De beste services voor cloudopslag en het delen van bestanden van 2017

Sinds de komst van internet is de technologie-industrie gestaag overgestapt van lokale opslag naar externe, servergebaseerde opslag en verwerking, wat bekend staat als de cloud. Kijk naar muziek en films: vroeger speelden we ze af vanaf lokale media, maar nu worden ze gestreamd vanaf servers. U kunt profiteren van dezelfde voordelen van overal toegang en delen (en de productiviteitswinst die dit met zich mee kan brengen), evenals de vermindering van lokale opslagvereisten door uw eigen documenten en mediabestanden in de cloud te bewaren. We hebben de beste cloudopslag en services voor het delen en synchroniseren van bestanden verzameld om u te helpen beslissen welke u moet gebruiken.

Deze services bieden naadloze toegang tot al uw belangrijke gegevens: Word-documenten, pdf's, spreadsheets, foto's en andere digitale middelen, waar u ook bent. U hoeft niet langer achter uw werk-pc te zitten om uw werkbestanden te zien: met cloudsynchronisatie kunt u ze bereiken vanaf uw smartphone in de trein, vanaf uw tablet op uw bank en vanaf de laptop in uw hotelkamer of keuken. Het gebruik van een service zoals die hier is inbegrepen, betekent dat u geen bestanden meer naar uzelf hoeft te e-mailen of USB-thumbdrives hoeft aan te sluiten en los te koppelen.Als u nog geen service heeft voor het opslaan en synchroniseren van uw gegevens in de cloud, heeft u er een nodig. Welke u kiest, hangt af van het soort bestanden dat u opslaat, hoeveel beveiliging u nodig heeft, of u van plan bent om met andere mensen samen te werken en welke apparaten u gebruikt om uw bestanden te bewerken en te openen. Het kan ook afhangen van uw comfortniveau met computers in het algemeen. Sommige diensten zijn uiterst gebruiksvriendelijk, terwijl andere geavanceerde aanpassingen bieden voor meer ervaren techneuten.

Wat kan cloudopslag voor u doen?
De allerbeste oplossingen voor cloudopslag spelen goed samen met andere apps en services, waardoor de ervaring van het bekijken of bewerken van uw bestanden natuurlijk aanvoelt. Vooral in zakelijke instellingen wilt u dat uw andere software en apps uw bestanden kunnen ophalen of openen, dus het is een groot probleem om ervoor te zorgen dat u een service gebruikt die gemakkelijk verifieert met de andere tools die u gebruikt. Box is in dit opzicht bijzonder sterk.

Het scala aan mogelijkheden van cloudgebaseerde opslagservices is ongelooflijk. Velen van hen zijn gespecialiseerd in een specifiek gebied. Dropbox en SugarSync richten zich bijvoorbeeld op het overal toegankelijk houden van een gesynchroniseerde map. SpiderOak legt de nadruk op veiligheid. Sommige cloudopslagservices, zoals Apple iCloud, Google Drive en Microsoft OneDrive, zijn generalisten en bieden niet alleen het synchroniseren van mappen en bestanden, maar ook het afspelen van media en het synchroniseren van apparaten. Deze producten doen zelfs dienst als samenwerkingssoftware en bieden realtime co-editing van documenten.

Verschillend van, maar in sommige gevallen overlappend met cloudopslag, zijn online back-upservices. Sommige hiervan, zoals Carbonite, gaan allemaal over herstel na noodgevallen, terwijl IDrive dat doel combineert met mogelijkheden voor synchroniseren en delen. Als u de cloud voor uw back-up wilt omzeilen, kunt u nog steeds lokale back-upsoftware gebruiken, waardoor u de tijd bespaart die nodig is om uw gegevens te uploaden en downloaden.

In feite bieden de meeste cloudservices een zekere mate van back-up, bijna als gevolg van hun beoogde functie. Het is logisch dat alle bestanden die naar een cloudservice worden geüpload, ook worden beschermd tegen schijfstoringen, aangezien er kopieën van in de cloud zijn. Maar echte online back-ups kunnen een back-up maken van alle bestanden op uw computer, niet alleen die in een gesynchroniseerde mappenstructuur. Terwijl synchroniseren gaat over het beheren van geselecteerde bestanden, is back-up meestal een bulkspel, voor het geval dat. Met synchronisatie kiest u de documenten die u nodig heeft en bewaart u deze in de cloud voor gemakkelijke toegang. Met een back-up maakt u een back-up van alles waarvan u denkt dat u er spijt van zult krijgen. Gemakkelijke, onmiddellijke toegang is niet gegarandeerd met online back-up, en daar gaat het ook niet om. Gemoedsrust is.

De deal met de cloud
Om eventuele verwarring op te helderen, verwijst het cloudgedeelte van cloudgebaseerde opslagservices naar het opslaan van uw bestanden ergens anders dan de harde schijf van uw computer, meestal op de servers van de provider. Zoals een tech-expert het verwoordde: 'Er is geen cloud. Het is gewoon de computer van iemand anders.' Gegevens in de cloud hebben verwijst naar de mogelijkheid om via internet toegang tot die bestanden te krijgen. Uw gegevens worden meestal versleuteld voordat ze de reis over het internet naar de servers van de providers maken, en terwijl ze op die servers leven, zijn ze ook versleuteld. De services uploaden niet elke keer dat ze veranderen volledige bestanden. Ze uploaden gewoon de wijzigingen, waardoor uw verbindingsbandbreedte wordt bespaard.

Je hebt toegang tot je cloudbestanden via een app of software die op je computer is geïnstalleerd (als het eenmaal is geïnstalleerd, is het meestal vrijwel onzichtbaar), hoewel je een internetverbinding nodig hebt om het te laten werken. Als je tijdelijk geen internetverbinding hebt, is dat geen probleem. De service wacht tot de volgende keer dat u wel verbinding heeft en handelt dan af.

Voor een diepere uitleg van de cloud, zie Wat is Cloud Computing? Voor tips over het gebruik van een bestandssynchronisatieservice en voorbeelden van hoe andere mensen ze gebruiken, zie Organiseren: File Syncing Services to the Rescue.

Gratis versus betaald
Veel cloudopslagservices hebben een gratis account dat meestal gepaard gaat met enkele beperkingen, zoals de hoeveelheid opslagruimte die ze bieden of een maximale grootte voor bestanden die u kunt uploaden. We geven de voorkeur aan services die een bepaald niveau van gratis service bieden (zelfs als het maar 2 GB is) in plaats van een op tijd gebaseerde proefversie, omdat je zo een service gedurende enkele weken volledig in je leven kunt integreren terwijl je een idee krijgt van hoe het werkt en wat kan fout gaan met uw specifieke installatie.

Wat zou er mis kunnen gaan? Menselijke fouten zijn verantwoordelijk voor veel tragedies in de cloudopslag, maar de verbroken internetverbinding is een andere veelvoorkomende onruststoker. Vraag rond (of kijk gewoon door onze recensie-opmerkingen), en je zult droevige verhalen horen over hoe cloudopslag mis kan gaan. Een van de voordelen van betalen voor een account is dat het meestal wordt geleverd met extra ondersteuning van de provider, dus als er iets misgaat, kunt u iemand aan de telefoon krijgen om u te helpen het probleem op te lossen.

Er zijn veel andere redenen om te betalen voor cloudopslag, van veel meer ruimte krijgen (een terabyte kost echt niet zoveel meer) tot het kunnen uploaden van hele grote bestanden. Dat laatste voordeel is relevant voor grafisch ontwerpers, video-editors en andere beeldend kunstenaars die vaak enorme bestanden hosten. Andere voordelen van betalen voor uw cloudopslag zijn vaak een betere toegang tot de geschiedenis van bestandsversies (wat betekent dat u een belangrijk zakelijk voorstel kunt herstellen naar de versie die u had voordat uw collega een aantal foutieve wijzigingen aanbracht), meer beveiliging of meer functies voor samenwerking en werken met teams.

De beste cloudopslagservices
Hier belichten we alleen de beste cloudopslagservices die we hebben getest. Wanneer PCMag deze services test, evalueren we hun functies, gebruiksgemak, stabiliteit en prijs. Er zijn echter veel meer cloudopslagservices op de markt die het voor dit artikel niet hebben gehaald. Als je van een bepaalde service houdt die we niet hebben opgenomen, laat het ons dan weten in de comments. Klik op de onderstaande beoordelingslinks voor meer gedetailleerde informatie over elk van onze favoriete cloudopslag- en bestandssynchronisatieservices.

Aanbevolen verhalen

De beste technische deals van de dag

Deze hete deals wil je niet missen.

Windows 10 Cloud zal naar verwachting concurreren met Chrome OS

Is het antwoord van Microsoft op Chromebooks goedkope laptops met Windows Cloud?

Wat is een draagbare app en waarom is het belangrijk?

Draagbare toepassingen bieden een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van hun traditionele tegenhangers. Ze zijn licht van gewicht en stellen u in staat om tussen computers te wisselen terwijl u uw applicaties en instellingen met u meeneemt. Dit is waarom ze anders zijn en waarom ze soms, maar niet altijd, een goede keuze zijn.

Hoe u de muziekopslag van uw iPhone kunt optimaliseren om automatisch ruimte vrij te maken

Ondanks de toenemende opslagruimte van elke generatie iPhones en andere iOS-apparaten, is het heel gemakkelijk om ze vol te proppen. Als uw opslagbeheerprobleem het gevolg is van te veel muziek, is er een nieuwe functie geïntroduceerd in iOS 10 die het gemakkelijk maakt om uw opslag te optimaliseren en ruimte vrij te maken.