Het beste LMS (leermanagementsystemen) van 2017

Online leren is enorm

E-learning is een big business, met een waarde van vele miljarden dollars. Maar hoewel massale open online cursussen (MOOC's) buitensporige media-aandacht hebben getrokken, komt de realiteit nog niet helemaal overeen met de hype. Aan de andere kant hebben leerbeheersystemen (LMS) al veel universiteiten, organisaties en bedrijven in staat gesteld om online leren te ontwikkelen, toe te wijzen en te volgen. Met honderden leveranciers is het kiezen van een LMS echter geen eenvoudige taak. Dit is wat u moet weten.

Laat me eerst duidelijk zijn: voor elk LMS-platform dat ik heb getest, kan ik een ander platform noemen dat aandacht verdient. Ten tweede is de term LMS, gezien de diversiteit aan leveranciers, onnauwkeurig. Als ik de term gebruik, bedoel ik daarmee ook software voor het beheren, volgen, leveren en rapporteren van online leerinhoud.Niet elk onderwijssysteem voldoet aan deze definitie. Apple iTunes U is een voorbeeld van een uitstekende onderwijsservice die niet ook een LMS is. En er zijn ook genoeg andere diensten die je bijvoorbeeld kunnen leren coderen, maar dat zijn ook geen LMS'en.

Bovendien kunnen mijn beoordelingen deze systemen alleen op een hoog niveau bekijken, wat misschien niet veel te maken heeft met hoe u of uw bedrijf ze zal gebruiken, dus het is moeilijk om één leverancier de absoluut beste te noemen. Zoals je in de bovenstaande tabel kunt zien, is er veel leuks aan veel van deze services - zo veel zelfs dat PCMag drie Editors' Choices-awards heeft toegekend. Of u kiest voor een van deze diensten, of voor een van de andere uitstekende diensten in deze lijst, hangt af van uw behoeften en uw budget. Ik zal hieronder een deel van het verschil uitleggen en ik moedig je aan om je ervaringen te delen in de opmerkingen hieronder, zodat ik deze lijst kan uitbreiden en verbeteren.

LMS Marktsegmentatie

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn leermanagementsystemen managementsystemen. De meeste van de geteste leveranciers bevatten een soort cursusassemblagetools, waaronder de mogelijkheid om bestaande cursussen als SCORM-pakketten op te nemen, maar een LMS verschilt van wat bekend staat als een LCMS (learning content management system) doordat de primaire functie ervan is om eerder dan cursusinhoud te creëren. Dat wil niet zeggen dat er geen crossover is. DigitalChalk biedt bijvoorbeeld veel LCMS-functies, waaronder een aantal zeer slimme tools om ervoor te zorgen dat cursisten daadwerkelijk cursusvideo's bekijken, naast het traditionele volgen en rapporteren van werknemers. Zoals ik eerder suggereerde, heb ik een inclusieve LMS-definitie omarmd omdat ik de diversiteit van de markt wil vastleggen.

Het andere belangrijke onderscheid is tussen die leveranciers die onderwijs of bedrijven bedienen. Sommige doen beide (DigitalChalk); de meeste leerbeheersystemen zetten echter een tent op in het ene of het andere kamp. Blackboard, Canvas en Moodle voeren de boventoon in het hoger onderwijs, terwijl Edmodo - een deel LMS, een tweedelig netwerk voor sociale media - geschikt is voor K-12. Ondertussen zit Schoology comfortabel tussen het hoger onderwijs en K-12-ruimtes, waarbij een vriendelijke Facebook-esthetiek wordt gecombineerd met geavanceerde rolcreatie, aangepaste branding en gedetailleerde analyses. Om voor de hand liggende redenen heeft LMS-software voor het onderwijs het grootste deel van de markt veroverd en tot voor kort domineerde Blackboard die ruimte. Canvas en Moodle hebben dat slot gekraakt en Blackboard heeft nu te maken met concurrentie van Brightspace en Sakai, die we in de toekomst zullen bespreken.

Litmos LMS, Absorb LMS en Grovo hebben het grootste aandeel in de zakelijke markt. U hoeft geen Fortune 1000-bedrijf te runnen om te profiteren van een leerbeheersysteem. Hoewel de meeste leveranciers strijden om het middensegment van het bedrijfsleven (organisaties met 10.000 of minder werknemers), bieden ze meestal licenties aan die geschikt zijn voor kantoren met minder dan 100 werknemers: ik heb abonnementen op instapniveau geprijsd voor SmarterU (100 gebruikers), DigitalChalk (75 ), Litmos (100) en Axis LMS (100). Halogen TalentSpace en Absorb zijn zeer geschikt voor middelgrote kantoren, met abonnementen vanaf 500 licenties. Het is de benadering van de licenties die verschilt: waar Absorb 500 licenties aanbiedt voor een vast bedrag, prijst Halogeen elke licentie op basis van de grootte van uw kantoor. (Halogeen bedient zelfs sommige kantoren met slechts 25 licenties). Grovo rekent klanten ook per licentie.

Merk op dat hoewel Halogen TalentSpace de cutoff voor de bovenstaande tabel niet heeft gemaakt, u op de link in de bovenstaande tekst kunt klikken om de volledige recensie te lezen. Merk ook op dat de bovenstaande tabel verwijst naar de service zoals getest. Optionele extra's zijn gemarkeerd met een X.

LMS-prijzen en vergoedingen

Gelukkig gebruiken de meeste LMS-leveranciers een schema met de naam Active User Pricing, wat betekent dat u stoelen kunt vrijmaken door ongebruikte licenties opnieuw te gebruiken. Als Bob bijvoorbeeld met ouderschapsverlof gaat, kan ik zijn account archiveren, zijn licentie naar Jane verplaatsen en blijven rapporteren over Bobs leerproces terwijl hij voor de kinderen zorgt.

LMS-leveranciers rekenen doorgaans per maand en klanten kunnen hun maandelijkse rekeningen verlagen door een jaar vooruit te betalen. (In het belang van de laagst mogelijke kosten, heb ik instapabonnementen geprijsd die jaarlijks worden gefactureerd). Plannen variëren sterk in kosten en functies. Aan de ene kant is Moodle, dat gratis, open source en niet-gehost is; aan de andere kant zijn de all-inclusive, gehoste aanbiedingen van Absorb en Schoology. Alle drie de leveranciers hebben Editors' Choice-awards in de wacht gesleept om totaal verschillende redenen: Absorb is een eersteklas kant-en-klaar LMS, Schoology is een krachtig maar gebruiksvriendelijk LMS voor onderwijs en Moodle is een schatkamer voor knutselaars. Ik moedig nieuwsgierige lezers aan om verder te kijken dan onze vergelijkingstabel en de recensies te bezoeken.

Het is ook belangrijk om te begrijpen dat leveranciers vaak eenmalige installatiekosten in rekening brengen voor configuratie, training en ondersteuning. In sommige gevallen is die vergoeding goed besteed geld. De initiële kosten van DigitalChalk zijn bijvoorbeeld aanzienlijk ($ 1.099), maar het bedrijf heeft een JumpStart-programma van twee maanden waarin klanten geen maandelijkse kosten betalen en ze een toegewijde ondersteuningsvertegenwoordiger krijgen toegewezen. Andere systemen - Axis, Edmodo, Grovo, Litmos en Moodle - hebben geen installatiekosten. Voordat u een LMS afwijst vanwege de vergoeding, moet u het eerste jaar uitprijzen. Je zult misschien verbaasd zijn over de resultaten.

Andere overwegingen bij e-learning

Als u zich op de bottom line concentreert, kunt u mogelijk de subtielere deugden van elk LMS niet identificeren. Misschien koopt u een systeem met de gedachte dat u het gaat gebruiken om nieuwe medewerkers in te werken, maar besluit u vervolgens uw training te verkopen. Met een LMS met geïntegreerde e-commerce, zoals Absorb, kun je interne training extern distribueren tegen een vast bedrag van $ 5 per leerling. Of misschien bent u op uw hoede voor het maken van materialen en geeft u de voorkeur aan voorverpakte bronnen. Dan doet u er goed aan een systeem als Grovo te overwegen, dat e-learning content gratis bundelt. Het is ook mogelijk dat uw ambities groeien zodra u uw LMS gaat gebruiken. Misschien begin je je te focussen op training, maar later wil je werving hieraan toevoegen. Daar zou je met een modulair systeem, zoals TalentSpace, je aanbod kunnen verbeteren terwijl je bezig bent.

Voordat u een LMS kiest, zou ik u willen aanmoedigen om na te denken over uw bedrijf of organisatie en het soort instelling dat u hoopt te zijn. Wil je experimenteren met gamification-functies zoals punten, scoreborden en badges? Welke gemakken (mobiele toegang, eenmalige aanmelding of Google Apps) wilt u uw gebruikers bieden? En hoeveel controle wilt u uitoefenen over de fijne kneepjes van uw systeem? Hoewel dit technische keuzes zijn, bepalen uw antwoorden uw bestuursfilosofie. Zodra u die vragen heeft beantwoord, zullen mijn beoordelingen u helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Uitgelicht in deze verzameling

 • LMS absorberen


  $ 1250,00 MSRP
  %displayPrice% bij %seller% Als u een middelgroot tot groot bedrijf heeft met werknemers om te trainen, is Absorb het meest aantrekkelijke en functionele kant-en-klare leerbeheersysteem dat we hebben getest. Lees de volledige recensie
 • Moodle LMS


  $0,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Als je bereid bent een deel van de administratieve last op je te nemen, biedt Moodle een volledig haalbare leerbeheerservice die gratis, open source en snel ontwikkeld is. Lees de volledige recensie
 • Schoolologie LMS


  $0,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Met het gezicht van een sociaal netwerk en de oprichting van een enterprise LMS, is Schoology de ideale plek voor leermanagementdiensten in het K-12. Lees de volledige recensie
 • D2L Brightspace LMS


  Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Ondanks een leercurve biedt D2L Brightspace een van de meest uitgebreide leerbeheersystemen die momenteel beschikbaar zijn. Lees de volledige recensie
 • Edmodo LMS


  $ 1,00 adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Edmodo bestaat uit een deel onderwijs-LMS en een tweedelig academisch sociale-medianetwerk. Edmodo geeft leraren, leerlingen en ouders in het basis- en voortgezet onderwijs alles wat ze nodig hebben om traditionele lessen om te zetten in gemengde leerinitiatieven. Lees de volledige recensie
 • Grovo LMS


  $ 69,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Als u houdt van continue instructie door middel van microcolleges, biedt het Grovo-leerbeheersysteem een ​​innovatief en moeiteloos bedrijfstrainingssysteem. Lees de volledige recensie
 • Instructure Canvas LMS


  Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Met een moderne interface en standaard hosting biedt Canvas een capabel educatief LMS en een aantrekkelijk alternatief voor Blackboard. Lees de volledige recensie
 • Litmos LMS


  $ 99,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Ongeacht de grootte van uw bedrijf, Litmos levert een verrassend betaalbaar en capabel leerbeheersysteem met geïntegreerde e-commerce. Lees de volledige recensie
 • As LMS


  $299,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Met een frisse nieuwe interface en unieke functies zoals Event Triggers, biedt Axis LMS een handig en betaalbaar leerbeheersysteem voor middelgrote kantoren. Lees de volledige recensie
 • SlimmerU LMS


  $ 200,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Wat SmarterU aan uiterlijk mist, wordt goedgemaakt door kleine maar welkome innovaties die de administratieve tijd verkorten. Deze betaalbare leerbeheerservice is het overwegen waard als u een aangepaste manier nodig hebt om uw werknemers op te leiden. Lees de volledige recensie

Aanbevolen verhalen

Het beste LMS (leermanagementsystemen) voor 2016

Deze leerbeheerservices helpen scholen, bedrijven en organisaties bij het ontwikkelen, toewijzen en volgen van online lessen.