De beste echte draadloze hoofdtelefoon tot nu toe

de-beste-echte-draadloze-koptelefoon-tot nu toe foto 1 De draadsnijder

Door Lauren Dragan

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met The Wirecutter, een kopersgids voor de beste technologie. Wanneer lezers ervoor kiezen om de onafhankelijk gekozen redactionele keuzes van The Wirecutter te kopen, kan het aangesloten commissies verdienen die zijn werk ondersteunen. Lees hier het volledige artikel.We hebben 11 van de meest veelbelovende echte draadloze in-ear-koptelefoons getest (zoals in, geen draden die de oortelefoons verbinden zoals traditionele Bluetooth-oordopjes). We ontdekten dat ze allemaal enkele gebreken hebben in pasvorm, functionaliteit of gemak. Omdat dit de eerste generatie van de technologie is, werken fabrikanten nog steeds de knikken uit. Als gevolg hiervan kunnen we geen algemene keuze maken waarvan we denken dat die voor de meeste mensen werkt.

Wat we je wel kunnen vertellen, is welke sets op dit moment de betere opties zijn en wat ze bieden qua voor- en nadelen. Afhankelijk van hoe u van plan bent uw hoofdtelefoon te gebruiken, hebben we keuzes voor iPhone-/iOS-gebruikers, budgetgerichte mensen, degenen die prioriteit geven aan geluid, fitnessfanaten en Samsung-gebruikers. Zo kunt u zelf bepalen welke het beste bij uw levensstijl past of uw geld waard is.

Wat zijn 'true wireless' koptelefoons en voor wie zijn ze bedoeld?

Voor het geval u niet bekend bent met de technologie: 'echte draadloze' hoofdtelefoons zijn in-ear Bluetooth-hoofdtelefoons die geen snoer hebben om ze met uw muziekapparaat of met elkaar te verbinden. Veel lijken een beetje op hoortoestellen, die op dezelfde manier op hun plaats worden gehouden als oordopjes. Microfoons en eventuele bedieningselementen zijn ingebouwd, omdat er geen kabel beschikbaar is om een ​​traditionele in-line afstandsbediening te ondersteunen. Vanwege het kleine formaat hebben de meeste niet meer dan vijf uur batterijduur. De meeste kunnen echter worden opgeladen in hun draagtas, wat over het algemeen ongeveer 20 minuten duurt om een ​​uur te luisteren.

Op dit moment raden we alleen echte draadloze hoofdtelefoons aan voor early adopters. Hoewel één model spraakverbetering biedt, en een paar die automatisch pauzeren wanneer ze uit je oor worden verwijderd, bieden echte draadloze hoofdtelefoons vanaf nu, afgezien van het ontbreken van een kabel achter je hoofd, geen echte voordelen ten opzichte van standaard in-ear Bluetooth-hoofdtelefoons . De meeste kosten minstens $ 100 meer dan traditionele Bluetooth-koptelefoons, maar upgraden het geluid, de levensduur van de batterij of de beschikbare functies niet.

Maar als je echt een hekel hebt aan dat snoer, of als je gewoon de eerste wilt zijn die iets nieuws probeert, dan is een echte draadloze hoofdtelefoon zeker de toekomst - uiteindelijk. Het kan even duren voordat ze zich ontwikkelen tot iets waar de meeste mensen graag gebruik van zullen maken.

Het beste voor iOS en telefoongesprekken

de-beste-echte-draadloze-koptelefoon-tot nu toe foto 2

In onze tests maakten de betere connectiviteit en extra sensoren van de Apple AirPods ze het beste voor telefoongesprekken. Foto: Kyle Fitzgerald

Voordelen:

 • Van alle hoofdtelefoons die we voor deze handleiding hebben getest, zijn de AirPods verreweg het gemakkelijkst in te stellen en te gebruiken met Apple-producten. (Ze zullen ook koppelen met niet-Apple-apparaten, alleen niet zo naadloos.)
 • De eigen W1-chip van Apple lijkt de AirPods betere connectiviteit te geven. De AirPods gebruiken een combinatie van microfoons en kaakbewegingen om te detecteren wanneer je spreekt, dus telefoontjes klinken geweldig voor de persoon aan de andere kant.
 • De pasvorm is redelijk comfortabel - AirPods voelen net als EarPods met snoer.
 • De latentievertraging bij het bekijken van video is bijna onbestaande.

nadelen:

 • Net als EarPods met snoer, zijn AirPods niet verzegeld en hebben ze geen lage bas. Voor meer dan $ 150 willen we graag een beter geluid.
 • Er kan slechts één bedieningselement worden toegewezen aan AirPods: afspelen/pauzeren of Siri activeren (je hoeft er maar één te kiezen). Al het andere (bijvoorbeeld volume, nummer overslaan) moet worden gedaan via je telefoon, Apple Watch of spraakopdrachten. 'Hey Siri' werkt wel, maar kan ongemakkelijk aanvoelen in het openbaar.
 • Hoewel Apple beweert dat AirPods zijn ontworpen om dezelfde stress aan te kunnen als EarPods, is geen van beide geschikt voor zweet- of waterbestendigheid, dus we zouden deze hoofdtelefoon niet gebruiken voor serieuze oefeningen. Als ze breken door blootstelling aan zweet, kan de garantie vervallen.
 • Omdat AirPods niet geluidsisolerend zijn, zul je in drukke omgevingen op een hoger volume moeten luisteren en dat kan slecht zijn voor je gehoorgezondheid.

Beste voor het geld

de-beste-echte-draadloze-koptelefoon-tot nu toe foto 3

Bragi's The Headphone biedt gebruiksvriendelijke fysieke knoppen, maar het kan ongemakkelijk zijn om erop te drukken in uw oor. Foto: Kyle Fitzgerald

Voordelen:

 • Bragi's The Headphone heeft gebruiksvriendelijke bedieningselementen waarmee u het volume kunt aanpassen, van nummer kunt veranderen en spraakopdrachten kunt geven.
 • Slechts een zeer kleine vertraging bij het bekijken van video.
 • Een van de meer betaalbare echte draadloze hoofdtelefoons die beschikbaar zijn.
 • Zweetbestendig ontwerp.
 • In de Awareness-modus hoor je je omgeving zonder de oordopjes te verwijderen.

nadelen:

 • De geluidskwaliteit is vergelijkbaar met die van $ 50 in-ears met snoer, maar met verminderde lage frequenties.
 • De fysieke knoppen zijn moeilijk in te drukken, dus je stopt de oordopjes in je oor telkens wanneer je iets moet schakelen, wat ongemakkelijk wordt.
 • De tips gaan dieper in de gehoorgang dan die van de meeste oordopjes, wat een dealbreaker kan zijn voor mensen die dat soort pasvorm ongemakkelijk vinden.

Beste geluid

de-beste-echte-draadloze-koptelefoon-tot nu toe foto 4

De Erato Apollo 7-oordopjes zijn comfortabel en bieden een geweldig geluid, maar in onze tests had het geluid een merkbare vertraging bij het bekijken van video's. Foto: Kyle Fitzgerald

Voordelen:

 • De Erato Apollo 7-oordopjes hebben een geweldige geluidskwaliteit - gebalanceerd en helder, met een mooi laag einde. Over het algemeen klinken ze als een goede koptelefoon van $ 100 met snoer.
 • De eenvoudige knopbedieningen zorgen voor trackwijzigingen, volumeaanpassingen en spraakopdrachten.
 • Bij onze tests was deze hoofdtelefoon verbonden met de Apple AirPods voor het langste bereik.
 • De traditionele pasvorm is comfortabel voor de meeste oorvormen.
 • Zweetbestendig ontwerp, met een IPX5-classificatie.

nadelen:

 • De Apollo 7 is de duurste koptelefoon in deze categorie.
 • Ze produceren een latentievertraging van bijna een halve seconde bij het bekijken van video.
 • We hielden niet van de microfoon. Bellers denken misschien dat je afstandelijk klinkt.

Beste voor Android (maar eigenlijk alleen Samsung-apparaten)

de-beste-echte-draadloze-koptelefoon-tot nu toe foto 5

De Samsung Gear IconX-koptelefoon is comfortabel, maar de aanraakbedieningen zijn wankel. Foto: Kyle Fitzgerald

Voordelen:

 • De Samsung Gear IconX biedt fatsoenlijk geluid, waarschijnlijk vergelijkbaar met dat van een in-ear hoofdtelefoon van $ 70, hoewel hoge tonen medeklinkers en snaren een ijzig randje geven.
 • De pasvorm is meestal comfortabel en veilig voor de meeste oortypes.
 • Aanraakgevoelige volume-, track- en spraakopdrachten zorgen ervoor dat u de oordopjes niet ongemakkelijk in uw oor hoeft te drukken om de bedieningselementen te gebruiken.
 • Muziek upload je zelf naar de IconX koptelefoon, zodat je kunt luisteren zonder je muziekspeler of telefoon mee te nemen.
 • Zweetbestendig ontwerp.

nadelen:

 • De aanraakbedieningen zijn gemakkelijk te stoten en worden per ongeluk geactiveerd wanneer u de IconX-oordopjes in uw oren verstelt.
 • Wanneer u verbinding maakt met een apparaat, kunt u per ongeluk de nummers activeren die naar de oordopjes zelf zijn geüpload, wat erg vervelend kan worden.
 • Alle fitnessfuncties werken alleen op Samsung-apparaten.
 • Bij onze tests waren de hartslagmeters een schot in de roos qua nauwkeurigheid.
 • Het bereik is erg kort; we konden maar één kamer verwijderd krijgen van ons bronapparaat voordat het signaal wegviel.
 • Je kunt deze koptelefoon niet uitzetten zonder hem in zijn hoesje te doen.
 • De pasvorm kan na een paar uur vermoeiend worden.

Deze handleiding is mogelijk bijgewerkt door The Wirecutter. Ga hierheen om de huidige aanbeveling te zien.

Opmerking van The Wirecutter: wanneer lezers ervoor kiezen om onze onafhankelijk gekozen redactionele keuzes te kopen, kunnen we aangesloten commissies verdienen die ons werk ondersteunen.

Aanbevolen verhalen

De beste laptops voor studenten

Nadat je je school hebt gekozen, is de volgende belangrijkste beslissing die je moet nemen welke computer je de komende vier jaar zult hebben. Begin uw korte lijst met deze hoogwaardige, op waarde gerichte laptops.

Fitbit's aankomende smartwatch en draadloze hoofdtelefoon lekken uit

Kan deze smartwatch Fitbit redden?

Bespaar veel op Acronis True Image 2017

Elke schijf zal uiteindelijk falen; om massaal gegevensverlies te voorkomen, is door back-ups te maken via de True Image 2017-back-upsuite.