De beste grasmaaier

de-beste-grasmaaier foto 1 De Sweethome

Door Doug Mahoney

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met The Sweethome, een kopersgids voor de beste huishoudelijke artikelen. Wanneer lezers ervoor kiezen om de onafhankelijk gekozen redactionele keuzes van The Sweethome te kopen, kan het aangesloten commissies verdienen die haar werk ondersteunen. Lees hier het volledige artikel.Als u minder dan een halve hectare gazon maait, is de zelfrijdende, gasaangedreven Honda HRX217K5VKA de beste grasmaaier voor uw grasmaaibehoeften. Na 60 uur onderzoek en gesprekken met twee tuinarchitecten, twee servicepunten en Roy Berendsohn van Popular Mechanics (die al meer dan 20 jaar grasmaaiers heeft getest en geëvalueerd), ontdekten we dat de kwaliteit, betrouwbaarheid en kenmerken van de Honda— evenals zijn unieke vermogen om te balanceren hoeveel gras wordt gemulleerd en hoeveel in zakken wordt gedaan, rechtvaardigt de hoge prijs.

Hoe we kozen

Grasmaaiers zijn er in een breed scala aan smaken met een breed scala aan functies. Husqvarna alleen al heeft 13 verschillende door gas aangedreven loopmaaiers op zijn site vermeld. Toro heeft maar liefst 24. Veel functies zijn specifiek voor bepaalde gazon- en terreinomstandigheden. Om hun basis te dekken, bieden de meeste fabrikanten maaiers met verschillende combinaties van functies om ervoor te zorgen dat ze een model hebben dat geschikt is voor uw specifieke gazon. Om ons te helpen door de schijnbaar eindeloze functies en modellen van beschikbare maaiers te waden, zijn we begonnen met Roy Berendsohn, de vaste grasmaaiergoeroe bij Popular Mechanics.

Na 60 uur onderzoek en interviews met experts, kwamen we tot de conclusie dat de ideale maaier voor de meeste gazons kleiner dan een halve hectare een zelfrijdend model is met achterwielaandrijving in combinatie met variabele snelheidsregeling. Het moet ook drie opties hebben voor het afvoeren van maaisel: zij-uitworp, zak en mulch. Andere leuke functies zijn een mesremkoppeling, waarmee u het mes kunt stoppen maar de maaier aan de gang kunt houden, en een waspoort zodat u de onderkant van de snijkoepel gemakkelijk kunt reinigen met uw tuinslang.

Voor iedereen met een gazon dat klein genoeg is voor een loopmaaier, zijn zelfrijdende ontwerpen zeer gemakkelijk te hanteren, omdat de aandrijfwielen de machine naar voren bewegen, dus u hoeft alleen maar te sturen en niet te duwen.

Alle landschapsarchitecten en service-/detailhandelsmensen die we spraken, zeiden dat ze achterwielaandrijving (RWD) aanbevelen boven voorwielaandrijving (FWD), vooral vanwege de superieure tractie. FWD is goedkoper, maar uiteindelijk denken we dat RWD voldoende voordelen biedt om de prijspremie te rechtvaardigen.

Zie onze volledige gids voor meer informatie over functies zoals remkoppelingen en spoelpoorten, en over de verschillen tussen motoren in maaiers.

Onze keuze

Volgens ons onderzoek, interviews en testen is de Honda HRX217K5VKA de maaier die voor de meeste gazons van minder dan een halve hectare te krijgen is. (Als je een gazon hebt dat groter is dan een halve hectare, overweeg dan om een ​​zitmaaier aan te schaffen.) Op het moment van schrijven kost het $ 600, ongetwijfeld aan de dure kant, maar alle aanwijzingen zeggen dat het de kosten waard is, zowel qua prestaties als qua lange levensduur. -duurzaamheid. De Honda staat bijna bovenaan bij Consumer Reports en is ook geliefd bij Berendsohn, die hem 'de luxe auto van de loopmaaiers' noemde. De Honda heeft achterwielaandrijving, een krachtige 190cc-motor en een maaisysteem met twee messen, dus hij biedt geweldige tractie en kan zonder problemen hoog, dik gras aan. Hoewel de meeste high-end maaiers kunnen zakken, zij-uitworp en mulchen, kan de Honda ook bladeren versnipperen tot het punt dat het harken volledig kan vervangen. En hij wordt geleverd met een bijna onverwoestbare (en volledig gegarandeerde) composiet maaikoepel.

Al deze functies zijn voldoende om een ​​maaier te onderscheiden van de rest, maar wat de Honda echt op nieuw terrein lanceert, is het unieke Versamow-systeem. Met Versamow kunt u, simpel gezegd, bepalen hoeveel gras er wordt ingezakt en hoeveel er wordt gemulleerd. Het doet dit via een schakelaar met 10 standen die de opening tussen de maaikoepel en de zakopening aanpast. Bij andere mulchmaaiers is de koepel ofwel volledig open ofwel volledig afgesloten, zodat 100 procent van het gras in zakken of mulch wordt opgevangen. Maar met Versamow kunt u bijvoorbeeld een derde instellen om te zakken en tweederde om te mulchen, wat u echt helpt te reageren op de omstandigheden van uw tuin om het maaien gemakkelijker te maken.

Een ruimtebesparende maaier

de-beste-grasmaaier foto 2

Een ruimtebesparende maaier

Als de Honda te duur is of je extreem weinig opslagruimte hebt, houden we ook van de Toro Recycler 20340, die de unieke mogelijkheid heeft om op te vouwen en rechtop te bewaren. Volgens Toro vermindert dit de opslagvoetafdruk tot 70 procent ten opzichte van een traditionele maaier. Consumer Reports beoordeelt de 20340 gunstig en plaatst hem op de negende plek, maar hij heeft niet de finesse of langetermijnreputatie van de Honda (noch de Versamow-functie).

Een lichtgewicht maaier onder $ 300

de-beste-grasmaaier foto 3

Foto: Lawn Boy

Als je een krap budget hebt en op zoek bent naar een degelijke RWD, zelfrijdende maaier met variabele snelheid voor minder dan $ 300, raden we de Lawn-Boy 17732 aan (onze eerdere keuze in deze categorie, Lawn-Boy model 10732, is de vorige versie van dezelfde maaier). In zijn RWD-stuk geeft Berendsohn het zijn 'beste koop'-aanduiding en noemt het 'een heerlijk eenvoudige, lichte, eenvoudige maaier'. Hij voegde eraan toe dat hij 'aangenaam verrast was door hoe snel en effectief het is ondanks zijn kleine Kohler-motor'.

In tegenstelling tot de Honda en de Toro heeft hij geen enkel innovatief aandrijfmechanisme. In plaats daarvan wordt het geleverd met de standaard metalen staaf die u tegen het handvat trekt. Hoewel het geen fancy systeem is, heeft het geen leercurve, en het zou waarschijnlijk zelfs comfortabel kunnen zijn in zijn vertrouwdheid.

Een goede accumaaier

de-beste-grasmaaier foto 4

Foto: Ego

Als uw maaien doorgaans minder dan 45 minuten duurt en u het gedoe van het bezit van een verbrandingsmotor wilt vermijden, raden we de Ego LM2101 56-volt draadloze grasmaaier aan. De LM2101 is een dure machine, slechts $ 100 minder dan de aanbevolen Honda, maar de feedback erop is overweldigend positief.

De LM2101 heeft een 21 inch maaidek en wordt geleverd met een 5,0 Ah accu, in tegenstelling tot de oudere LM2001, die een 20 inch maaidek heeft en wordt geleverd met een 4,0 Ah accu. Consumer Reports, die beide modellen testte, beoordeelt de nieuwere LM2101 hoger in de categorieën mulchen, opvangen en zij-uitworp (Ego stuurt de zij-uitworp gratis op de post wanneer u de maaier registreert). Berendsohn heeft het nieuwere model niet beoordeeld, maar prees de oudere LM2001 voor zijn kracht, handling en opbergbaarheid, die allemaal hetzelfde zijn of verbeterd zijn met de LM2101. De oudere LM2001 wordt nu verkocht voor $ 50 minder dan de nieuwe LM2101, maar we zijn van mening dat de upgrade de moeite waard is. Het zou ons ook niet verbazen als de oudere LM2001 langzaam wordt uitgefaseerd.

(Bovenste foto door Honda.)

Deze gids is mogelijk bijgewerkt door The Sweethome. Ga hierheen om de huidige aanbeveling te zien.

Opmerking van The Sweethome: wanneer lezers ervoor kiezen om onze onafhankelijk gekozen redactionele keuzes te kopen, kunnen we aangesloten commissies verdienen die ons werk ondersteunen.

Aanbevolen verhalen

De beste projectbeheersoftware van 2017

Als uw teams met deadlines, middelen en deliverables jongleren, hebben ze een toegewijde projectbeheerservice nodig. We testen en vergelijken de beste services die u kunnen helpen uw teams op koers te houden.

Een bedrijf voor gazonverzorging of landschapsarchitectuur starten?

Het gras maaien is niet meer voor tieners. Zet uw vaardigheden op het gebied van landschapsarchitectuur en gazononderhoud aan het werk door een lucratief bedrijf te starten.