De beste beveiligingssuites van 2016

Een fervent audiofiel kan door bergen specificaties bladeren op zoek naar het allerbeste in elke componentcategorie. Waarom niet? Maar zoeken naar de beste antivirus, de beste firewall, enzovoort, klinkt gewoon niet zo leuk, vooral als je er niet zeker van kunt zijn dat ze allemaal goed samen zullen werken. Uw beveiliging in de vorm van een geïntegreerde suite krijgen is zowel eenvoudiger als slimmer. U hoeft het internet niet af te speuren naar meerdere componenten, en uw alles-in-één suite veroorzaakt minder prestatieverlies dan een ongerelateerde verzameling afzonderlijke tools.

De beste beveiligingsleveranciers bieden beveiligingssuites die een verscheidenheid aan functies integreren. Sommigen houden zich aan de basis, terwijl anderen stapelen op tal van handige extra's. Lees gewoon PCMag's beoordelingen van beveiligingssuites en selecteer er een met de functies die u nodig hebt. Ik heb een verzameling eersteklas suites verzameld, zo gevarieerd dat er een precies goed voor je zou moeten zijn.Dit artikel vermeldt in het kort de vele tests die we gebruiken om beveiligingssuites te evalueren en te bepalen welke het beste zijn. Als je meer informatie wilt over de marteltests die we uitvoeren op elk product dat we beoordelen, lees dan de volledige uitleg over hoe we beveiligingssoftware testen.

Basis- en geavanceerde beveiligingssuites

De meeste beveiligingsleveranciers bieden ten minste drie niveaus van beveiligingsproducten, een zelfstandig antivirusprogramma, een beveiligingssuite op instapniveau en een geavanceerde suite met extra functies. De meeste suites op instapniveau bevatten antivirus, firewall, antispam, ouderlijk toezicht en een soort van aanvullende privacybescherming, zoals bescherming tegen phishing-sites, die fraude die uw wachtwoorden probeert te stelen. De geavanceerde 'mega-suite' voegt meestal een back-upcomponent en een of andere vorm van systeemafstemmingshulpprogramma toe, en sommige voegen ook wachtwoordmanagers en andere beveiligingsextra's toe.

Wanneer er een nieuwe productlijn uitkomt, begin ik met het beoordelen van de antivirus. In mijn bespreking van de instapsuite vat ik de resultaten van de antivirusbeoordeling samen en ga ik dieper in op de suite-specifieke functies. En voor een beoordeling van een megasuite richt ik me op de geavanceerde functies, waarbij ik terugverwijs naar de beoordeling van de suite op instapniveau voor functies die door beide worden gedeeld. Uw keuze voor een basis- of geavanceerde beveiligingssuite hangt volledig af van welke functies voor u belangrijk zijn.

Symantec is een uitzondering op dit patroon. Voorheen bood het bedrijf verschillende antivirus- en suiteproducten aan voor pc, Mac en mobiel. Alle zelfstandige Norton-producten die u zich misschien herinnert, zijn een paar jaar geleden met pensioen gegaan en opgenomen in Symantec Norton Security. Symantec bracht onlangs echter een op zichzelf staand antivirusproduct terug, Norton AntiVirus Basic.

Nog een ding: de suites die we hier hebben verzameld, zijn voor het grootste deel gericht op het beschermen van consumenten. U kunt ze zeker allemaal gebruiken in een klein bedrijf, maar naarmate uw bedrijf groeit, moet u mogelijk overstappen op een SaaS-eindpuntbeveiligingssysteem. Met dit type service kan een beheerder de beveiliging van alle computers van uw bedrijf controleren en beheren.

Kernantivirusbescherming

Antivirus vormt het hart van een beveiligingssuite; zonder een antiviruscomponent is er geen suite. Natuurlijk wilt u een suite waarvan de antivirus effectief is. Bij het evalueren van een antivirusprogramma let ik op hoge cijfers van de onafhankelijke testlaboratoria voor antivirusprogramma's. Het feit dat de laboratoria een product belangrijk genoeg vinden om te testen, is op zich al een blijk van vertrouwen. De allerbeste antivirusproducten krijgen hoge beoordelingen van veel laboratoria.

Ik voer ook mijn eigen hands-on testen uit. Voor één test gebruik ik een relatief statische set malware-samples die eenmaal per jaar worden vervangen. Ik merk op hoe de antivirus reageert wanneer ik die voorbeelden probeer te starten en beoordeel hoe goed het het testsysteem beschermt. Ten tweede probeer ik hele nieuwe kwaadaardige bestanden te downloaden van URL's die niet ouder zijn dan een paar dagen. Lab-testresultaten, mijn eigen testresultaten en andere aspecten zoals gebruiksgemak gaan in op mijn antivirusbeoordeling.

Firewall-keuzes

Een typische persoonlijke firewall biedt bescherming op twee hoofdgebieden. Enerzijds bewaakt het al het netwerkverkeer om ongepaste toegang van buiten het netwerk te voorkomen. Aan de andere kant houdt het een oogje in het zeil bij het uitvoeren van applicaties om ervoor te zorgen dat ze uw netwerkverbinding niet misbruiken. De ingebouwde Windows Firewall regelt het toezicht op het verkeer, maar omvat geen programmabeheer. Een paar beveiligingssuites slaan de firewallcomponent over, in de veronderstelling dat Windows Firewall al de meest essentiële firewalltaken uitvoert.

Het laatste wat je wilt is een firewall die je bestookt met onbegrijpelijke vragen over online activiteiten. Moet OhSnap32.exe verbinding maken met 111.222.3.4 op poort 8080? Toestaan ​​of blokkeren? Moderne firewalls verminderen de behoefte aan deze zoekopdrachten door automatisch machtigingen voor bekende programma's te configureren. De allerbeste gaan ook om met onbekende programma's door ze nauwlettend te controleren op tekenen van ongepaste netwerkactiviteit en ander verdacht gedrag.

Heb wat spam

Tegenwoordig zien de meesten van ons bijna nooit spamberichten in onze inbox omdat uw e-mailprovider ze eruit filtert. Als u deze service niet van uw provider krijgt, kan het moeilijk zijn om zelfs uw geldige e-mail te vinden tussen alle aanbiedingen van mannelijke verbeteringen, Russische bruiden en snelgeldregelingen.

Als uw provider geen spam onderdrukt, is het slim om een ​​suite te kiezen waarin spamfilters zijn ingebouwd. Zoek er een die integreert met uw e-mailclient. Met clientintegratie kan het spam naar zijn eigen map omleiden, en soms kunt u het spamfilter trainen door spamberichten te markeren die doorkomen of, erger nog, geldige berichten die op de spamstapel belanden.

Privacy bescherming

De beste antivirus ter wereld kan je niet helpen als een frauduleuze website je verleidt om je beveiligingsgegevens weg te geven. Phishing-sites doen zich voor als banksites, veilingsites en zelfs online-gamesites. Wanneer u echter uw gebruikersnaam en wachtwoord invoert, wordt uw account onmiddellijk gecompromitteerd. Sommige slimme mensen zullen zelfs uw inloggegevens doorgeven aan de echte site, om te voorkomen dat u argwaan krijgt.

Gebruikers wegsturen van phishing-sites helpt zeker de privacy te beschermen, maar dat is niet de enige manier waarop suites uw privégegevens uit verkeerde handen kunnen houden. Sommige bieden specifieke bescherming voor door de gebruiker gedefinieerde gevoelige gegevens, creditcards, bankrekeningen, dat soort dingen. Elke poging om gevoelige gegevens van uw computer te verzenden stelt een alarm in. Sommigen sluiten contracten met externe leveranciers om kredietbescherming te bieden. En sommige leveren een geharde browser waarmee u online bankiert in een omgeving die is geïsoleerd van andere processen.

Hoe zit het met ouderlijk toezicht?

Ik bestraf een suite niet voor het weglaten van ouderlijk toezicht. Niet iedereen heeft kinderen en niet elke ouder voelt zich op zijn gemak bij het controleren en controleren van het computergebruik van hun kinderen. Als ouderlijk toezicht echter aanwezig is, moet het werken.

Het blokkeren van ongepaste websites en het controleren hoeveel tijd het kind op internet (of op de computer) doorbrengt, zijn de kerncomponenten van een systeem voor ouderlijk toezicht. Sommige suites voegen geavanceerde functies toe, zoals het monitoren van expresberichten, het beperken van games op basis van ESRB-classificaties en het volgen van de sociale netwerkactiviteit van het kind. Anderen kunnen de basis niet eens met succes beheren.

Laat me niet in de steek

Een belangrijke reden om een ​​beveiligingssuite te gebruiken in plaats van een verzameling afzonderlijke hulpprogramma's, is dat de geïntegreerde suite zijn taken kan uitvoeren met minder processen en een kleiner deel van de systeembronnen. Of tenminste, dat zou moeten gebeuren. Weinig moderne suites hebben een merkbaar effect op de prestaties.

Voor een praktische meting van het effect dat het installeren van een bepaalde suite heeft, heb ik drie veelvoorkomende systeemacties met en zonder de geïnstalleerde suite, gemiddeld vele runs van elke test. De ene test meet de opstarttijd van het systeem, de andere verplaatst en kopieert een grote verzameling bestanden tussen schijven, en een derde ritst en unzipt diezelfde bestandsverzameling herhaaldelijk. Suites met de allerlichtste aanraking hebben bijna geen effect op de benodigde tijd.

Hulpprogramma's voor back-up en afstemming

In zekere zin is het hebben van een back-up van al uw bestanden de ultieme beveiliging. Zelfs ifransomware vernietigt uw gegevens, u kunt nog steeds herstellen vanaf een back-up. Sommige leveranciers reserveren back-up voor hun megasuite-aanbod, terwijl anderen deze opnemen in de instapsuite. Lees mijn beoordelingen aandachtig, want de back-upmogelijkheden variëren enorm. Aan de lage kant geven sommige leveranciers u niets dat u niet gratis kunt krijgen van Mozy, IDrive of een andere online back-upservice. Aan de bovenkant krijgt u mogelijk 25 GB aan online opslagruimte die wordt gehost door de leverancier, samen met de mogelijkheid om lokale back-ups te maken.

Het verbeteren van de systeemprestaties heeft geen direct verband met beveiliging, tenzij het dient om de prestatiebelemmering van de beveiligingssuite tegen te gaan. Tuningcomponenten bevatten echter vaak privacygerelateerde functies, zoals het wissen van sporen van browsegeschiedenis, het wissen van tijdelijke bestanden en het verwijderen van lijsten met recent gebruikte documenten. Lees voor een speciale app voor het opschonen van het systeem onze samenvatting van de beste Tune-Up-hulpprogramma's.

Wat is hier niet?

We hebben meer hoog scorende suites dan in een top tien-tabel passen, dus een paar moesten worden geschrapt. Symantec Norton Security Deluxe is identiek aan Symantec Norton Security Premium, behalve met de helft minder licenties en geen online back-up; dat was een gemakkelijke keuze. McAfee Total Protection en McAfee LiveSafe verschillen alleen in hun selectie van hoogwaardige bonusfuncties; ongebruikelijke biometrisch beveiligde opslag won LiveSafe een plek in de top tien.

Dan is er Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus (2016), die de back-up- en afstellingscomponenten mist die te vinden zijn in Webroot SecureAnywhere Internet Security Complete (2016). Uiteraard gaf ik de knipoog naar de meer complete suite.

Wat is de beste beveiligingssuite?

De grafiek bovenaan vermeldt tien beveiligingssuites die we zeker aanbevelen, waaronder suites voor meerdere apparaten, megasuites en suites op instapniveau. Als u op zoek bent naar een suite die de basis dekt zonder in de weg te zitten, dan zijn Bitdefender Internet Security en Kaspersky Internet Security de winnaars van onze Editors' Choice. In het megasuite-assortiment gaat Editors' Choice naar Bitdefender Total Security en Kaspersky Total Security, met meer functies dan u zich kunt voorstellen. Symantec Norton Security Premium beschermt tot 10 apparaten en McAfee LiveSafe stelt geen limiet aan het aantal apparaten: deze twee zijn onze Editors' Choice-producten voor platformonafhankelijke beveiligingssuite voor meerdere apparaten. Met een van deze krachtige tools die uw apparaten beschermt, kunt u ontspannen en genieten van uw vrije tijd.

Meer verhalen

(Een ander) ziekenhuis wordt slachtoffer van ransomware

De Northern Lincolnshire and Goole Foundation Trust van de NHS is weer operationeel na een beproeving van vier dagen.

Amazon patenteert schouderdrone voor politie

Een spraakgestuurde UAV ter grootte van een handpalm die een situatie kan beoordelen zonder een officier in gevaar te brengen.

Feds zeggen dat het oké is om je eigen auto te hacken, Smart TV

De FTC noemde de stap 'een grote overwinning voor beveiligingsonderzoekers en voor consumenten'.

Dell daagt Surface Studio uit met 'Smart Desk' met twee schermen

Dell heeft al twee jaar een Surface Studio-concurrent in ontwikkeling en zal deze op CES 2017 onthullen.

Sony onthult lijst met games die zijn geoptimaliseerd voor PS4 Pro

Tegen het einde van het jaar zullen meer dan 45 games geoptimaliseerd zijn voor de PS4 Pro.

Heeft uw kind moeite met slapen? Die telefoon in beslag nemen

Alleen al de aanwezigheid van een media-apparaat in de slaapkamer kan al voldoende zijn om af te leiden van een goede nachtrust.

De 30 beste cloudservices voor het MKB van 2016

Als u een kleine tot middelgrote onderneming (MKB) bent die uw IT-services uitbreidt, lees dan dit artikel om meer te weten te komen over services die aan uw behoeften kunnen voldoen, ongeacht de economische of technologische drempels van uw bedrijf.

Jail Tech: telefoons, tablets en software achter de tralies

Het gevangenissysteem is notoir traag om nieuwe technologie toe te passen. Dat moet veranderen.

Zorg ervoor dat uw eLearning Authoring Tool deze vijf videofuncties heeft

Het maken van video's zou een onderdeel van je repertoire voor het maken van cursussen moeten worden. Zorg ervoor dat uw systeem deze vijf taken kan uitvoeren.

De beste e-mailmarketingsoftware van 2016

We testen 10 e-mailmarketingsoftwarepakketten die eenvoudige tools bieden die u kunt gebruiken om abonnees te beheren, campagnes te maken en meer.