Bescherm uw kinderen online met Open DNS

Deze week heb ik hulpmiddelen besproken die u in Windows Vista kunt gebruiken om uw kinderen veilig te houden bij het gebruik van de pc en terwijl ze online zijn. Dit artikel is van toepassing en laat zien hoe u Open DNS kunt gebruiken met elk besturingssysteem om ongewenste webinhoud te helpen filteren. Simpel gezegd, DNS (Domain Name System) vertaalt het IP-adres naar een gemakkelijk te onthouden hostnaam. Als u bijvoorbeeld 216.239.51.99 typt zonder de aanhalingstekens in uw webbrowser, wordt u doorgestuurd naar google.com.

Ik heb eerder een artikel geschreven waarin je in feite kennismaakt met Open DNS en hoe je het aan je router kunt toevoegen. Hier gaan we wat dieper op in en laten we je zien hoe je het het beste in je voordeel kunt gebruiken. Er zijn veel filtermogelijkheden voor webinhoud, waaronder specifieke sites, specifieke inhoud en filtering van websites voor volwassenen.

bescherm-uw-kinderen-online-met-open-dns-foto 1Het eerste dat u wilt doen, is zich aanmelden voor een gratis account en de OpenDNS Updater-toepassing downloaden. OpenDNS zal automatisch uw IP-adres detecteren en u vragen om een ​​naam aan te maken en de Updater-toepassing te downloaden.

bescherm-uw-kinderen-online-met-open-dns-foto 2

Nadat u zich heeft aangemeld, gaat u naar uw Dashboard waar u regels voor filteren kunt maken, uw beheerdersinstellingen kunt beheren en extra netwerken kunt toevoegen. In feite is uw dashboard de plaats waar u alle wijzigingen aanbrengt die u nodig hebt. Als je ooit vastloopt of vragen hebt, hebben ze ook een cool ondersteuningssysteem met een kennisbank en een gebruikersforum.

bescherm-uw-kinderen-online-met-open-dns foto 3

Laten we eens kijken naar het filteren van inhoud. Klik vanuit je dashboard op Instellingen. U wordt dan gevraagd om een ​​basisfilterniveau te kiezen van Geen tot Hoog. Dit kan een goede keuze zijn als u eenvoudig meerdere categorieën wilt uitfilteren. Om te zien wat de categorieën in elk niveau zijn, klikt u gewoon op Bekijken voor een gedetailleerd overzicht.

bescherm-uw-kinderen-online-met-open-dns-foto 4

Dit is een voorbeeld van de gedetailleerde categorieën in de instelling Laag filter. Dit helpt u te kiezen welke soorten inhoud u wilt blokkeren.

bescherm-uw-kinderen-online-met-open-dns-foto 5

Hier is een lijst met alle categorieën die beschikbaar zijn om te blokkeren via OpenDNS. Zoals u kunt zien, werkt deze service zowel voor uw kinderen als voor elke gebruiker op uw netwerk en ook voor bedrijven.

bescherm-uw-kinderen-online-met-open-dns-foto 6

U kunt een filterniveau kiezen en hieraan aangepaste domeinfiltering toevoegen, of alles volledig aanpassen. Waarschijnlijk is MySpace een van de meer gepubliceerde sociale sites waarvan u uw kind misschien wilt blokkeren, dus ik zal het als mijn voorbeeld gebruiken. Onder de filterniveaus ziet u Beheer individuele domeinen. Hier kun je specifieker worden in wat je filtert. De twee opties zijn Nooit blokkeren of Altijd blokkeren.

bescherm-uw-kinderen-online-met-open-dns-foto 7

Typ gewoon het adres van de site die u wilt blokkeren en klik op de knop Domein toevoegen. Je kunt er dan voor kiezen om gewoon het domein te blokkeren of beter nog, alle categorieën in het subdomein te blokkeren. Dit betekent dat hoewel je myspace.com blokkeert als je de subdomeinen binnen de gebruiker niet blokkeert, hij toegang heeft tot een deel van de inhoud. Het duurt ongeveer 3 minuten voordat alle wijzigingen die u aanbrengt, zijn bijgewerkt.

bescherm-uw-kinderen-online-met-open-dns-foto 8

Zodra u al uw filters heeft gemaakt en een gebruiker probeert naar een geblokkeerde site te gaan, krijgt hij een bericht waarin staat dat deze is geblokkeerd en waarom. Dit is het standaardbericht dat ze krijgen.

bescherm-uw-kinderen-online-met-open-dns-foto 9

Een andere leuke functie is de mogelijkheid om het bericht dat de gebruiker ziet, aan te passen. U kunt het personaliseren met bijvoorbeeld uw bedrijfslogo of een foto van uzelf. Dus als je kind naar een pornosite probeert te gaan en ze zien een foto van hun ouder ... nou ... dat zou hen kunnen aansporen om dat nooit meer te proberen! Dit is een voorbeeld van een aangepast bericht dat ik heb gemaakt.

bescherm-uw-kinderen-online-met-open-dns-foto 10

U kunt ook statistische logboeken krijgen die u laten zien welk type verkeer is geblokkeerd en andere statistieken waarmee u de inhoud beter kunt filteren.

bescherm-uw-kinderen-online-met-open-dns-foto 11

OpenDNS is een geweldige manier om uw kinderen te beschermen tegen ongewenste internetinhoud, maar dat is niet alles. Bedrijven kunnen het zeker gebruiken op de werkvloer. Ik gebruik het persoonlijk om mijn internetervaring te verbeteren. In toekomstige artikelen zullen we nog veel meer vertellen over deze ongelooflijke webservice! Om een ​​idee te krijgen van hoe populair, effectief en vertrouwd OpenDNS is, kunt u een lijst met hun zakelijke klanten bekijken.

Meer verhalen

Verborgen XP-hulpprogramma: Verifier

Eerder deze week hebben we het proces van het terugdraaien van een apparaatstuurprogramma in XP besproken. Een stap die we kunnen nemen om te controleren of het stuurprogramma dat we downloaden zal werken, is het gebruik van een weinig bekend XP-hulpprogramma genaamd Verifier.

Problemen oplossen met Firefox 3 die vastloopt of vastloopt

Met alle fanfare rond de release van Firefox 3 en het vestigen van een nieuw wereldrecord voor downloads, leek het feit dat veel mensen problemen hebben met Firefox-instabiliteit verloren te gaan in de shuffle ... dus besloot ik een lijst op te stellen met het oplossen van problemen methoden die kunnen helpen bij het oplossen van

Gmail-contacten importeren in Thunderbird

Gmail is een geweldige e-mailservice en Thunderbird is een geweldige gratis e-mailclient. Het toevoegen van uw Gmail-account aan Thunderbird is heel eenvoudig en ongecompliceerd. Thunderbird 2.0 heeft er een specifieke optie voor.

Defragmentatie toevoegen aan het rechtsklikmenu voor een schijf

Nadat ik vorige week het artikel had geschreven over het toevoegen van Schijfopruiming aan het contextmenu voor een schijf, ontving ik verschillende verzoeken om in plaats daarvan een ander menu-item voor Defrag toe te voegen. Met een eenvoudige registerhack kunnen we precies dat doen.

Voeg uw Gmail-account toe aan Thunderbird

Als je de optie om je Gmail in Thunderbird in te stellen tijdens de eerste installatie hebt gemist, kun je dit als volgt snel en gemakkelijk instellen.

Een Verkenner-venster openen vanuit de huidige map van de opdrachtprompt

Heb je ooit iets op je computer gedaan zonder er echt over na te denken, maar de persoon naast je heeft een verbaasde en verwarde blik op zijn gezicht? Als dat zo is, heb je misschien een Stupid Geek Trick uitgevoerd. Vandaag laten we zien hoe u een Verkenner-venster opent vanaf de huidige opdrachtprompt

Apparaatstuurprogramma terugdraaien in XP

Soms komt in Windows XP, wanneer u een apparaatstuurprogramma bijwerkt, de nieuwe stuurprogrammaversie niet noodzakelijk overeen met de XP-configuratie. Als u de hardware van uw systeem bijwerkt en plotseling dingen niet correct lijken te werken, is een stap voor probleemoplossing het terugdraaien van het huidige stuurprogramma naar het vorige

Regel hoe vaak Thunderbird controleert op nieuwe berichten

Als je een e-mailjunkie bent, wil je waarschijnlijk al je e-mailberichten zo snel mogelijk ontvangen. Door een paar instellingen in Mozilla's e-mailclient Thunderbird te wijzigen, kunnen we instellen hoe vaak servers worden gecontroleerd op nieuwe berichten.

Maak een sneltoets om toegang te krijgen tot verborgen bureaubladpictogrammen en bestanden

De meesten van ons houden ervan om de pictogrammen en sommige bestanden op het bureaublad te houden voor snelle toegang, maar ironisch genoeg hou ik ook van een schoon bureaublad. Maar er is een eenvoudige aanpassing zonder extra tool om het beste van twee werelden te krijgen, u kunt de bureaubladpictogrammen en bestanden verbergen en een aangepaste sneltoets maken om

Maak eenvoudig een back-up van het register in Windows

Elke keer dat u een wijziging aan uw computer aanbrengt, is het zeker aan te raden om een ​​systeemback-up te maken, een herstelpunt te maken of een back-up van het register te maken. Dit laatste is het belangrijkst wanneer je naar het register gaat om bewerkingen uit te voeren voor het uitvoeren van hacks en tweaks. Simpel gezegd, het register slaat alle instellingen op,