De beste versleutelingssoftware van 2017

Versleutel alles!

Elke keer als ik hoor over een schandaal met gelekte documenten, vraag ik me af: waarom waren ze niet versleuteld? Encryptie is tenslotte overal. Chrome plaatst nu een kleine waarschuwingsmarkering in de adresbalk naast elk niet-beveiligd HTTP-adres. Google geeft HTTPS-links voorrang in zoekresultaten boven gewone, onbeveiligde HTTP-links. (De S staat voor secure) De Electronic Frontier Foundation heeft als doel het webverkeer te beschermen door het hele internet te versleutelen met HTTPS. Als u alle gevoelige documenten op uw desktop of laptop versleutelt, kan een hacker of laptopdief hun bezit niet gebruiken voor identiteitsdiefstal, overname van bankrekeningen of erger. U kunt die versleutelde documenten ook veilig met anderen delen, waarbij u het ontsleutelingswachtwoord onder een apart omhulsel verzendt. Om u te helpen bij het kiezen van een versleutelingsproduct dat geschikt is voor uw computer, hebben we een verzameling huidige producten verzameld. Naarmate we meer producten op dit gebied beoordelen, werken we de lijst bij.

Bestandsversleuteling, volledige schijfversleuteling en VPN's

In deze samenvatting kijk ik specifiek naar producten die bestanden versleutelen, niet naar oplossingen voor hele schijven zoals Bitlocker van Microsoft. Versleuteling van de hele schijf is een effectieve verdedigingslinie voor een enkel apparaat, maar het helpt niet als u versleutelde gegevens moet delen.U kunt een Virtual Private Network of VPN gebruiken om uw eigen internetverkeer te versleutelen. Van uw pc tot de server van het VPN-bedrijf, al uw gegevens zijn versleuteld, en dat is geweldig. Tenzij u echter bent verbonden met een beveiligde HTTPS-website, wordt uw verkeer niet versleuteld tussen de VPN-server en de site. En natuurlijk werkt de codering van de VPN niet alleen op magische wijze af op bestanden die u deelt. Het gebruik van een VPN is een geweldige manier om uw internetverkeer te beschermen wanneer u op reis bent, maar het is geen oplossing voor het versleutelen van uw lokale bestanden.

Geen achterdeuren

Toen de FBI informatie nodig had van de iPhone van de San Bernardino-schutter, vroegen ze Apple om een ​​achterdeur om de codering te omzeilen. Maar zo'n achterdeur bestond niet en Apple weigerde er een te maken. De FBI moest hackers inhuren om in de telefoon te komen.

Waarom zou Apple niet helpen? Want op het moment dat er een achterdeur of soortgelijke hack bestaat, wordt het een doelwit, een prijs voor de slechteriken. Vroeg of laat gaat het lekken. In een toespraak op Black Hat afgelopen zomer onthulde Ivan Krstic van Apple dat het bedrijf iets soortgelijks heeft gedaan in hun cryptografische servers. Zodra de vloot van servers operationeel is, vernietigen ze fysiek de sleutels die wijziging mogelijk zouden maken. Apple kan ze niet updaten, maar de slechteriken kunnen er ook niet in.

Alle producten in deze verzameling geven expliciet aan dat ze geen achterdeur hebben, en dat is zoals het hoort. Het betekent wel dat als u een essentieel document versleutelt en vervolgens het versleutelingswachtwoord vergeet, u het voorgoed kwijt bent.

Twee hoofdbenaderingen:

Vroeger, als je een document geheim wilde houden, kon je een cijfer gebruiken om het te versleutelen en vervolgens het origineel te branden. Of je kunt het opsluiten in een kluis. De twee belangrijkste benaderingen in versleutelingshulpprogramma's lopen parallel met deze opties.

Eén type product verwerkt gewoon bestanden en mappen en verandert ze in ondoordringbare versleutelde versies van zichzelf. De andere creëert een virtuele schijf die, wanneer geopend, zich gedraagt ​​als elke andere schijf op uw systeem. Wanneer u de virtuele schijf vergrendelt, zijn alle bestanden die u erin plaatst volledig ontoegankelijk.

Net als bij de virtuele schijfoplossing, slaan sommige producten uw versleutelde gegevens op in de cloud. Deze aanpak vereist uiteraard uiterste zorgvuldigheid. Versleutelde gegevens in de cloud hebben een veel groter aanvalsoppervlak dan versleutelde gegevens op uw eigen pc.

Wat is beter? Het hangt er echt van af hoe u encryptie wilt gebruiken. Als u het niet zeker weet, profiteer dan van de gratis proefperiode van 30 dagen die door elk van deze producten wordt aangeboden om een ​​idee te krijgen van de verschillende opties.

Beveilig die originelen

Nadat u een bestand naar een veilige opslag hebt gekopieerd of er een versleutelde versie van hebt gemaakt, moet u absoluut het niet-versleutelde origineel wissen. Alleen verwijderen is niet voldoende, zelfs niet als u de Prullenbak omzeilt, omdat de gegevens nog steeds op de schijf staan ​​en hulpprogramma's voor gegevensherstel ze vaak terug kunnen krijgen.

Sommige versleutelingsproducten vermijden dit probleem door het bestand op zijn plaats te versleutelen en het letterlijk op schijf te overschrijven met een versleutelde versie. Het is echter gebruikelijker om veilige verwijdering als optie aan te bieden. Als u een product kiest dat deze functie niet heeft, moet u een gratis hulpmiddel voor veilig verwijderen vinden dat u daarbij kunt gebruiken.

Het overschrijven van gegevens voordat ze worden verwijderd, is voldoende om op software gebaseerde hersteltools te weigeren. Op hardware gebaseerd forensisch herstel werkt omdat de magnetische registratie van gegevens op een harde schijf niet echt digitaal is. Het is meer een golfvorm. In eenvoudige bewoordingen houdt het proces in dat de bekende gegevens worden vernietigd en langs de randen worden gelezen van wat er nog over is. Als u echt denkt dat iemand (de FBI?) deze techniek zou kunnen gebruiken om uw belastende bestanden te herstellen, kunt u uw veilige verwijderingstool zo instellen dat deze meer passen maakt, waarbij de gegevens worden overschreven die verder gaan dan wat zelfs deze technieken kunnen herstellen.

Versleutelingsalgoritmen

Een encryptie-algoritme is als een zwarte doos. Dump er een document, afbeelding of ander bestand in en je krijgt terug wat op wartaal lijkt. Voer dat gebrabbel terug door de doos, met hetzelfde wachtwoord, en je krijgt het origineel terug.

De Amerikaanse overheid heeft gekozen voor Advanced Encryption Standard (AES) als standaard, en alle hier verzamelde producten ondersteunen AES. Zelfs degenen die andere algoritmen ondersteunen, bevelen meestal het gebruik van AES aan.

Als u een coderingsexpert bent, geeft u misschien de voorkeur aan een ander algoritme, Blowfish misschien, of de GOST van de Sovjetregering. Voor de gemiddelde gebruiker is AES echter prima.

Openbare sleutelcryptografie en delen

Wachtwoorden zijn belangrijk en die moet je toch geheim houden? Nou, niet als je PKI-cryptografie (Public Key Infrastructure) gebruikt.

Met PKI krijgt u twee sleutels. Een daarvan is openbaar; je kunt het met iedereen delen, het registreren in een sleuteluitwisseling, het op je voorhoofd tatoeëren - wat je maar wilt. De andere is privé en moet goed worden bewaakt. Als ik je een geheim document wil sturen, versleutel ik het gewoon met je publieke sleutel. Wanneer u het ontvangt, decodeert uw privésleutel het. Gemakkelijk!

Door dit systeem omgekeerd te gebruiken, kunt u een digitale handtekening maken die bewijst dat uw document van u afkomstig is en niet is gewijzigd. Hoe? Versleutel het gewoon met uw privésleutel. Het feit dat uw openbare sleutel deze decodeert, is al het bewijs dat u nodig hebt. PKI-ondersteuning is minder gebruikelijk dan ondersteuning voor traditionele symmetrische algoritmen.

Als u een bestand met iemand wilt delen en uw coderingstool ondersteunt geen PKI, dan zijn er andere opties om te delen. Bij veel producten kan een zelfontsleutelend uitvoerbaar bestand worden gemaakt. Het kan ook zijn dat de ontvanger een gratis, alleen-decoderingstool kan gebruiken.

Wat is het beste?

Op dit moment zijn er drie Editors' Choice-producten op het gebied van voor consumenten toegankelijke versleuteling. De eerste is het gemakkelijkst te gebruiken van het stel, de volgende is de veiligste en de derde is de meest uitgebreide.

AxCrypt Premium heeft een strakke, moderne uitstraling en als het actief is merk je er nauwelijks iets van. Bestanden in de beveiligde mappen worden automatisch versleuteld wanneer u zich afmeldt, en het is een van de weinige die cryptografie met openbare sleutels ondersteunt.

CertainSafe Digital Safety Deposit Box doorloopt een meertraps veiligheidshanddruk die u authenticeert bij de site en de site aan u authenticeert. Uw bestanden worden versleuteld, opgesplitst in brokken en tokenized. Vervolgens wordt elke chunk op een andere server opgeslagen. Een hacker die een server doorbrak, zou niets nuttigs krijgen.

Folder Lock kan bestanden versleutelen of eenvoudig vergrendelen zodat niemand er toegang toe heeft. Het biedt ook versleutelde kluisjes voor veilige opslag. Onder de vele andere functies zijn bestandsvernietiging, versnippering van vrije ruimte, veilige online back-up en zelfontsleutelende bestanden.

De andere producten hier hebben natuurlijk ook hun verdiensten. Lees de onderstaande capsules en klik vervolgens door naar de volledige recensies om te beslissen welke u gaat gebruiken om uw bestanden te beschermen. Heb je een mening over een van de apps die hier zijn beoordeeld, of een favoriete tool die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de reacties.

Aanbevolen coderingssoftware beoordelingen:

 • AxCrypt Premium Review


  $ 3,41 adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% AxCrypt Premium maakt codering eenvoudig genoeg voor elke gebruiker en biedt zelfs cryptografie met openbare sleutels voor het veilig delen van gecodeerde bestanden. Lees de volledige recensie
 • CertainSafe digitale kluis recensie


  $ 12,00 adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Bij het maken van back-ups van uw gevoelige bestanden naar de cloud, legt CertainSafe Digital Safety Deposit Box de nadruk op veiligheid boven al het andere, maar het gaat niet ten koste van gebruiksgemak. Lees de volledige recensie
 • Folder Lock Review


  $39,95 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Folder Lock kan de toegang tot bestanden vergrendelen voor snelle, gemakkelijke bescherming, en ze ook in gecodeerde kluisjes bewaren voor serieuze bescherming. Het combineert een breed scala aan functies met een heldere, gebruiksvriendelijke interface. Lees de volledige recensie
 • InterCrypto Advanced Encryption Package Review


  $ 49,95 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Het geavanceerde versleutelingspakket van InterCrypto is verreweg de meest veelzijdige versleutelingstool die we hebben getest. Maar de onhandige en gedateerde interface maakt het er een die moet worden gereserveerd voor experts. Lees de volledige recensie
 • Ranquel Technologies CryptoForge Review


  $39,70 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% CryptoForge biedt een eenvoudige, op contextmenu's gebaseerde benadering van versleuteling en veilige verwijdering, en het behandelt ook alleen-tekstversleuteling. Het is een prima keuze om uw bestanden veilig te bewaren. Lees de volledige recensie
 • Steganos Safe 18 Beoordeling


  $39,95 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Steganos Safe 18 creëert veilige versleutelde opslag voor uw gevoelige bestanden. Het is heel gemakkelijk te gebruiken en biedt een aantal unieke opties voor het handhaven van privacy en geheimhouding. Lees de volledige recensie
 • Cypherix PE recensie


  $ 45,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Cypherix PC creëert versleutelde volumes voor het opslaan van uw gevoelige bestanden. Vergrendel het volume en niemand heeft toegang tot de bestanden. Het doet het werk, hoewel het geen veilige verwijdering heeft. Lees de volledige recensie
 • Cypherix SecureIT Review


  $29.95 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Cypherix SecureIT behandelt de basistaak van het versleutelen en ontsleutelen van bestanden en mappen op een professionele manier, maar het mist geavanceerde functies die door de concurrentie worden aangeboden. Lees de volledige recensie
 • InterCrypto CryptoExpert 8 recensie


  $59.95 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Elk bestand dat u in de veilige opslagkluizen van InterCrypto CryptoExpert 8 plaatst, wordt versleuteld wanneer u de kluis vergrendelt. Het is gemakkelijk te gebruiken, maar het mist enkele functies en we hebben enkele verwarrende fouten gevonden tijdens onze tests. Lees de volledige recensie

Aanbevolen verhalen

De beste projectoren van 2017

Of u nu een belangrijke zakelijke presentatie of de nieuwste kaskraker wilt weergeven, dit zijn de best beoordeelde projectoren die we hebben getest.

Is Enterprise Resource Planning (ERP)-software dood?

Heeft uw bedrijf, met integratietools zoals Zapier die apps van derden verbindt, echt een uitgebreide, volledig geïntegreerde ERP-tool nodig?

Wat te verwachten op de Microsoft Build 2017-conferentie

Microsoft's Build 2017-conferentie belooft Windows 10-updates, Cortana-nieuws en meer.

Google helpt verouderende SHA-1-codering naar de wei te brengen

De eerste 'botsing' maakt website-aanvallen 100.000 keer sneller.