De beste gratis woordenboek- en thesaurusprogramma's en websites

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 1

Ben je een schrijver? Of een woordgek? Als u iets schrijft of woordspelletjes speelt, kunnen woordenboeken, thesaurussen en andere referentiehulpmiddelen van pas komen. We hebben een aantal handige offline en online tools gevonden voor het opzoeken van woorden, het vinden van synoniemen of het bouwen van woorden in Scrabble.

Woordenboek- en thesaurusprogramma's en websites stellen ons in staat verder te gaan dan het gedateerde, gedrukte woordenboek. U kunt zoveel meer actuele informatie op internet vinden zonder dat u woordenboeken en andere naslagwerken hoeft te kopen. De volgende programma's en websites bieden gratis handige referentiehulpmiddelen.Offline desktopsoftware

De volgende softwareprogramma's zijn offline programma's die u downloadt en op uw computer installeert. Sommige downloads kunnen groot zijn omdat de programma's de volledige woordenboeken bij het programma bevatten voor offline gebruik.

Ultiem woordenboek

Ultimate Dictionary is een gratis woordenboekprogramma voor Windows dat eenvoudig te installeren en te gebruiken is. Het bevat een verzameling van ongeveer 61 woordenboeken, waaronder woordenboeken, thesaurussen en woordenlijsten, evenals Engelse, Spaanse, Franse en Poolse woordverwijzingen.

Wanneer u een woord typt in het zoekvak Ultimate Dictionary, zoekt het ernaar in alle woordenboeken die het bevat tegelijk en geeft het een betekenis van elk woordenboek waarin het woord werd gevonden in het rechterdeelvenster. De resultaten worden weergegeven terwijl u het woord typt met hints voor overeenkomende woorden. Spring snel van de ene informatiebron naar de andere (vertalingen, encyclopedieën, woordenlijsten) door simpelweg op de knop Spring naar Woordenboek te klikken en een referentiebron te selecteren in de lijst aan de linkerkant.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 2

Woordenweb

WordWeb is een gratis woordenboekprogramma voor Windows dat een woordenboek en een thesaurus biedt. Elk woord gaat vergezeld van synoniemen en, indien beschikbaar, antoniemen (een woord met een tegengestelde betekenis aan die van een ander woord), meroniemen (een woord dat een deel van een groter geheel benoemt; bijvoorbeeld vinger is een meroniem van hand), hyperniemen (een woord dat generieker is dan een bepaald woord; auto of vliegtuig zijn bijvoorbeeld hyperniemen voor preciezere termen zoals Toyota Camry of Boeing 747), holoniemen (een woord dat het geheel noemt waarvan een bepaald woord een deel is; voor hoed is bijvoorbeeld een holoniem voor rand en kroon).

WordWeb biedt een sneltoets waarmee u elk woord overal op uw computer kunt opzoeken. Standaard is de sneltoets Ctrl + Rechts klikken, maar dit kan worden gewijzigd in de Voorkeuren. WordWeb heeft ook toegang tot online referenties, waaronder Wikipedia, Wiktionary en WordWeb Online, zodat u toegang hebt tot woorddefinities op internet.

U kunt ook toegang krijgen tot een geschiedenis of uw woordzoekacties, de resultaten van een zoekopdracht kopiëren en op een woord klikken dat in WordWeb wordt weergegeven om een ​​definitie van dat woord weer te geven.

WordWeb is gratis, maar ze hebben een zeer uniek licentiebeleid waaraan u moet voldoen om het gratis programma te blijven gebruiken. Anders moet u WordWeb Pro aanschaffen, dat 5000 extra definities en veel extra functies bevat.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 3

TheSage Engels woordenboek en thesaurus

TheSage is een gratis offline woordenboek en thesaurus die een groot woordenboek met meer dan 210.000 definities bevat, evenals een complete thesaurus die meer dan 1.400.000 relaties tussen definities biedt, inclusief synoniemen, antoniemen, hyponiemen, hyperniemen, meroniemen, holoniemen en meer.

TheSage heeft een interface met tabbladen, zodat u meerdere woorden tegelijk kunt opzoeken. U kunt ook zoeken met jokertekens en verwijzen naar een geschiedenis van uw gezochte woorden. Het programma integreert ook in de contextmenu's van Windows en biedt snelle toegang tot definities vanaf bijna elke plek op uw computer.

Andere functies zijn onder meer toegang tot online referenties zoals Wikipedia en Google (voor definities en vertaling), een anagram-zoekopdracht, realtime zoeken, systeemvak-integratie en de mogelijkheid om TheSage vanaf een USB-flashstation uit te voeren.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 4

LingoPad

LingoPad is een gratis offline woordenboek voor Windows dat een woordenboek Duits-Engels bevat, evenals andere woordenboeken die kunnen worden gedownload. U kunt uw eigen woordenboeken importeren, uw eigen woordenboeken definiëren en woordenlijsten maken en bewerken.

Met de zoekfunctie kunt u zoeken naar het begin, het einde of het middelste deel van een woord, zoeken naar collocaties en een lijst met de nieuwste zoekwoorden bekijken. U kunt ook een sneltoets gebruiken om te zoeken naar een getagd woord of een woord van het klembord. Er zijn directe links om woorden op te zoeken op Wikipedia en verschillende zoekmachines.

OPMERKING: Momenteel is LingoPad alleen beschikbaar voor Windows, maar er zal in de nabije toekomst geen verdere ontwikkeling van LingoPad alleen voor Windows plaatsvinden. Ze zijn echter van plan om een ​​platformonafhankelijke versie van LingoPad voor Windows, Linux en Mac OS X te ontwikkelen.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 5

Artha-woordenboek

Artha is een gratis, platformonafhankelijke (Windows en Linux), offline Engelse thesaurus gebaseerd op WordNet, een grote, lexicale database van het Engels, ontwikkeld aan de Princeton University. Voor elk woord dat u opzoekt, zijn de mogelijke verwanten die door Artha worden weergegeven onder andere: synoniemen, antoniemen, afgeleiden, pertainyms (verwant zelfstandig naamwoord/werkwoord), attributen, vergelijkbare termen, domeintermen, impliceert (wat een werkwoord inhoudt doen), oorzaken (wat een werkwoord veroorzaakt tot), Hyperniemen (is een soort), Hyponiemen (soorten), Holoniemen (is een onderdeel van) en Meroniemen (onderdelen). Elk van deze links brengt u naar een definitie en voorbeeld van de relatieve categorie. Wanneer u een familielid selecteert in Artha, wordt de bijbehorende definitie gescrolld naar en gemarkeerd voor gemakkelijk begrip.

Artha begint te zoeken terwijl u begint te typen en geeft een lijst weer met mogelijke overeenkomsten van wat u tot nu toe hebt getypt. Als je een zoekwoord verkeerd spelt, geeft Artha bijna-overeenkomstsuggesties.

Zodra u Artha start, bevindt het zich in het systeemvak. U kunt woorden opzoeken vanuit elk geopend venster door de tekst te selecteren en op een vooraf ingestelde sneltoets te drukken. Bij gebruik van de sneltoets kun je ervoor kiezen om Artha een passieve melding of ballontip te laten tonen, zodat je snel verder kunt met waar je mee bezig was.

Artha houdt een geschiedenis bij van al uw zoektermen en biedt de knoppen Vorige en Volgende zodat u gemakkelijk door uw zoekopdrachten kunt bladeren.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 6

Aard woordenboek

Aard Dictionary is een gratis offline woordenboek en thesaurusprogramma waarmee je de betekenissen van moeilijke woorden kunt opzoeken met behulp van meerdere woordenboeken in meerdere talen. U kunt meer dan 50 verschillende woordenboeken aan de database toevoegen. Enkele van de functies zijn on-the-fly zoek- en filtermogelijkheden, de mogelijkheid om een ​​geschiedenis of recente zoekopdrachten te bekijken, de mogelijkheid om in en uit te zoomen op inhoud en snelle woordzoekopdrachten.

Voor woorden die gevonden zijn op Wikipedia met Aard Dictionary, wordt het volledige artikel weergegeven en kun je het Wikipedia-artikel opslaan als een HTML-document op je lokale harde schijf. Aard Dictionary biedt ook veel sneltoetsen voor degenen onder u die liever het toetsenbord gebruiken dan de muis voor navigatie.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 7

Gouden Dictaat

GoldenDict is een gratis offline woordenboekprogramma met veel functies voor Windows en Linux. Het ondersteunt meerdere woordenboekformaten, zoals Babylon, StarDict en WordNet. Je kunt ook woorden opzoeken op Wikipedia, Wiktionary of andere op MediaWiki gebaseerde websites met GoldenDict. Het ondersteunt ook het opzoeken en beluisteren van uitspraken met behulp van de uitspraakgids, forvo.com.

U kunt woorden opzoeken die in andere toepassingen zijn geselecteerd of een woord van het klembord vertalen met behulp van sneltoetsen.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 8

Lingo's

Lingoes is een gratis, gebruiksvriendelijk woordenboek en tekstvertaalprogramma dat zoekwoordenboeken, volledige tekstvertaling en uitspraak van woorden in meer dan 80 talen biedt. U kunt ook tekst in andere programma's en vensters selecteren en een toetsencombinatie gebruiken om Lingoes de resultaten voor de geselecteerde tekst te laten weergeven.

Lingoes biedt gratis woordenboeken, thesaurussen en encyclopedieën om te downloaden en stelt u in staat deze zelf te configureren. Naast het gebruik van offline woordenboeken, kunt u ook gebruikmaken van online woordenboekservices en encyclopedieën zoals Wikipedia. Lingoes bevat ook tools en referenties, zoals een valuta-omzetter, internationale belcodes, internationale tijdzone-omzetter, gewichten en maten, en meer. U kunt extra tools, informatie, games en snelkoppelingen downloaden.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 9

Mobysaurus-thesaurus

Mobysaurus Thesaurus is een gratis, offline, Engels thesaurusprogramma dat 30.260 wortels en meer dan 2,5 miljoen synoniemen bevat. Het stelt resultaten voor terwijl u typt, slaat uw opzoekgeschiedenis op en stelt u in staat om uw favoriete woorden en zinnen als bladwijzer te markeren. U kunt ook zoeken naar woorden met jokertekens, online zoeken naar resultaten, uw resultaten afdrukken en uw resultaten naar het klembord kopiëren.

Mobysaurus Thesaurus is freeware, maar ze vragen je om je te registreren voor een licentiesleutel. Het kost niets. Registreer u op hun forum om een ​​licentiesleutel te ontvangen die zes maanden geldig is. Daarna moet je teruggaan naar hun site om een ​​nieuwe licentiesleutel voor nog eens zes maanden te krijgen. Een jaar na uw eerste aanmelding kunt u teruggaan naar de site en een permanente, niet-verlopen licentiesleutel krijgen.

Mobysaurus Thesaurus vereist minimaal .NET Framework 2.0 om te kunnen draaien.

OPMERKING: U kunt Mobysaurus Thesaurus ook downloaden van http://www.softpedia.com/get/Others/Home-Education/Mobysaurus.shtml, maar u moet zich nog steeds registreren op de site van DonationCoder.com voor een licentiesleutel.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 10

Slimme toetsen

CleverKeys is een gratis tool waarmee u toegang krijgt tot definities op Dictionary.com, synoniemen op Thesaurus.com, feiten op Reference.com en meer van zowat elk Windows- of Mac OS X-programma, zoals tekstverwerkers, webbrowsers en e-mail programma's.

Sommige functies van CleverKeys omvatten de mogelijkheid om uw eigen URL's toe te voegen, zeer configureerbare sneltoetsen en de mogelijkheid om CleverKeys-resultaten in een nieuw venster te openen. CleverKeys werkt met de meeste huidige webbrowsers, waaronder Firefox, Chrome en Internet Explorer.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 11

Online

De volgende websites bieden online woordenboeken en ander referentiemateriaal.

Dictionary.com

Dictionary.com is een gratis, online woordenboek dat deel uitmaakt van de Reference.com-website (ook met Thesaurus.com) en is een interactieve en betrouwbare bron voor de betekenis en het gebruik van woorden. Met 50 miljoen gebruikers over de hele wereld die elke maand toegang hebben tot de site, is het het grootste en meest gezaghebbende gratis online woordenboek en mobiele referentiebron.

Dictionary.com kan ook worden gebruikt op mobiele platforms, waaronder Android, iPhone, iPad, BlackBerry, Windows Phone, Nook en Kindle Fire.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 12

TheFreeDictionary.com

Het gratis woordenboek is 's werelds meest uitgebreide, gratis online woordenboek met woordenboeken die beschikbaar zijn in vele talen en andere soorten woordenboeken die beschikbaar zijn, zoals medische, juridische en financiële woordenboeken. Het bevat ook een thesaurus, acroniemen en afkortingen, idioom, encyclopedie, een literatuurreferentiebibliotheek en een zoekmachine.

U kunt van The Free Dictionary ook uw eigen startpagina maken en deze aanpassen door bestaande inhoudvensters toe te voegen en te verwijderen, te slepen en neer te zetten en te gebruiken of te verliezen. U kunt ook uw eigen bladwijzers, weersinformatie, horoscopen en RSS-feeds overal op internet toevoegen.

U kunt vanuit bijna elke toepassing op uw pc toegang krijgen tot definities in The Free Dictionary door de gratis Desktop Assistant voor Windows te installeren. Markeer vervolgens gewoon een woord, druk op Alt en klik met de linkermuisknop en de definitie wordt weergegeven.

U kunt ook add-ons installeren in Firefox, Chrome, Internet Explorer en Safari die toegang tot The Free Dictionary snel en gemakkelijk maken vanaf bijna elke andere webpagina.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 13

WikiWoordenboek

Wiktionary is een gratis, meertalig woordenboek dat de lexicale aanvulling is op Wikipedia. Het bevat een thesaurus, een rijmgids, taalgidsen, taalstatistieken en uitgebreide bijlagen, evenals extra, verduidelijkende informatie in de definities, zoals etymologieën, uitspraken, voorbeeldcitaten, synoniemen, antoniemen en vertalingen.

WikiWoordenboek is een wiki, dus je kunt het bewerken. Voordat u echter een bijdrage levert, moet u enkele Help-pagina's doorlezen, aangezien Wiktionary de dingen anders doet dan andere wiki's en ze een aantal strikte criteria hebben.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 14

Merriam-Webster online woordenboek

De Merriam-Webster Online Dictionary is een gratis woordenboek gebaseerd op de gedrukte versie van Merriam-Webster's Collegiate® Dictionary, Eleventh Edition. Het online woordenboek bevat de belangrijkste A-Z-lijst van het Collegiale Woordenboek, evenals de secties Afkortingen, Vreemde Woorden en Zinnen, Biografische Namen en Geografische Namen van dat boek.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 15

Oxford-woordenboeken online

Oxford Dictionaries Online is een gratis website met een uitgebreid, actueel Engels woordenboek, informatie om u te helpen beter te schrijven, puzzels en spelletjes, en een taalblog. Het bevat ook up-to-date tweetalige woordenboeken in het Frans, Duits, Italiaans en Spaans.

Ze bieden ook een premium-site, Oxford Dictionaries Pro (£ 42 per jaar), met meer dan 350.000 definities, 600.000 synoniemen en antoniemen, en meer dan 1,9 miljoen gebruiksvoorbeelden, allemaal intelligent en naadloos met elkaar verbonden, audio-uitspraken, voorbeeldzinnen, geavanceerd zoeken functionaliteit, een sectie voor het oplossen van puzzels en gespecialiseerde taalbronnen voor schrijvers en redacteuren.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 16

Collins-woordenboek

Het officiële online Collins-woordenboek bevat meer dan 1 miljoen vermeldingen en biedt gratis toegang tot woorddefinities, vertalingen en voorbeelden. Er is ook een gedeelte waar je woordspelletjes kunt spelen, zoals kruiswoordpuzzels en cryptische kruiswoordpuzzels, hun Scrabble Checker kunt gebruiken en kunt leren van hun top 10 kruiswoordraadseltips en top 10 scrabble-tips.

Ze bieden ook een widget waarmee u het Collins English Dictionary, French Dictionary, Spanish Dictionary, German Dictionary of Italian Dictionary op uw website of blog kunt plaatsen.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 17

Word-Net Online

Word-Net Online is een gratis, Engels woordenboek en thesaurus die definities, synoniemen, antoniemen, hyperniemen, hyponiemen, meroniemen, holoniemen, afgeleide vormen en voorbeeldzinnen biedt.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 18

Ze bieden ook een gratis woordenboek en een thesaurusprogramma voor uw Windows-bureaublad. Installeer het programma en zoek direct vanaf uw bureaublad naar een woord of term op WordNet-Online.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 19

Een blik

OneLook is een gratis woordenboeksite die kan worden gezien als een zoekmachine voor woorden en zinsdelen. Wanneer u een woord op OneLook opzoekt, wordt u doorverwezen naar de webgebaseerde woordenboeken die dat woord definiëren of vertalen. De OneLook-zoekmachine indexeert meer dan vijf miljoen woorden in meer dan 1000 online woordenboeken.

Je kunt OneLook ook gebruiken om een ​​woord te vinden als je er maar een deel van hebt, vergelijkbaar met een kruiswoordraadselwoordenboek. Voer een patroon in met letters en de jokertekens * en ? om een ​​lijst met woorden weer te geven die overeenkomen met uw patroon. Als u een woord invoert en Vertalingen zoeken selecteert, geeft OneLook een lijst weer met woordenboekwebsites die vertalingen van dat woord in andere talen hebben.

OneLook kan ook worden aangepast aan de manier waarop u werkt.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 20

OneLook heeft ook een interessante functie, een omgekeerd woordenboek. Hiermee kunt u een concept beschrijven en een lijst met woorden en zinnen ontvangen die verband houden met dat concept. U kunt een paar woorden, een zin, een vraag of zelfs één woord invoeren. De beste resultaten worden verkregen als u de ingevoerde zin kort houdt en de beste overeenkomsten als eerste worden weergegeven in de lijst met resultaten.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 21

Stedelijk woordenboek

Urban Dictionary is een webgebaseerd woordenboek van slangwoorden en -zinnen die zijn geschreven en beoordeeld door sitebezoekers (duim omhoog of omlaag gestemd) en gereguleerd door vrijwillige redacteuren. Op 6 september 2012 bevatte het 6.743.306 definities. Bezoekers van Urban Dictionary kunnen definities indienen zonder te registreren, maar ze moeten een geldig e-mailadres opgeven. Alle nieuwe definities moeten worden goedgekeurd door de redactie. Na goedkeuring worden de inzendingen eigendom van Urban Dictionary.

De definities op Urban Dictionary zijn bedoeld als jargon of etnische cultuurwoorden, uitdrukkingen en andere termen die niet in standaardwoordenboeken voorkomen. De meeste woorden hebben meerdere definities en bevatten gebruiksvoorbeelden.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 22

MetaGlossary.com

MetaGlossary is een uitgebreid, goed georganiseerd woordenboek en woordenlijst. Het is 's werelds grootste, constant bijgewerkte opslagplaats van informatie, die definities van het hele internet verzamelt. MetaGlossary extraheert nauwkeurig de betekenissen van de termen en zinsdelen die het op internet vindt en biedt u beknopte, directe uitleg voor de termen en zinsdelen. De betekenissen zijn ook georganiseerd op basis van onderwerp en gebruik.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 23

Speciale woordenboekprogramma's en websites

Tijdens onze zoektocht naar nuttige offline en online woordenboeken, thesaurussen en andere referentiehulpmiddelen, kwamen we ook enkele woordenboekprogramma's en websites tegen die speciale doeleinden dienen, zoals een woordenboek dat alleen computertermen definieert, een kruiswoordraadselwoordenboek en een paar Scrabble-woordenboeken en woordzoekers.

Smadi Computer Woordenboek

Het computerwoordenboek is een naslagwerk met een zeer eenvoudige interface, waarin u meer dan 86.000 computer- en technologiegerelateerde acroniemen en hun definities kunt vinden.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 24

Crossinary

Crossinary is een woordenboekprogramma voor Windows waarmee u kruiswoordraadsels en andere woordpuzzels kunt maken en oplossen. Het bevat meer dan een kwart miljoen Engelse woorden (inclusief enkele eigennamen) en stelt je in staat om snel in de enorme lijst te zoeken om alle woorden te vinden die overeenkomen met een patroon, zoals g-iets-iets-k.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 25

Gratis Scrabble-woordenboek

Het gratis Scrabble-woordenboek is een gratis hulpmiddel waarmee u definities kunt opzoeken en woorden kunt vinden die u kunt gebruiken bij het spelen van Scrabble. Ze hebben tienduizenden woorden en een half miljoen definities. U kunt het gratis Scrabble-woordenboek ook gebruiken om andere woordspelletjes te spelen, zoals Words with Friends, Scramble with Friends en Hanging with Friends.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 26

Je kunt ook de Hasbro Scrabble Dictionary en Word Builder en de Word Finder-websites gebruiken om woordspelletjes te spelen, zoals Scrabble®, Lexulous, Wordscraper, Scrabulous, Anagrammer, Literati, Text Twist, Jumble Words en Words with Friends.

de-beste-gratis-woordenboek-en-thesaurus-programma's-en-websites foto 27

Als je een nuttig woordenboek, thesaurus of referentiebronnen of andere woordenboeken en hulpmiddelen voor het spelen van woordspelletjes hebt gevonden die niet in deze lijst staan, laat het ons dan weten.

Meer verhalen

Geek Trivia: Wiens interventie zorgde ervoor dat Star Trek het daglicht zag?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat je zei: wat staat er op je geeky kerstlijst

Eerder deze week vroegen we je om te delen wat er op je geeky kerstlijstje staat; je hebt gereageerd en we zijn terug om je verlangen naar technische goodies te delen.

Vrijdagpret: Poolverhaal

In de game van deze week ga je samen met een ijsbeer op zoek naar een warmere plek om te leven. In elke fase van de reis kom je uitdagingen tegen die overwonnen moeten worden om de reis voort te zetten. Kun jij de juiste manier van handelen bedenken of word je gewoon een ander blok ijs in de?

Hoe u uw Google Authenticator-referenties naar een nieuwe Android-telefoon of -tablet kunt verplaatsen

De meeste app-gegevens op uw Android zijn waarschijnlijk online gesynchroniseerd en worden automatisch gesynchroniseerd met een nieuwe telefoon of tablet. Uw Google Authenticator-inloggegevens zullen dat echter niet doen - ze worden om voor de hand liggende veiligheidsredenen niet gesynchroniseerd.

Hoe u uw bestanden kunt herstellen vanuit de Windows.old-map na het upgraden

Als je ooit je Windows-installatie hebt geüpgraded zonder te formatteren, ben je waarschijnlijk de map Windows.old tegengekomen die alle bestanden van je vorige installatie bevat. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken om uw bestanden te herstellen.

Worden CPU-prestaties beïnvloed door leeftijd?

Uw computer voelt een beetje langzamer aan dan vorig jaar om deze tijd; is die verandering iets dat je kunt toeschrijven aan een verouderende processor?

Geek Trivia: NASA heeft de Apollo-re-entry-modules gemodelleerd naar welke natuurlijk voorkomende vorm?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

DIY Sunrise-wekker heeft een gepolijste constructie en perfecte tijdregistratie

We hebben een groot deel van de zonsopgangsimulators gezien, maar dit is verreweg de meest gepolijste build - alles van het atoomklokcircuit tot de LED's is allemaal netjes verpakt in een matte acrylbehuizing.

De aarde bij nacht [Video]

Deze nieuwe video van NASA biedt het helderste beeld van de aarde 's nachts ooit gezien, dankzij de Suomi National Polar-orbiting Partnership Satellite. Bekijk de video en de bijbehorende foto's om de prachtige uitzichten te zien.

Schijfstations: een bedreigde diersoort

Steeds meer computers verzenden sans-disc-drives, waardoor veel industriële kijkers de optische schijf een bedreigde diersoort noemen die op weg is naar buiten. Gebruik je je schijf nog of laat je de schijf los?