Bespaar tijd bij het starten van systeemhulpprogramma's met Windows Access Panel

Wanneer u bepaalde hulpprogramma's wilt gebruiken en uw Windows-computer wilt aanpassen, is vaak wat u nodig hebt diep in het systeem verborgen. Vandaag bekijken we Windows Access Panel waarmee u snel toegang hebt tot systeeminstellingen en hulpprogramma's zonder dat u door het hele besturingssysteem hoeft te graven.

Windows Toegangspaneel

De basisweergave geeft u snel toegang tot een aantal veelvoorkomende hulpprogramma's en systeeminstellingen.Geavanceerde weergave geeft toegang tot meer obscure maar even belangrijke instellingen en systeemhulpprogramma's die u van tijd tot tijd nodig kunt hebben.

Alles in het toegangspaneel wordt gestart met een enkele klik.

save-time-launching-system-hulpprogramma's-met-windows-access-panel foto 3

Dit hulpprogramma bespaart u verschillende stappen om te komen waar u moet zijn. Als u bijvoorbeeld Schijfopruiming wilt uitvoeren, dubbelklikt u op Deze computer, klikt u met de rechtermuisknop op de schijf, gaat u naar Eigenschappen en klikt u vervolgens op Schijfopruiming.

save-time-launching-system-hulpprogramma's-met-windows-access-panel foto 4

Met Windows Access Panel kun je gewoon op de tool klikken die je nodig hebt. Waar in dit voorbeeld Schijfopruiming is, en het opent een selectiescherm waarin u de schijf kunt kiezen die u wilt opschonen en het proces meteen start.

save-time-launching-system-hulpprogramma's-met-windows-access-panel foto 5

Conclusie

Wanneer u op een hulpprogramma klikt dat wordt vermeld in het Windows-toegangspaneel, wordt het hulpprogramma direct geopend, waardoor u tijdrovende klikken bespaart. Het beste van dit hulpprogramma is dat het draagbaar is, wat het uitermate handig maakt om op meerdere machines te werken. Er zijn in totaal 48 programma's opgenomen in versie 1.0 en het werkt met Vista en Windows 7.

Als je een snelle manier nodig hebt om toegang te krijgen tot gebieden diep in Windows om instellingen aan te passen, en je werkt op meerdere machines, dan is Windows Access Panel de perfecte tool om op je flashdrive te zetten.

Windows-toegangspaneel downloaden

Meer verhalen

Help het Blue Screen of Death oplossen met BlueScreenView

Voor Windows-gebruikers is het waarschijnlijk maar al te bekend om het Blue Screen of Death te zien, vooral in XP. Vandaag bekijken we BlueScreenView, een gratis hulpprogramma om de gegevens in de minidumpbestanden weer te geven en te interpreteren nadat de BSOD is opgetreden.

Verplaats het Live Messenger-pictogram naar het systeemvak in Windows 7

Als je de overstap naar Windows 7 hebt gemaakt en Windows Live Messenger gebruikt, is het je misschien opgevallen dat het pictogram in de nieuwe taakbalk blijft staan. Als je je hieraan ergert en het liever in het systeemvak (systeemvak) ziet, volg dan dit eenvoudige proces.

Voeg een Quick Restart-functie toe aan Firefox

Ben je gefrustreerd omdat je geen snelle en gemakkelijke manier hebt om Firefox opnieuw te starten na het wijzigen van de about:config-instellingen of een soortgelijke actie? Nu kan dat met een beetje extensiemagie.

We hebben 5 gratis exemplaren van de Excellent DisplayFusion Pro. Wil er een?

Wil je meer gratis spullen? Vandaag geven we 5 exemplaren weg die al 5 exemplaren van DisplayFusion Pro hebben weggegeven, een taakbalk met meerdere monitoren en een roterende applicatie voor bureaubladachtergronden waar we al heel lang fan van zijn. En het ondersteunt nu Windows 7!

Verander uw Windows 7-bibliotheekpictogrammen op de gemakkelijke manier

Heb je ooit de standaardpictogrammen van Windows willen vervangen door iets anders? De nieuwe Windows 7-bibliotheekpictogrammen kunnen met een hack worden gewijzigd in een tekstbestand, maar er is een eenvoudigere manier. We zullen beide uitleggen.

BitLocker gebruiken op schijven zonder TPM

BitLocker is een coderingsfunctie die beschikbaar is in Ultimate- en Enterprise-versies van Windows 7 en Vista, maar vereist een Trusted Platform Module (TPM) op het systeem. Niet alle systemen bevatten TPM en vandaag bekijken we hoe u dit kunt omzeilen, zodat u BitLocker kunt gebruiken.

Geef de adresbalk van Firefox een boost met CyberSearch

Op zoek naar een manier om de adresbalk van Firefox een boost te geven met gespecialiseerde (en aanpasbare) op trefwoorden gebaseerde zoekopdrachten? Dan moet je zeker eens goed kijken bij CyberSearch.

Week in Geek: de domme geektrucs om extra Windows-editie te verbergen

Een van mijn favoriete kleine functies in Windows 7 is de sneltoetscombinatie die alle geopende vensters verbergt, behalve het venster waaraan u werkt. Het is een geweldige manier om de extra rommel op het raam op te ruimen. Ook Wave nodigt uit.

Maak eenvoudig een back-up van uw Ubuntu-machine met SBackup

De gegevens van uw computer zijn erg belangrijk en het verlies ervan kan verschillende oorzaken hebben. Een volledige (of zelfs gedeeltelijke) back-up van uw systeem is altijd een goed idee. SBackup is een tool waarmee u met het grootste gemak een back-up kunt maken van gegevens op uw Ubuntu-machine en deze kunt herstellen.

Vrijdagpret: Server Quest II

Eindelijk is er weer een vrijdag en je bent het zat om met je IT-afdeling om te gaan omdat ze nooit iets repareren. Kijk vandaag eens naar Server Quest II, een leuk spel van Microsoft's TechNet dat je in de rol van een IT-professional plaatst.