelen moeten bevatten voor integratie met een wiki. Afgezien van het Bloomfire/Salesforce.com-partnerschap, werken deze producten nog niet goed samen met CRM-software en HR-producten (Human Resources).

En afgezien van normale aanmeldingen voor cloudservices en een manier om hier en daar verschillende weetjes met een wachtwoord te beveiligen, is geen van de apps sterk gericht op beveiliging. Sommige bedrijven zijn misschien huiverig om een ​​product te kopen dat specifiek bedoeld is om de beste ideeën van hun werknemers vast te houden, tenzij er extreem sterke veiligheidspraatjes zijn. Er moet een optie zijn om inhoud te markeren als alleen toegankelijk wanneer u de vingerafdruksensor van uw apparaat aanraakt. Op die manier heeft de persoon die hem vindt, geen toegang tot de beste ideeën van uw bedrijf, zelfs als u uw telefoon verliest wanneer deze in een ontgrendelde modus staat.

Toch zal elk van de softwareoplossingen voor mindmapping in deze overzichtsronde nuttig zijn voor uw bedrijf zoals ze er momenteel uitzien. Door medewerkers een gestructureerde manier te geven om hun ideeën vast te leggen en met elkaar te delen, wordt het probleem opgelost dat goede ideeën verloren gaan in kliekjes en onproductieve vergaderingen of bij de spreekwoordelijke waterkoeler.

Producten zoals Front & Main Honey hebben een extreem lage toetredingsdrempel, XMind heeft indrukwekkende ontwikkelaarstools (en kan worden verbeterd door uw programmeurs de vrije loop te laten met zijn open-source codebasis), en Expert Software Applications Mindomo vertegenwoordigt het begin van wat zou kunnen zijn, aangezien de subcategorieën van sociale intranetten en mindmapping-software elkaar ontdekken. Bloomfire is een krachtige cloud-app en Mindjet MindManager 2016 voor Windows heeft een sterke Microsoft Office-integratie. Het veld mist beslist een app die al deze dingen heel goed doet, maar het zal interessant zijn om over 6-12 maanden terug te komen om te zien waar de zaken staan.

Uitgelicht in deze verzameling

 • Bloomfire


  $9.00
  %displayPrice% bij %seller% Mind mapping-softwareoplossing Bloomfire is een goede keuze voor visueel gerichte teams die prestatieanalyse nodig hebben. Lees de volledige recensie ››
 • Expert software-applicaties Mindomo


  $ 36,00
  %displayPrice% bij %seller% Mindmapping-softwareoplossing Expert Software Applications Mindomo is de Editors' Choice-winnaar voor zijn Comments-functie die zijn sociale vaardigheden en mindmapping-kracht versterkt. Lees de volledige recensie ››
 • Ideaflip


  $ 16,00
  %displayPrice% bij %seller% Ideaflip is een geweldige tool voor mindmapping voor het vastleggen van ideeën en het maken van mindmaps, hoewel het de analysetools mist die sommige teams nodig hebben. Lees de volledige recensie ››
 • Corso Innovatiemanagement


  $ 3,00
  %displayPrice% bij %seller% Corso Innovation Management mindmapping-software biedt functies om al uw bedrijfsprocessen te beheren, inclusief het genereren van ideeën, maar het is niet de gemakkelijkste in gebruik. Lees de volledige recensie ››
 • Mindjet MindManager 2016 voor Windows


  $349.00
  %displayPrice% bij %seller% Mindmapping-softwareoplossing Mindjet MindManager 2016 voor Windows is een solide prestatie op het gebied van ideeënbeheer en mindmapping. Lees de volledige recensie ››
 • Datastation Innovatie Cloud


  $ 28,39
  %displayPrice% bij %seller% Datastation Innovation Cloud vereenvoudigt het proces van het verzamelen van ideeën van werknemers, maar als u op zoek bent naar mindmapping-software, moet u ergens anders kijken. Lees de volledige recensie ››
 • iMindQ


  $ 9,19
  %displayPrice% bij %seller% iMindQ is gemakkelijk te gebruiken en bevat veel geweldige brainstormtools, maar de samenwerkingsfuncties zijn beperkt. Lees de volledige recensie ››
 • XMind


  $ 79,00
  %displayPrice% bij %seller% Software-oplossing voor ideebeheer XMind is een goed idee-kaarttoepassing als uw IT-team het indien nodig kan aanpassen. Lees de volledige recensie ››
 • Voor- en hoofdhoning


  $4.00
  %displayPrice% bij %seller% Softwareoplossing voor ideeënbeheer Front & Main Honey is een nuttige service voor kleine tot middelgrote bedrijven (MKB's) en organisaties die een lage toegangsdrempel willen. Lees de volledige recensie ››
 • Idearium


  $ 214,64
  %displayPrice% bij %seller% Idearium is een degelijk product met een verscheidenheid aan plannen om uit te kiezen, maar het is nogal prijzig, vooral gezien het feit dat het bedrijf niet reageert op contactpogingen. Lees de volledige recensie ››

Aanbevolen verhalen

De beste draadloze routers die DD-WRT kunnen uitvoeren

Meer beveiliging en maatwerk in uw router nodig voor een virtueel particulier netwerk (VPN)? Probeer het zelf met OpenVPN, DD-WRT-technologie en een van deze compatibele draadloze routers.

De beste gratis software van 2015

Je telefoon staat vol met gratis apps. Maar verwaarloos het bureaublad niet. Deze gratis programma's kunnen uw leven beter maken.

8 beste kaartapps om te komen waar u heen wilt

Reizen is een van die alledaagse dingen die ofwel heel routinematig kunnen zijn of je naar iets buitengewoons kunnen brengen. Misschien neem je een andere route naar je werk en...

AI verandert uw onderbewustzijn in een digitale persoonlijke vingerafdruk

Kunstmatige Intelligentie (A.I) kent geen grenzen en wordt met de dag slimmer en persoonlijker. De A.I is de nieuwe avatar van technologie, aangezien het hard op weg is een i...