De beste drones van 2017

Zelfs als je geen goede reden hebt om er een te kopen, moet je toegeven dat drones cool zijn. En als je er ooit aan hebt gedacht om geld te laten vallen op een quadcopter, maar je bent erin geslaagd om zo lang te wachten, goed nieuws: de technologie heeft een lange weg afgelegd in een zeer korte tijd. Er zijn nu modellen op de markt die de helikopters van vorig jaar te schande maken op het gebied van videokwaliteit en stabilisatie.

En nu het slechte nieuws. Je krijgt waar je voor betaalt, en als je een luchtvideoplatform wilt dat verbluffende beelden kan vastleggen, moet je bereid zijn om serieus geld uit te geven. Omdat drones zo'n prijzig voorstel zijn, loont het om je onderzoek te doen voordat je er een koopt. We hebben veel van de vliegklare modellen op de markt getest om te bepalen wat belangrijk is om naar te zoeken, en de beste beschikbare modellen.Prijs is belangrijk

Er zijn goedkope drones op de markt, maar je wilt nog steeds ongeveer $ 500 uitgeven om een ​​solide model te krijgen dat stabiel is tijdens de vlucht met een uitstekende geïntegreerde camera. De DJI Phantom 3 Standard past daar zeker bij. Het legt 2,7K-video vast die qua kwaliteit vergelijkbaar is met de duurdere Phantom 3 Advanced, hoewel het werkbereik niet zo groot is. De Xiro Xplorer V kan ook worden gekocht voor $ 500 of zo, maar de 1080p-camera laat veel te wensen over in vergelijking met de Phantom.

Als u minder wilt uitgeven, is de Parrot Bebop, die voor ongeveer $ 350 wordt verkocht, een goede keuze, zolang u de beperkingen ervan begrijpt. Het is geen hoge, snelle vlieger, maar het kan leuk zijn als je geïnteresseerd bent in een kleine quad die flips en rolls kan uitvoeren. Je zult met je smartphone of tablet moeten vliegen, tenzij je besluit veel meer geld uit te geven aan de Bebop-configuratie met de Skycontroller-afstandsbediening, maar voor die prijs kun je beter een meer capabele drone krijgen. De Bebop 2 is nu uit, beschikbaar in zowel tablet- als Skycontroller-configuraties, maar hij verkoopt voor aanzienlijk meer - ongeveer $ 550 voor de Bebop 2 alleen, en $ 800 wanneer gekocht met de Skycontroller.

De drones die we beoordelen zijn kant-en-klare modellen, dus je kunt ze direct uit de doos gebruiken. In de meeste gevallen moet je je eigen Android- of iOS-apparaat meenemen om de camerafeed in realtime te bekijken, maar we hebben een aantal modellen getest, waaronder de Yuneec Typhoon Q500 4K, Typhoon G en Blade Chroma, die een Android-tablet ingebouwd in de afstandsbediening. We hebben ons niet verdiept in echte professionele modellen, waarvoor je een soldeerbout moet pakken en vluchtcontrolesystemen en aangepaste cardanische ophangingen moet installeren die geschikt zijn voor een spiegelreflexcamera of spiegelloze camera.

Veiligheid en regelgeving

Alle hier getoonde modellen hebben een aantal veiligheidsvoorzieningen. Zelfs de Bebop, die niet is gebouwd voor langeafstandsvluchten, bevat een GPS en automatische Return-to-Home-functionaliteit. Als uw stuursignaal wordt onderbroken of als de batterij te laag wordt (de meeste drones kunnen slechts ongeveer 20 minuten vliegen op een enkele batterijlading), begint uw drone terug te gaan naar zijn startpunt en te landen. Als je je echt zorgen maakt over het verliezen van je helikopter aan een vlieger, kun je een GPS-tracker toevoegen. De Flytrex Live 3G is beschikbaar voor een aantal populaire modellen en stuurt constant locatiegegevens naar de cloud via een 3G mobiele verbinding. Flyaways gebeuren nog steeds, en er zijn horrorverhalen op verschillende internetdiscussieforums. Negatieve ervaringen worden in deze context natuurlijk versterkt, simpelweg omdat saaie vluchten die niet leiden tot een crash of ontbrekende drone geen hot topics zijn voor discussie.

Als u binnen de Verenigde Staten vliegt, moet u rekening houden met de richtlijnen van de FAA, of u moet voorbereid zijn op mogelijke boetes of gevangenisstraf. Er zijnno-fly zonesingesteld door de FAA, dus vertrek niet als u in de buurt van een luchthaven bent zonder eerst de verkeerstoren op de hoogte te stellen. En zelfs als u zich in het midden van nergens bevindt, mag u uw drone niet hoger dan 120 voet brengen. De meeste drones zijn klaar om deze voorschriften na te leven, maar het besturen van een quadcopter is net als autorijden - zelfs als je dat snelheidsbord niet hebt gezien, moet je nog steeds de boete betalen.

Zorg ervoor dat u de huidige FAA-richtlijnen leest voordat u koopt. Als uw nieuwe drone meer dan een half pond weegt, moet u zich registreren bij de FAA.

Race- en speelgoedquadcopters

Er zijn een aantal producten op de markt die worden verkocht als drones, maar die niet helemaal passen. Op afstand bestuurbare vliegtuigen bestaan ​​al eeuwen. (Bekijk deze clip van Magnum, P.I. als je me niet gelooft, of Tom Selleck gewoon in een badjas wilt zien.) Maar met de recente populariteit van drones, worden quadcopters die gewoon als RC-producten zouden worden verkocht nu getagd als drones. Deze producten bevatten geen GPS-stabilisatie, terugkeer naar huis-functionaliteit en andere geautomatiseerde vluchtmodi die van een drone een drone maken.

We hebben een handvol van deze producten beoordeeld en in onze speelgoedbeoordelingscategorie geplaatst. Als je geïnteresseerd bent in iets dat je kunt gebruiken op het circuit van de International Drone Racing Association, zoals de Horizon Hobby Blade Nano QX2 FPV BNF, of als je gewoon wilt werken met een kleine externe helikopter zoals de Aerius, houd dan je ogen gericht op beoordelingen .

De dominantie van DJI

DJI-modellen domineren momenteel onze topkeuzes, en daar is een goede reden voor. Het bedrijf is zijn concurrentie op dit moment gewoon een paar stappen voor en heeft een productcatalogus met modellen in verschillende prijsklassen, die een groot aantal van de slots in onze top tien innemen. Het maakte enorme verbeteringen aan de oudere Phantom 2 Vision+ met de Phantom 3-lijn - in videokwaliteit, vliegstabiliteit en gebruiksgemak. En de Phantom 4, de eerste drone die een vijfsterrenbeoordeling van PCMag heeft gekregen, voegt een systeem voor het vermijden van obstakels toe. We hebben Editors' Choice onderscheidingen toegekend aan de Phantom 2 toen we hem beoordeelden, maar nieuwere modellen bieden zulke enorme verbeteringen dat we op dit moment niet aanraden om de verouderde quadcopter te kopen.

Maar de Phantom 4 is prijzig, dus de Phantom 3-serie staat nog steeds op de radar van menig drone-shopper. Er is het eerder genoemde standaardmodel voor kopers op instapniveau. Je kunt overstappen op de Phantom 3 4K, die hetzelfde wifi-besturingssysteem gebruikt als de Standard, maar de videoresolutie verhoogt naar 4K. In die prijsklasse wordt ook de Phantom 3 Advanced verkocht, die video opneemt tot 2,7K, maar hetzelfde solide Lightbridge-streaming- en besturingssysteem biedt als op de Phantom 3 Professional en Phantom 4.

Een andere winnaar van Editors' Choice is de DJI Inspire 1. Hij is ontworpen voor serieuzer gebruik dan Phantom-modellen. Constructie van koolstofvezel, een camera die in elke richting kan draaien en bediening door twee operators - de ene persoon vliegt terwijl de andere de camera bestuurt - onderscheiden hem van consumentenmodellen. De versie die we hebben gevlogen, inclusief een 4K-camera die qua kwaliteit overeenkomt met de Phantom 3 Professional, wordt verkocht voor $ 2.900 met een enkele afstandsbediening, of voor $ 3.300 voor de versie met twee operators met de tweede afstandsbediening.

Grote drones, kleine drones

Lange tijd was de DJI Phantom-serie zo klein als je zou kunnen gaan als je een complete drone wilde hebben die stabiliteit in de lucht handhaaft en sterke veiligheidsvoorzieningen bevat. Dat is aan het veranderen. De eerste kleine drone die we hebben getest, de Xiro Xplorer V, was een beetje ruw qua software en had een gedateerde videocamera, maar liet zien dat de Phantom-vormfactor kleiner kon worden gemaakt.

Meer recente modellen, waaronder de Vantage Robotics Snap en DJI's ongelooflijk kleine Mavic Pro, hebben een stap verder gezet. De Snap gebruikt magneten om het hoofdchassis aan een set klappropellers te bevestigen, dus het is gemakkelijk af te breken en te vervoeren. De Mavic Pro heeft rotorarmen die in het lichaam vouwen, dus het is gemakkelijk genoeg om in een kleine rugzak te gooien.

De Parrot Bebop-serie is een andere die in de kleine categorie past. We nemen de originele Bebop nog steeds op in onze top tien omdat hij voor een zeer aantrekkelijke prijs wordt verkocht. We zijn bezig met het beoordelen van de Bebop 2.

De competitie

Yuneec is de belangrijkste concurrent van DJI op de consumentenmarkt. De Typhoon-serie, waaronder de Q500 4K, heeft bij veel piloten grip gekregen. Ik vond de Q500 een beetje ruw aan de randen bij het testen in het veld, maar zijn opvolger ziet er veelbelovend uit. De Typhoon H, aangekondigd op CES, is de enige huidige inzending van Yuneec in onze top tien. Het is een model met zes rotoren dat kan blijven vliegen, zelfs als hij een propeller of motor verliest, met een geïntegreerd systeem om botsingen te voorkomen. Het kan worden gekocht voor $ 1.299 met standaard obstakelvermijding of voor $ 1.899 met een geavanceerder ontwijkingssysteem aangedreven door Intel's RealSense-technologie.

GoPro lanceerde eind 2016 zijn Karma-drone, maar haalde deze al snel van de markt. De reden? Karma-drones vielen uit de lucht vanwege vermogensverlies halverwege de vlucht. Het laat zien dat het maken van een betrouwbare, veilige drone niet eenvoudig is, zelfs niet voor een doorgewinterde hardwarefabrikant.

PowerVision is een nieuwe speler op de Amerikaanse markt. Er zijn twee helikopters aangekondigd: de gebruiksvriendelijke PowerEgg en de professionele PowerEye. Wij hebben beide nog niet kunnen testen.

Ook in de VS maakt Autel Robotics vorderingen. De lijn van X-Star-drones lijkt op DJI Phantoms die in feloranje verf zijn gedoopt. We hebben ze nog niet kunnen beoordelen, maar qua prijs steken ze gunstig af bij DJI-modellen.

3D Robotics, dat een slag maakte met zijn Solo-drone, heeft naar verluidt personeel geschrapt en concentreert zich op de zakelijke markt. Dat is jammer, want de Solo biedt veel innovatieve functies en zou een geweldige keuze zijn voor gebruikers van GoPro-actiecamera's als hij niet zou worden gehinderd door een onvoldoende batterijduur en een GPS die traag op satellieten kan worden vergrendeld. De Solo is aantrekkelijk vanwege de huidige voordelige prijzen, maar ik zou aarzelen om er een te kopen. Ik betwijfel of je er in de verre toekomst batterijen voor kunt krijgen, en de Phantom 3 Standard is een betere optie voor koopjesjagers.

Pro-modellen
De DJI Inspire 2 is bedoeld voor professionele cinematografen, nieuwsorganisaties en onafhankelijke filmmakers. En het is als zodanig geprijsd - de prijs van $ 3.000 is exclusief een camera. Je hebt de mogelijkheid om een ​​camera met een vaste lens van 1 inch of een model met verwisselbare Micro Four Thirds-lenzen toe te voegen, die beide 5.2K-video-opname ondersteunen in combinatie met de Inspire 2. Als de Inspire 2 volledig is uitgerust, wordt hij verkocht voor ongeveer $ 6.200. dat is de configuratie die we aan het herzien zijn.

Yuneec heeft ook een model met een Micro Four Thirds-camera. De Tornado H920 is een enorme drone met zes rotors en ruimte voor drie batterijen, waardoor hij een ongekend vluchtvermogen van 42 minuten heeft. De CGO4-camera is in wezen een aangepaste versie van de Panasonic GH4, een favoriet van menig terrestrische videograaf. Het neemt geen ongecomprimeerde video op zoals de Inspire 1 Raw, maar voor $ 4.999 is het een paar duizend dollar goedkoper.

Uiteindelijk kun je niet fout gaan met een van de hier genoemde modellen. Raadpleeg onze productgids voor drones voor de nieuwste in de praktijk geteste drone-recensies.

Uitgelicht in deze verzameling

 • DJI Phantom 4


  $ 1399,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% De nieuwste versie van DJI's top-end consumentendrone, de Phantom 4, is in veel opzichten een verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Het is de beste consumentendrone op de markt en de prijs is dienovereenkomstig. Lees de volledige recensie
 • DJI Inspire 1


  $ 2899,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% De DJI Inspire 1-drone levert een professionele build met een uitbreidbare camera en ondersteunt dubbele operators met een accessoire-afstandsbediening. Lees de volledige recensie
 • DJI Phantom 3 Professional


  $ 1259,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% De DJI Phantom 3 Professional-drone levert een meer verfijnde vliegervaring en superieure videokwaliteit dan zijn voorganger, en verdient daarbij Editors' Choice-onderscheidingen. Lees de volledige recensie
 • DJI Phantom 4 Pro


  $ 1499,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% De DJI Phantom 4 Pro-drone voegt extra obstakelsensoren en een sterk verbeterde camera toe aan de toch al geweldige Phantom 4. Lees de volledige recensie
 • DJI Phantom 3 Standaard


  Adviesprijs van $ 499,-
  %displayPrice% bij %seller% De DJI Phantom 3 Standard levert de veiligheid, betrouwbaarheid en videokwaliteit die u verwacht van een Phantom voor een prijs die in de smaak valt bij beginnende piloten. Lees de volledige recensie
 • DJI Mavic Pro


  $999,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Met een scherpe, gestabiliseerde, vervormingsvrije 4K-videocamera is de DJI Mavic Pro van $ 999 veel capabeler dan je zou verwachten gezien zijn formaat. Het is een uitstekende keuze voor piloten die op zoek zijn naar een meer draagbare drone. Lees de volledige recensie
 • DJI Phantom 3 Geavanceerd


  Adviesprijs van $ 999,99
  %displayPrice% bij %seller% De DJI Phantom 3 Advanced is een van de beste drones op de markt dankzij een groot aantal functies en 2,7K video-opname. Lees de volledige recensie
 • Yuneec Typhoon H Pro


  $ 1899,99 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% De Yuneec Typhoon H Pro met Intel RealSense-technologie heeft een enorm potentieel, maar de vlieginterface en video laten beide ruimte voor verbetering. Lees de volledige recensie
 • Papegaai Bebop


  Adviesprijs van $ 499,99
  %displayPrice% bij %seller% De kleine Parrot Bebop klimt niet zo hoog als concurrerende drones, en de vliegtijd is beperkt, maar hij is gemakkelijk te vliegen en neemt stabiele video op. Lees de volledige recensie
 • Parrot Disco FPV


  $ 1299,99 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% De Parrot Disco FPV is erg leuk om te vliegen, maar is niet de meest praktische drone op de markt. Lees de volledige recensie

PCMag kan aangesloten commissies verdienen via de winkellinks op deze pagina. Deze commissies hebben geen invloed op hoe we producten testen, beoordelen of beoordelen.
Lees onze volledige gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Door Jim Fisher Senior Analist, Digitale Camera's

Jim Fisher, senior digitale camera-analist voor het recensieteam voor consumentenelektronica van PCMag, is afgestudeerd aan het Rensselaer Polytechnic Institute, waar hij zich toelegde op de productie van documentaire video's. Jims interesse in fotografie nam een ​​grote vlucht toen hij in 2007 de Hasselblad 500C en de lichtmeter van zijn vader leende. Hij verbeterde zijn schrijfvaardigheid bij detailhandelaar B&H Photo, waar hij duizenden en duizenden productbeschrijvingen, blogposts en recensies schreef. Sindsdien heeft hij met honderden cameramodellen gefotografeerd, variërend van point-and-shoots in zakformaat tot mediumformaat... Meer

Meer verhalen van Jim

 • Nikon D5600

  De Nikon D5600 SLR ondergraaft de vraagprijs van zijn voorganger en beknibbelt niet op functies, maar toch... Meer

 • Hasselblad XCD 3,2/90mm

  De Hasselblad XCD 3,2/90 mm legt een gezichtsveld vast dat iets strakker is dan je gemiddelde standaard... Meer

 • Hasselblad X1D-50c

  De Hasselblad X1D-50c is 's werelds eerste middenformaat spiegelloze camera. De beeldkwaliteit is o... Meer

Meer zien +

Opmerkingen

Log in of Registreer

Schakel JavaScript in om de . te bekijken opmerkingen mogelijk gemaakt door Disqus.

blog reacties mogelijk gemaakt doorDisqus

Aanbevolen verhalen

De beste hightech auto's van 2017

Technologie is een van de belangrijkste kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een nieuwe auto. Deze modellen hebben de beste autotechnologie die we hebben getest.

Zeevarende drones navigeren door de Noorse fjorden

Autonome schepen, robotslangen en andere schepen vullen de haven van Trondheim.

MWC 2017 liet ons de kracht van nostalgie zien

Bedrijven worstelen om op te vallen en strijden om uw aandacht door u te herinneren aan de goede oude tijd.