De beste babyfoons van 2017

Heeft u een speciale babyfoon nodig?

Je baby heeft constant aandacht nodig en je kunt niet elk uur van de dag in zijn of haar kamer zijn. Daar zijn babyfoons voor. Wat begon als babyverzorgingsapparaten met alleen audio om u vanuit een andere kamer naar uw kind te laten luisteren, heeft sindsdien videocamera's en aangesloten functies aan de mix toegevoegd, zodat u uw kleintje altijd in de gaten kunt houden. Er zijn nog steeds een aantal geweldige audiomonitors - hier richten we ons op monitoren die ook een vorm van videofeed bieden.

De meeste aangesloten babyfoons zijn in feite gewoon beveiligingscamera's voor in huis, zoals de Nest Cam Indoor, apparaten waarmee je een andere locatie kunt bekijken met kleurenvideo, nachtzicht en geluid, zodat je kunt zien of er iets aan de hand is. Omdat babyfoons worden gebruikt om uw kleintje in de gaten te houden in plaats van uw huis en eigendommen, geven ze prioriteit aan andere functies dan beveiligingscamera's.Vanuit een puur beeldvormend oogpunt is nachtzicht van vitaal belang om uw baby vanuit een andere kamer te zien slapen en is standaard voor de meeste babyfoons. Gemotoriseerd pannen en kantelen (waarmee je de camera van ver kunt draaien) is niet zo gebruikelijk, maar is zeer welkom als je een peuter hebt en een hele kamer wilt scannen. High-definition is een mooi pluspunt, maar je hebt niet de sensor met de hoogste resolutie nodig om je baby in de gaten te houden - de meeste monitoren die we testen, gebruiken 720p-camera's in plaats van 1080p.

Volgen versus kijken

Het is veel belangrijker om uw kind van moment tot moment te bekijken dan de beelden van de vorige nachten door te nemen, dus babyfoons doen er meestal niet veel toe om video voor later op te slaan, of u nu ingebouwde opslag gebruikt of via een cloudservice. Ze kunnen snapshots en korte clips maken wanneer ze beweging detecteren, maar ze bieden geen time-lapse-video's van hele nachten tegelijk, of laten je door uren of dagen aan beeldmateriaal bladeren. Die functies zijn handig om inbrekers te identificeren, maar ze helpen je niet echt om naar je kind te kijken, tenzij je in een vervolg op Paranormal Activity zit.

In plaats daarvan bieden babyfoons meer mogelijkheden om u te laten weten wanneer er op dat moment iets mis is. Temperatuur- en vochtigheidsmetingen zijn gebruikelijk bij high-end monitoren, samen met waarschuwingen en meldingen voor wanneer beweging of een gebrek aan beweging wordt gedetecteerd. De Baby Delight 5'-video-, bewegings- en positioneringsmonitor bevat bijvoorbeeld een hangende sensor die de bewegings- en ademhalingspatronen van uw baby bewaakt, zodat u weet of het te stil of stil wordt.

Veel van de babyfoons die we hebben getest, zijn verbonden met internet, zodat u uw baby met uw telefoon of tablet via een app kunt bekijken alsof u een beveiligingscamera voor thuis controleert. Hierdoor krijg je misschien niet echt een op zichzelf staand scherm dat bij de camera past. Ze zijn echter niet uitgesloten; sommige babyfoons met alleen camera bieden kijkers als een add-on of in een bundel. En als er geen beschikbaar zijn, kun je gewoon een goedkope tablet zoals de Amazon Fire krijgen om als toegewijde kijker te gebruiken.

De Baby Delight-monitor is uniek omdat hij zowel met een tablet wordt geleverd als helemaal geen app; je bekijkt het via de meegeleverde tablet, maar je kunt het niet volgen met je eigen mobiele apparaat.

Rustgevend en vermakelijk

Tweerichtingsaudio is een belangrijk onderdeel van een goede babyfoon. Dankzij de ingebouwde luidsprekers in het apparaat kun je vanuit een andere kamer met je baby praten. Als je stem niet genoeg is, hebben sommige zelfs ingebouwde slaapliedjes die je kunt spelen om je baby te kalmeren. Andere modellen, zoals de Holababy P1, hebben zelfs nachtlampjes of miniprojectoren om met één druk op de knop rustgevende beelden in de kinderkamer weer te geven.

De risico's van IoT-apparaten

Zoals met elk apparaat met internetverbinding dat naar uw huis kijkt of luistert, is het niet ongebruikelijk om enigszins op uw hoede te zijn voor een slimme babyfoon. Alle Internet of Things (IoT)-apparaten zijn potentiële zwakke plekken voor hackers om u in de gaten te houden. Alles wat je netwerk kan worden aangetast, en hoewel je niet bang hoeft te zijn voor een epidemie van camera-inbreuken, moet je altijd het gemak van deze apparaten afwegen tegen het risico dat iemand controle over de feed krijgt.

Als u een aangesloten babyfoon of camera voor thuisbeveiliging in uw huis wilt, moet u op zijn minst de firmware ervan zorgvuldig bijwerken, samen met de firmware en beveiligingsfuncties van uw router.

Met dat in gedachten zijn dit de beste babyfoons die we hebben getest. Als je je hele huis in de gaten wilt houden en niet alleen de kamer van je kind, bekijk dan onze lijst met de beste beveiligingscamera's voor thuis voor meer flexibele bewakingsopties.

Zie voor meer informatie de 5 beste digitale babyfoons en de 5 beste draadloze netwerkbabyfoons op Wat te verwachten.

Aanbevolen babyfoonrecensies:

 • iBaby Monitor M6S Review


  $ 249,95 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% De iBaby Monitor MS6 is een complete babyfoon die je telefoon gebruikt om je baby in de gaten te houden. Het biedt uitstekende 1080p-video en een groot aantal functies, waaronder omgevingsbewaking, tweerichtingsaudio, pannen en kantelen, en bewegings- en geluidsdetectie. Lees de volledige recensie
 • Holababy P1 HD Video Babyfoon Review


  $ 259,00 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% De Holababy P1 HD-videobabyfoon is een dure camera waarmee u uw baby in de gaten kunt houden vanaf uw mobiele apparaat. Het biedt scherpe video en speelt meerdere slaapliedjes af, maar de audioprestaties zijn inconsistent en installatie kan lastig zijn. Lees de volledige recensie
 • Infant Optics DXR-8 Review


  $ 239,99 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% Infant Optics levert een degelijke, eenvoudige babyfoon met de DXR-8. De optische zoomlens is een opvallende functie die flexibiliteit toevoegt. Lees de volledige recensie
 • Baby Delight 5' Video-, bewegings- en positioneringsmonitorbeoordeling


  Adviesprijs van $ 229,99
  %displayPrice% bij %seller% Met de Baby Delight 5'-video-, bewegings- en positioneringsmonitor kunt u met uw baby praten en zijn slaaphouding volgen zonder een mobiel apparaat, maar de beeldkwaliteit kan beter en de functies schieten tekort. Lees de volledige recensie
 • Philips Avent Smart Babyfoon SCD860 Review


  $ 239,99 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% De Philips Avent SCD860 is een slimme babyfoon met alle functies die scherpe high-definition video levert en in een handomdraai te installeren is, maar de wifi-verbinding was vlekkerig in onze tests. Lees de volledige recensie
 • Philips Avent SCD603 recensie


  Adviesprijs van $ 219,99
  %displayPrice% bij %seller% Vermijd het anders zo aantrekkelijke Philips Avent SCD603 babyfoonsysteem, tenzij je een wifi-netwerk op de 5GHz-band gebruikt. Lees de volledige recensie
 • VTech VM991 Safe & Sound Uitbreidbare HD-videobabyfoon Review


  $ 259,95 Adviesprijs
  %displayPrice% bij %seller% De VTech VM991 Safe & Sound-babyfoon levert scherpe HD-video en neemt een clip op wanneer uw baby beweegt, maar de wifi-verbinding is inconsistent en de geluidskwaliteit kan beter. Lees de volledige recensie

Aanbevolen verhalen

De beste CRM-software voor onroerend goed van 2017

Het kiezen van CRM-software voor een vastgoedbedrijf vereist zorgvuldige aandacht voor maatwerk, platformonafhankelijke uniformiteit en vooral gegevensbeveiliging. We bekijken 10 van dergelijke platforms om het kiezen van de juiste gemakkelijk te maken.

Vizio's nieuwe 4K-tv's uit de M-serie zijn het echte hoogtepunt van 2017

De sets uit de M-serie zijn een nog beter koopje dan voorheen.

De beste hartslagmeters van 2017

Of u nu een armband, borstband of zelfs een koptelefoon gebruikt, u kunt uw trainings- en trainingsroutine slimmer maken door een hartslagmeter toe te voegen.

De beste babyfoon is een eenvoudige nachtzichtcamera

Doe geen moeite met de te dure 'slimme' optie.